Drugi summit Nesvrstanih

Stare teme i začeci foruma
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 03:50

ex anais » wrote:Što se desi ako se razvedeš, ali ne i crkveno? Jel si onda još u braku?
Pred bogom zauvijek. :Pop:
Jedna raspuštenica u najboljim godinama htjela se razvesti i crkveno, ali pop ne da, pa ne da. Pa ga je pitala koji može biti opravdan razlog za poništenje braka (nakon 25 godina istoga :facepalm:). Kad joj je sve nabrojio i suočio je s tim da nema rješenja, rekla mu je da piše da je kurva. :cerek:

Karlinjo
Has thanked: 1 time

ex anais » wrote:Što se desi ako se razvedeš, ali ne i crkveno? Jel si onda još u braku?
Da i sve je uredu, možeš normalno primati i dalje svetu pričest sve dok ne uđeš ponovno s nekim u vezu ili se vjenčaš. Od onda si u grijehu.
Eks

Tea Tree » wrote: Pa kako si ovo rekao? Što je ovo? :rofl:
Kakve bi još veze trebao imati, a da nisi barem ministrant?
Sad bih rekla kakve... :zubo: Možda ima neka časna tamo, što znaš. :raspa:
Eks

Post 27 Feb 2012, 03:51

Karl Jozef » wrote: Da i sve je uredu, možeš normalno primati i dalje svetu pričest sve dok ne uđeš ponovno s nekim u vezu ili se vjenčaš. Od onda si u grijehu.
Je, sve je u redu. :rofl:
Znači, taj brak i dalje traje, što?
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 03:52

Karl Jozef » wrote: To je dobrovoljni prilog :o pošto struja, voda, košenje trave, orgulje, časne sestra, ... sve to košta.
Fra Karlo, oprosti mi bože, sereš. :D
Ulaznica na kojoj piše "cijena 10 kuna" nije dobrovoljni prilog. :durica:
Eks

Post 27 Feb 2012, 03:52

Zekoslawa » wrote: Pred bogom zauvijek. :Pop:
Jedna raspuštenica u najboljim godinama htjela se razvesti i crkveno, ali pop ne da, pa ne da. Pa ga je pitala koji može biti opravdan razlog za poništenje braka (nakon 25 godina istoga :facepalm:). Kad joj je sve nabrojio i suočio je s tim da nema rješenja, rekla mu je da piše da je kurva. :cerek:
Carica. :S :rofl:

I jel pristao? :zubo:
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:53

nina williams » wrote: A jok. Pričam o porezu, ne o milodarima. U nas se iz poreza kojeg svi plaćaju (il bi bar trebali :zubo: ), daju pare crkvama. Katolička tu premoćno vodi. U nekim drugim (pristojnim) državama, takva davanja imaju samo oni koji žele pripadati određenoj vjerskoj zajednici. Pa se ne desi da ateist financira Jehovine svjedoke.
Na onom forumu sam dao izvadtke iz zakona. Točno isto se daje i islamskoj i ostalim zajednicama koje imaju ugovor sa Hrvatskom, dakle po istoj formuli.

Mislim daje dvije prosječne plaće po župi mjesečno ili tako nešto. Jehovine svjedoke ne financira jer nemaju taj ugovor, a i ja kao vjernik financiram pobačaje, kontracepciju, razne gay manifestacije, ...

tako da mislim da moramo biti solidarni.
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:55

ex anais » wrote: Čula sam da se žene samo između sebe unutar te zajednice, da ne kažem sekte unutar crkve i da ženska mora prvu noć zatrudnjeti. I nikad ne koriste kontracepciju, doduše, mislim da svi vjernici tako, ne? Ajme, užasa. Imati desetero djece. :horor:
Ne postoji sekta unutar Crkve. I to da mora zatrudnjeti sigurno nije istina, a glede ne korištenja kontracepcije to je tako. Onaj tko hoće poštivati vjeru više mora biti stalno otvoren novom životu :D.

I ne ne moraš imati 10ero djece. Postoje metode koje su za parove u braku uspješnije od kondoma glede zaštite od trudnoće a prirodne su.
nina williams
Been thanked: 2 times

Tea Tree » wrote: Gdje, gdje? : panično traži pristojne: :D
:duh:
Tea Tree » wrote:Ma oću ja popu ganjat tuđe papire. Nek si ih ganja sam. :D
Ponudit ćemo mu neke pare. Neka šuti i krsti.

Znaš kako se kaže: pare su pare, ne piše na njima čije su. :zubo:

:rofl:
Takoooo je, povikaše seljaci. :zubo:
Eh, to prolazi u svim vjerama. A ni ateisti nisu ludi da se bune. :rofl:
ex anais wrote:Što se desi ako se razvedeš, ali ne i crkveno? Jel si onda još u braku?
Jesi. Dok neko ne umre il dok Papa ne veli drugačije.
Zekoslawa

ex anais » wrote:
Carica. :S :rofl:

I jel pristao? :zubo:
Nije. :rofl:

Doduše, mogla ga je podsjetiti na zgodu kad joj je sin na polnoćki gađao jaslice iz praćke. :cerek:
Karlinjo

ex anais » wrote: Kako u tvoje babe? Tvoja baba daje krompira u onu torbu što kruži?
Ne nego na kraju godinine ili tako nešto kad se skuplja godišnji dar.
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:57

Tea Tree » wrote: Pa kako si ovo rekao? Što je ovo? :rofl:
Kakve bi još veze trebao imati, a da nisi barem ministrant?
Pa mogao bih biti uključen u aktivnosti župe, općenito pomoć u Caritasu ili nekoj drugoj zajednici o kojoj Crkva vodi brigu, mogao bih ići na razno razna hodošašća, pjevat u zboru, .....
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:58

ex anais » wrote: Je, sve je u redu. :rofl:
Znači, taj brak i dalje traje, što?
A da, dok jedan od partnera ne umre. :D
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:59

Zekoslawa » wrote: Fra Karlo, oprosti mi bože, sereš. :D
Ulaznica na kojoj piše "cijena 10 kuna" nije dobrovoljni prilog. :durica:
Ne znam o čemu govoriš. Možda je bio kakva manifestacija.

Ti tvrdiš da se ulazak na misu i Katoličku Crkvu negdje naplaćivao 10kn. Ako nemaš ulaznicu ne možeš ući?
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:00

Zekoslawa » wrote:
Jedna raspuštenica u najboljim godinama htjela se razvesti i crkveno, ali pop ne da, pa ne da.

Svećenik to ne može dati ni da hoće :D
Pa ga je pitala koji može biti opravdan razlog za poništenje braka (nakon 25 godina istoga :facepalm:). Kad joj je sve nabrojio i suočio je s tim da nema rješenja, rekla mu je da piše da je kurva. :cerek:
Ni to joj baš ne bi pomoglo.
Eks

Post 27 Feb 2012, 04:02

Karl Jozef » wrote: Ne postoji sekta unutar Crkve. I to da mora zatrudnjeti sigurno nije istina, a glede ne korištenja kontracepcije to je tako. Onaj tko hoće poštivati vjeru više mora biti stalno otvoren novom životu :D.

I ne ne moraš imati 10ero djece. Postoje metode koje su za parove u braku uspješnije od kondoma glede zaštite od trudnoće a prirodne su.
Prekinut snošaj? :zubo: Moš si mislit. :rofl:

A ja čula tako, ne znam. :zubo:
Karl Jozef wrote: A da, dok jedan od partnera ne umre. :D
Hm, interesting. :zubo:
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 04:03

Karl Jozef » wrote: Ne znam o čemu govoriš. Možda je bio kakva manifestacija.

Ti tvrdiš da se ulazak na misu i Katoličku Crkvu negdje naplaćivao 10kn. Ako nemaš ulaznicu ne možeš ući?
Čuj, nije da sam čest gost u crkvi, jel, ali bila sam ovo ljeto na krštenju u jednoj katedrali s popisa UNESCO-ve baštine, pa sam imala mukte upad. :cerek:
Ovi nakon nas uredno su platili upad za razgledavanje. :D I da, ulaznica u papirnatom izdanju, cijena 10 kn. Ne za misu, ali za ulaz u crkvu.
nina williams
Been thanked: 2 times

Karl Jozef » wrote: Na onom forumu sam dao izvadtke iz zakona. Točno isto se daje i islamskoj i ostalim zajednicama koje imaju ugovor sa Hrvatskom, dakle po istoj formuli.

Mislim daje dvije prosječne plaće po župi mjesečno ili tako nešto. Jehovine svjedoke ne financira jer nemaju taj ugovor, a i ja kao vjernik financiram pobačaje, kontracepciju, razne gay manifestacije, ...
Pa problem i jest u formuli. I u popisu stanovništva, al dobro sad. I u Vatikanskom ugovoru koji nam je povrh Ustava koji sam za sebe tvrdi da u nas niko nije povrh njega...e to već nije dobro.
Karl Jozef » wrote:tako da mislim da moramo biti solidarni.
A moramo, naravno da moramo, kad i nad Ustavom stoji to šta već stoji. Da mi je dobro-nije, da moram-moram.
Eks

Karl Jozef » wrote:
Svećenik to ne može dati ni da hoće :D
Osim Thompsonu. On je valjda katolik nad katolicima. :kava:
Eks

Post 27 Feb 2012, 04:04

Zekoslawa » wrote: Čuj, nije da sam čest gost u crkvi, jel, ali bila sam ovo ljeto na krštenju u jednoj katedrali s popisa UNESCO-ve baštine, pa sam imala mukte upad. :cerek:
Ovi nakon nas uredno su platili upad za razgledavanje. :D I da, ulaznica u papirnatom izdanju, cijena 10 kn. Ne za misu, ali za ulaz u crkvu.
To je za razgledavanje, da. Ali mislim da na misu moš besplatno. Naravno, babe će te krivo gledat ako ne daš milodar. :rofl:
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:05

ex anais » wrote: Prekinut snošaj? :zubo: Moš si mislit. :rofl:
Ne, dapače ta metoda nije dozvoljena.

Metoda se zove Billingusova.
Hm, interesting. :zubo:
Ne možeš napraviti to što ti pada na pamet :zubo:
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 04:06

ex anais » wrote:
To je za razgledavanje, da. Ali mislim da na misu moš besplatno. Naravno, babe će te krivo gledat ako ne daš milodar. :rofl:
Pa, razgledava se to i zimi. I u proljeće, jel. A samo se ljeti naplaćuje.
Popoku, naravno da ne govorim o milodaru, znam da je to fakultativno (ma koliko babe stražarile :D).
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 04:07

Zekoslawa » wrote: Čuj, nije da sam čest gost u crkvi, jel, ali bila sam ovo ljeto na krštenju u jednoj katedrali s popisa UNESCO-ve baštine, pa sam imala mukte upad. :cerek:
E :D i što je tu loše. Misliš da se to održava Duhom Svetim? Mislim može se ili to pustit propadanju ili nek' država brine o tome :D
Eks

Post 27 Feb 2012, 04:07

Je, zato ljudi koriste kondome i pilule, što im se zajebava s tim, a ono postoji prirodna metoda. To je užasno nepouzdano, pogotovo jer žene često imaju neredovite cikluse. I nema šanse da onda to izračunaš precizno.
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 04:08

Karl Jozef » wrote: E :D i što je tu loše. Misliš da se to održava Duhom Svetim? Mislim može se ili to pustit propadanju ili nek' država brine o tome :D
A šta ja znam, valja to održavati cijele godine, ne samo ljeti. :cerek:
A ne mogu reći da je ponuda neka. Nema klimu, klupe nikakve, nema mjesta za noge... :D
  • Information