Birtija do faksa
-
Almost Rosey
Živa istina. Općenito ne volim da me se ometa kad jedem.
daze zakon br. 1:
Ne diraj dazea dok jede.
0 new messages
-
Almost Rosey
Ajde, stigneš sve uz dobru organizaciju.
Odredi ciljeve i podciljeve. Odredi vrijeme. Podijeli posao i svaki nastoj obaviti u manjoj jedinici vremena.
Točno, rokovi se približavaju. Dakle nisu stigli, vremena još imaš i ne želiš ga tratiti na paniku.
Naravno, vremena imaš za učenje, ne i za odlaganje.
Ajmooo, Nita
Odredi ciljeve i podciljeve. Odredi vrijeme. Podijeli posao i svaki nastoj obaviti u manjoj jedinici vremena.
Točno, rokovi se približavaju. Dakle nisu stigli, vremena još imaš i ne želiš ga tratiti na paniku.
Ajmooo, Nita
Almost Rosey » wrote:Ajde, stigneš sve uz dobru organizaciju.
Ajmooo, Nita
E, u tom grmu leži zec. Organizacija mi nije jača strana
-
Almost Rosey
Dobro, čitaš. Pa jel čitaš s razumijevanjem? Mislim, jel kužiš to što pročitaš, jel bi to mogla oblikovati u suvislu misao?
Možeš li si odrediti da u danu prođeš nekih xy stranica, idući dan ih pročitaš opewt i dodaš tome još xy? Ili da podijeliš na neke suvisle cjeline, ili nešto?
Čitaj neposredno prije spavanja. Ne moraš se truditi da nešto ostane, samo pročitaj nekoliko puta. Do jutra bi se trebalo konsolidirat i ostati unutra, barem djelomično
Možeš li si odrediti da u danu prođeš nekih xy stranica, idući dan ih pročitaš opewt i dodaš tome još xy? Ili da podijeliš na neke suvisle cjeline, ili nešto?
Čitaj neposredno prije spavanja. Ne moraš se truditi da nešto ostane, samo pročitaj nekoliko puta. Do jutra bi se trebalo konsolidirat i ostati unutra, barem djelomično
Kužim, zato mi tako dugo traje samo čitanje. Nakon prvog puta baš i ne mogu reproduciratiAlmost Rosey » wrote:Dobro, čitaš. Pa jel čitaš s razumijevanjem? Mislim, jel kužiš to što pročitaš, jel bi to mogla oblikovati u suvislu misao?
-
Almost Rosey
Ujme, da, tvoje gradivo i nije baš za prepričavanje vlastitim riječimaSerenità » wrote:
Kužim, zato mi tako dugo traje samo čitanje. Nakon prvog puta baš i ne mogu reproduciratiSjedne to na kraju na svoje mjesto, ali sad nemam vremena to dočekati jer bi moglo potrajati do travnja. A to ne želim. Ipak, još više me nervira ponavljanje do besvijesti jednog te istog paragrafa, a čini se da mi je to alternativa. Napomena: uopće ne mogu učiti napamet, ubijale su me pjesmice u osnovnoj, di neće tisuće stranica.
Velim ti, navečer, pred spavanje. Ali ne mislim na cjelonoćno štrebanje, nego doslovce čitanje u krevetu, gašenje svjetla, okret i hrk.
Držat figu, dašta ćemo
A ne znam šta bih tako stigla naučiti. Za četiri stranice mi treba pola sata, a i to ispadne ultra brzo. Moram tome gradivu posvetiti barem osam sati dnevno, a ja sam luda nakon prođenih šest i više mi se na to navečer ne da vraćati.Almost Rosey » wrote:
Ujme, da, tvoje gradivo i nije baš za prepričavanje vlastitim riječima
Velim ti, navečer, pred spavanje. Ali ne mislim na cjelonoćno štrebanje, nego doslovce čitanje u krevetu, gašenje svjetla, okret i hrk.
Držat figu, dašta ćemo
Evo, sad planiram na brzinu
Hvala ti na savjetima
Almost Rosey » wrote:Mislim, uvijek možeš žicati ban
Ja isto ucim. Mislim onaj prvi faks sam zavrsila odavno al ja nekog boga cijeli zivot ucim, nikak da se opametim. A ucim tak da si sve lijepo oznacim, podcrtam, najbitnije stvari natipkam u svoju skriptu, nesto kao zbirka osnovnog, kao natuknice koje onda moram izvesti u prave recenice.Serenità » wrote:
Kužim, zato mi tako dugo traje samo čitanje. Nakon prvog puta baš i ne mogu reproduciratiSjedne to na kraju na svoje mjesto, ali sad nemam vremena to dočekati jer bi moglo potrajati do travnja. A to ne želim. Ipak, još više me nervira ponavljanje do besvijesti jednog te istog paragrafa, a čini se da mi je to alternativa. Napomena: uopće ne mogu učiti napamet, ubijale su me pjesmice u osnovnoj, di neće tisuće stranica.
Najbitnije je da realisticno procijenis koliko ti vremena za pojedine stvari treba, a ne si isplanirati puno premalo vremena. Imas jos silu vremena ako sad krenes svaki dan uciti.
I nemoj ocekivati savrsenstvo, ucenje nikad nije gotovo, ali mozes nauciti dovoljno za ispit, ne mora biti nauceno SVE jer za to i tvoj profa uci jos uvijek, vjeruj mi.
Ako ti treba osam sati na dan, rasporedi to, 4 sata dopodne pa pauza ruckic, setnja, kava, hrk sta god i 4 sata popodne/podvecer.
Digle ste topic, vidim. :bez smajlija:
Ja ne znam što ću prijaviti. I ne znam koliko ću prijaviti. Svake se godine debelo precijenim i onda završim veljaču s nijednim položenim.
Jel tri previše? Napomenimo da sam samo za jedan napola učila. Ostali su friški. Da prijavim lagane ili teže? Mda, jezici. Nisam ih ponavljala stoljećima, to bi trebalo temeljito raditi, a nekako mi je najmrže njih prijaviti.
Očajna sam. Općenito sam očajna pa mi ovo dođe još bolje na muku.
Ja ne znam što ću prijaviti. I ne znam koliko ću prijaviti. Svake se godine debelo precijenim i onda završim veljaču s nijednim položenim.
Jel tri previše? Napomenimo da sam samo za jedan napola učila. Ostali su friški. Da prijavim lagane ili teže? Mda, jezici. Nisam ih ponavljala stoljećima, to bi trebalo temeljito raditi, a nekako mi je najmrže njih prijaviti.
Očajna sam. Općenito sam očajna pa mi ovo dođe još bolje na muku.
Khm.Almost Rosey » wrote:Mislim, uvijek možeš žicati ban
Ne bih to nikom savjetovala.
Jedini način na koji ja zaista mogu učiti jest samo učiti, bez prepisivanja, bojanja. Onako, štreberski, klasika. A i većina toga što moram moram znati napamet pa mi džabe okolo naokolo.
Pa koliko dugo si studirala?Herp » wrote:Da sam otkrila forum par mjeseci ranije nego što jesam, kunem vam se da bih sad ovdje ontopično tipkala s vama.
Anais prijavi teze, rijesi to, nije bitan broj, ja sam teze prije rjesavala i onda znas da su laksi ostali.
Diplomirala sam ima ohoho godina ali znam se jednom godisnje probuditi iz nocne more sanjajuci da sam na promociji i da se sjete da nisam dala onaj odvratan tezak ispit s druge godine
@ omnia - Ispada da mi sad treba crtati kako da učim ko da sam prvi put uzela knjigu u ruke 
Ali nekako tako se osjećam kad krenem učiti novo gradivo.
Znam da moj način nije najefikasniji (čitanje, nepodcrtavanje, jedva sam se natjerala da zapišem štagod u bilježnicu za vrijeme učenja), ali uvijek mu se na kraju vratim.
Zapravo to sve nije toliki problem dok me ne uhvati malodušnost kao što je danas mogla.
Ipak nije zahvaljujući Rosey
@ Anais - kombiniraj lakše i teže, npr. dva lakša i jedan teži. Tako kod ova dva postoji velika šansa da ih riješiš, pa ako teški ne prođeš, nećeš se tolko gristi. Ali naglasak na težem, naravno!
Ja bih uzela jezike, mada nisam objektivna jer ih volim
Ali nekako tako se osjećam kad krenem učiti novo gradivo.
Znam da moj način nije najefikasniji (čitanje, nepodcrtavanje, jedva sam se natjerala da zapišem štagod u bilježnicu za vrijeme učenja), ali uvijek mu se na kraju vratim.
Zapravo to sve nije toliki problem dok me ne uhvati malodušnost kao što je danas mogla.
Ipak nije zahvaljujući Rosey
@ Anais - kombiniraj lakše i teže, npr. dva lakša i jedan teži. Tako kod ova dva postoji velika šansa da ih riješiš, pa ako teški ne prođeš, nećeš se tolko gristi. Ali naglasak na težem, naravno!
Ja bih uzela jezike, mada nisam objektivna jer ih volim
Izgleda da si u pravu.ombia » wrote:Pa...ja knjigu drzim u ruci skoro pa 30 godina pa mi opet treba nacrtati.![]()
A nema pravog i krivog nacina, nego onog koji kod tebe funkcionira.
Sad sam skužila da sam ti krivo napisala nick
Drugi put ću stvarno kvotat.
-
- Information
-