Tema za praćenje predizborne kampanje
- Lord Byron
Šteta što, ako se ne varam, nisi pristupila "Što vam govori termin 'događanje naroda'?" testu - onda bi sve bilo jasnoSilajn wrote:Hahaha, ja odavno nisam curetak
Sve ovisi odakle se gleda - "A Engleži imaju Bižmavka", rings a bell?
- Lord Byron
Tebi je jasno da si, kao birač, potpuno nezanimljiva - upravo zbog velike "specifične težine"?Silajn wrote:Još nešto: ja nikom ne vjerujem![]()
NeLord Byron wrote: Tebi je jasno da si, kao birač, potpuno nezanimljiva - upravo zbog velike "specifične težine"?
- Lord Byron
Kladim se da bi u prve tri rečenice tvog opisa "nekih inteligentnijih opcija" spomenula i civilno društvo. Nažalost, ja i dalje vjerujem da bi za jako, jako puno sugovornika tu prestao svaki razgovor uz slavodobitno "raskrinkavanje" na foru "Aha!!! Znao sam!!! Soroševa plaćenicadroljaizdajica!!!"Silajn wrote:Ne![]()
Ako se vratimo na izborne jedinice, zapravo je moguće (zbog malih brojeva birača), ako se ispravno motivira, izlobirati i neke inteligentnije opcije.
Pazi, na raspravi o tome smije li korisnik objaviti svoj e-mail adresu, čovjek koji je očito i školovan i pametan potegne argument "harange liberala i ljevičara na admina samo zato što je desničar". Ono malo puta što sam zavirio na Politiku, požalio sam jer dominira natječaj "smislite što uvredljiviju inačicu imane za političara kojeg mrzite". Čovjek koji valjda ima nešto škole posve mirno napiše da bi Dežulović trebao doživotno robijati zbog veleizdaje - i ne pada mu na pamet da je tom rečenicom zatvorio krug u kojem je jedan Vlado Gotovac robijao zbog pjesama.
Curetak, kažem ja.
Zašto misliš da će to biti teško? Populizam s lakoćom spaja naizgled nespojive opcije, reduciraš malo jednu stranu, reduciraš drugu i eto ga. Dosljednih sirvrhnje birača ipak nema toliko puno da im se ne bi uspješno prodao projekt Europe kao jedinstva u različitosti koje neće oduzeti naš suverenitet, barem mislim.Lord Byron wrote: E, da: EU. To će biti zanimljivo gledati: kako pomiriti hrljenje u EU (koje sigurno godi jednom dijelu biračkog tijela) sa "sirvrhnje"-antagonizmom prema toj istoj EU, za stvaranje kojeg vladajući imaju zasluge barem "grijehom nečinjenja"? Kako u isto vrijeme predstavljati kao ogroman (svoj : rolajz:) uspjeh ulazak u taj svijet za koji nerijetko tvrdim da nas ne razumije, ne voli, ne podržava i tako to?
Živo me zanima koji će PR i kako uspjeti sve to strpati u isti lonac.
gonj špadi
S druge strane, koliko li je samo ljudi izašlo na izbore u drugom krugu samo da Bandić ne postane predsjednik…Pješčana wrote: kad su bili predsjednički izbori, Milan Bandić je imao spotove kako ne želi da se Hrvatska zacrveni, sjećaš se?
i koliko ljudi je izašlo na izbore samo zato da komunjara ne postane poredsjednik.
sama činjenica de je od svih ljudi bandić ušao u drugi krug predsjedničkih izbora govori o većinskom mnijenju ljudi koji nas okružuju
Bandić je uspio ući u drugi krug jer a) HDZ uopće nije ni pokušavao iznjedriti ozbiljna kandidata (mislim, zaboga, Hebrang!) i b) desnica je generalno bila rascjepkana – ljevica je imala Josipovića i Pusićku, i koje god od njih dvoje da je prošlo u drugi krug, moglo je računati na praktički sve glasače onog drugog; desni kandidati bili su i brojniji i s jačom retorikom, pa su zbunjivali svoju ciljanu publiku. A budimo pošteni, nju uglavnom nije teško zbuniti.
Uostalom, pogledaj gdje je sad Bandić; drži se za vlast u Zagrebu jednako grčevito kao Jaca za državnu vlast i broji dane do izbora, a potom možda i do zatvora. A Jaca je pokupila sve njegove fore s predsjedničkih izbora: crvenu Hrvatsku, kao i inverz fore “Josipović će biti Milanovićeva marioneta” – sad je Milanović figura na čelu stranke, a Josipović fol vodi SDP-ovu predizbornu kampanju.
Bandić je na kraju opako popušio, čak i uz dijasporu; ne sumnjam da ni HDZ neće bolje proći s istom taktikom.
Drugo je što bi stvarno trebalo da HDZ zadrži vlast, pa da država do kraja propadne dok su oni za kormilom. Ali ono, ja još uvijek živim ovdje…
Teško. Ako ni zbog čega drugoga, a ono zato što je inteligentnih u populaciji relativno malo.Silajn wrote:
Ne![]()
Ako se vratimo na izborne jedinice, zapravo je moguće (zbog malih brojeva birača), ako se ispravno motivira, izlobirati i neke inteligentnije opcije.
Recimo, internetom krstare kojekakvi kreteni – a onda se sjetiš da oni predstavljaju obrazovaniji i informatički pismeniji dio populacije.
za Silajnnemam pojma wrote:Nego, za koga ćete glasati
opet nam se nudi puno previše strasti i premalo razuma tako da bi najradije prespavala izbore
a tako neodgovorna ne smijem biti pa je izgledno da ću, zbog ovog što Silajn priča, dati glas adezeju
Silajn wrote:HDZ, uz skori ulazak u EU, uspjet će se ako izgubi izbore nekažnjeno izvuć iz većine sranja koja su zakuhali. Zadnjih par godina na vlasti služi isključivo zametanju tragova, a sada im je idealno otići u opoziciju. Jedino što im može poremetiti planove je upravo dobijanje izbora, odlazak države u kurac za njihova mandata i posljedično nasilno skidanje s vlasti, uz adekvatne zatvorske kazne. Šteta što se to nije dogodilo prije par mjeseci, ali kriza očito nije bila dovoljno duboka.
mene brine kako smo kao država koja je prihvatila divlji kapitalizam, ali se uredno poziva na socijalna prava, došli do toga da jednu stranku koja u imenu ima socijal- nazivamo komunističkom i neprijateljskom.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Lord Byron
HSLS?Pješčana wrote:jednu stranku koja u imenu ima socijal- nazivamo komunističkom i neprijateljskom.
Sad bi trebalo smisliti sarkastičnu dosjetku kao sprdnju one "Nomen est omen". još od (poprilično ružnog) izbacivanja Vlade Gotovca, ja ne vidim ni socijalu ni liberalnost - a zapravo ni stranku. Grozničavo se pokušavam sjetiti 5 njihovih članova, i ne ide.
Gotovac, Budiša. koliko je to? nedovoljno?Lord Byron wrote: HSLS?
Sad bi trebalo smisliti sarkastičnu dosjetku kao sprdnju one "Nomen est omen". još od (poprilično ružnog) izbacivanja Vlade Gotovca, ja ne vidim ni socijalu ni liberalnost - a zapravo ni stranku. Grozničavo se pokušavam sjetiti 5 njihovih članova, i ne ide.
bitno da znam nabrojati sve ministre, a da se potrudim, valjda bih mogla i bivše.
jednom je bio neki prilog o Švicarcima koji ne znaju tko im je u vladi, zašto i bi. oni im dobro vode državu, što će im više.
politika ne bi trebala biti pod svjetlom refletkora kao što je u nas. ovako znam kad Darko sagradi kuću u Lici
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Ovo je istina. Ali kako ne povratiti prilikom zaokruživanja na biračkom mjestu?Silajn wrote:
Ne skoro. HDZ, uz skori ulazak u EU, uspjet će se ako izgubi izbore nekažnjeno izvuć iz većine sranja koja su zakuhali. Zadnjih par godina na vlasti služi isključivo zametanju tragova, a sada im je idealno otići u opoziciju. Jedino što im može poremetiti planove je upravo dobijanje izbora, odlazak države u kurac za njihova mandata i posljedično nasilno skidanje s vlasti, uz adekvatne zatvorske kazne. Šteta što se to nije dogodilo prije par mjeseci, ali kriza očito nije bila dovoljno duboka.
- Lord Byron
I to je legitimna opcija.Gazda wrote:Ali kako ne povratiti prilikom zaokruživanja na biračkom mjestu?
Sve osim ostajanja doma i onda četvorogodišnjeg jamranja.
Ne znam odakle ideja da se itko poziva na socijalna prava? Koliko vidim, sve što u sebi ima "socijal" od strane političke desnice proglašava se komunističkim, a i o socijalnoj osviještenosti samih stranaka koje u svom imenu sadrže spomenuti prefiks dovoljno govore neoliberalna načela koja su uvrštena u njihov program. Socijal malo sutra.Pješčana wrote:mene brine kako smo kao država koja je prihvatila divlji kapitalizam, ali se uredno poziva na socijalna prava, došli do toga da jednu stranku koja u imenu ima socijal- nazivamo komunističkom i neprijateljskom.
Zašto bi se suzdržavao? Kružić od rigotine kraj imena kandidata za kojeg glasaš jasno daje na znanje da samo izvršavaš svoju građansku dužnost.Gazda wrote: Ovo je istina. Ali kako ne povratiti prilikom zaokruživanja na biračkom mjestu?
gonj špadi
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 826 times
- Been thanked: 1566 times
Evo, ja ću, poput Kiss me na PŽK, braniti slabije: navijam za HDZ. 
Potpisi su za budale.
Hekatonhir wrote:Evo, ja ću, poput Kiss me na PŽK, braniti slabije: navijam za HDZ.
to nije dovoljno
- Stitch
- Head Honcho
Mah, pa nisam diletant, naravno da neću to reći. Kazat ću da to nisu pravi hadezeovci i da oni ni u kom slučaju ne predstavljaju vrijednosti stranke kao državotvornog i humanističkog pokreta.Pješčana wrote:to nije dovoljnosad reci da hdz nije krala i da nije zakapala račune i da nije otuđila imovinu i da nije namještala natječaje
Potpisi su za budale.
No true Scotsman!Hekatonhir wrote:Mah, pa nisam diletant, naravno da neću to reći. Kazat ću da to nisu pravi hadezeovci i da oni ni u kom slučaju ne predstavljaju vrijednosti stranke kao državotvornog i humanističkog pokreta.
Jesam vam ja rekao da politika i religija spadaju na isti podforum.
- Stitch
- Head Honcho
Znam, dragi, znam. Ali bolje logička pogreška nego laž. Neće je svatko prepoznati.Lastan wrote:No true Scotsman!
Potpisi su za budale.
- nemam pojma
Lastan wrote:Otvori anketu, neću baš sve ja.
O Bože, Lastane, jesi ti zaboravio s kim pričaš? Ja da otvorim anketu?
Ne mogu, nemam fotić da uslikam neku i pebacim na komp
Mene strašno nervira to što sam sigurna da u našoj državi postoje pametni, mladi ljudi koji bi mogli popraviti stanje u državi i koji bi bili savršeni u politici. A ne mogu doći do izražaja jer se naša politička scena svodi na HDS vs SDP.
A Milanović je svjetski kreten. Čak opasniji od Kosoruše. Nekako mi se čini da bi skidali s vlasti kao Gadafija
-
- Information
-