Nemoj, morat ćemo ti banat gazdu.MmeTipfeler wrote: ↑19 Feb 2017, 12:26Ovo prvo već je uobičajena komunikacija na Trkeljanju () pa to zapravo i ne uzimamo u obzir, ali okej, možemo dodati tu razliku, a isto tako možda i širenje neistine (klevetanje).
Tnx.![]()
Izmjene i dopune (javna rasprava)
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Sta, pa ocu da se zna da si mi bila duhovita !:durica: Tapatalk oce da nas zavadi.
Ajme al ce bit brisanja
Ispricavam se, gdjo admin
Ajme al ce bit brisanja
Ispricavam se, gdjo admin
Mah...slažem se s Bo. U pravu je kad piše to što piše. Meni je trkeljanje bilo drago upravo zbog labavosti i slobode pisanja među pametnim i originalnim ljudima.
Iako sam sve kraće i sve rijeđe prisutan na trkeljanju mislim si i dalje isto.
Alzodaklem...brojna pravila utječu na kreativnost i sposobnost pomicanja granica. Kako u poslovnom svijetu tako i na ovom forumu. Što je više pravila, manje je strasti, manje uzbuđenja i entuzijazma.
Naravno da reda mora biti, ali mislim kako nikome taj prividni osjećaj kontrole ne treba. Mislim da ste svi vrlo inteligentni ljudi.
Iako sam sve kraće i sve rijeđe prisutan na trkeljanju mislim si i dalje isto.
Alzodaklem...brojna pravila utječu na kreativnost i sposobnost pomicanja granica. Kako u poslovnom svijetu tako i na ovom forumu. Što je više pravila, manje je strasti, manje uzbuđenja i entuzijazma.
Naravno da reda mora biti, ali mislim kako nikome taj prividni osjećaj kontrole ne treba. Mislim da ste svi vrlo inteligentni ljudi.
to je tokarambol wrote: ↑19 Feb 2017, 16:20
Naravno da reda mora biti, ali mislim kako nikome taj prividni osjećaj kontrole ne treba. Mislim da ste svi vrlo inteligentni ljudi.![]()
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
reći ću ovdje kao i na moderatorskom dijelu
tipfelerkini prijedlozi mi se ne sviđaju ni najmanje jer sam s fhr-a pobjegao i ne želim ga ovdje
kao moderator ovog malog sjedišta rukovodim se ovim načelima od kojih bolja ne mogu ni zamisliti:

tipfelerkini prijedlozi mi se ne sviđaju ni najmanje jer sam s fhr-a pobjegao i ne želim ga ovdje
kao moderator ovog malog sjedišta rukovodim se ovim načelima od kojih bolja ne mogu ni zamisliti:
schmokljan wrote: ↑21 Dec 2011, 23:41Baniranje forumaša bi trebala biti iznimno rijetka pojava. Padobrance koji su se registrirali samo da bi vrijeđali treba permabanirati, ostale članove prvo upozoriti, zatim poslati službeni warning i tek onda banirati na nekoliko sati, eventualno dan.
Bitna je atmosfera u kojoj će čovjeku biti neugodno vrijeđati druge, a za atmosferu je moderator odgovorniji od forumaša. Svaki ban, na ovom forumu, je osobni poraz moderatora koji ga je dodijelio.
Da, ovaj pristup u načelu zahtjeva više truda no, s obzirom na broj aktivnih forumaša, nije tako.
Naglasak je uvijek na mrkvi.![]()
'if you fall, i'll be there' (floor)
i ja mogu samo esati lastanu i šmokljanu.
no dobro, zato i raspravljamo da vidimo kako tko diše.
no dobro, zato i raspravljamo da vidimo kako tko diše.
Ne sviđaju ti se prijedlozi, Glišo?
A kad je mene trebalo sjebat - to ti se sviđalo?
Pa eto ti ga sad, dobio si što si tražio.
A kad je mene trebalo sjebat - to ti se sviđalo?
Pa eto ti ga sad, dobio si što si tražio.
Čekaj, je li i on bio potjeran s moderature na debelforumu zato što je spletkario, muljao i manipulirao?
- Donna Sole
Ajmo naći sredinu. I ajmo pravila kakva god bila nastojati poštivati i sami sebe kontrolirati. Modovi nek umjesto drakonskih kazni , pošalju pp s opomenom.Traje koliko i pisanje kazne.
Meni pravila ne trebaju. Znam se ponašati. Znam i izbjeći situaciju , znam ignorirati kojekave upise. Uvjerena sam da i vi to isto sve znate.
Pa za početak, nek stoje pravila,ovakva ili mekša , mora nešto postojati . o djelovanju počmite mislit za sebe.
Meni pravila ne trebaju. Znam se ponašati. Znam i izbjeći situaciju , znam ignorirati kojekave upise. Uvjerena sam da i vi to isto sve znate.
Pa za početak, nek stoje pravila,ovakva ili mekša , mora nešto postojati . o djelovanju počmite mislit za sebe.
kurvanjski avatar, a
Subject line: Ne budi seronja!!!!!1Chilimama wrote: ↑19 Feb 2017, 16:53Ajmo naći sredinu. I ajmo pravila kakva god bila nastojati poštivati i sami sebe kontrolirati. Modovi nek umjesto drakonskih kazni , pošalju pp s opomenom.Traje koliko i pisanje kazne.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
- Euklid
- old school
rijetko kad se slažem s tobom ali ovaj put te moram esatikarambol wrote: ↑19 Feb 2017, 16:20Mah...slažem se s Bo. U pravu je kad piše to što piše. Meni je trkeljanje bilo drago upravo zbog labavosti i slobode pisanja među pametnim i originalnim ljudima.
Iako sam sve kraće i sve rijeđe prisutan na trkeljanju mislim si i dalje isto.![]()
Naravno da reda mora biti, ali mislim kako nikome taj prividni osjećaj kontrole ne treba. Mislim da ste svi vrlo inteligentni ljudi.![]()
pogotovo zbog ovog boldanog
razumijem te čili.Chilimama wrote: ↑19 Feb 2017, 16:53Ajmo naći sredinu. I ajmo pravila kakva god bila nastojati poštivati i sami sebe kontrolirati. Modovi nek umjesto drakonskih kazni , pošalju pp s opomenom.Traje koliko i pisanje kazne.
ali ja kad razmišljam o pravilima, pokušavam u ta pravila ukalupit malo osebujnije ličnosti poput judolina, unde, šmokljana.
koliko bi njih trojica živjela po ovim pravilima? kratko. šmokljan otvori svoju temu, ajbok - tema nema smisla. đudo opsuje ili kapsa, aj bok. unda na svoj način itd itd..
a meni je to nedopustivo. jer takvi ljudi doprinose više nego svi mi mediokriteti zajedno
nek se nitko ne uvrijedi, molit ću
da, i leteću sam zaboravila...
meni je neshvatljivo da na ovako malom forumu mi nismo u stanju prihvatiti takve različitosti.
ako je netko stvarno jako neugodan, jebiga đudo nekad zna bit, tu se reagira, ali opet ne đonom.
- Donna Sole
No, to i ja velim. pogotovo boldano.
kurvanjski avatar, a
- Euklid
- old school
upravo toBeau wrote: ↑19 Feb 2017, 17:11razumijem te čili.
ali ja kad razmišljam o pravilima, pokušavam u ta pravila ukalupit malo osebujnije ličnosti poput judolina, unde, šmokljana.
koliko bi njih trojica živjela po ovim pravilima? kratko. šmokljan otvori svoju temu, ajbok - tema nema smisla. đudo opsuje ili kapsa, aj bok. unda na svoj način itd itd..
a meni je to nedopustivo. jer takvi ljudi doprinose više nego svi mi mediokriteti zajedno
zar nije tagedija onog foruma da su im takvi ljudi stalno po banovima i permama?
šmokljan je sposoban u jednoj rečenici napisati cijelu dramu
jedna undina plahta vrijedi u najmanju ruku kao cijeli dostojevski
judolinove igre riječima kakvih nema nigdje... dobro, al on je glup pa mu se ne računa...
itd. itd.
da, ok. ali nije stvar u permabanu, ne bi mi njih permali.
ali bi im "rezali krila" jer bi stalno bili pod opomenama i onda bi jebiga odustali
sve i da ne bi odustali, ne bi izvukli njihov maksimum.
načelno govorim.
- Donna Sole
Ok, kužim.
Ajmo onda smislit umjesto batina samo mrkvu pa će se takvi "povlašteni" forumaši osjećat povlašteni zbog svojeg doprinosa. Navela si trojicu, od toga je jedan ovdje. Pa eto, čovjek nek dobije značku za svoje doprinose . Ne zezam i ne zajebavam nit podjebavam.
ZNači zaštićen forumaš? Zašto? E pa zato. Jer doprinosi živosti rasprava....ili kako god...Znači, pisanjem stiču imunitet.Nekakav...otkud znam, samo ideja... nisam razradila .

Ajmo onda smislit umjesto batina samo mrkvu pa će se takvi "povlašteni" forumaši osjećat povlašteni zbog svojeg doprinosa. Navela si trojicu, od toga je jedan ovdje. Pa eto, čovjek nek dobije značku za svoje doprinose . Ne zezam i ne zajebavam nit podjebavam.
ZNači zaštićen forumaš? Zašto? E pa zato. Jer doprinosi živosti rasprava....ili kako god...Znači, pisanjem stiču imunitet.Nekakav...otkud znam, samo ideja... nisam razradila .
kurvanjski avatar, a
- MmeTipfeler
Pokušat ći odgovarati redom.
Umjesto verzala [CAPS LOCK], imamo još na raspolaganju i bold, kurziv, podcrtani tekst, da ne govorimo o velikim i golemim slovima, a sve to još možemo i obojiti. Kao i sve moguće kombinacije.
Ispričat ću, međutim, kako sam ja uopće dospjela ovamo: trebala mi je pomoć u prijevodu. Mislim da su bile u pitanju nekakve tehnikalije, ali nije bitno. Pa sam guglala i naletjela na Trkeljanje. I to vrlo visoko pozicionirano u tražilici. Kada se Stitch večeras pojavi, objasnit će to bolje nego ja, ali upravo će smisleni i kvalitetni postovi i teme, kao i kratkoća i sažetost naslova, pomoći boljem pozicioniranju Trkeljanja.
Ukratko, pravila koja si spomenula možda treba preformulirati, a to ću sutra ujutro i učiniti, pa poslije možemo ponovo razgovarati o toj novoj verziji.
U pravilu stoji i objašnjenje:Beau wrote: ↑19 Feb 2017, 14:03podržavam ideju boljeg i transparentnijeg upravljanja i korštenja.
ali samo nekoliko primjedaba ovako na brzinu
po meni je ovo nepotrebno. nikome ne smeta, niti bi trebalo ikoga vrijeđati. svako što vjernije oponašanje živog govora i rasprave meni je dobrodošlo.
budući da u živoj raspravi je podizanje tona da bi nešto bolje naglasili i izrazili doživljaj vrlo vrlo čest, ne vidim razlog zašto mu i na ovom sjajnom forumu ne bi bilo mjesta.
Trenutačno se malo tko time i služi, ali treba imati osnovu za sankciju u slučaju da se to dogodi. Pisanje VELIKIM SLOVIMA svugdje se na internetu smatra nepristojnim deranjem, a kazna baš i nije drakonska (opomena).7. Zabranjeno je DERANJE, to jest uporaba velikih slova da bi se nešto naglasilo – za isticanje nečega u tekstu ima dovoljno drugih načina.
Umjesto verzala [CAPS LOCK], imamo još na raspolaganju i bold, kurziv, podcrtani tekst, da ne govorimo o velikim i golemim slovima, a sve to još možemo i obojiti. Kao i sve moguće kombinacije.
Zašto misliš da može štetiti? Moje je mišljenje da neće i ne može naštetiti ako ga se bude primjenjivalo pravedno i nepristrano. I opet, kazna je daleko od drakonske.ovo pravilo naravno ima smisla. inače
kad i ako ovaj forum dospije do te razine da će mu ovo pravilo više koristiti nego štetiti, svaka čast.
mislim da si trebamo priznati neke stvari.
većina nas trenutnih članova ovaj forum koristi i doživljava više u funkciji nekkave oveće viber grupe, nego mjesta gdje će doći po dozu informacija i željan kvalitetne rasprave.
da nije tako, ne bi svaka tema umrla prije nego zaživi. jebiga, tako je kako je.
mislim da će se to dogoditi kad dobijemo dovoljno novog i svježeg mesa. mi smo se u ovom sastavu očito istrošili, nismo si više dovoljno inspirativni, tj. doživljavamo se kao kompići u kvartovskom kafiću.
zbog toga mislim da bi s tim pravilom trebalo pričekati jer nam trenutno neće puno koristiti, a može štetiti. no možda se varam.
Četanje je divna stvar - nisam jednom doživjela, kao vjerojatno i ti, da razgovor potpuno skrene ustranu, spontano i prirodno, a onda se iz toga rodi nova i zanimljiva tema. Osim toga, kada se tema bavi nekim ozbiljnim pitanjem, nakon nekog vremena normalno je da se osjeti potreba za predahom pa padne nekoliko naoko bezveznih upadica - što se sve može i treba tolerirati kao prije nastavka. Međutim, vodje nije samo dio foruma posvećen čataanju i oftopičarenju, nego je malone cijeli forum takav. Iskreno, bojim se da nam podjela na kategorije, forume, podforume i teme ničemu ne služi: mogli bismo sve zatvoriti i ostaviti samo jednu temu na kojoj bi svatko pisao što mu padne na pamet.s tim u vezi, mislim da bi dio foruma trebalo iskoristiti za poticanje četanja i oftopičarenja. i tu se znaju izroditi dobre teme. trenutno imamo premalo i toga, kolko god svi mislili da je previše. ne treba podcijenjivati četanje.
Ispričat ću, međutim, kako sam ja uopće dospjela ovamo: trebala mi je pomoć u prijevodu. Mislim da su bile u pitanju nekakve tehnikalije, ali nije bitno. Pa sam guglala i naletjela na Trkeljanje. I to vrlo visoko pozicionirano u tražilici. Kada se Stitch večeras pojavi, objasnit će to bolje nego ja, ali upravo će smisleni i kvalitetni postovi i teme, kao i kratkoća i sažetost naslova, pomoći boljem pozicioniranju Trkeljanja.
Nije uvijek nepoželjno, ali vrlo često jest, a pojava postaje sve češća. Meni bi i danas bila fora da otvorimo temu u kojoj ćemo komunicirati samo smajlićima, a jasno mi je i zašto vam je ovdje to svojevremeno bilo posebno privlačno.iskreno, mislila sam da ovakvo pravilo/zapovijed/savjet/preporuku/štagodbilo nikad neću doživjeti ovdje. toliko mi je besmisleno da ne znam ni kako bih protuargumentirala
post sa smajlićem kokica, rofla, horora ili aždaje govori koliko i nekoliko riječi. uostalom po čemu bi to bilo nepoželjno, meni eto nije jasno
Ukratko, pravila koja si spomenula možda treba preformulirati, a to ću sutra ujutro i učiniti, pa poslije možemo ponovo razgovarati o toj novoj verziji.
-
- Information
-