15. O - prosvjed

Stare teme i začeci foruma
Lastan

Post 16 Oct 2011, 00:26

jevgenija » wrote:kao drugo, plenumsko "preuzimanje" nakon završetka "službenog" dijela prosvjeda je bilo slatko, i dobro zamišljeno, ali nije baš bilo .... demokratski?
Jednostavno su se pravili da ne čuju stvari koje ih nisu zanimale, i nisu ih uvrstili u izglasavanje, niti su kasnije pitali za izglasavanje akcija u vezi tih nekih stvari, jelte...
To je boljka još od prvih plenuma na Životinjskom farmultetu. :kava:
Doduše, to će im se obit o glavu sljedeće subote, kad i oni skontaju da ljudi u zadnjim redovima nisu NIŠTA čuli i da su za sljedeću subotu ljudi random dizali ruke, jer smo ih dizali mi iz prvih redova... :ne zna:
Oh, divno. Nađoše i oni svoje ovce. :kava:

jevgenija

Post 16 Oct 2011, 07:47

ovce od petog mjeseca čekaju da izađu na ulicu opet, normalno da smo blejali za njima kad su ćeli opet vanka sljedeći tjedan :rofl: :facepalm:

E sad, koliko ljudi će se doista pojaviti, o tom po tom. Plus što su se sindikati pokupili odmah početkom plenuma, a s njima je došlo zbilja dosta ljudi.

I tak. Ma dobro, sve u svemu - bar jedan svjetski trend koji prate i rvati, a koji nije baš potpuno malouman :o
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Emericzy

Post 16 Oct 2011, 09:15

ex_anais » wrote:Aha. Eto mi kad ne pratim vijesti. A u moj grad ništa ne dopire.
K'o bi rek'o da će ljudi protiv kapitalizma. Smak svijeta... :cheer:
Po meni nisu protiv kapitalizma, a ne bi ni trebali biti.

Evo, ovaj čovjek (ja bih rekao) razumije stvar:

http://www.cracked.com/blog/3-types-wal ... own-cause/
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 16 Oct 2011, 10:18

Emericzy » wrote: Da, točno je. Ali, problem je što, kad prodavači cigle zbrišu, ovi ljući i manje ljući iza tebe sjednu i natežu se i dogovaraju dok ne nađu tko će ti sad, u novom sustavu, prodavati ciglu. Sjeti se razlike između 1991. i 2011. u Hrvatskoj i reci mi s punim povjerenjem u svom srcu da ljudi koji danas okupiraju Wall Street, da dođu na vlast, ne bi sami ušli u te nove urede i preuzeli posao? Dobro, možda ne bi. Možda bi Wall Street pretvorili u muzej eksploatacije, a negdje bi drugdje sagradili Nonwall Unstreet u kojemu bi raditi to što se prije radilo u Wall Streetu. I zvali bi to revolucionarnim djelovanjem u korist radnog naroda.
..emerici..nema ali. :D

frst ting frst. rjesava se jedan po jedan problem. kad dodje do drugog problema, onda ce se vidjet sta i kako. :D
nema opravdanja kapitalizma kapitalizmom. cega je tebe strah? cuj, ponavljam, uvijek mozes nesto pokusati ili zatvoriti skure i sakrit se doma, opskrbit se indelektulanom distanciranoscu, glumit neagresiju nadajuci se da nece doci po tebe i da ce sve proci mimo tebe. da se uhvati kolakovskog opet i da ga malo zakitim..i za menaz a troa radi se samo o odluci. o nicem drugom. :D
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2011, 10:21

..split ili..svodjenje svijeta na svoju mjeru. :facepalm: :zubo:

u splitu su citava nekadasnja globalna carstva zavrsila svoju karijeru, pa di nece bokun globalnih prsvjedica danasnjih. : D

malo sam zakasnio na prosvjed :o, ne puno, ali ipak da zateknem skoro pun peristil. imao sam prije prosvjeda sastanak sa radnom revolucionarnom skupinom uz kiseli kupis i zera suvoga u onoj betulici u kruzicevoj i steta kupusa..nece valjda revolucija propast za pet minuta i radi dvije bevande? : ne zna:

malo me taj pun peristil iznenadio, mislio sam da ce bit vise pasa nego ljudi i ajd..bilo mi je drago vidjet toliko svita. doduse, tu je cekala jos najmanje jedna svadba, ali ih nisu pustali u svetog duju. zamandalilo se svetog duju, valjda iz straha od dogadjaja u rimu, to je cas posla od splitu, pa su se valjda prepali da se neko ne bi dosjetio i krenuo u povratak uzurpiranog mauzoleja pravom vlasniku.
ali, nije bilo straha za to. dapace..ali o tom poslije.

eto, malo sam isao okolo gledat koga ima, ono, kao da sam na otvorenju neke izlozbe, a ne na dispet skupu i to u sred splita. svi su tu skoro bili, svakakvog svita, sarenog..i, u tom pocetku mi je to bilo drago vidjet.

onda se malo nije znalo di ce, ko ce i sta ce, malo se nesto govorilo u megafon, pa se nije govorilo. onda su ovi sa jednog kraja peristila poceli govorti ovom s drugog kraja peristila da maknu svoje crvene zastave i slike tita. ovi to nisu makli, sto i nije neki problem. problem mi je bio to sto su ovi koji su vikali da se maknu te zastave, poslije dosli na sred peristila sa transparenticem..viva la revolucion. nista mi nije bilo jasno, ali valjda to tako treba bit.
onda je jedan poceo pivat dalmatinu, ali ga ostali bas i nisu pratili. to su bili ovi preko puta luksora, donji dom nekadasnjeg dzankijevskog peristila. svako malo su se od tamo culi povici..are, dalmacija; slanu srdelu za predsjednika; pot, cikara, zmul - draca, maslina, lazanjur..valjda, tako nesto. :ne zna:

pa je onda se docepao megafona sociolog profesor malenica sa prava. dvajst minuta je on govorio, super je govorio, pametno ka sta je i sam, ali u iskljuceni megafon i niko, ali niko nije rekao da ne cuje i niko mu nije htio rec da mu je megafon iskljucen i da ga treba upalit. to mi je bio jedan od boljih govora uopce koje sam do sada uopce cuo uopce.
izgleda da je to bila faza kad su snage sa pravnog fakulteta, onog poznatog pravnog fakulteta koji stanca hardkor nacionalisticke kadrove u splitu i ciji su studenti sasvim uspjesno ispizdili i onemogucili one studentske prosvjede - splitski ogranak i cija hadezeova mladez sigurnom rukom vlada splitskim studentskim vijecem.
pocelo se onda trkenjat o nekoj hrvatskoj, privatizaciji, globalizaciji, poginulim u ratu..i mislim se ja, zasto se 91. nisu nasli na peristilu prosvjedovat protiv kapitalizma, pa sad ne bi morali. onda se poceo spominjat i busic i dalje nisam htio cekat da se na prosvjedu pojave kerum, valnerica i da se prosvjedu iz svetog duje pridruzi nadbiskup barisic i isa sam ca.

..i nije mi zao sto sam bio, stvarno. u splitu je bilo izgleda vise ljudi na prosvjedima nego u tokiju, kako citam i ako sam dobro shvatio. ok, nije sad da je tokijo neko mjerilo neceg : zubo:, ali eto..

ucinio sam jos malo odjavni djir po peristilu, vidio neke ljude drage, cak sam i dezulovica vidio, davao je neku izjavu za neku televizijicu, dosta mi je angazirano djelovao i bas me zanima sta je govorio..i u to djiru su se malo culi komentari samog prosvjeda i..mogu rec, nezadovoljstvo se culo.
svjesni su ljudi svega..i manipulacije i uzurpacija prosvjeda i belaj politizacije i instrumantalizacije i lokalizacije i spinanja i jastreb predizborasenja..nemos narod zajebat. nikad nisam cuo vecu kolicinu ofrekord gundjanja i tako smislene kritike, komentara.
jednostavno, osjetio sam sljedeci korak sto se tice prosvjednog duha, u splitu barem, a to je konstruktivna i odlucna profilacija.
ako ko cita ovo po sluzbenoj duznosti, kasno mu je :zubo: . kriticna masa u splitu napokon postoji i..nije glupa. stovise, radi se vjerovali ili ne, o kriticnoj masi pameti i o kriticnoj masi volje. :raspa:

ovaj prosvjed je bio dobar u najmanje tri pravca i ako je vjerovat brojcanim procjenama (a ja mislim da je broj prosvjednika bio dosta veci, bez obzira na opticku varku zatvorenog prostora peristila) radilo se o oko 500 prosvjednika. pisi tamo..njurok, toliko, rim, toliko, london, toliko, cirih toliko..split 500. 499 ako izostavimo utup malenicu. : zubo:

stavit cu poslije koju sliku i mozda jedan videjic, ali..lose je sve to napravljeno. nadam se da ce vremenom vit bolje, u fazi sam procesa zamisli plana nabave odgovarajuce video opreme kakva dolikuje mom statusu i osjecaju za vizualno. : zubo:

jos bih samo htio reci nesto sto mi je zanimljivo u veci ovih globalnih prosvjeda.

u njujorku su uhapsili ljude koji su htjeli zatvoriti svoj racun u sitibenku. :zubo: :rofl: :cheer:

sta ce tek nas ovdje onda cekat. : rofl:
da imam sta zatvorit i ja bih zatvorio. uostalom, krajnje je vrijeme da se place i lova pocne isplacivat na ruke svima, kao nekad, a ne da samo neki zaobilaze gotovinom tokove novca koji se tako ne daju registrirati. :raspa:
Nikolajevna

Post 16 Oct 2011, 12:02

jevgenija » wrote:
I tak. Ma dobro, sve u svemu - bar jedan svjetski trend koji prate i rvati, a koji nije baš potpuno malouman :o
:zubo:

Ha, a ja sam jučer bila posve zaboravila na prosvjed. :zubo:
Bila u Puli s prijateljima. Bauljali tako polupustim ulicama kad iza kantuna bane pred nas neki barbić u svojim sedamdesetima, sijede kose i odlučnog izraza na izboranom licu. Na glavi mu kapica, na kapici zvjezdica. U ruci transparent Mi smo Titovi Tito je naš. Izbečili mi oči, kao vidi budale. Nastavimo tabanat po kaldrmi kadli još jedan, sličan prvom. Pa još jedan.
Na Portarati prava sorpresa! Na tisuće ljudi (točnije, stotinjak), stoje pa se nećkaju. Ženski glas u megafon viče : Ajmo! Idemo! Šta ste stali? Neki krenu pa stanu. Mi se probijamo u suprotnom smjeru, želimo ća prije nego zaškuri. Izgubih prijatelje na trenutak i nađoh se nekako usred one ekipe nonića sa crvenim zastavama i petokrakama na čelu a neki lik uperi kameru, čini se, baš u mene. U tom trenu prođe mi glavom ono što valjda svakom Hrvatu prođe glavom kad su negdje nekakvi prosvjedi, kad treba dignuti glas, kad treba nešto promijenit: A šta ako me netko vidi? : eek: Znat će Emerici o čemu pričam.
Šta ako se sve izjalovi a mene uzmu za glavnu sprdnju?
Bacila sam se na zemlju i puzajući probijala kroz noge prosvjednika vješto poput američkih marinaca. Na sigurnoj udaljenosti od kamere sam se pridigla, osvrnula na prosvjed, kimnula odobravajući i zaključila kako bih sigurno prisustvovala (nisam ja neka pizda) da, eto, ne moram ća. Šta ću kad ne volim voziti po ipsilonu po mraku…
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2011, 12:28

Nikolajevna » wrote:.. U tom trenu prođe mi glavom ono što valjda svakom Hrvatu prođe glavom kad su negdje nekakvi prosvjedi, kad treba dignuti glas, kad treba nešto promijenit: A šta ako me netko vidi? : eek: Znat će Emerici o čemu pričam.
..

:rofl:

..e, zaboravio sam rec za split. bio je jedan koji je recitirao svoju pjesmu. kao prepisana situacija, automatski prepoznatljiva..jedino, nazvao bih tu scenu..kako je pocela revolucija na mom otoku. :D

emerici, a i hekaton mozda, mogli bi prepoznati u toj sceni i neki drugi naslov, npr..uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji, ne odricuci, usprkos svemu, izrazito odusevljenje borom cosicem, njegovim stilom i vjestinom, i nekim univerzalnim odmakom od gnusanja..:raspa: :D :D
schmokljan

Post 16 Oct 2011, 13:11

Ivan Pernar: "Velika je razlika između ovog prosvjeda i onih koje smo imali u 2/3 mjesecu. Svatko tko je bio na njima itekako je svjestan te razlike, odnosno jasno mu je zašto je jučerašnji prosvjed u potpunosti propao."
klonka

Post 16 Oct 2011, 13:17

Što, zato što mu nisu dali da govori? :rolleyes:
gonj špadi
schmokljan

Post 16 Oct 2011, 13:28

Ček, ček da vidim koje mu je objašnjenje, iz vrlo blesavih razloga, koji gotovo da nemaju veze sa mnom, frend mi je na fejsbuku. :zubo:

Dakle, Pernar objašnjava, nakon što su mu neki od FB frendova počeli tvrditi da je razlog propasti što "antifa" stoji iza prosvjeda: "e, uopće ne ne radi o 'anti-fa', nije problem idoeloško opredjeljenje orghanizatora, nego njihova totalna letargija i nedostatak akcije."

Dečko nije pametan, što ne znači da je potpuno u krivu.
klonka

Post 16 Oct 2011, 13:37

A, pa nije to samo do organizatora, pogotovo ako se igramo vježbanja direktne demokracije. :D

Uostalom, neka druga nenasilna masovna okupljanja ljudi su zimus urodila nekakvim plodom. Jedino je kod nas uvijek premalo ljudi, a i 'ladno je za popizdit. :zubo:

I želim znati kako ti je postao frend na fejsbuku ako to nema veze s tobom. :ceka:
gonj špadi
schmokljan

Post 16 Oct 2011, 14:00

Novi status: "Ono na trgu je bio cirkus, a ne direktna demokracija"

Jedini plod, ali iznimno bitan, zimskih okupljanja je da su ljudi prestali zazirati od toga da javno izraze svoj stav. To je velik pomak. Svijest ljudi da su oni važni i da ih se treba slušati. Toga se vlast plaši. A i opozicija. (Sjeti se abortirane teme s Vesnom Pusić na forum.hr-u gdje se netko iz njenog tima dosjetio, tijekom predsjedničke kampanje, da se prijavi kao sponzorirani nick na forumu pod imenom "Vesna Pusić" i odgovara na pitanja. Debakl, naravno.)

A prijatelji smo postali zato što mi frend, menadžer u farmaceutskoj industriji, gubi vrijeme na svom skupo plaćenom no izlišnom radnom mjestu tako što po fejsu traži što opskurije likove da bi s njima komunicirao. To ga zabavlja. Čak bih rekao - ispunjava. Svačega ima pod kapom nebeskom, jebiga.

Uglavnom, prije par mjeseci, oko 1 u noći mi se javio na fejsu:
"Longloste imam odličnu ideju."
Ja: "Neću ići cugati, nema šanse."
Opskurni menadžer: "Ma nou, imam frenda za tebe na fejsu, nasmijat će te kao malo 'ko."
Ja: "Ko?"
On: "Ivan Pernar, trebaš vidjeti njegove statuse, nešto predivno, baš sad s njim raspravljam kako da započnemo svjetsku revoluciju."
Ja: "Meni nije zabava prcati u mozak takve poput njega, a ti potraži psihijatra."
On: "Nemoj zajebavati, bit će ti super, evo poslao sam mu suđeščn."
Ja: "Odjebi."

Par trenutaka kasnije dolazi zahtjev za prijateljstvo, a prijateljstva se ne odbijaju. Frend sam i s "Klimatizacija Anić i sinovi" ili tome slično. To je bilo to, a sad imam uvid u stanje uma mladog Ivana Pernara i mnogih koji ga podržavaju. Nije toliko strašno. Živimo, pobogu, u državi gdje milijun+ ljudi glasa za HDZ.
Emericzy

Post 16 Oct 2011, 16:10

..a unda » wrote:cega je tebe strah?
Goreg od kapitalizma. Ako misliš da toga nema, razmisli još jednom.

Neću zaboraviti kako smo tamo 1991. bili užasnuti kad su Vesnu Girardi-Jurkić postavili za ministricu kulture i prosvjete. I kako smo se veselili kad su ju maknuli. A onda se ispostavilo da je gđa Girardi-Jurkić zapravo bila mila majka i da su nas zapravo tek poslije nje čekale prave strave i užasi.

Uvijek ima još gore, pa nemoj tek tako željeti da se kapitalizam sruši. Moj ti je savjet da pogledaš kakav je konkretno mačak u vreći koju ti rušitelji misle dati u zamjenu. Revolucionarni mačci i revolucionarne vreće jako su rijetko bitno bolji od onoga što ime je prethodilo. Murta je rijetko kad bolji od Kurte. Štoviše, gladniji je od zasićenog Kurte i htio bi brzo 'napredovati' u životu i doseći Kurtinu negdašnju komociju. A tebe tko jebe.
Emericzy

Post 16 Oct 2011, 16:25

Nikolajevna » wrote:Znat će Emerici o čemu pričam.
Nemoj ti mene. Dobio sam ja od 'organa' po (metaforičkoj) pički i 1968. i 1971. i 1991.

[Ovo zadnje je bilo u pokušaju. Pucali su na mene iz mraka i daljine i nesvjesni na koga zapravo pucaju. Da su znali, sad bi se puvali po forumu. :rofl: ]

Sva tri dobivanja po pički bila su skoro besmislena. Skoro. U sva tri slučaja smeće je isplivalo na površinu uzburkane vode. Najebali su naivni, profitirale su pizde. Običnom čovjeku najčešće nije bilo ništa bolje, a mnogi su i platili tuđe račune. Čak i 1991. jedino što je stvarno neupitno valjalo bilo je to što se obranismo od onog idiota Miloševića, koji je još veći idiot od naših idiota. Sve ostalo... štajaznam... Hajde, ta neovisnost možda nešto vrijedi.

Da ne duljim, grozno sam skeptičan prema tim nazovi-ustancima. Ustajte vi slobodno, ja ću vas gledati na televiziji.
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2011, 17:23

..emerici, zastarjelo malo glediste. :D

lijepo onda reci..meni je dobro. sustav u kojem da bude meni dobro, nekom mora biti lose, nisam ja izmislio, samo sam se prilagodio. kao i svi. nisam ja kriv sto su drugi nesposobni/neagresivni/neinteligentni. ne zelim da se takav sustav mijenja. a ako se mijenja, zelim garanciju da ce meni i dalje biti najmanje ovako dobro kao sto mi je sada.

jel grijesim negdje? :raspa:

ono cega je tebe strah jest da ce da se oni koji dodju do te neke moci, ponasati isto kao i ovi koji su sada ta moc i to jednostavno na nacin da tu moc i pripadajuce blagostenje elite otmu, kako bi sami postali elitom koju se srusili.
da sam hegelovski frojd, nazvao bih taj strah..aristokratskim strahom. :D

zasto spominjes 91.? zar mislis da je bilo potrebno sve ono sto se dogadjalo onda i od onda, da bi ti rekao..pazi sto zelis.
sto se nije pazilo sto se zeljelo onda, 91.? koja girardica, koji bakraci?

..dakle, ono sto je bilo omoguceno onda, to se onemogucuje danas? ono sto je bilo omoguceno nekom, to se danas osporava drugome? zar nije tako?
mislim, nemojmo se zavaravat. mi smo agresivno nazadno drustvo kojemu odgovara agresivni nazadni sustav, kroz neki privid kontrole te sustavne agresije za opcu dobrobit i tu uslugu masno placamo, a placat cemo je jos masnije.
i onda bih ja na tome trebao biti zahvalan, jer moze jos gore? : D ..pa o cemu se tu radi nego o ucjeni? dok se ne bude vidjelo da se radi o ucjeni, bit ce kasno ili kako je onaj rekao..kad su dosli po mene vise nikoga nije bilo da me brani.

mi jesmo usli, prilagodili se, stvorili..aktivno stvorili sustav u kojem nam se za drugoga zivo jebe i to na nacin da ga se jebe.
zasto onda tom sustavu tepati ili laskati u strahu od straha? dokle je razina ispod koje ne zelimo ici? svakog od nas.
mislim, uvijek to govorim..onda kazimo otvoreno koja su pravila igre. cilj je iskoristiti, cilj je gledati samo sebe, cilj biti agresivan, cilj je prezivjeti i to sto bolje i pri tom ne birati sredstva. cemu lazi? neka igre otpocnu za sve. :zubo:
..jel tako emerici? pa nismo mi izmislili povijest da bi je sada ukidali? :kokice: :D

ali, malo je to sve danas drugacije od te traume famozne francuske revolucije. ljudi il neki ljudi ce se organizirati i zele organizirati svoj zivot na drugaciji neki nacin, cak i unutar formalnog agresivnog kapitalistickog sustava, a to se kapitalu ne svidja. to se takvom trzistu ne svidja. gubi se kontrola.
i o tome se upravo radi, o tome da se zele sprijeciti alternativna (sub)sustavna djelovanja, radi se o tome da subkulture ili alternativne kulture izmicu kontroli i koriste taj kapital-sustav na nacin koji tom sustavu ne odgovara.
ne radi se o tome da se agesijom vrsi pritisak na vrijednosti za koje se ti u strahu od gorega brines, nego da upravo te vrijednosti, svaki dan, eksponecijalnom agresijom pritiscu te alternative.

ponovit cu opet, bez obzira na neke doslovno detalje koje ce netko razumno shvatiti opravdanjima, ali cak i samo kao simbol predivno opisuju stanje stvari. ljudi se hapse jer zele zatvoriti svoje racune u bankama. da ponovim jos jednom..ljudi se hapse jer zele zatvoriti svoje racune u bankama.

opcenito, bilo bi sjajno kad bi to postala masovna pojava, ali..narocito kod nas, tesko je to izvedivo, jer su ljudi zaduzeni u tim istim bankama, optereceni dugom i ne mogu tako jednostavno zatvoriti svoje racune.
uostalom, i da zatvore, jel se primanja mogu danas zakonski izvesti da ne idu preko ugovora s bankom, nego na neki drugi nacin?

tu je i drugi dio simbolike ako novac nastaje po sistemu lanca svetog antuna, onda se neko sjetio da ustvari i dug ide po tom istom lancu i nastoji se prekinuti na nama, a dobit zadrzati. jel moram dalje pricat sto to sve implicira?
i ti kazes da moze gore? pa, naravno da moze gore, tek se pocelo :zubo: ..ali jednom treba pokrenuti taj proces kurta i murta, pa nek se mijenjaju ko carape, a sto se mene tice, moze i svako pola godine. valjda cu tako i ja doc na red nekad..:zubo: :D

mislim, emerici, najlakse je zauzet distancirani stav akademskog elitizma drzeci namirisani rokoko rupcic na nosu zgrazajuci se od vulgusa koji nam zivot znace. to ne da je anakrono, nego besmisleno.. ovo je doba (protu)informacije, simulakruma i sveopceg hakeraja, revolucija je vec odavno pocela, pogledaj malo rl, pobogu. :D
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2011, 17:25

Emericzy » wrote: Nemoj ti mene. Dobio sam ja od 'organa' po (metaforičkoj) pički i 1968. i 1971. i 1991.

[Ovo zadnje je bilo u pokušaju. Pucali su na mene iz mraka i daljine i nesvjesni na koga zapravo pucaju. Da su znali, sad bi se puvali po forumu. :rofl: ]

Sva tri dobivanja po pički bila su skoro besmislena. Skoro. U sva tri slučaja smeće je isplivalo na površinu uzburkane vode. Najebali su naivni, profitirale su pizde. Običnom čovjeku najčešće nije bilo ništa bolje, a mnogi su i platili tuđe račune. Čak i 1991. jedino što je stvarno neupitno valjalo bilo je to što se obranismo od onog idiota Miloševića, koji je još veći idiot od naših idiota. Sve ostalo... štajaznam... Hajde, ta neovisnost možda nešto vrijedi.

Da ne duljim, grozno sam skeptičan prema tim nazovi-ustancima. Ustajte vi slobodno, ja ću vas gledati na televiziji.
ah, sezdeset domaci osmas, pa sta ne kazes. sjebali ste i sefa i stanicu, sjebali ste ono sto se sjebat ne da i sad vam je drugi kriv. :D :D
Eks

Post 16 Oct 2011, 19:26

Emericzy » wrote:
Ja sam skeptična prema ustancima u Hrvatskoj. U ovoj ludoj državi nijedna revolucija ne može biti dobra ni dobro završiti.
I da, mrsko mi je reći, ali radije bih potpisala da hdz-ov trulež ostane na vlasti doživotno nego da dođu neki Pernari malo pametniji od Pernara, ali jednako ludi, na vlast.

Prezirem američki kapitalizam, ali onaj u skandinavskim zemljama mi se čini sasvim solidan.
jevgenija

Post 17 Oct 2011, 10:04

Link

:misli:

Dobro, index ko index - uvijek isti i bombastičan. Al mene živu poždere jel sad idu po svakog pojedinog organizatora kao proljetos, ili su se organizatori domudrili pa odma uvalili Krčmareka jer je ionako navikao na ćuzu - cijelo proljeće je pokušavao dospjeti u ćorku. :nezna:

Poznavajući njih dvojicu, imali su kameru spremnu, i nadali se da ovi papani neće imat značku na vidljivom mjestu.
zbunj. :confused:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Emericzy

Post 17 Oct 2011, 11:52

..a unda » wrote:lijepo onda reci..meni je dobro. sustav u kojem da bude meni dobro, nekom mora biti lose, nisam ja izmislio, samo sam se prilagodio. kao i svi. nisam ja kriv sto su drugi nesposobni/neagresivni/neinteligentni. ne zelim da se takav sustav mijenja. a ako se mijenja, zelim garanciju da ce meni i dalje biti najmanje ovako dobro kao sto mi je sada.

jel grijesim negdje? :raspa:
Da. Skoro u svakoj pojedinosti.

Prvo, nije mi dobro. Djelomice 'zaslugom' sustava koji namjerno pogoduje kriminalcima.

Drugo, kapitalizam načelno nije sustav u kojemu nekom mora biti loše da bi nekom drugome bilo dobro. Povijesno on nije bio takav, nego je i one kojima je bilo loše materijalno podizao. Što je bivao 'zreliji' to je ekonomska piramida imala širu bazu. Tko je uostalom stvorio poslovičnu srednju klasu? Američki kapitalizam.

Tek se u zadnja dva desetljeća kapitalizam povampirio i počeo sisati krv s tog dna piramide, pa je to dno počelo umirati, što je napokon dovelo do ovih današnjih demonstracija. Tome nije kriv kapitalizam nego odsustvo društvene kontrole nad ekscesima kapitalizma.

Sve ti postane jasno kad vidiš, recimo, američku poreznu distribuciju pred dvadeset godina i danas. Ona od prije dvadeset godina izgleda, otprilike kao u Švedskoj. Najviša stopa poreza na osobni prihod bila je 92 posto! Danas je (čini mi se) 35 posto, s toliko rupa u propisima da Rupert Murdoch vjerojatno plaća manje poreza od tebe.
ono cega je tebe strah jest da ce da se oni koji dodju do te neke moci, ponasati isto kao i ovi koji su sada ta moc i to jednostavno na nacin da tu moc i pripadajuce blagostenje elite otmu, kako bi sami postali elitom koju se srusili.
da sam hegelovski frojd, nazvao bih taj strah..aristokratskim strahom. :D
Zovi ga kako hoćeš. Povjerovat ću ti da sam u krivu ako mi daš suprotne primjere. Tko se to, tko je pobijedio u revoluciji, nije transmogrificirao u novu elitu s prihodima, povalsticama itd. Koji se revolucionar nije reinkarnirao kao pizda?
zasto spominjes 91.? zar mislis da je bilo potrebno sve ono sto se dogadjalo onda i od onda, da bi ti rekao..pazi sto zelis.
sto se nije pazilo sto se zeljelo onda, 91.? koja girardica, koji bakraci?
Nije bilo potrebno, naravno, ali je bilo zakonomjerno. Narod je bez razmišljanja krenuo za bukačima, a bukači su shvatili da će posao najbolje obaviti uz pomoć gangstera. Onda su se neki ganfsteri pretvorili u bukače, neki bukači u gangstere i danas više ne razlikuješ tko je tko. A narod koji je za bukačima krenuo, najebao je.
mislim, nemojmo se zavaravat. mi smo agresivno nazadno drustvo kojemu odgovara agresivni nazadni sustav, kroz neki privid kontrole te sustavne agresije za opcu dobrobit i tu uslugu masno placamo, a placat cemo je jos masnije.
i onda bih ja na tome trebao biti zahvalan, jer moze jos gore? : D ..pa o cemu se tu radi nego o ucjeni? dok se ne bude vidjelo da se radi o ucjeni, bit ce kasno ili kako je onaj rekao..kad su dosli po mene vise nikoga nije bilo da me brani.
Kad shvatiš da ti je za vratom povampireni Pernar (ili naizgled pametniji ali još gori ljudi; Pernarovo je ime to samo simbolično) bit će ti kasno reći, "Jebote, imao je onaj Emericzy pravo". Da, bit će ti još gore, jer današnja politička svinjčad bar skiči po EU notama, koje su -- kakve bile da bile -- bolje od balkanskih. I tih par reformi koje su napravljene pod EU pritiskom jedino je na cijeloj sceni što donekle valja.
mi jesmo usli, prilagodili se, stvorili..aktivno stvorili sustav u kojem nam se za drugoga zivo jebe i to na nacin da ga se jebe.
zasto onda tom sustavu tepati ili laskati u strahu od straha? dokle je razina ispod koje ne zelimo ici? svakog od nas.
mislim, uvijek to govorim..onda kazimo otvoreno koja su pravila igre. cilj je iskoristiti, cilj je gledati samo sebe, cilj biti agresivan, cilj je prezivjeti i to sto bolje i pri tom ne birati sredstva. cemu lazi? neka igre otpocnu za sve. :zubo:
..jel tako emerici? pa nismo mi izmislili povijest da bi je sada ukidali? :kokice: :D
Ti bi bio u pravu kad bi sustav kojim zamjenjujemo ovo što imamo bio bolji. Ali, ti pojma nemaš čime će biti zamijenjen. A ima ih puno, puno gorih od ovoga. Ti naivno misliš da će, naravno, ljudi odabrati bolje. Hahahahahahaha... smiješno. Tko će to odabrati bolje? Većina hrvatskih glasača? Ljudi koji su pet puta bili u stanju izglasati povjerenje HDZ-u, iako je svatko pametan još 1990. vidio da je to stranka opasnih namjera? Ljudi koji dižu spomenike kravati i tuku se u H&M-u? Ljudi koji jednom rukom pišu na zidu "Srbe na vrbe", a drugom drže ghetto blaster iz kojeg zavija Jelena Karleuša?

Studenti zagrebačkog sveučilišta? Nemoj me zajebavati. Pa ti ljudi nisu stanju organizirati pečenje dobre kajgane.
ali, malo je to sve danas drugacije od te traume famozne francuske revolucije. ljudi il neki ljudi ce se organizirati i zele organizirati svoj zivot na drugaciji neki nacin, cak i unutar formalnog agresivnog kapitalistickog sustava, a to se kapitalu ne svidja. to se takvom trzistu ne svidja. gubi se kontrola.
Ma o čemu ti pričaš? Kakav to kapital u Hrvatskoj? Misliš na Alibabu i 40 hajduka? Hrvatska ne bi prepoznala kapital da se spotakne o njega. Preorala bi ga, zasijala pšenicu i čekala poticaje.
i o tome se upravo radi, o tome da se zele sprijeciti alternativna (sub)sustavna djelovanja, radi se o tome da subkulture ili alternativne kulture izmicu kontroli i koriste taj kapital-sustav na nacin koji tom sustavu ne odgovara.
ne radi se o tome da se agesijom vrsi pritisak na vrijednosti za koje se ti u strahu od gorega brines, nego da upravo te vrijednosti, svaki dan, eksponecijalnom agresijom pritiscu te alternative.
Gle, da mi imamo tako sofisticirani kapitalizam, bili bismo Švicarska. Halo, mi imamo Keruma. Nemamo kapitaliste koji razmišljaju.
ponovit cu opet, bez obzira na neke doslovno detalje koje ce netko razumno shvatiti opravdanjima, ali cak i samo kao simbol predivno opisuju stanje stvari. ljudi se hapse jer zele zatvoriti svoje racune u bankama. da ponovim jos jednom..ljudi se hapse jer zele zatvoriti svoje racune u bankama.
Izolirani incident koji se dogodio na Marsu. Mi još nismo stigli na Mars. Kod nas braća Rajtović tek od šimšira i ljepljive trake u šupi sklapaju prvi avion. Pokretat će ga Mujo na pedale, jer mu se zatvorila bauštela pa nema posla, a Hrvatima se ne da vrtit pedale.
kurta i murta, pa nek se mijenjaju ko carape, a sto se mene tice, moze i svako pola godine. valjda cu tako i ja doc na red nekad..:zubo: :D
Nećeš. To je klanovski sustav u koji ti nemaš pristupa. A svaka se pojedina kurto-murtovska izmjena financira iz tvog džepa. Koliko je dubok tvoj džep? Koliko izmjena može financirati?
mislim, emerici, najlakse je zauzet distancirani stav akademskog elitizma drzeci namirisani rokoko rupcic na nosu zgrazajuci se od vulgusa koji nam zivot znace. to ne da je anakrono, nego besmisleno.. ovo je doba (protu)informacije, simulakruma i sveopceg hakeraja, revolucija je vec odavno pocela, pogledaj malo rl, pobogu. :D
Gledam. Već preko četrdeset godina. I sve više zdvajam nad ljudskom glupošću. Naprosto mi nije shvatljivo da svaka nova generacija trabunja ove iste gluposti. Samo se pravopis i leksik malo promijene.
Lastan

Post 17 Oct 2011, 15:17

schmokljan » wrote:Ivan Pernar: "Velika je razlika između ovog prosvjeda i onih koje smo imali u 2/3 mjesecu. Svatko tko je bio na njima itekako je svjestan te razlike, odnosno jasno mu je zašto je jučerašnji prosvjed u potpunosti propao."
Ah, Pernar.

Još pred par mjeseci prijetio mi je jedan pripadnik njegove stranke, pritom lažući da je u policiji. Pa sam ga prijavio toj istoj policiji i dobio očitovanje njihove unutarnje kontrole da, ako ništa drugo, tip ipak nije policajac.

A onda sinoć otkrijem da je jedan tip kojeg znam iz srednje – dvije godine mlađi, išao s mojom curom u osnovnu – i koji mi je djelovao kao razmjerno inteligentan tip, geekovski nastrojen – postao pernarovac.
Ajd, s njim sam onda barem kulturno popričao. Ali ne očekujem da će, kad je već postao članom, u skorije vrijeme uvidjeti koliko je Pernar zapravo opasan.

No definitivno moram osnovati Piratsku partiju.
Gazda

Post 17 Oct 2011, 16:47

Lastan » wrote: Ah, Pernar.

Još pred par mjeseci prijetio mi je jedan pripadnik njegove stranke, pritom lažući da je u policiji. Pa sam ga prijavio toj istoj policiji i dobio očitovanje njihove unutarnje kontrole da, ako ništa drugo, tip ipak nije policajac.

A onda sinoć otkrijem da je jedan tip kojeg znam iz srednje – dvije godine mlađi, išao s mojom curom u osnovnu – i koji mi je djelovao kao razmjerno inteligentan tip, geekovski nastrojen – postao pernarovac.
Ajd, s njim sam onda barem kulturno popričao. Ali ne očekujem da će, kad je već postao članom, u skorije vrijeme uvidjeti koliko je Pernar zapravo opasan.

No definitivno moram osnovati Piratsku partiju.
Taj Pernar..bez zajebancije, vuče mi na Hitlera. Nasilničko-revolucionarni pristup, nerealnost, borba protiv ustaljenog sustava, potpuna nerealnost..držati na oku.
schmokljan

Post 17 Oct 2011, 17:02

Lastane, kakav je stav Piratske stranke o biciklistima?
Emericzy » wrote: ...

Studenti zagrebačkog sveučilišta? Nemoj me zajebavati. Pa ti ljudi nisu stanju organizirati pečenje dobre kajgane.
...
Gledam. Već preko četrdeset godina. I sve više zdvajam nad ljudskom glupošću. Naprosto mi nije shvatljivo da svaka nova generacija trabunja ove iste gluposti. Samo se pravopis i leksik malo promijene.
Haha, odlično Emericzy. Dostojevski je pisao o mladim revolucionarima koji misle da su njihove zamisli revolucionarne jer, nenačitani kakvi jesu, ne znaju da je sve to davno rečeno.
klonka

Post 17 Oct 2011, 18:15

Evo Pernara. :visi:
gonj špadi
..a unda
Undaminator

Post 17 Oct 2011, 19:35

[quote="Emericzy »"]
..kratim, sori.
kapitalizam vise manje, pogoduje kriminalcima. stovise, i legalizira ih. nema sofisticiranog kapitalizma. postoji samo sila. ovakva, onakva, ali sila. a sila silu radja.
kapitalizam upravo jest nacelno takav sustav u kojem se tudja nemoc pretvara u neciji profit i ta se nemoc odrzava ili se regulira njome zavisno od potreba profita. nema druge jednadzbe. nema. nema povijesno ovo ono. koja baza, koja srednja klasa? cemu sluzi baza? bilo koja. :D

i kapitalizam je povampiren odavno. mozda cak od one tzv industrijske revolucije. povampiren je od trenutka kad je trebalo prodati visak proizvoda koje nitko nije trebao. povampiren je od klasicnog kolonijalizma pa do vijetnama ili afganistana. povampiren je otkad je sam novac funkcionalno prepoznat robom. kako mozes rec da se povampirio zadnjih dvadesetak godina? dva svjetska sluzbena rata smo imali kapitalisticka. ma ne da se kapitalizam povampirio, njegova bit je uvijek bila vampirska i to ucjenjuce vampirska.

ja ti ne govorim da si ti u krivu, a ponajmanje te mislim u nesto razuvjeravati. sto je najgore, ti si vjerojatno u pravu. sasvim je moguce da kapitalizam odgovara ljudskoj agresivnoj i licemjernoj naravi. ovo sve sto se dogadja, ne samo po ovim nekim ulicarenjima po svijetu, pa i nekim oruzanim kontakticima, vrlo moguce je da je to samo nemocna neuroticna rekacija na to da od kapitalizma nema nista bolje, nema boljeg sustava, sto bi naravno znacilo da je taj sustav posljednji i da cemo s njim propasti na ovaj ili onaj nacin..civilizacijski ili kao citava vrsta. pa ok, ako mislis da to vrijedi toga i da je poslije tebe ili mene potop, ok, samo je problem onda u tome sto se to naravno ne smije reci jer neko moze pomisliti..cek malo, pa zasto ja ne bih pojeo njega umjesto on mene? zasto je agresija dopustena samo njemu? :ne zna:

suprotni primjer smo imali ovdje, do 1990. primjer koji se dao i razvijati i kontrolirati. ali, mi smo izabrali ono sto znamo radit, bit agresivnim. sad, zasto je to bilo zakonomjerno pa se tim zakonomjerstvom nesto zeli opravdati (ili mozda samo steci neki profit), ne znam. bukaci nisu drugi, da se razumijemo. i kad vec govoris o nasoj 91., kao da je to neki svemirski dogadjaj, to je bio korak unatrag. najmanje korak, ali, to je bio nas i njihov i ciji sve ne izbor. polusvijet je bio, nas izbor, polusvijet je vodio taj nas progres unatrag i sad bi mi kao trebali bit na nekog drugog ljuti, a opet da sve ide nekim tokom kao da se nista nije dogodilo? mocno, mocno, nema sta..najprije sve prisvoji, onda kazi..jebiga, nema vam se smisla bunit jer je svaka buna zakurac. ova nasa buna je bila zadnja, pomafijasili smo sto smo imali, i amo sad to legalizirat i stat jednom vise sa tim bunama, budite ljudi razumni. :zubo:

naravno da ce ljudi odabrat bolje ako znaju sto je to bolje. a ako ne znaju, odabrat ce ono sto im se kaze i mislit ce da je to dobro. dok im ne dogori to nokata. pa ce im za to rec..ma, to je dobro. moze to i do lakta dogorit. kad dogori do vrata, onda ce se rec..a, jebiga, ko vam je sad kriv, sta se niste bunili? :zubo:
dakle, tu se ne radi o nikakvim bukacima, nego o necem puno gorem, a stoga, ne radi se o tome da je neka zbirma imenica narod najebo, sto je cisti iskopularizirani eufemizam, nego je najebo svatko onaj koji kaze..ma ne zelim cak ni do noktiju da mi nagori, o cemu govore i neke teorije drustvene da se te neke bune i ne desavaju bas kad je najgore, a cesto i kad krene na bolje il je barem percepcija da se ide na bolje, a sad bih tu ubacio i varijablu simulakruma, ali mi je recenica i ovako vec predugacka.

ovi sad prosvjedici nasi, spadaju pod globalni okkupaj performans i to s potpunim pravom, iako je nama to potpuno nerazumljivo da sad vec lagane oscilacije na nekom spekulativnom i savim, ali sasvim imaginarnom trzistu, nama, nasoj drustvenoj i drzavnoj (ne)moci, donosi katastrofu i to ne neku revoluciju koju mi mozemo izgovarati punih usta u strahu ili cudu, nego dugorocniji, trajniji, visestruko gadniji neki agonijski proces, prema kojem ce strah od te neke revolucije koja papa malu djecu pa i vlastitu, bit kao price za laku noc.
i toga su svi svjesni, a narocito nas narod, s organiziranom i institucionaliziraom vjerom kakvu ima, napravit ce opet ono sto zna raditi i za cim je vec jednom bahato posegnuo i jedva prezivio.

i onda, vidim i lastan i ko jos, i onda se vi bojite..pernara? pernar ante portas...intermuaralis. i pricaju nam se poucne basne..tri za gros, tri za gros, ko se boji pernara jos. :D
citava nasa drustvena situacija, kakva jest da jest, ulicno se svodi na..ovaj mali je opasan? opasan je koliko i ginjola.

i jos, kao kup d gras osporavanje besmisla besmislom, nasim ovdje, tu, mladim ljudima se oduzima bilo kakvo, pravo, legitimitet, autoritet, energija, preventivno ih se intelektulno kastrira, sve one koji su uspjeli nekako proci zamke ovog naseg kastrativnog obrazovnog sustava koji stanca intelektualne eunuhe tako potrebne kapitalistickom trzistu, da se ne bi slucajno ponovila greska koju su sezdesetosmasi ili neki drugi napravili, iako su bili superiorno pametniji od ove mlade generacije koja i ne zna sto zeli, ne zna to artikulirati na predivan i neponovljiv intelektualni nacin logosom kao sto su to radile neke druge generacije na filozofskom fakultetu zagrebackom ili barem pametna radnicka klasa predvodjena tom istom intelektulanom generacijom ondasnjeg ffzga, na nacin kako je to pokazala u temperamentnom i duhovitom, spontanom do trecerazredne subbrodvjeske melodrame ili vodvilja, u naletu u splitu ispred zgrade ondasnje vojnopomorske oblasti.

a ta mlada generacija zna, barem oni koji su uspjeli izbjeci one drustvenofrojdovske postavljene nagazne mine i sto treba napraviti i jos bolje..koja pitanja treba postaviti. barata informacijama brzo i spretno kao nijedna do sada, odlucnija je kao nijedna do sada i osjetljivija je kao nijedna do sada i umjesto da im mi, izraubovani stari glupi jarci i neopolusatiri, ucinimo ono sto jos mozemo, da im drzimo odstupnicu, da im oslobadjamo prostor, da prepoznamo u njima i medju njima koje su to snage kojima bi se mi pridruzili kad smo bili u dobi da vjerujemo u pravedniji svijet, mi pred njih postavljamo prepreke pitanja, govorimo im da su glupi, trazimo artikulaciju, zelimo sto vise detalja kad i dobijemo neko artikulirano objasnjenje..ukratko, nemilo zajebavamo, glumeci trpeljivost i mudrost sokratovsku profinjeno salonski ispijajuci neki prohladjeni barik, zamisljajuci koja je to sreca sto to nije otrov. :D
Gazda

Post 17 Oct 2011, 19:36

klonka » wrote:Evo Pernara. :visi:
Isuse, fuj :visi:

Dobro je to da je uspio biti antipatičan apsolutno svima od početka.
  • Information