Ja bih se svađao

Stare teme i začeci foruma
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 11 Apr 2015, 22:18

ali » wrote:Možeš kojeg galeba uhvatit u niskom letu? Oni se karaju :D

Za Karambola ne garantiram, možda je mislio da je tamo dobra atmosfera :djecoljub:
O dobra vecer, kako si, sta ima nova? Jel sve u redu?

ali

Post 11 Apr 2015, 22:37

miky0 » wrote:
O dobra vecer, kako si, sta ima nova? Jel sve u redu?
Ha :misli: Jes ti ok :o

Ono je bilo Nodensu.
Nenia Salonitana

Post 11 Apr 2015, 23:18

miky0 » wrote:
Zar nisi primjetija kako je zadnja dva-tri miseca forum zamuka? Zamuka je jer se forumasi unutar svojih domova radije prcaju nego svadjaju po forumima ;)
https://www.youtube.com/watch?v=V0pN1PpfIag :bicedobro:
miky0
ST Leader

Post 12 Apr 2015, 00:26

ali » wrote: Ha :misli: Jes ti ok :o

Ono je bilo Nodensu.
Znan da je bilo Nodensu, zato sam i tija neformalno popricat s tobom jerbo mi je bilo dosadno a jedina si ti bila aktualna ;)
karambol

Post 12 Apr 2015, 10:08

:lol:
nodens » wrote:
Ne znam odakle ti ta ideja. :durica:

Što je karambol htio reći s ovim šatorima u Savskoj, imaš li kakvu ideju? Zašto bi itko htio otić do šatora u Savskoj, ne kužim. :misli:
Pa svađati se. Kao da ti puno treba...ekipa razdražljiva, izbivaju pd kuće i uvjereni da su izabrani od gospođe Istine...diš više? :D
A ima i onih dušebrižnika i logisticara koji su tamo da bi se mogli hvaliti da su bili tamo. E, većih istinoljubaca i pronositelja svađalačkih dogmi jednostavno nema.

:raspa:

Ako ti nije dovoljno ili ti je preplitka rasprava - pošoraj se ili ponesi neki transparent ( nije bitno kalav, ionako će izazvati izvanrednu presicu) ...i eto te u novinama, na telki, primaš prijetnje i smrtne osude. Di ćeš jednostavnijeg načina za svađu...sto načina kako je izazvati. U Savskoj 66. Kaj da je slučajno kućni broj 666 na Savskoj...auu...kakva bi to tek argumentacija bila... :zubo:

A možeš se na svakom koraku svađati i o ovome...dobar Romano...http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=813848 :raspa:
nodens

Post 12 Apr 2015, 10:31

karambol » wrote:Pa svađati se. Kao da ti puno treba...ekipa razdražljiva, izbivaju pd kuće i uvjereni da su izabrani od gospođe Istine...diš više? :D
A ima i onih dušebrižnika i logisticara koji su tamo da bi se mogli hvaliti da su bili tamo. E, većih istinoljubaca i pronositelja svađalačkih dogmi jednostavno nema.
Svi ljudi koji nešto vjeruju, istovremeno vjeruju i da je to 'istina'. Nije moguće nešto vjerovati, a ne misliti da je to 'istina'. Stoga, nisam sklon s nekim se svađat samo zato što misli da je u 'posjedu istine' (jer to svi misle). Nego se svađam oko konkretnog sadržaja te (naovdne) 'istine' (ako ja, naime, mislim da je nešto drugo, ili suprotno, 'istina'), a ne oko pukog odnosa nekog prema toj tobožnjoj istini.

karambol » wrote:Ako ti nije dovoljno ili ti je preplitka rasprava - pošoraj se ili ponesi neki transparent ( nije bitno kalav, ionako će izazvati izvanrednu presicu) ...i eto te u novinama, na telki, primaš prijetnje i smrtne osude. Di ćeš jednostavnijeg načina za svađu...sto načina kako je izazvati. U Savskoj 66. Kaj da je slučajno kućni broj 666 na Savskoj...auu...kakva bi to tek argumentacija bila... :zubo:
Pa ne osjećam baš neku potrebu nositi transparente okolo po cesti, nije mi valjda došla još voda do grla. :zubo: Bar ne takva voda zbog koje ima ikakve logike nositi transparente okolo. Ne bi baš bio neki štos da nosim 'hoću pičke' transperent po ulici? :rofl: :rofl:

Osim toga, nipošto ne želim 'bit na telki', pa ni u novinama. Nadalje, na internetu se brže i lakše može nać nekog za svađanje, a i ta svađa (u 99.9% slučajeva) ne može prerasti u fizički sukob. Zato je internet-svađanje cool stvar. :raspa: :rofl:
karambol

Post 12 Apr 2015, 11:00

nodens » wrote:
Svi ljudi koji nešto vjeruju, istovremeno vjeruju i da je to 'istina'. Nije moguće nešto vjerovati, a ne misliti da je to 'istina'. Stoga, nisam sklon s nekim se svađat samo zato što misli da je u 'posjedu istine' (jer to svi misle). Nego se svađam oko konkretnog sadržaja te (naovdne) 'istine' (ako ja, naime, mislim da je nešto drugo, ili suprotno, 'istina'), a ne oko pukog odnosa nekog prema toj tobožnjoj istini.

:raspa: :rofl:
Da, ukoliko su ti koji vjeruju u svoju istinu uistinu misionari čiji je zadatak i obveza savjesti uvjeravati nevjerni i zabludjeli svijet u ispravnost njihovog tumačenja..bla, bla...
No, s takvima se prepirati je kao s Jehovinim svjedocima. Slažem se da tu nema safta već puka dosada.
Ali ima tamo pratitelja vjernih, huškača i muljatora koji se dodvoravaju i pokrivaju galamom, državoljubljem...ti su materijal za podjebavanje... :zubo:
nodens

Post 12 Apr 2015, 12:15

karambol » wrote: Da, ukoliko su ti koji vjeruju u svoju istinu uistinu misionari čiji je zadatak i obveza savjesti uvjeravati nevjerni i zabludjeli svijet u ispravnost njihovog tumačenja..bla, bla...
No, s takvima se prepirati je kao s Jehovinim svjedocima. Slažem se da tu nema safta već puka dosada.
Ali ima tamo pratitelja vjernih, huškača i muljatora koji se dodvoravaju i pokrivaju galamom, državoljubljem...ti su materijal za podjebavanje... :zubo:
Paaaa... nisam baš pratio što ti šatoraši pričaju, pa ne bih komentirao njihovo 'državoljublje'.... nego mi je samo čudno da si baš njih uzeo za primjer 'misionara' koji imaju zadatak 'uvjeravat svijet' o nečemu. :zubo: Valjda ja njih ne doživljavam ozbiljno, pa zato... nego ja primjećujem neku drugu vrstu 'misionara', onu koju npr. prekrasno ilustrira portal huffington post. Ili recimo 'rationalwiki'. :zubo: BTW, nije mi jasno što je točno 'rational' na tom rationalwikiju, no dobro sad...

No, nikad nije kasno da se informiram... dakle, što hoće ti šatoraši i zašto te uzrujavaju? :D
miky0
ST Leader

Post 12 Apr 2015, 12:24

Ako bas hoces internet svadju, odi na temu o vladi zokija em i reci da je zoki bas nesto najbolje sto nam se moglo dogodit, i vidit ces fajta, cak ce i euklid doletit ;)
nodens

Post 12 Apr 2015, 13:04

miky0 » wrote:Ako bas hoces internet svadju, odi na temu o vladi zokija em i reci da je zoki bas nesto najbolje sto nam se moglo dogodit, i vidit ces fajta, cak ce i euklid doletit ;)
Ne mogu se svađat ako ne znam smisliti argumente u prilog tezi koju zastupam. A ne bih znao smisliti argumente po kojima je zoki nešto najbolje što nam se moglo dogodit. Eventualno, ako nekome ne bi bila dovoljno jaka tvrdnja da zoki NIJE nešto 'najbolje' što nam se moglo dogodit, nego ako bi zastupao tezu da je zoki nešto *najgore* što nam se moglo dogodit, onda bih možda znao smislit neki argument po kojem zoki ipak nije nešto 'najgore' što nam se moglo dogodit. Ako me pratiš. :zubo: Jer ono, uvijek može još gore... dok god je čovjek živ. Kad umre, onda više ne može gore. :misli: Proizlazi da bi možda bilo zgodno umrijet, onda se situacija više ne može pogoršat. :rofl:
nodens

Post 12 Apr 2015, 13:56

Sad sam malo iz čistog mazohizma otvorio huffington post i evo kratkog komentara na dva članka:

Why do we never worry about men's childlessness

- ovoj kozi npr. nije jasno to pitanje iz naslova, a letimičnim preletom članka ispada da joj štošta nije jasno. ZATO, draga moja Jessica, što čak i kad bi od 10 muškaraca bilo 9 nejebača poput mene, onaj zadnji bi bez problema mogao 'nadoknaditi' djecu od ovih 9 ćoraka. Obrnuto naprosto ne vrijedi, ako bi od 10 žena samo 1 imala djecu, imali bismo jeben populacijski problem. Stoga, draga moja Jessica: manje gutati 'feminističke' besmislice, a više studirati stvari tipa fizika, matematika i logika, i sve će biti u redu.

Things you pay more because you're a woman

- da je 'Alanna Vagianos' na ovom članku navela samo one stvari koje su *zaista* čudne - onda bi članak imao nekog smisla. Ali kad pomiješaš 2 stvari koje su donekle čudne, s 5 stvari gdje je i maloumnom Mati iz trećeg ce jasno zašto je jedna varijanta skuplja - onda dobijemo tipičan 'intelektualni' proizvod s Huffingtona.

(ima li ovdje neka zagrižena feministica za kvalitetni fajt? :zubo: )
nodens

Post 12 Apr 2015, 14:30

Ovaj je blesav čisto zbog naslova: Mary Kay Letourneau Opens Up About Married Life With Former Student She Raped

:facepalm: Koje 'silovanje' jezika besmislenom političkom korektnošću... tako dragom huffington postu i sličnim portalima...
ali

Post 15 Apr 2015, 13:17

nodens » wrote:Ovaj je blesav čisto zbog naslova: Mary Kay Letourneau Opens Up About Married Life With Former Student She Raped

:facepalm: Koje 'silovanje' jezika besmislenom političkom korektnošću... tako dragom huffington postu i sličnim portalima...
Zašto? Pa ako postoji sudska presuda u kojoj piše da ga je silovala, a postoji, onda ga je silovala :ne zna:
Šta je tu politički korektno?
nodens

Post 15 Apr 2015, 14:41

ali » wrote: Zašto? Pa ako postoji sudska presuda u kojoj piše da ga je silovala, a postoji, onda ga je silovala :ne zna:
Šta je tu politički korektno?

Ti bi se svađala? :rofl:

Zato što je dotičnoj ziher poznato da je ženska iz članka osuđena za 'statutory rape' - dakle, momčić navodno nije bio 'sposoban' dati taj oh čuveni informed consent, koji se, jelte, magično pojavi kad dotični napuni neki okrugao broj godina.

Drugim riječima, nije to bio nikakav 'rape' nego konsenzualni odnos no takav u kojem jedna od dvije osobe nije imala dovoljno godina po mišljenju lokalnih starih prdonja koji se bave izmišljanjem zakona. Čemu to nazivati 'silovanjem'? To je silovanje jezika, ništa drugo. Statutory 'rape' je onako baš lijep orvelijanski termin. Nešto kao 'krađa' softvera, samo još gore.

Zamisli da je osuđena za statutory 'rape' jer je dečko imao mjesec dana manje od zakonom propisanih godina (i BTW, ne zaboravi da zakonski iznos tih godina poprilično varira čak i unutar SAD-a, a kamoli diljem svijeta, što apsurd nazivanja toga 'silovanjem' čini još nevjerojatnijim). Prema tome, da su se poseksali mjesec dana kasnije, to bi bilo nešto 'divno', a ovako je 'silovanje'. Mda.

Politička korektnost je inače u tome što se kao prvo 'silovanjem' zove nešto što ni po kakvoj prirodnoj logici nije silovanje, nego samo lokalno pravo koristi nekakav termin koji u sebi sadrži tu riječ. Drugo, to što pokazuje svoje moderne nazore time što prihvaća mogućnost da žena siluje muškarca, što u doba patrijarhata naprosto nije bilo moguće. :zubo: A i danas je prilično teško. Žena može silovati muškarca u negdje 2% slučajeva. A u većini slučajeva gdje je muškarac uopće silovan, taj koji ga je silovao je opet muškarac.

BTW, ovo kako živčano zvučim nema veze s tobom, nego mi se vrti huffington post u glavi. :rofl:
ali

Post 15 Apr 2015, 15:49

nodens wrote: Ti bi se svađala? :rofl:
Ne ja. Ti bi :kava:

Drugim riječima, nije to bio nikakav 'rape' nego konsenzualni odnos no takav u kojem jedna od dvije osobe nije imala dovoljno godina po mišljenju lokalnih starih prdonja koji se bave izmišljanjem zakona. Čemu to nazivati 'silovanjem'?
Sve ovo si trebao iznijeti pred porotom, ne meni :zubo:
Zamisli da je osuđena za statutory 'rape' jer je dečko imao mjesec dana manje od zakonom propisanih godina (i BTW, ne zaboravi da zakonski iznos tih godina poprilično varira čak i unutar SAD-a, a kamoli diljem svijeta, što apsurd nazivanja toga 'silovanjem' čini još nevjerojatnijim). Prema tome, da su se poseksali mjesec dana kasnije, to bi bilo nešto 'divno', a ovako je 'silovanje'.
Gle, ako se nešto legitimno naziva silovanjem onda ne vidim gdje je problem reći da je to nešto silovanje.
Recimo, ti sad siluješ logiku pokušavajući dokazati da je novinarka zlonamjerna ili što već jer je napisala da je žena koja ima presudu zbog silovanja dečka tog dečka - silovala.
Drugo, to što pokazuje svoje moderne nazore time što prihvaća mogućnost da žena siluje muškarca, što u doba patrijarhata naprosto nije bilo moguće. :zubo:

Ne kužim baš tko to pokazuje svoje moderne nazore, pravni sustav :misli:
A i danas je prilično teško.

Teško je, da. Mnogi su bez posla, mladost nema perspektive...
Al biće bolje :hekla:
Žena može silovati muškarca u negdje 2% slučajeva. A u većini slučajeva gdje je muškarac uopće silovan, taj koji ga je silovao je opet muškarac.
A šta misliš može li ga, unatoč tome što je muškarac, silovati ako je nesvjestan, nemoćan ili ne shvaća što se dešava?
Tea Tree

Post 15 Apr 2015, 16:13

Ako je tom dečkiću i bio kurac dignut ne znači da je baš htio da završi u toj ženskoj. Pa ako se u ovom ili nekom drugom slučaju to izvelo nasilno, ne kužim zašto ne bi bilo silovanje? :ne zna:
nodens

Post 15 Apr 2015, 16:13

ali » wrote:Ne ja. Ti bi :kava:
Svađati se na forumu s nekim tko to ne želi je potpuno nemoguće. :zubo:

ali » wrote:Sve ovo si trebao iznijeti pred porotom, ne meni :zubo:
Ha, miss wisecrack. :cerek: Nemam ja ništa s tom porotom, nego komentiram izvjesni portal, koji doduše također ne može mijenjati zakone i pravomoćne presude, ali definitivno ima mogućnost određivati naslove vlastitih članaka.

ali » wrote:Gle, ako se nešto legitimno naziva silovanjem onda ne vidim gdje je problem reći da je to nešto silovanje.
Ja vidim. Nije to *legitimno* nego *legalno*. A svašta teoretski može biti legalno, papir sve trpi. Jesi li čitala Orwellovu '84?

ali » wrote:Recimo, ti sad siluješ logiku pokušavajući dokazati da je novinarka zlonamjerna ili što već jer je napisala da je žena koja ima presudu zbog silovanja dečka tog dečka - silovala.
Ne, ja uopće ne dokazujem da je 'zlonamjerna', nego da je politički korektna, tj. piše na 'liniji'. To nije zlonamjernost, nego mješavina bezvezne ideologije i osobnog kukavičluka, na način da se ne zna gdje završava jedno, a počinje drugo, jer je izmiješano u bljutav ćušpajz. Ali to i dalje nije 'zlonamjerno', niti se moglo iz mog posta iščitati da ja to želim insinuirati.

ali » wrote:Ne kužim baš tko to pokazuje svoje moderne nazore, pravni sustav
Novinar, indirektno. Ili dobro, možda ne novinarka nego editor portala. Svejedno, ni jedno ni drugo me ne čitaju pa je svejedno koga sam 'optužio', zar ne? Iz moje perspektive stvar ostaje ista, naime netrpeljivost prema dotičnom portalu i njegovoj pozadinskoj ideologiji.

ali » wrote:Teško je, da. Mnogi su bez posla, mladost nema perspektive...
Al biće bolje :hekla:
Neće. Poslije sunca uvijek dolazi kiša. :rofl:

ali » wrote:A šta misliš može li ga, unatoč tome što je muškarac, silovati ako je nesvjestan, nemoćan ili ne shvaća što se dešava?
To spada u onih 2% slučajeva. Dalo bi se i oko toga zatupiti, inače. Primjerice, ako je muškarac nesvjestan, a erekcija se izazove nekim mehaničkim putem, to bi se eto moglo nazvati 'silovanjem', ali nekako ne vjerujem da ima puno muškaraca koji bi dizali bogzna kakvu halabuku oko toga (osim ako bi ga netko na račun toga doslovno smatrao odgovornim za nekakvo hipotetsko dijete, no takav scenarij je malecki dio čak i od ovih 2%). Dakle, to bi se 'tehnički' i moglo svrstati u kategoriju 'silovanja', no tada taj termin ne bi imao onaj emocionalni naboj kojeg inače ima.

Enivej, postoji određena vjerojatnost da ne shvaćaš moju poziciju... nije da ja smatram postupak optužene nečim 'hvalevrijednim', što treba poticati i slično. Ima to čak neke sličnosti s onim susjednim topikom: ne smatram ni krađu nečim 'dobrim', za poticati - ali nisam ni za to da se lopovima sijeku ruke.
nodens

Post 15 Apr 2015, 16:20

BTW, nije poanta u tome da se 'muškarca ne može silovat' (jer je oh tako moćan) - naravno da može, naime drugi muškarac ga može silovat, ako je dovoljno jači ili ako ih ima više.

Dakako, de facto ga onda može silovati i jedna iznimno jaka, ili mnoštvo slabijih, žena - uz pomoć strap-on dilda. :rofl: Do danas međutizin žene nisu pokazivale osobiti interes za takvom vrstom silovanja muškaraca... možda ti imaš drugačije spoznaje...
nodens

Post 15 Apr 2015, 16:32

Tea Tree » wrote:Ako je tom dečkiću i bio kurac dignut ne znači da je baš htio da završi u toj ženskoj. Pa ako se u ovom ili nekom drugom slučaju to izvelo nasilno, ne kužim zašto ne bi bilo silovanje? :ne zna:
Mogla bi bar pročitat članak, ili evo naslov, ako ne znaš za taj slučaj od ranije. To je inače po presudi bio tzv. 'statutory rape', dakle nije bilo nikakvog nasilja, nego se 'silovanjem' smatra po defaultu, jer je dečko bio premlad za jebanje (po mišljenju tamošnjih powers that be).

Inače, u naslovu ti piše 'married life with a student she raped'. Znači, nakon što je dotična izašla iz zatvora, za 6 godina, taj 'silovani' dečko se oženio za nju, i još uvijek su u braku. Mislim ono, postoje i one čudnovate pojave poput Stockholmskog sindroma, no ja bih se ipak priklonio Ockhamu u ovom slučaju.

Evo pa čitaj

Inače, nije da ja baš vjerujem u ljubav bez granica i taj njihov brak :zubo: čisto da ne bude zabune.

BTW, ti bi se isto svađala? :rofl:
ali

Post 15 Apr 2015, 16:39

nodens » wrote:
Svađati se na forumu s nekim tko to ne želi je potpuno nemoguće. :zubo:
I kako to točno dokazuje da se ja svađam :ne zna:

Gle, taj mali uostalom uopće nije bio muškarac.
Imao je 12 godina.

Mislim da možeš shvatiti razliku između seksa koji uključuje dvije odrasle osobe (ili bilo koje druge dvije osobe na približnom stupnju razvoja) i seksa u kojem je jedna osoba izrazito dominantna (godine/autoritet + pozicija) a druga psihički nerazvijena.

Izađi malo van do neke škole pa baci malo oko na klince (btw. pazi da te netko ne nokautira :zubo: ).
Pogledaj klinca od 12 godina kako izgleda pa mi reci jesi vidio dijete ili muškarca s kurcem za jebanje polovnjača u srednjim tridesetima.
nodens

Post 15 Apr 2015, 16:55

ali » wrote:I kako to točno dokazuje da se ja svađam :ne zna:
Zato što je svađanje relacija ekvivalencije, kao i npr. 'bratstvo'. Ako je A u relaciji 'bratstva' s B, onda je isto tako i B u istoj toj relaciji s A. Slično vrijedi i za pojam 'svađanje'. To se onda kaže 'A i B se svađaju' = A i B su u svađi, tj. relaciji svađe, što znači da se A svađa s B, a B svađa s A. Na forumu, ako ne želiš biti u 'relaciji svađanja' s nekim, naprosto ništa ne odgovoriš, no tada ni taj netko nije u relaciji svađanja s tobom, jasno.

:rofl:

ali » wrote:Gle, taj mali uostalom uopće nije bio muškarac.
Imao je 12 godina.
Pa što. :ne zna: Ima dečkića koji se brzo razviju. Sjećam se jednog dalmoša koji je s nepunih 15 izgledao odraslije i muževnije nego ja s 25. :rofl:

Ako si vidjela njihove ondašnje fotke, on je i s tih 12 bio poprilično veći od nje. Nagađam da je bio i dovoljno spolno zreo, uostalom već tada je ostala trudna s njim.

ali » wrote:Mislim da možeš shvatiti razliku između seksa koji uključuje dvije odrasle osobe (ili bilo koje druge dvije osobe na približnom stupnju razvoja) i seksa u kojem je jedna osoba izrazito dominantna (godine/autoritet + pozicija) a druga psihički nerazvijena.
Mogu shvatiti tu razliku, dabome. No to je spektralna razlika, ne postoje nikakve umjetne 'granice' u toj razlici. U većini seksualnih odnosa ne postoji neka savršena jednakost, nego je uglavnom netko mentalno i/ili fizički 'dominantan'. Meni ta Mary Kay baš i nije zvučala bogzna kako psihički razvijeno :zubo: što će reći da si je našla para... :rofl:

Kako god okreneš, ne smatram to razlogom za 6 godina zatvora. Pogotovo u svjetlu kasnijih događaja.

ali » wrote:Izađi malo van do neke škole pa baci malo oko na klince (btw. pazi da te netko ne nokautira :zubo: ).
Pogledaj klinca od 12 godina kako izgleda pa mi reci jesi vidio dijete ili muškarca s kurcem za jebanje polovnjača u srednjim tridesetima.
Da ponovim: ne smatram to nečim vrijednim pohvale... bilo bi čudno da smatram, s obzirom na sve, jel? :rofl: Nego ne smatram to ni 'silovanjem', niti nečim što opravdava 6 godina zatvora. A i sve to nije bitno nego je naprosto smiješno reći 'married life with a student she raped'. To bi zvučalo sinister prije nekoliko stoljeća kad su brakovi bili dogovoreni pa je neka ženska mogla zbilja i završiti u 'braku' s nekim tko ju je silovao (i nastavlja i dalje, u braku). Ali tog dečka nitko nije natjerao da se oženi za nju. Samim time je naslov nakazan.
ali

Post 15 Apr 2015, 17:19

E moj Nodenše :rofl:
nodens

Post 15 Apr 2015, 17:30

ali » wrote:E moj Nodenše :rofl:
Eto vidiš. Više nismo u relaciji svađanja. :rofl:

No, kad budeš raspoložena za još... :raspa: :rofl:
Nenia Salonitana

Post 16 Apr 2015, 00:24

nodense,znam te ptico. mary kay ti nije psihički razvijena jer je žena. :kava:
da se zvala jerry key i da je prćila studenticu tebi bi ona bila razumna i zrela osoba, s evolucijske strane svaki napredan mužjak treba težiti da jebe maloljetnu trebicu. :kava:
nodens

Post 16 Apr 2015, 00:52

Nenia Salonitana » wrote:nodense,znam te ptico. mary kay ti nije psihički razvijena jer je žena. :kava:
da se zvala jerry key i da je prćila studenticu tebi bi ona bila razumna i zrela osoba, s evolucijske strane svaki napredan mužjak treba težiti da jebe maloljetnu trebicu. :kava:
Nisam shvatio što insinuiraš, bi l' elaborirala? :rofl:

Nije mi zvučala baš razvijeno između ostalog i zato što joj je 12 godišnjak bio interesantan u tom smislu, a i zato što je npr. prekršila uvjetnu i tako si natovarila još 6 godina bespotrebne robije. Ne znam za tebe, no meni to ne zvuči kao postupak neke psihički razvijene osobe...

(uz, naravno, napomenu da ja možda i nisam sasvim prikladan arbitar nečije psihičke razvijenosti... :rofl: )

BTW, nije uopće istina da ja mislim da bi napredan mužjak nešto 'trebao'. Ne razlikuješ deskriptivne od normativnih tvrdnji; ja samo kažem što evolucijska psihologija kaže da npr. ljudi 'žele' - ali nipošto ne govorim da bi i 'trebali' to što (po EP) žele. To ti je inače čuveni Humeov is-ought problem - iz 'jest' ne slijedi 'treba'. Ako ti se učini da sam napisao nekakvu normativnu rečenicu, slobodno mi skreni pozornost na to. (Rečenice oblika 'X treba...', 'X mora...', 'X ne smije...')
  • Information