Jeste li bili građanin 19.svibnja?

Stare teme i začeci foruma
Emericzy

Post 24 May 2013, 06:45

Chilimama » wrote:Pirati su se odvažili.
Na stranu sposobnost. Treba prvo imat muda pa se pokrenit.

Ne znam jesu li oni sposobni ili nisu, ali su se okupili....

Kako ja na to sve gledam. Dođu neki izbori. U ponudi imamo već sve poznate stranke i političare koji imaju ambicije, ali samo mlate praznu slamu. Takvi nam se ne sviđaju i ne vjerujemo im kao ni njihovim obećanjima.
Povremeno se jave nova lica, ali su nova pa tako i nejaka.
Dok u međuvremenu ojačaju, dotle se i opuste pa opet niko ništa kvalitetno ne radi osim što se povremeno promovira a u svrhu sljedećih izbora.
Da ja imam neke svoje ljude ili ljude kojima vjerujem, pokušala bi organizirati razne tribine, radionice a sve u svrhu približavanja stanovništvu da se uvjere koliko imaju prava a koliko obveza kao građani birači i što se sve od njih očekuje.
Naime, prosječni glasači zamišljaju da biranjem neke osobe , biračev zadatak prestaje i da će ta izabrana osoba nešto činiti za njih tj nas. Neaktivni smo, nezainteresirani držeći da je politika za političare a ne za nas što nije najtočnije a ni korisno.

Tko god da se bavi politikom treba informirati biračko tijelo na svim razinama i to odmah nakon izbora i tako pripremati javnost na svoju nazočnost, na svoje aktivnosti , programe i sve ostale točke koje su si zacrtali da će raditi.

Ma ne znam, malo sam naivna...

Možda mi treba više informacija?
Pesimisti su češće u pravu, ali optimistima je ljepše. Drž' se ti svojega.

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 24 May 2013, 11:45

nina williams » wrote:
Eeeee, lako je tako pričat, kad s druge strane imaš nekog za kog ti misliš (ako sam dobro ubrala) da je manje zlo. Za koga bi bio protiv da biraš izmađu Bandića i Keruma?
:zubo:
..ovo je jedno..ne znam..jako dobro pitanje? tj, meni se nekako svidja. :zubo:
ne znam kako bih ga opisao, cak i u kontekstu da je te dilema dio konteksta nase politicke dvopartitnosti, tj kao da je to neki treci put, iskonski treci put koji je nesto izmedju spina, realnosti, nesto izmedju nevidljive ruke, jave, sna..
opcinjen sam nekako tim pitanjem, nekako mi je to pitanje..eto, takvo da mi fali rijeci za opisat, nekako..ontolosko mi je nekako, a opet sasvim zahvalno, taklo bogato za interpretacije da bih sasvim mogao snazno dramaturski postaviti, reinterpretirati citavog jednog hamleta koji se ustvari pita.. jel je ne biti ili ne biti ipak dilema.. ? :D

ne znam, u tom nekom razmisljanju, simulacijama, cesto zamisljam mogucnost da je kerum gradonacelnik zagreba. pustimo mi sada da je za to vjerojatnost toliko mala da mozemo smatrati takvu situaciju nemogucom..iako se i ludje stvari kod nas u ovom dobu dogadjaju, ali..zanima me taj neki proces, odnos, uvod..kako bi do toga moglo uopce doc, zamisljam slike, situacije..ne, ne mogu rec da se ne bi mozda malo nasladjivao zagrebu, mislim..nista strasno, bez nekog velikog zla, nego onako, jednostavno, dobrodusno, naivno gledat to stanje soka, zatecenosti, spoznaje..ne toliko ili ne uopce sa kerumom, nego sa citavom tom nekom situacijom, scenom..citava ta neka svjesnost da u datom trenutku se nekako posloze zvijezde po nekom svom zapetljanom mehanizmu, da u datom trenutku ima dovoljno ljudi koji ce birat keruma..radi raznih motiva, nije to sad bitno toliko iako, kazem i taj uvod me zanima..tj uopce nije bitan toliko kerum, koliko cinjenenica da su tim izborom iznenadjeni, zbunjeni sobom do neke euforije ili histerije i oni koji su ga birali i oni koji ga nisu birali.

ovako, ofrlje i napamet gledajuci..iako sam tu dilemu izmedju bandica i keruma vise puta sebi postavljao kao neku vrstu cak i logicke dileme, kao neki problem u smislu..pretpostavimo da je to problem i u isto vrijeme..zasto bi to bio to uopce problem..odgovor mi je do sada uvijek bio..pa radje bih se odlucio za bandica.. i osjetio u sebi neko pocetno olaksanje koje bi mi vrlo brzo zamijenio osjecaj nekog, ne znam, frojdovski osjecaj, neke nevoljne paraerotizacije, otpora prema tome, otpora prema toj situaciji za koju osjecam da sam u nju nekako nevoljno emocionalno doveden.

a opet, kad malo mislim o toj dilemi kerum bandic, pada mi na pamet da kerum nije samo proizvod ovog dole, splitskog nekog, dalmatinskog konteksta, kao sto ni citavi zagreb nije proizvod sam sebe, nego je nastao u odnosu na nesto i tako se nekako, recimo, barem profilirao ako vec ne nesto drugo..kerum je proizvod i zagreba kao centrifugalne tocke ovog drustva, zagreba..a pod tim mislim nekako na kontinent, koji citav jedan kerumov i nekerumoiv split i prije keruma je dozivljavao nekako kerumovski, mada je stalno nekako ustolicavao vlastitog bandica..taj split, ta dalmacija, to more neko, taj dozivljaj mora nekog,. ta predozba mora nekog ispod neke crte, pojasa, radijusa dohvata od sasvim prihvatljivih sat ili dva udaljenosti voznje automobilom od repa konja na trgu bana republike, izletnickog tog radijusa u kojem u jednom danu mozemo radikalno, a savim ugodno i komodno promijeniti nas repetitorij i rutinarij i dotaknuti taj neki drugi klimatski i pripadajuci kulturoloski dozivljaj i vratiti se u sigurnost vreve nasih rutina, egzistencije i obaveza koje nisu nista ljepse i bolje nego drugdje..dakle, sve to ispod te neke granice koju smo postavili u nama, sve je to jedan veliki kerum, egzotika, nepoznanica..cudo neko rekao bih..ne bizarnost, nego bas cudo, stanje soka u kojem nismo u stanju procesuirati dovoljno brzo nase osjecaje.
tj, ne znam, detaljic jedan, ali za birace kojima je problem, recimo, jakusevac, a ne karepovac, kupanje zimi po snijegu na jarunu ili bundeku..ili na cice, to je bizarnost, to je kolicina i mogucnost izbora, koja se, eto, manifestira i tim nekim izborima, ekstermima, dosjetkom..

ali kupanje zimi, po snijegu, po buri, po hladnoci, pa i onda po vrucini i ljeti i slusajuci tosona, i slusajuci olivera dok se kupamo i dok oni imaju koncert na nekoj splavi usred tog ljeta ili zime, usred uvale bacvice, to za kontinent nije bizarnost, to je, kazem, neko cudo, normalno cudo, to je nesto sto se dole na jugu normalno zbiva, normalno je nekako za splicane da kad padne snijeg da svi odu se kupat na bacvice..sigurno se misli, taj koji tako misli..da on npr zivi u splitu..a sta ce, prilagodio bi se i on bi cim vidio prve pahulje snijega koje se istope od vrha zvonika svetog duje pa do peristila, sigurno bi mislio da je to neki znak, neka kao kulturolsko tradicijska sirena koja oznacava neku pripadajucu uzbunu i mirno bi navukao na sebe mudantine, uzeo sugamansko peskirski rucnik i zaputio bi prema bacvicama na kupanje u moru, zajedno sa rijekom splicana koji iz sviha pravaca se salijevaju prema bacvicama, ovcicama, zenti, jezincu, marjanu i..kupaju se.

ta predodzba ne o splitu, nego predodzba o cudu, koja je najocitija bas, eto, srecom, tu nekoliko stotina kilometara juzno od mjesta gdje se odlucuje za bandica ili protiv bandica, jest predodzba koju i sami biraci ili kontra biraci keruma imaju, jer.. najprije su se tako htjeli predstaviti, pa je ta predstava dosla do nekoga tko je priznao neciju slobodu da se tako predstavi i onda je ta predstava, pojacana tim i takvim ze ge pojacalom dosla opet do, npr splita koji je sam sebe oduesvio kako je njihova predstava bolja, jaca, u smislu ludja nego sto su imali namjeru u pocetku i pristaju na tu pojacanu predstavu, prilagodjavaju joj se, jos malo je razviju i emitiraju je opet dalje i jasno, kad se taj povratni val vrati u ze ge, jos jaci, u ze geu se se opet pocnu cudit i valu i sebi i onda misle..pa ovi dole su ludji nego sto je uopce moguce da mi mislimo da mogu bit ludji.. a sto je to nego klasicno cudo. to je..cudo. cudo koje ne prestaje, jer ti valovi umjesto da nekako budu sve slabiji, oni nekako em se pojacavaju sami od sebe, em se turbo regeneriraju, em se turbo interferiraju i ode to..svaki dan u svakom pogledu sve vece ..cudo.

tako da..na koncu konca..koliko se god mi zgrazali nad drugima, u koncentricnim kruzima koji sezu do samoga boga, nema tu neke velike drame, tragedije.. ni kerum nekerum, niti bandic nebandic.
redikulizacija vise nije neki lokalni kolorit ili sivolit naseg lokalnog jada, osjecaja moci nad slabijima ili cak mozda neki proces kojim nazalost ili na srecu, na taj nacin ucimo o sebi zahvaljujuci drugima, zahvaljujuci tome sto smo druge gurnuli na to mjesto da ne budemo mi koji cemo to mjesto zauzet..redikulizacija je postala mocni alat kojim se zeli doci do moci, sve je velika scena, nije vise samo split onaj smojin cirkuski sator..mi mozemo o kerumu ili bandicu ilio nekom osmom govoriti ovako i onako, smijat im se radi nemoci ili nadmoci..oni nisu uopce toliko bitni. mi ih stvaramo bitnima, mi hocemo da su oni bitni, jer mi tako imamo opravdanje za sebe same, misleci da barem tako imamo neku slobodu izbora, neki zivot koji, valjda, zelimo.. :D
Beau

Post 24 May 2013, 13:14

..a unda » wrote: ta predodzba ne o splitu, nego predodzba o cudu, koja je najocitija bas, eto, srecom, tu nekoliko stotina kilometara juzno od mjesta gdje se odlucuje za bandica ili protiv bandica, jest predodzba koju i sami biraci ili kontra biraci keruma imaju, jer.. najprije su se tako htjeli predstaviti, pa je ta predstava dosla do nekoga tko je priznao neciju slobodu da se tako predstavi i onda je ta predstava, pojacana tim i takvim ze ge pojacalom dosla opet do, npr splita koji je sam sebe oduesvio kako je njihova predstava bolja, jaca, u smislu ludja nego sto su imali namjeru u pocetku i pristaju na tu pojacanu predstavu, prilagodjavaju joj se, jos malo je razviju i emitiraju je opet dalje i jasno, kad se taj povratni val vrati u ze ge, jos jaci, u ze geu se se opet pocnu cudit i valu i sebi i onda misle..pa ovi dole su ludji nego sto je uopce moguce da mi mislimo da mogu bit ludji.. a sto je to nego klasicno cudo. to je..cudo. cudo koje ne prestaje, jer ti valovi umjesto da nekako budu sve slabiji, oni nekako em se pojacavaju sami od sebe, em se turbo regeneriraju, em se turbo interferiraju i ode to..svaki dan u svakom pogledu sve vece ..cudo.
ovo mi se čini tako točno.
karambol

Post 24 May 2013, 13:48

Morao sam montirat durbine na nos čitajući Undin post... :zubo: (puno slova, brate mili :D )
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 25 May 2013, 00:02

karambol » wrote:Morao sam montirat durbine na nos čitajući Undin post... :zubo: (puno slova, brate mili :D )
Ja čuvam njegove postove za one prilike kad nemrem zaspat...
Emericzy

Post 25 May 2013, 09:56

judolino » wrote: Ja čuvam njegove postove za one prilike kad nemrem zaspat...
Jednog će ih dana stručnjaci proučavati i tumačiti. Kao Qumranske zapise.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 25 May 2013, 10:34

lol
ja sam mislila da samo ja imam problem...:rofl:

iako su mi super kad su malo kraći.
govorim o undinim postovima
kurvanjski avatar, a
..a unda
Undaminator

Post 25 May 2013, 10:42

..cujte, ono, ka..oftopik ste. ujedno, ako imate problema s mojiom postovima, ne znaci da ste gradjani.. :kokice:

mislim, sta od vas ocekivat? da kazete..neka unda pise razumljivije postove. hocu da to udje u u stav. neka pise one svoje antipostove doma u svoja cetiri zida.. ?

ili, ne znam..otvorite undoloski topik, pa mantrajte sta u njima pise, nesto kao u svetim pismima..interpretirajte, nadopisujte, ne znam..npr..unda je napisao.. prije ce deva proc kroz usicu igle, nego neko razumjet sta unda pise.. :ne zna:

:kokice:
Donna Sole

Post 25 May 2013, 11:02

..a unda » wrote:..cujte, ono, ka..oftopik ste. ujedno, ako imate problema s mojiom postovima, ne znaci da ste gradjani.. :kokice:

mislim, sta od vas ocekivat? da kazete..neka unda pise razumljivije postove. hocu da to udje u u stav. neka pise one svoje antipostove doma u svoja cetiri zida.. ?

ili, ne znam..otvorite undoloski topik, pa mantrajte sta u njima pise, nesto kao u svetim pismima..interpretirajte, nadopisujte, ne znam..npr..unda je napisao.. prije ce deva proc kroz usicu igle, nego neko razumjet sta unda pise.. :ne zna:

:kokice:
:S

ili : prije Unda proć kroz ušicu igle , nego Emerici povrijedio jednu od svojih kokica..jel tako nekako :giggle:
kurvanjski avatar, a
karambol

Post 26 May 2013, 13:20

[quote="..a unda »

interpretirajte, nadopisujte, ne znam..npr..unda je napisao.. prije ce deva proc kroz usicu igle, nego neko razumjet sta unda pise.. :ne zna:

:kokice:[/quote]

Ja sam samo rekao da sam morao izvaditi naočale... :ne zna:

Ove upise s malo riječi mogu pročitati kada se udaljim malkoc, ali ove s puno...onda svi primjete kako sjedim na 2 metra od ekrana...i nezgodno je skrolat kad si daleko... :D
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 26 May 2013, 18:01

Nisam, nije mi se dalo otići do birališta, a nije bilo toliko daleko. U mome malom mjestu ionako su glasovi koji se dobiju na izborima roba s kojom se trguje nakon izbora: tko će dobiti savjetničko mjesto, čija će žena dobiti posao, čija će firma dobivati natječaje e da bi se skupilo dovoljno glasova u vijećnicama.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
ali

Post 28 May 2013, 01:31

Ni ja nisam bila hrvatski građanin na biralištu 19. svibnja.
Bila sam na nekom puno ljepšijem mjestu.

Ali sam čitala izborne liste i rezultate izbora kasnije.
Nivo otprilike kao audicija za Ljubav je na selu ili tako nešto :S
Emericzy

Post 28 May 2013, 08:57

ali » wrote:Ni ja nisam bila hrvatski građanin na biralištu 19. svibnja.
Bila sam na nekom puno ljepšijem mjestu.

Ali sam čitala izborne liste i rezultate izbora kasnije.
Nivo otprilike kao audicija za Ljubav je na selu ili tako nešto :S
Dobrim dijelom i zato jer svi koji su 'na višem nivou' od na neko ljepšije mjesto umjesto da opravdaju svoju titulu građana.
ali

Post 28 May 2013, 10:13

Emericzy » wrote: Dobrim dijelom i zato jer svi koji su 'na višem nivou' od na neko ljepšije mjesto umjesto da opravdaju svoju titulu građana.
Popis kandidata na izbornim listama bi bio drugačiji da smo mi s višeg nivoa kojim slučajem devetnaestog bili na biralištu?
Emericzy

Post 28 May 2013, 11:11

ali » wrote: Popis kandidata na izbornim listama bi bio drugačiji da smo mi s višeg nivoa kojim slučajem devetnaestog bili na biralištu?
Ne. Ali bi popis pobjednika možda bio malo drukčiji. Pa onda na sljedećim izborima još malo drukčiji. A onda bi polako već i izbor kandidata počeo bivati drukčiji. To nije događaj; to je proces. Cesarić, slap, moja mala kap...
ali

Post 28 May 2013, 11:46

Emericzy » wrote: Ne. Ali bi popis pobjednika možda bio malo drukčiji. Pa onda na sljedećim izborima još malo drukčiji. A onda bi polako već i izbor kandidata počeo bivati drukčiji. To nije događaj; to je proces. Cesarić, slap, moja mala kap...
Je je, moja mala kap rula.

Ali Mujo je rekao nešto što bolje ocrtava ono što sam htjela reći ali me nisi shvatio:

Ne možeš od govna napravit pitu!

(a ajde, da se ne nabacujemo neodređenim spočitavanjima da neki nisu dobri građani, FYI bila sam na svim izborima otkad je RH uključujući i referendum '91., osim izbora za EU parlament i ovih.
I to ne zato jer me boli kurac za lokalnu samoupravu (da apsurd bude veći, zbilja htjedoh doći) nego zato jer, srećom, nisam mogla stići do birališta.
Srećom to nazivam jer naprosto tamo jest bilo puno ljepše nego što bi mi bilo na biračkom mjestu birajući između Glupog i Glupljeg)
karambol

Post 28 May 2013, 12:30

ali » wrote: Ne možeš od govna napravit pitu!

()
I ne moš sjekirom ko pilom... :zubo:
Emericzy

Post 28 May 2013, 14:10

ali » wrote:Ne možeš od govna napravit pitu!
Priznajem, i to je istina. Nije politika jednostavna stvar.
blue
Asgard

Post 28 May 2013, 22:15

Nisam :o
Bila sam van grada i vratila se prekasno. Ići ću na drugi krug. Kao i do sad, neću glasati za, nego protiv :facepalm:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 29 May 2013, 11:12

Ja više ne glasam. Otkako sam otišao u šumu, od tada se samo glasam.
Frogger

Post 31 May 2013, 09:39

Ja nisam bio jer ne glasam ni na jednim izborima već duže vrijeme. Ne pratim novine, televiziju, radio i ostala sredstva masovnog manipuliranja pa ni ne znam ko je ko. S tim što su ovo bili lokalni izbori pa sam neke ipak znao osobno. Ali opet nisam izašao, da ne kvarim dobru naviku. Nek drugi nose breme odgovornosti za izabranu vlast. :o
Nije svaki žabac žaba! Recimo Kermit je bičva.
Lastan

Post 01 Jun 2013, 10:50

Frogger » wrote:Ja nisam bio jer ne glasam ni na jednim izborima već duže vrijeme. Ne pratim novine, televiziju, radio i ostala sredstva masovnog manipuliranja pa ni ne znam ko je ko. S tim što su ovo bili lokalni izbori pa sam neke ipak znao osobno. Ali opet nisam izašao, da ne kvarim dobru naviku. Nek drugi nose breme odgovornosti za izabranu vlast. :o
I ti si isto odgovoran. Samo ne griješiš djelom nego propustom.
blue
Asgard

Post 02 Jun 2013, 19:07

A jeste li danas? :zubeki:

Ja jesam :mirko:
..a unda
Undaminator

Post 02 Jun 2013, 19:14

blue » wrote:A jeste li danas? :zubeki:

Ja jesam :mirko:
..a cuj, nedjelja je, oprao sam ruke do povise lakata i sasa malo ugrad bit gradjanin.. :agrosex: :peshe: :frajer:
Donna Sole

Post 02 Jun 2013, 19:19

jesam opet danas...
a ja sam redovita na izborima, štajaznam..nije mi neki bed dati svoj glas pa i kad sam razočarana. a tada svojim obilježavanjem listića jednako pokazujem razočarenje...rećemo nacrtam srce ili smajlića na listić pa ga ponište a meni mirna duša jer sam glasala a nisam za krivog...
kurvanjski avatar, a
  • Information