Di se ti sad guraš u rasprave o duši. Ti ne bi ni pečenog vrrleta odbio.JPK » wrote:Da mi fašisti ponude pečenu mačku, ja ne bih odbio.
Tema za ustaše i partizane
ako je ko imao fantasticnu arhitekturu, onda su to nacisti imali, u vrlo solidnom znacenju rijeci..fantasticno.vrrrlet » wrote:Pa može se reći i par dobrih stvari, vlakovi su dolazili na vrijeme (pazi, radi se o ITALIJI), a već sam spomenuo arhitekturu.
a fasisticka arhitektura..ona talijanska, to je tzv bersaljerska arhitektura. trci, trubi, pera se njisu, snopici se talasaju, sjekirice ornamentiraju..
Ne'am pojma, mislim da bi mene vise naljutilo da me nevinu optuze i sprze zbog ubojstva, nego da sam stvarno to ucinila. 
A opet, tko zna...
Javim vam se iz zagrobnog zivota.
A opet, tko zna...
Javim vam se iz zagrobnog zivota.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..jebote, o italiji se radi?? nemoj bava kua..vrrrlet » wrote:Pa može se reći i par dobrih stvari, vlakovi su dolazili na vrijeme (pazi, radi se o ITALIJI), a već sam spomenuo arhitekturu.
pa zasto u italiji vlakovi ne bi dolazili na vrijeme? pa nije to aljkavi zagreb.
mislim, nes ti cuda...
Definiraj 'glupost'.Silajn » wrote:Pa neMene najčešće ljuti glupost, recimo, kao na primjeru ovog gornjeg prepucavanja ili, recimo, zloća.
Čin ljutnje ne znači da je tvrdnja istinita, zašto bi značilo?
Zasto bi znacilo? Zato sto se ljutimo na istinu, ili na ono sti mi dozivljavamo istinom.
I, ne, ne ljuti te glupost. Ljuti te nesto drugo, ali zaista, ne da mi se na ovoj temi pisati o psiholoskim, filozofskim, teoloskim i inim aspektima pojedinaca i naroda.
Ja se naljutim kad vidim da u 21. stoljeću još postoje zagriženi nacionalisti. Ne znam što bi u tom slučaju bila istina, ali eto, to me ljuti. A glupo mi je i smiješno kad se predstavljaju kao kozmopoliti ili ne daj bože kad se zalažu za neko bratstvo i jedinstvo da sakriju svoje niske porive.Aristocat » wrote:Zasto bi znacilo? Zato sto se ljutimo na istinu, ili na ono sti mi dozivljavamo istinom.
Mali milijun puta sam reagirala na nacionaliste u svom dvorištu, stoga ne vidim razloga da ne reagiram i na one u susjednom dvorištu, ako me razumiješ.
Meni je čudno zašto bi vlakovi uopće kasnili. Ionako moraju stići, pa neka to onda bude na vrijeme. Mislim, barem pridržavanje rasporeda nije kvantna fizika, to može svatko pismen. Osim Hrvata, Talijana, i tako još nekih naroda...a unda » wrote:..jebote, o italiji se radi?? nemoj bava kua..![]()
pa zasto u italiji vlakovi ne bi dolazili na vrijeme? pa nije to aljkavi zagreb.![]()
mislim, nes ti cuda...
Inače, nemam osobna iskustva s talijanskim željeznicama, a u toj Italiji sam ionako samo jednom bio trijezan, meni su to sve rekli Talijanci sami.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Pa jeboteAristocat » wrote:Definiraj 'glupost'.
Zasto bi znacilo? Zato sto se ljutimo na istinu, ili na ono sti mi dozivljavamo istinom.
I, ne, ne ljuti te glupost. Ljuti te nesto drugo, ali zaista, ne da mi se na ovoj temi pisati o psiholoskim, filozofskim, teoloskim i inim aspektima pojedinaca i naroda.
Vidi ovak: imaš na primjer doktora znanosti koji izjavi da "kreditne kartice štede novac" i dopuni to ilustracijom - "kad imate karticu, možete kupovati i na rasprodajama". E sad, izgovoreno je nekoliko gluposti, na više nivoa. Ljuti li me istina ili me ljuti činjenica da je ta osobica u poziciji svoju glupost predstavljati studentima kao istinu?
Ista kao i svakog drugog mesa, oko 20% proteina i masti ovisno o tome kako je tovljena.Silajn » wrote:Kao ni litru ricinusovog natašte ili si nešto drugo mislio?
Koja je nutritivna vrijednost mačke?
Ali probao bih je prije svega jer volim isprobavati nova jela.
Biti i mniti svemiropolisno
Meni kreditna kartica štedi novac, jer njome kupujem online, a tamo se mogu naći cijene i duplo niže nego u zidanim dućanima.Silajn » wrote:Pa jebote![]()
Vidi ovak: imaš na primjer doktora znanosti koji izjavi da "kreditne kartice štede novac" i dopuni to ilustracijom - "kad imate karticu, možete kupovati i na rasprodajama". E sad, izgovoreno je nekoliko gluposti, na više nivoa. Ljuti li me istina ili me ljuti činjenica da je ta osobica u poziciji svoju glupost predstavljati studentima kao istinu?
Biti i mniti svemiropolisno
Naravno, i to bi bio ispravan primjer, bar donekle i za neke grupe proizvoda, ali osobica nije pričala o tome i u tom kontekstu. Plaćanje u ratama doktor znanosti interpretira kao uštedu novacaJPK » wrote: Meni kreditna kartica štedi novac, jer njome kupujem online, a tamo se mogu naći cijene i duplo niže nego u zidanim dućanima.
No, nebitno. Mene puno više zanima kak netko može tvrdit da nas ljutit može samo istina. Ja sam stvarno ravnodušna prema masi stvari, bar na van, ali nije samo da me nešto što me se osobno tiče i što je istina
pa ima nesto otmjeno, ima. naime, ti koncepti fasizma i nacima, nekako su mi sumnjivi i utoliko sto se naslanjaju na naciju, na narod, na tlo, a ujedno vrlo cijene aristokraciju, toliko da ako ne mogu postati dijelom preostale, stvaraju novu, kao sto i vrlo ljube kapital, a opet kad se taj zacarati krug spoji, onda opet preostaje taj narod koji je fuj vulgus, a opet taj fuj vulgus treba tetositi da bi mahao krilima kako bi ovi mogli letjeti.ex anais » wrote:I mislim da se pritom ne zajebava.![]()
Pokušavam se sjetiti zašto bi to mislio, jel ima nešto otmjeno u fašizmu, nešto gospodski, aristokratski, mislim, ne znam, meni su oni sinonim za nacistička potrčkala. Mom pokojnom djedu su ispekli mačka i ponudili ga, tako da ne znam kakve veze oni s dušom imaju, ali tko zna, možda Emericzy zna nešto više.
jer, ako vlastiti vulgus ima taj svoj cin, zvanje, pa kakvo onda svanje i cin imaju ostali, drugi vulgusi. naime, ako se prema svom narodu ponasas tako, onda po nacelu neke pravednosti prema drugim narodima ponasas se nikako..tj kao da ih nema..tj, ako ih i ima, nece ih bit. na ovaj ili onaj nacin, milom ili silom.
gadno je imat posla sa rajom, ali ako se vec mora..stas sad, treba je iskoristiti, narocito ako zeli biti iskoristena i onda se fasizam i nacizam pojavljuje kao idealni skoro nou hau
..kad smo vec kod idealnog, religija tu isto ima svoje vazno mjesto. u fasizmu je to vidljivije, barem po pojasu spanjolska-italija, u nacizmu je to nesto slozenije, ali ne manje ubitacno.
mislim, kad se vec govori o tome, zelim reci da se nacizam i fasizam dozivljavaju danas mozda nekako zastarjelo. i idejno i po pojavnosti, sve se svodi na ikonografiju i neki pravac relativiziranja, koji je, eto, mozda nesto uocljiviji ili koji put nervozno i nestrpljivo pokaze svoje pravo lice i namjeru.
inace, jel se kaze socioantropologija ili antroposociologija?
tesko je danas, nakon toliko stoljeca nacija, drzava, formi unutar kojih se krece neko drustvo, sasvim olako odbaciti neke korelacije izmedju grupe i pojedinca, bez obzira s kolikom lakocom se mi razbacivali i etiketirali pojedinca po nekim karakteristikama koje smo skloni primjeniti na naciju ili narod.
mislim, imamo manju grupu, pa vecu, pa selo, pa tako dalje..neke poveznice ostaju, netko se negdje, cak i ti pojedinci, vole identificirati s necim sto smatra da je kolektivna bastina. uglavnom su to neke karakteristike oko kojih postoji koncenzus nekog pozitivnog ozracja, cak ikad se radi o nekim kao negativnostima, opet se trazi nacin da se to proglasi nekim brendom, mentalitetom, tradicijom..dakle, eufemiziranje kulturom.
kazem, ovo je dosta kinki i granicno sto govorim, otvaranje je to sedmog pecata, znanost se uopce ne zeli time zamarati jer ima neke druge podatke kojima se bavi i koje istrazuje i ti podaci posredno i khm, analogno govore da se time znanost, barem ona na nizim mozda nekim razinama ili nesto puckijim razinama, ne treba baviti i onda tu ostaje ogroman prazan prostor, podatan za proturivanje svakavih ideja, narocito onih agresivnih.
s druge strane, ali i u kontekstu hinjenja znanstveve ravnodusnosti u stilu da ako se problem ne uoci ili ako se pravimo da ga nema, da ga onda i zaista nema, automatska personifikacija nacije je u startu nelogicna, ako smo izabrali drugacije modele poistovjecivanja, igranja uloga ili cak i da nismo.
a opet, s druge strane, vrlo rado zelimo nesto u tom pojasu personificirati, ako mislimo da nam to odgovara, sluzimo se reklamama, propagandom, brendiranjima i svojatamo to na kolektivnoj, nacionalnoj razini.
e, pa gdje je onda granica? i zasto se onda cas odlucujemo kad nas npr vide nekim drugim ocima, da kazemo..ne moze se tako govoriti, mi smo pojedinci, a kad nam to odgovoara onda smo ponosni pripadnici nacije, drzave, itd..personifikacija cak poprima i neke jace oblike.
mislim, nesto mi tu ne stima..
i fasizam i nacizam su se promijenili, prilagodili, ali malo se o tom prica ili se malo to proucava, tako da danas imamo apsurdne situacije, pa i kod nas, gdje se desne misli javno odricu one ondasnje neke fasi naci pojavnosti, peru ruke i druge proglasavaju fasitima i nacistima..i komunistima naravno, a u svakom slucaju svi su totalitaristi i zlocinci, za razliku od tih, jel..kojima mos po svemu, ali u crkvu ne diraj, kao da je neko utociste ili hibernacijski neki uredjaj iz kojeg ce se turbodesnilo pojaviti jos ljepse i novije.
ono, neki cuuudan treceputaski suludi gemist koji se poziva na neka prava, demokracije, slobode, dvojnolinijastva, lukavosti, svetopetrovskog tropijevcanog odricanja..
kao sto npr imamo i onaj klub koji se zove ustanik i ima u logotipu, grbu, cemu vec, ono u s mamuzama. sve se mijenja, prilagodjova, preformira, predizajnira, ali funkcija je ista.
ima odlican jedan od sad zadnjih clanaka, kolumni od dezulovica gdje govori o tome, u nesto lokalnijem, splitskom kontekstu. ne da mi se sad trazit, mozda neko zna napamet topolink, pa neka stavi.
jednostvano, mi na fasizam i nacizam gledamo u nekom starom, zastarjelom mjerilu, u nekoj
mislim, nitko nece sad stavit u na celo kao sluzbena osoba i tako demonstrirat tko je i sto je zapravo na vlasti, ali..nadje se nacina. gdje ima volje, ima i nacina.
meni je cudno da dodju na vrijeme. to je luda sreca. jel ti uvijek svugdje dodjes tocno na vrijeme? mislim, raspored je jedno, a zivot je nesto sasvim osmo.vrrrlet » wrote:Meni je čudno zašto bi vlakovi uopće kasnili. Ionako moraju stići, pa neka to onda bude na vrijeme. Mislim, barem pridržavanje rasporeda nije kvantna fizika, to može svatko pismen. Osim Hrvata, Talijana, i tako još nekih naroda.
Inače, nemam osobna iskustva s talijanskim željeznicama, a u toj Italiji sam ionako samo jednom bio trijezan, meni su to sve rekli Talijanci sami.
mislim, ko moze garantirat za ista?
..a unda » wrote: onda opet preostaje taj narod koji je fuj vulgus, a opet taj fuj vulgus treba tetositi da bi mahao krilima kako bi ovi mogli letjeti.
Nisam sigurna da te posve kužim pa se neću zalijetati s odgovorom dok ne pojasniš bolje, konkretnije, ako može.e, pa gdje je onda granica? i zasto se onda cas odlucujemo kad nas npr vide nekim drugim ocima, da kazemo..ne moze se tako govoriti, mi smo pojedinci, a kad nam to odgovoara onda smo ponosni pripadnici nacije, drzave, itd..personifikacija cak poprima i neke jace oblike.
mislim, nesto mi tu ne stima..
A kaj ti lupetaš? Slažeš se da su Hrvati genocidni od stoljeća sedmog?Aristocat » wrote:Kada se na ovakav nacin brani narod, ne treba mu bolji dokaz o istinitosti tvrdnje koju se pokusava osporiti.
Kao i Nixon kada je rekao da nije kriv za aferu Watergate.
Svi su automatski znali da jeste.
BTW, zakaj u nazivu teme nemamo četnike?
A i Duce je bio tako lijep da ga je u filmu glumio nitko drugi doli Antonio Banderas!vrrrlet » wrote:Pa može se reći i par dobrih stvari, vlakovi su dolazili na vrijeme (pazi, radi se o ITALIJI), a već sam spomenuo arhitekturu.
Pa rekoh ja da su partizani u naslovu kompletno off topic, ja ih na temi nisam vidjela.judolino » wrote: A kaj ti lupetaš? Slažeš se da su Hrvati genocidni od stoljeća sedmog?
BTW, zakaj u nazivu teme nemamo četnike?
A Aristocat je u već prekonekoliko tema to tvrdila, doduše uvijeno.
..pa jedan od primjera, pitanja. zasto se moze reci za neki narod, bilo koji i bilo kad, da je lijen ili radisan npr..to je tako normalno i olako reci, a s druge strane se ne moze, ne smije za neki narod reci da je npr genocidan ili..sto je suprotno..genofilan? ..genonatalan?ex anais » wrote:..
Nisam sigurna da te posve kužim pa se neću zalijetati s odgovorom dok ne pojasniš bolje, konkretnije, ako može.
mislim, dogovorimo se. jel ide sve ili ne ide nista..
Zato jer je prvo više manje benigno, u tračerskom stilu, nešto kao oni vicevi koje sam spominjala Beti, a ovo drugo je postavljanje dijagnoze na neki način, izražavanje svog šovinizma, mržnje i gluposti. Ja na te tri stavke uvijek reagiram ma o kojim se i čijim šovinistima radilo...a unda » wrote: ..pa jedan od primjera, pitanja. zasto se moze reci za neki narod, bilo koji i bilo kad, da je lijen ili radisan npr..to je tako normalno i olako reci, a s druge strane se ne moze, ne smije za neki narod reci da je npr genocidan ili..sto je suprotno..genofilan? ..genonatalan?
mislim, dogovorimo se. jel ide sve ili ne ide nista..
Daj se nauči kaj je ad hominem, zaboga.Aristocat » wrote:Sto sam potpisala?![]()
Ne, ne razumijem. Citirala si dio na kome odgovaram nekome tko se postavlja kao narodni tribun i brani narod prljavim ad hominemom.
Da pojasnim - samo nas istina moze natjerati na ljutnju. Cin ljutnje znaci da je tvrdnja istinita za toga koji se ljuti. (Zato se i ljuti). Dakle, da bi osporio tvrdnju trebaju mu drugi alati. U protivnom, onome koji gleda sa strane dojam je kao i sa aferom Watergate.
Beta je, umjesto da uvrijedi Vrleta pa da budu 1:1, uvrijedila mene, staru partizančinu & komunjaru.
I onda sam ja nju poslao u pičku materinu tako da beta (beta ženka se inače piše, naravno, malim slovom, jer nije alfa) i ja budemo 1:1.
Ad hominem je kad beta Vrletu ne napiše da su mu postovi kretenski, nego cijeli njegov narod proglasi genocidnim.
A Hrvate genocidnima inače proglašavaju isključivo četnici, koliko znam. A furati se na četnike pokazatelj je, u najmanju ruku, vrlo lošeg ukusa.
- Beta ženka
Vidiš, Aristocat, ja ne znam nikog s mrvicom mozga u glavi tko bi sveo uvrede tipa smrdljivi četnik i potezanje kulture u logorima na VIC pa eto, i toga ima. I da, takve uvrede me ljute, kao i njihovo prešutno odobravanje. Da ne govorim da sam se naslušala takvih "viceva" devedesetih, evo i sad se smijem. 
I ne, takve fekalije neću ostavljati neodgovorene.
I ne, takve fekalije neću ostavljati neodgovorene.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Pečeni Vrlet? Zamišljam to kao onaj grah s marihuanom koji sam svojedobno jeo kod nekakvih žonglera, ali puta sto...ex anais » wrote:Di se ti sad guraš u rasprave o duši. Ti ne bi ni pečenog vrrleta odbio.
- Beta ženka
Ti si judolino kreten bez male mature jer ne znaš čitati - ja sam odgovorila jpk-u na njegov post, a obojica su u tandemu srali. Po tebi je potezanje Srebrenice i usporedba Beograđana s četnicima uvreda samo mene osobno? ovo postaje sve bolje i bolje. 
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Kreten ti je onaj što te na traktoru dovezao u Beograd. Sad mi je jasno zašto si "Jugoslavenka" - teško je to kad nisi Hrvat, a Srbijanci ti se smiju kad kažeš da si Srbin. 2:2Beta ženka » wrote:Ti si judolino kreten bez male mature jer ne znaš čitati - ja sam odgovorila jpk-u na njegov post, a obojica su u tandemu srali. Po tebi je potezanje Srebrenice i usporedba Beograđana s četnicima uvreda samo mene osobno? ovo postaje sve bolje i bolje.
Vrlet ili JPK, sasvim svejedno. Nisi trebala vrijeđati ni mene, ni druge koji nisu vrijeđali tebe. Ta tvoja logika vuče na logiku krvne osvete.
-
- Information
-