Ovo je utješno. Ako je stvarno moguće da se sve to postigne nakon ovolike krize.budapest » wrote:
Mislim da ipak neće. Ako zaista bude radio onako kako je dao naslutiti, nakon dvije godine nitko se HDZ-a neće ni sjećati. Onoga trenutka kada nam preživljavanje prestane biti glavna preokupacija, prestati će zanimanje za politiku. Ako su mu uzor zaista skandinavske zemlje, ako prestane uzimati od najsiromašnijih, drastično smanji rashode (smanji državnu administraciju), počne kontrolirati javnu nabavu gdje troškovi radi preprodaje rastu i do 100 puta, rastereti privredu , smanji doprinose da se napokon počnu puniti mirovinski fondovi, da ne nabrajam dalje, mi smo na konju. Onog trenutka kada se napravi popis državne imovine i počne se upravljati njome manirom dobrog gospodara, postajemo mala Norveška.
Prošli izbori; ko je jeba, jeba je. A šta dalje?
Naprotiv, bezobrazno je ovo što si ti rekla. Ako i jesu jednaki lopovi kao i HDZ, nisu neke druge stvari.Morticia » wrote:
Stavljaj ti smajlija koliko želiš, al' ovo što si rekao je jebeno bezobrazno.
Zamisli, ja ne zaslužujem demokraciju.
Samo zato što ne skačem od sreće zato što će mi Linić biti ministar.
Odlično.
HDZ je za razliku od SDP-a imao povijest šovinizma, nekritičkog nacionalizma, razaranja kulture (ponekad uz obilnu pomoć države), razaranja i nepoštivanja demokracije, strahovitu razinu nestručnosti i nesposobnosti na svim državnim razinama.
Linić mi nije pretjerano simpatičan, i čini se ljigav. Ali nije isti kao Rojs. Niti blizu.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Moguće je. Sve je to bilo moguće i prije. Ali u uređenoj državi ne može se krasti. To je glavni razlog.ex_anais » wrote:
Ovo je utješno. Ako je stvarno moguće da se sve to postigne nakon ovolike krize.
-
Almost Rosey
Usudiću se, neuka, pomisliti da mi je draži onaj koji prizna da pojma nema (jer bi ga to moglo nagnati, ako je zdrave pameti, da pita) nego onaj tko se busa u broš uvjeravajuć četriipo miljona ljudi da su oni ti koji pojma nemaju i da im je zapravo dobro, srljajuć sveudilj u propastdaze » wrote:Ne, ljudi će izabrat one s kojima znaju da su ipak nekako preživjeli. Ja se iskreno bojim za budućnost ako će nam Linić biti ministar financija. Milanović je dosta napredovao u zadnjih godinu dana, ali i on sam kaže da nema blage veze o ekonomiji. Dobar komentar sam pročitao danas, nešto tipa 'ako će dovesti MMF da nam sređuje financije, onda je bila dovoljna i nekakva tehnička vlada'.
A nisam ni glasovala za SDP
Pa i meni je npr. draže da su oni dobili izbore, zar netko u to sumnja?
Samo tvrdim da opreza nikad dosta. I da imaju u svojim redovima lopina samo takvih.
Ako ih se ne riješe- biti će isto.
Ovaj put upakirano u nešto elokventnije i artikuliranije govore.
Možda čak i na dobrom engleskom.
Samo tvrdim da opreza nikad dosta. I da imaju u svojim redovima lopina samo takvih.
Možda čak i na dobrom engleskom.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- robot jura
Čula sam danas Milanovićevu izjavu (parafraziram) da je svjestan da HDZ sada ima veći broj mandata nego SDP kad su bili u opoziciji.Morticia » wrote:Samo tvrdim da opreza nikad dosta. I da imaju u svojim redovima lopina samo takvih.
To kaže čovjek koji sa svojim partnerima ima dovoljan broj za sastavljanje vlade bez potrebne dodatne trgovine (za razliku od HDZ-a prošli put).
To mi daje nadu da je itekako svjestan da ljudi očekuju red, rad i disciplinu.
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
..zato jer su za ove izbore meni narocito bili vidljivi mehanizmi opstrukcije samih izbora, tj razine ili postotka izlaznosti na izbore.ex_anais » wrote:Već vidim hdz na vlasti nakon tri godine. Žalit ćete vi "svi ste isti" što ste to govorili.![]()
I, ono, zašto to ne može ić sdp-u u korist? Onako, da kažete, je, je svi su isti, ajmo mi malo za sdp, dosta su ovi krali. Ono, zašto? Jel to neki mazohizam?
sad me ne zanima kako je do toga doslo i zasto, ali jos dosta prije sanaderovog odlaska, presla se granica kad su neke stvari, pojave postale ocite, toliko ocite da ih je bilo sve teze prikrivati, preskupo..jednostavno nije se vise imalo cime to prikrivati i neutralizirati, osim mozda javnijom silom.
stoga se preslo na relativizaciju i to sirokopojasnu da se prosiri defetisticki odnos, da sto manje ljudi izadje na izbore.
sve se baziralo na klasici, prizivanjem proslosti i pokusaja stavljanja kamena na tu proslost dok se jos moze u ovakvom (takvom) kontekstu snaga.
nakon sto se pod vanjskim pritiskom trebalo i funkcionalno odreci nekih vrijednosti koje su se sustavno i programabilno bastinile i revitalizirale u hrvatskoj, ravnoteza i merketinsko presdtavljanje legitimiteta treceg nekog kao puta se pokusala odrzati udarom na ono sto je predstavljalo udar na te neoobastinjene vrijednosti, asve to se trpalo pod zajednickim nazivom..komunizam.
toliko daleko je taj dio doktrine isao da je danas sasvim normalno reci, kolokvijalno je duboko uslo u jezik, a dakle i pojmovno, denotativno, deterministicki..da se radi(lo) o komunizmu prije, iako tu nije bilo ni m od komunizma, ali trebalo je, prezicno cu reci, sotonizirati ili demonizirati citavu jednu ideju, pa i sa svim pozitivnim elementima, da bi se dobila prazna ploca na kojoj ce se ispisati necija neomoc.
samo pola koraka je jos trebalo da se objedini pod istim nazivnikom razlicite kulture i povijest, da se taj neki komunizam poistovijeti sa staljinizmom, kako bi se dobila dobra protuteza nacizmu i fasizmu, kojeg se, eto, teska srca trebalo odreci, ali ako vec treba, onda ce to ici nacinom spaljene zemlje ili uma.
i nosivi val i kanal takve informacije je samo jedna organizacija, ona koja zeli imati monopol na nadu, agdje ces veceg monopola nego kad temeljito unistis konkurenciju ne pitajuci za cijenu i posljedice.
iz iste te marketinske tvornice ili industrije je ozracen prostor idejom da se radi o istosti svih, osim njih i da, uz pomoc dobrodosle nesto sire situacije, a uvijek se nadje nesto dobrodoslo, ovi izbori i nisu bas toliko bitni, jer eto, grijeh struktura to su drugi, a ne moze se vise tako agilno, javno i bahato i agresivno stati na stranu jedne politicike opcije poput hadezeovske, nakon sto je toliko izkompromitirana da je ni vise sile ne mogu spasiti.
..ali, nesto se spasiti ipak moze, moze se umnajiti steta, spasiti funkcionalno i operativno jezgro kao sto se to na puno drasticniji nacin napravilo 2000-te, jer se nije smio dozvoliti raspad sustava i ta koalicija je vise natjerana da sanira stanje (i jos stosta drugoga radi cega je hadeze trljao ruke u hladu), nego sto se tu radilo nekom htijenju.
tako se i sada pokusalo, a mislim i napravilo da politicki poraz hadezea ne bude onakav kakav bi po svakoj i svim logikama trebao biti.
sto veca masovnost izlazaka na izbore, to je hadeze slabiji i to ne samo da se mukotrpno po ovakvim ili onakvim izbornim pravilima i birackim spiskovima i hinjenju nereda i aljkavosti i donosenjem zakona koji su isli u prilog svakojakom glasanju.
vjerojatnost da je glas onog tko ne izadje na izbore u hrvatskoj (ne racunajuci ono sto se zove hardkor dijasporama i mekim granicama), glas vise protiv (da, protiv, naravno) hadezea kao razvojne destruktivne sile ove drzave, pa i sire, je ogroman.
hadeze ima neelasticno izborno tijelo, razlike se ne postizu rastom tog tijela, nego smanjenjem izbornog tijela koje mu moze nauditi.
naravno, donekle uvjetno govoreci, jer je za ove izbore stasala generacija odrasla i odgojena u vrlo agresivnom vremenu, ne toliko ratnom, koliko agresivnom sto se tice temeljitom regresijom prema nekim vrijednostima koje su danas prihvacene kao atavisticke ili anakrone, ali upakirane u celofan relativizacije koja je svoje plodno tlo nasla na onoj praznoj ploci, pojavila se kao neka zeljena kultura ili civilizacijski neki doseg.
osim tog glasackog defetizma (kojeg baj d vej zagovaram kao namjerno masovno pruzanje neke poruke u kojem bi se mogla vidjeti cak i neka mudrost ili inteligencija), mogli su se vidjeti zadnjih mjeseci jos neki mehanizmi saniranja nadolazece formalne stete po hadeze, tako da sam se u jednom trenutku prije koji mjesec cak upitao jel to neko u hadezeu zeli stvoriti atmosferu u kojoj se izbori nece moci odrzati, pa barem na koji mjesec ili nesto vise, racunajuci da ce vrijeme raditi za njih, da ce se nesto umedjuvremenu pojaviti sto bi mogli bolje iskoristiti.
ne treba ni govoriti o medijima, o kojima hadeze ne prestaje pricati cak ni danas, a nece ni sutra (trebalo je jucer cuti npr na radio splitu razgovor novinarke sa kerumom i marasovicem, splitskim sefom hadezea..prajsles), kao o krivcima ne samo za poraz hadezea, nego naravno, kao poraz svega dobroga i pametnoga, pa i u strateskom smislu.
sve u svemu, za ove izbore se hadeze ponasao kao po onom marfijevom zakonu..kada su dokazi protiv tebe, ospori dokaze; kada su zakoni protiv tebe, ospori zakone; kada si i zakoni i dokazi protiv tebe, vristi kao da te kolju.
e, pa to je sad na kraju hadeze i napravio i ne prestaje sa vristanjem (i to s razlogom, ima se cega bojat, sto ce jos sve izaci na vidjelo) i uz odaslane pipke glasackog defetizma i relativizacije kroz samo njemu poznate kanale uspio je doci do 44 + 3 mjesta u saboru, sto je ogroman uspjeh (za njih), a taj ogroman uspjeh jos vise potvrdjuju neki naslovi koji spominju nadmocnu ili kakvu jos sve pobjedu kukuriku koalicije.
u nekoj normalnijoj drzavi, npr u italiji kako pise, neke stranke koje su napravile samo jedan dio od ovog sto je hadeze napravio, vise ne postoje, nema ih, dezintegrirane su.
kod nas je toliko mjesta hadezea u saboru samo dokaz da jos dugo necemo biti drustvo kakvo bi deklarativno svi mi htjeli biti. jos cemo mi dugo otplacivati bezobzirnu akumulaciju kapitala u hadezeove dzepove.
Mene samo zanima od kad je postalo poželjno ne propitivati i ne sumnjati u vlast?
Ah, da, još od Tuđmana.
I Sanadera.
Vidim, ni to se ne mijenja drastično, još uvijek ne smiješ sumnjati, čak ni onda kad postoje dokazi da su sumnje opravdane.
Jer ako sumnjaš- zna se, za tebe nije demokracija.
Ima da šutiš i VJERUJEŠ.
Ah, da, još od Tuđmana.
I Sanadera.
Vidim, ni to se ne mijenja drastično, još uvijek ne smiješ sumnjati, čak ni onda kad postoje dokazi da su sumnje opravdane.
Ima da šutiš i VJERUJEŠ.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
od trenutka kad si ti sama vlast.Morticia » wrote:Mene samo zanima od kad je postalo poželjno ne propitivati i ne sumnjati u vlast?
ovu ce vlast biti puno lakse propitivati. ono cega se malo bojim jest da joj se nece dopustit ni da odgovori na pitanje.Ah, da, još od Tuđmana.
I Sanadera.
Ima da šutiš i VJERUJEŠ.
Hehe, puževim korakom, ali nadam se da će bit bolje
Kužim neodobravanje Linića, ni meni on nikad nije sjeo, lopina je i kriminalac - samo se nadam da je taktika stvarno sljedeća - dat mu mjesto ministra, on napravi što mora, bolne rezove, jel
maknut ga s mjesta ministra zbog omraženosti
Našla ideju u nekom članku ne netu - dobra je
Nego, što mislite tko će od dojučerašnjih u bajbokanu?
Hoće'l Kalmeta?
Jel se dojučerašnje piše zajedno ili odvojeno i jel to uopće riječ 
Kužim neodobravanje Linića, ni meni on nikad nije sjeo, lopina je i kriminalac - samo se nadam da je taktika stvarno sljedeća - dat mu mjesto ministra, on napravi što mora, bolne rezove, jel
Našla ideju u nekom članku ne netu - dobra je
Nego, što mislite tko će od dojučerašnjih u bajbokanu?
Hoće'l Kalmeta?
Ja bih napisala dojučerašnje. 
Meni se oduvijek činilo da je Kalmeta najgora moguća kriminalčina. Ne znam zašto, tako mi djeluje.
Možda baš zato što je bio (nadam se da neće i ostati) nedodirljiv.
Meni se oduvijek činilo da je Kalmeta najgora moguća kriminalčina. Ne znam zašto, tako mi djeluje.
Zapravo, propitivati vlast se nije smjelo niti prije Tuđmana. A za ovu vlast imamo naznaka da će se možda ponekad propitivati i sama. U svakom slučaju, rečenice im nisu bahate i nerealne. Ne sumnjam da će biti i toga, ali HDZ je zaista nemoguće nadmašiti.Morticia » wrote:Mene samo zanima od kad je postalo poželjno ne propitivati i ne sumnjati u vlast?
Ah, da, još od Tuđmana.
I Sanadera.
Ima da šutiš i VJERUJEŠ.
Nitko ne brani sumnju, štoviše, ta sumnja bi se trebala institucionalizirati kroz raznorazne unutranje kontrole i transparentnost, ali sumnjati na način da se izjednačuju svi političari je iznimno opasno. Nisu niti svi silovatelji isti, a kamoli političari.
Dojučerašnje. Riječ je, isto kao i dopičnjak.
- robot jura
vrrrlet » wrote:Nisu niti svi silovatelji isti, a kamoli političari.
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Nisam ja rekla da su svi političari ovog svijeta isti.
Ali da se bojim toga da je SDP vrlo, vrlo sličan HDZ-u, to da.
Neka me vrijeme dematira, nitko sretniji od mene.

Neka me vrijeme dematira, nitko sretniji od mene.
Neću se baviti time jesu li Kalmeta i Kerum kriminalci, time bi se trebali baviti neki drugi ljudi, ali niti oni nisu isti. Kalmeta nije jučer sišao s brda, nego prekjučer, Kalmetu nisam čuo govoriti toliko nepametno, neustavno i opasno, i za razliku od Keruma, u Zadru se neki kurac dogodio da više nije grad slučaj.Morticia » wrote:Ja bih napisala dojučerašnje.
O tom ti i pričam, ako kažemo da su isti, znači da je svejedno tko je na vlasti, i da li glasamo na izborima. A nije.
I ne možeš mi reći da ti je isto ako te zapale ili ubiju rafalom. Vatra buba, metak u glavu je trenutačan. Neke smrti su jednostavno ugodnije, iako si u svakom slučaju krepalina.
Tebi je isto kada netko pije sa znanicom, flertuju, onda se napiju i on je iskoristi dok je ova u komi, ili kada se pokupe sve žene iz sela i sustavno muče i siluju?robot jura » wrote:
Vrijeme te demantiralo. Nisi valjda bila toliko pijana da se ne sjećaš vremena prije i iza izbora 2000.Morticia wrote:Nisam ja rekla da su svi političari ovog svijeta isti.
Neka me vrijeme dematira, nitko sretniji od mene.![]()
![]()
![]()
Tako je... opusti se... ja koristim lubrikant.
..u nekim, recimo, neizbjeznim zadanim okvirima, vjerojatno je slican. po doktrini, po sustavu vrijednosti bi trebao biti dovoljno znacajno razlicit.Morticia » wrote:Nisam ja rekla da su svi političari ovog svijeta isti.
Neka me vrijeme dematira, nitko sretniji od mene.![]()
![]()
ipak se radi o procesima kojima treba neko vrijeme da se ta razlicitost uoci.
ali, koliko ce bit razlicit, ovisi npr i o tebi. interakcija bi trebala biti bolja nego sa hadezeom, doduse zato jer tamo nikakvu interakciju nije bilo moguce ostvariti, ali eto..
edit..
evo npr ovo. mozda ovo nesto govori..
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... -trga.html
ali i izdvojio bih dio teksta usput..
S druge strane, pak strane, sklanjanje barikada s Markovog trga mogla bi se shvatiti prijeteće ima li se u vidu poruka s postizbornog govora Jadranke Kosor, premijerke na odlasku. Ona je u svom govoru u dva navrata spomenula predstojeću borbu za sljedeće parlamentarne izbore 'kada god oni budu'. Ova poruka bi se mogla protumačiti na način da će HDZ mobilizirati ljude da izađu na ulicu kada krenu bolni rezovi. Obzirom na tešku gospodarsku i socijalnu situaciju ne bi trebao biti problem pozvati ljude na prosvjede.
Pa sjećam se tog SDP-ovog mandata, o tome ti i govorim.
Vjerujem da ga se sjeća još i poneki radnik Viktor Lenca, Riječke banke, itd.
Sjetimo se mi njihovog mandata svaki put kad šećemo Kostrenom ili Pećinama i vidimo neke vile, vilice i viletine.
I tako.
Edit: opet mi se unda ubacio.

Sjetimo se mi njihovog mandata svaki put kad šećemo Kostrenom ili Pećinama i vidimo neke vile, vilice i viletine.
I tako.
Edit: opet mi se unda ubacio.
- robot jura
Ako pod tim misliš da znanica fakat nije pri svijesti, onda mi je to principijelno isto, da.vrrrlet » wrote:Tebi je isto kada netko pije sa znanicom, flertuju, onda se napiju i on je iskoristi dok je ova u komi, ili kada se pokupe sve žene iz sela i sustavno muče i siluju?
Čime ne mislim reći da sustavno silovanje svjesne osobe nije strašnije.
Na stranu to što se kriminalom treba baviti državno odvjetništvo i policija - hoćeš reć da je bolje biti elokventan lopov (pa makar puno toga korisnog napravio za svoj grad) nego neartikulirani (ali recimo pošteni) seljak?
Poše, meni se Linić činio tako drag kad sam bila mala. Ono, divan čovjek, simpatičan, naš gradonačelnik.
A onda sam narasla, jebiga.
Komadina je navodno vrlo dobar, sposoban čovjek. Možda napravi nešt korisno.
Morti, jesu oni isti, ali opet nisu. Jebiga, ter su u politici, očito imaju neke sličnosti. Ja osobno vjerujem da imaju manji postotak govana u svojim redovima, nadam se da me neće razočarat.
Inače, vrlo mi je drago što se promijenila vlast.
Nemaju više što ni pokrast baš, pa ne vidim neku štetu. Ako baš jako hoće krast, morat će nas malo mrdnut da bi se stvorilo nešto. A i dost je da samo jedni skupljaju za praunučad, nek se i netko drugi omasti.
Ovi mi djeluju kao malo pristojniji u obraćanju drugim ljudima i na višem stupnju razvoja od day after yesterday i čovjekolikog majmuna.
Oli je Štokić SDP-ovac?
A onda sam narasla, jebiga.
Komadina je navodno vrlo dobar, sposoban čovjek. Možda napravi nešt korisno.
Morti, jesu oni isti, ali opet nisu. Jebiga, ter su u politici, očito imaju neke sličnosti. Ja osobno vjerujem da imaju manji postotak govana u svojim redovima, nadam se da me neće razočarat.
Inače, vrlo mi je drago što se promijenila vlast.
Nemaju više što ni pokrast baš, pa ne vidim neku štetu. Ako baš jako hoće krast, morat će nas malo mrdnut da bi se stvorilo nešto. A i dost je da samo jedni skupljaju za praunučad, nek se i netko drugi omasti.
Ovi mi djeluju kao malo pristojniji u obraćanju drugim ljudima i na višem stupnju razvoja od day after yesterday i čovjekolikog majmuna.
Oli je Štokić SDP-ovac?
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Ne, on želi reći da je bolje bit' lopov koji govori engleski nego koji ne govori.
Pogotovo je onome koga se pljačka to bitno, jasno.
Možda je onda lakše i onoj koju se siluje da je se siluje na engleskom.
Pogotovo je onome koga se pljačka to bitno, jasno.
Možda je onda lakše i onoj koju se siluje da je se siluje na engleskom.
..ma, sitnice, vjeruj mi.Morticia » wrote:Pa sjećam se tog SDP-ovog mandata, o tome ti i govorim.
I tako.
Edit: opet mi se unda ubacio.![]()
..osim toga, ako ti se bude dalo, evo, imas priliku..ok, ne nuzno ti, ali sve u vezi toga ih treba pitat, direktno, u glavu..
- robot jura
Ko da se dogovorila s Janšom. On je Slovencima otvoreno najavio nove prijevremene izbore...a unda » wrote:S druge strane, pak strane, sklanjanje barikada s Markovog trga mogla bi se shvatiti prijeteće ima li se u vidu poruka s postizbornog govora Jadranke Kosor, premijerke na odlasku. Ona je u svom govoru u dva navrata spomenula predstojeću borbu za sljedeće parlamentarne izbore 'kada god oni budu'. Ova poruka bi se mogla protumačiti na način da će HDZ mobilizirati ljude da izađu na ulicu kada krenu bolni rezovi. Obzirom na tešku gospodarsku i socijalnu situaciju ne bi trebao biti problem pozvati ljude na prosvjede.
To bi joj se moglo dodatno obit o glavu.
Gle, kad bi govorili o Kalmeti, ja bih onda trebala biti žestoka zagovornica hadezeja. Jer Kalmeta se nakrao za Zadar. Zadar izgleda divno. To što se meni gadi ono ispod površine, to je moj problem, jel.
A opet... grad banki, poluotok u staklu nasuprot pogašenih tvornica. Ne znam. U Zadru je hdz čak i uljuđen spram Splita. Naravno, na površini.
Ne simpatiziram ja sve vodeće u kukuriku koaliciji. HNSovci mi npr. nikad nisu bili simpatični, ne mogu si pomoći. Kajin mi ide na kurac, posebno nakon sinoćnjeg proljeva u kojem je jadan sirot vapio za funkcijama. Milanoviću vjerujem. Pa ako ću se razočarati, neka, spremna sam i na to.
A opet... grad banki, poluotok u staklu nasuprot pogašenih tvornica. Ne znam. U Zadru je hdz čak i uljuđen spram Splita. Naravno, na površini.
Ne simpatiziram ja sve vodeće u kukuriku koaliciji. HNSovci mi npr. nikad nisu bili simpatični, ne mogu si pomoći. Kajin mi ide na kurac, posebno nakon sinoćnjeg proljeva u kojem je jadan sirot vapio za funkcijama. Milanoviću vjerujem. Pa ako ću se razočarati, neka, spremna sam i na to.
Mislim da je Kalmeta puno gori od Keruma. Kerum je priprost, nije dugo u politici, što na umu to na drumu. Kalmeta je dobro izučio zanat i sve radi potiho ispod žita. Toliko se nakrao da je morao nešto dati i svome gradu čisto da utvrdi svoju poziciju.
A Suzanin govor sam shvatila kao prijetnju. Na sreću, nema podršku u gradovima, a vremena balvan revolucija, isforsiranog domoljublja su davno prošla. Nadam se da je Bajić sakrio neki adut u rukav, čisto da se dodvori novoj vlasti, tako da bi Kalmeta mogao predvoditi kolonu prema Remetincu.
A Suzanin govor sam shvatila kao prijetnju. Na sreću, nema podršku u gradovima, a vremena balvan revolucija, isforsiranog domoljublja su davno prošla. Nadam se da je Bajić sakrio neki adut u rukav, čisto da se dodvori novoj vlasti, tako da bi Kalmeta mogao predvoditi kolonu prema Remetincu.
-
- Information
-