Sve to stoji. Ali žal se ponajprije odnosi na činjenicu da je sve manje pametnih ljudi ondje. A bez njih, ništa se ne može promijeniti.Lord Byron » wrote: Nemam nikakve želje da susjedu crkne krava (između ostalog, vrlo površno pratim ondašnja zbivanja) - ali, ipak mi nije jasno zašto bih žalio zbog nečije ostavke (mislim, pustimo sad specifično stanje u kojem je objavljena).
Prije i iznad svega u ovim bi stvarima trebao biti osjećaj "zadovoljstva forumarenja". Ne mogu razumjeti ljude koji uime "viših ciljeva" (kojih? čijih?) ili nekakve "lojanosti" (komu? čemu?) pišu i/ili rade tamo gdje se osjećaju nelagodno ili nesretno - ma gdje to bilo.
Bojkot je. Što da radim, što?!
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 855 times
- Been thanked: 1642 times
Naivna nada da možda jednom neće biti ovako nego da će se možda zadovoljstvo ipak vratiti. Lojalnost isključivo sumodovima, nikom drugom.Lord Byron » wrote: Prije i iznad svega u ovim bi stvarima trebao biti osjećaj "zadovoljstva forumarenja". Ne mogu razumjeti ljude koji uime "viših ciljeva" (kojih? čijih?) ili nekakve "lojanosti" (komu? čemu?) pišu i/ili rade tamo gdje se osjećaju nelagodno ili nesretno - ma gdje to bilo.
- Lord Byron
Iskreno, ne zanima me je li se, i gdje, što takvoga dogodilo. Pratim još jedino onaj dio cijele priče koji me svojedobno "nažuljao" - tako sam pratio priču o forumašici koja je popila "karton po karton, ban" jer se na MK usprotivila dijelu retorike; objašnjeno joj je da je to, etojeli, takav PDF na kojem vlada zajebancija, šale i pošalice pa jke svako propitivanje tih šala i pošalica (koliko god neke od njih nekom bile uvredljive) trolanje koje se kažnjava.vrrrlet » wrote:
Ako gledaš forum u cjelini, da. Ako gledaš ŽK, bitno je pustiji i nezabavniji.
Pa se onda čovjek priupita kakozašto se išlo disciplinirati susjedni ŽK.
Slažem se. Uvijek se vraćam tvojoj temi.Hekatonhir » wrote:Svejedno, ne bih želio da nestane. Ima ondje izvrsnih tekstova i korisnih informacija. Štošta se može pročitati i naučiti. Na to sam mislio.
gonj špadi
ma ni ja (a i ja)Lord Byron » wrote: Nemam nikakve želje da susjedu crkne krava (između ostalog, vrlo površno pratim ondašnja zbivanja)
meni je samo žao destrukcije. ondje se znalo okupiti dobrih forumaša, naći finih rasprava. nitko tamo nije došao zbog modova, a većinom se odlazi zbog njih. kao da uđeš u kafić s dobrim društvom, a u njemu radi imbecilni konobar koji u goste baca pepeljare
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- Lord Byron
Zašto ga je dobila, to je barem jasnoaisling wrote:Mene zanima gdje i za što je Hrilium pobrala ban? Ako netko slučajno zna![]()
Često forumarenje uspoređujem upravo s izlaskom u kafić, ali bih ponešto izmijenio tvoju sliku: ne radi se samo o konobarima; da su konobari jedini i isključivi problem, stvar bi se brzo razriješila. Ali, ako za susjednim stolovima ljudi vole gledati leteće pepeljare, ako im se kava i dalje sviđa (iako se tebi čini da je obljutavila), ako im se odabir glazbe i dalje sviđa (iako tebi para uši) - konačno, ako ti konobar sveudilj ponavlja da odjebeš u neki drugi kafić - onda je stvar ne samo nemoguće, nego i nepotrebno "rješavati".blaze » wrote: kao da uđeš u kafić s dobrim društvom, a u njemu radi imbecilni konobar koji u goste baca pepeljare
Bio je jedan takav kraj mog faksa. Tjerao je goste, zabranjivao im da čitaju novine i knjige u kafiću jer to nije čitaonica, nakon nekog vremena bi dolazio pitati što još žele naručiti jer ne mogu sjediti sat vremena samo na jednoj kavi, komentirao je sise i pozadinu posjetiteljica (bok, hek), a vrhunac je bio kada je kolegi koji nije htio ništa naručiti (jedini od nas deset) rekao da ne može sjediti u kafiću i nek' izvoli na obližnju klupicu ako ne namjerava ništa piti.blaze » wrote:kao da uđeš u kafić s dobrim društvom, a u njemu radi imbecilni konobar koji u goste baca pepeljare
Ubrzo mu je terasa postala prazna dok se na svim terasama okolo tražila stolica viška. Tipu uopće nije palo na pamet da je problem u njegovom ponašanju. Nakon par mjeseci je stavio ključ u bravu.
gonj špadi
- Lord Byron
Na nekom dovoljno prometnom mjestu, ishod bi bio taj da bi terasa i dalje bila prepuna kikotavih curetaka kojima bi komentar njihovih guzica bio vrhunac dana. I svi bi bili sretni i zadovoljni.klonka » wrote: Nakon par mjeseci je stavio ključ u bravu.
upravo sam to htjela odgovoriti byronu. promijeniš konobara prije nego što ti propadne biznisklonka » wrote: Ubrzo mu je terasa postala prazna dok se na svim terasama okolo tražila stolica viška. Tipu uopće nije palo na pamet da je problem u njegovom ponašanju. Nakon par mjeseci je stavio ključ u bravu.
- Lord Byron
U "kafiću" o kojem govorimo, biznis sveudilj cvate.blaze » wrote: upravo sam to htjela odgovoriti byronu. promijeniš konobara prije nego što ti propadne biznis
Osim toga, radi se tu o još nečemu: zamisli situaciju u kojoj ti Anderlon osobno dolazi s pitanjem "evo, reci što treba promijeniti pa da se potpuno vratiš na fhr". Imaš li odgovor na to pitanje?
Gazda je isto bio krele i nije ga htio promijeniti.blaze » wrote: upravo sam to htjela odgovoriti byronu. promijeniš konobara prije nego što ti propadne biznis
Vjeruj mi, dovoljno je prometno mjesto. Možda misliš na to da nije bila dovoljno velika fluktuacija ljudi? To je istina, ali osim ako nije baš u centru grada u špici turističke sezone, ni ne može biti. Tko se jednom opekao, nije više išao tamo, a što se onih koji se nisu opekli tiče, ne treba ti ni neki posebni radar da ako je od šest kafića u nizu pet prepuno, a u jednome nema nikoga, da zaključiš s njim nešto ne valja.Lord Byron » wrote: Na nekom dovoljno prometnom mjestu, ishod bi bio taj da bi terasa i dalje bila prepuna kikotavih curetaka kojima bi komentar njihovih guzica bio vrhunac dana. I svi bi bili sretni i zadovoljni.
Imam. Vlasnik.Lord Byron » wrote:Osim toga, radi se tu o još nečemu: zamisli situaciju u kojoj ti Anderlon osobno dolazi s pitanjem "evo, reci što treba promijeniti pa da se potpuno vratiš na fhr". Imaš li odgovor na to pitanje?
gonj špadi
Ja sam zvao Gloru. Niš' mi nije odgovorila još.Pješčana » wrote:jel tko zvao Uraniju i gloru vamo?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
- Lord Byron
Potpuno sam ozbiljna. Onome tamo treba kompletna promjena odnosa moćnika prema forumašima, počevši od modova, preko supermodova do admina. Jedini koji to može promijeniti je vlasnik, zadržavajući onih par kojima ovlasti ne služe za ispucavanje kompleksa i koji se neće slijepo držati pravila kao da su dogme koje postoje oduvijek umjesto da uoči da su arbitrarno donesena (pri čemu arbitrarnost ovdje ne znači samovoljno nego da su donešena kao posljedica procjene pa su samim time podložna i daljnjim procjenama i promjenama) i postavljajući sasvim novu garnituru ljudi s kojima je spreman raditi. Tamo su odnosi duboko narušeniji od onoga "zli admin" vs "svi ostali" i da bi ih se opet dovelo u stanje ravnoteže, na tome bi trebalo puno raditi. Vlasnik, koliko vidim i čujem, nije pokazao nikakvu volju za tim.
gonj špadi
- Lord Byron
Jednostavno pitanje: a zašto treba?klonka » wrote:Onome tamo treba kompletna promjena odnosa moćnika prema forumašima, počevši od modova, preko supermodova do admina.
Po nekoj mojoj površnoj analizi, u prvih tjedan dana je ovdašnji broj klikova bio negdje na razini 1-2% klikova fhr-a (ne znam treba li naglasiti: meni je ta brojka spektakularna). Složit ćeš se da to vlasniku baš i ne budi potrebu za radikalnim promjenama.
Odakle ti uvjerenje da takvi ljudi sjede na cesti i jedva čekaju (skoro svi besplatno) raditi od jutra do sutra? Takvim bi mu postupkom zijevnula ogromna rupetina u funkcioniranju foruma, koja bi se osjetila puno više nego ovaj naš odlazak, i za čije popunjavanje bi trebalo i vremena i truda.Jedini koji to može promijeniti je vlasnik (...)postavljajući sasvim novu garnituru ljudi s kojima je spreman raditi.
Sve dok mawa pwawa sveudilj klika na sve što se kliknuti može, ne vidim zašto bi itko radio takve velike promjene. Ne vjerujem ni u mogućnost promjena "iznutra": veliki dio modova je, pokazalo se, na istoj valnoj duljini i ne vidi ništa loše u svemu što se događa(lo).
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Što kaže tvoja površna analiza danas?Lord Byron » wrote:
Po nekoj mojoj površnoj analizi, u prvih tjedan dana je ovdašnji broj klikova bio negdje na razini 1-2% klikova fhr-a (ne znam treba li naglasiti: meni je ta brojka spektakularna).
P. S.
Osim da imam grozan, grozan avatar.
- Lord Byron
Kaže da nemam vremena za nju - to sam radio poprilično primitivno.ElliQuinn » wrote:
Što kaže tvoja površna analiza danas?
Avatar ti je ružan samo kad si sarkastiĆna.
Pa i ne treba. Odgovorila sam na pitanje što bi trebalo promijeniti da mene vrati tamo. Kao što sam već prije pisala, ne mislim da moj odlazak čini onom forumu neku financijsku štetu. Nisam otišla zbog toga da im napakostim nego zato što se tamo više nisam osjećala ugodno.Lord Byron » wrote:Jednostavno pitanje: a zašto treba?
A propos mawe pwave i normalnih moderatora - nekad su odnosi na forumu bili daleko bolji, modovi su također radili pro bono (štoviše, ako se ne varam, i admini su volontirali), a mawa pwawa je sveudilj klikala na sve na što se kliknuti može.
Usput, kad se već pitamo tko sve (ni)je pozvan, je li itko zvao kemik?
gonj špadi
vlasnik se još nije dosjetio da bi neki i sami plaćali za zvekanje pepeljarama? koje netržišno razmišljanjeLord Byron » wrote:
- schmokljan
Kemik se odavno registrirala ovdje. Kao kemik.klonka » wrote: Pa i ne treba. Odgovorila sam na pitanje što bi trebalo promijeniti da mene vrati tamo. Kao što sam već prije pisala, ne mislim da moj odlazak čini onom forumu neku financijsku štetu. Nisam otišla zbog toga da im napakostim nego zato što se tamo više nisam osjećala ugodno.
A propos mawe pwave i normalnih moderatora - nekad su odnosi na forumu bili daleko bolji, modovi su također radili pro bono (štoviše, ako se ne varam, i admini su volontirali), a mawa pwawa je sveudilj klikala na sve na što se kliknuti može.
Usput, kad se već pitamo tko sve (ni)je pozvan, je li itko zvao kemik?
-
- Information
-