Mister(azil)ije! Prvi volumen

Stare teme i začeci foruma
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 22:37

leguru u ruku..da vidiš kako reagira na toplinu i širi li se..:zapisuje u tekicu:

dalo bi se ovako fizika naučiti.:D

zvuči muy sexy :argentinian:

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Dec 2011, 22:38

Pješčana » wrote: ne baš. postoji baš argentinski jezik.
:confused: Ali španjolski je službeni, i prevladavajući, a osim njega govori se još 40-ak drugih jezika i koliko vidim, nijedan od njih se ne zove argentinski :confused:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
MightyMe

Post 11 Dec 2011, 22:39

@Margarita
:s Nisam nikad to tako doživljavao :D

@Pješčana
Ma legure su svemirski brod za ovo.
(Iako pretpostavljam da su to bili bimetali koji bi se pod temp. iskrivili i služe kao prekidač za plin u plinskim štednjacima bla bla srać truć - nisam si mogao pomoći :D )

@Aristocrat
Sve metode su iskušane. Ni jedna nije radila. :crying:
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Dec 2011, 22:39

Pješčana » wrote: ne baš. postoji baš argentinski jezik.
ne mislim da je neka razlika, ali je jezik.
objašanjvale su mi frendice koje su studirale španjolski, uglavnoj nije ista stvar.
Hm, jedino što sam na tu temu izguglala u ovih par minuta je "Argentines are amongst the few Spanish-speaking countries (like Uruguay, El Salvador and Honduras) that almost universally use what is known as voseo—the use of the pronoun vos instead of tú".
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 22:45

išla sam i ja guglat, baš da vidim što internetsi kažu.
vidi, pitat ću pa javim ovdje.
sjećam se kad je prije par godila krenula navala meksičkih sapunica da je uletilo i par argentinskih i da su mi jasno i glasno rekle da je to nešto drugo. ako lažu one naravmo, lažem i ja. ali nije bila zajebancija kad su pričale. čak, ako se sjećam, kad sam gledala nekad tu sapunicu, možda se netko sjeća s jednim jako zgodnim plavokosim glumcem koji je u biti Robin Hud a glumi svećenika na kojeg se celo selo pali, da su govorili jezikom koji nisam razumjela.
nažalost, nakon toliko godina izlaganja meksičkim sapunicama razumijem kontekst epizode

MightyMe- da, legure su bimetali za štednjak, to i ja znam :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
MightyMe

Post 11 Dec 2011, 22:50

Argentinski je vjerojatno različit od španjolskog kao što je i portugalski različit od brazilskog :ne zna:
Margarita

Post 11 Dec 2011, 22:52

Pješčana » wrote: MightyMe- da, legure su bimetali za štednjak, to i ja znam :D
Legura ti je kao keks, prhko tijesto. Bimetal ti dođe kao lisnato, pa se svaki listić skvči (ili izduži) koliko može i zato se sve skup spiga. Ogladnih od ove fizike.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Secre@Me

Post 11 Dec 2011, 22:54

Margarita » wrote: Legura ti je kao keks, prhko tijesto. Bimetal ti dođe kao lisnato, pa se svaki listić skvči (ili izduži) koliko može i zato se sve skup spiga. Ogladnih od ove fizike.
Hvala :D sad sam neki vrag i naucila :facepalm:

vecer!
Hard to explain to someone who has no clue. It's a daily struggle being in pain or feeling sick on the inside while you look fine on the outside
MightyMe

Post 11 Dec 2011, 22:55

Tako sam ja nešto mislio napisati, al mi je postalo više neugodno govoriti o fizici :D
Dobijem osjećaj da pilam ljude glupostima :D
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 23:00

MightyMe » wrote:Tako sam ja nešto mislio napisati, al mi je postalo više neugodno govoriti o fizici :D
ma šta bi pilao :D
ja bih sad pričala o tome kako sam naletila na članak kako neki elementi mijenjaju karakteristike na nano veličinama. tipa zlato više nije vodič.
ali ne sjećam se svega pa ću sačuvati par preostalih mrva dostojanstva i povuć se iz raprave.

ali ako se ikad otvori neki pdf o tome ovdje visit ću tamo jer ja sam groupie Nikole Tesle i idem na ona predavanja u Tehnički i totalno mi je to super i sve :cerek:
jednostavno nemam vremena koliko bi mi trebalo
Secre@Me

Post 11 Dec 2011, 23:07

MightyMe » wrote:Tako sam ja nešto mislio napisati, al mi je postalo više neugodno govoriti o fizici :D
ma jok, bar mene ne..volim ja naucit ponesto od onog sta nisam ,jel kad je bilo vrijeme :zubo:
samo vi raspalite Image
Hard to explain to someone who has no clue. It's a daily struggle being in pain or feeling sick on the inside while you look fine on the outside
MightyMe

Post 11 Dec 2011, 23:17

Čudno, većini ljudi se riga na ovakve stvari :D
Secre@Me

Post 11 Dec 2011, 23:20

MightyMe » wrote:Čudno, većini ljudi se riga na ovakve stvari :D
well..nisam vecina ljudi :zubo: a i znatizeljna sam, volim uvijek nesto novo naucit
Margarita

Post 11 Dec 2011, 23:22

MightyMe » wrote:Čudno, većini ljudi se riga na ovakve stvari :D
Na faksu smo hrlili na predavanja iz fizike jer su profesor i njegov asistent uvijek radili cirkusku predstavu, genijalci. Auditorne vježbe su bile dosadne a laboratorijske suhoparne.
MightyMe

Post 11 Dec 2011, 23:47

Ma vi ste super :zubo:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 11 Dec 2011, 23:54

Pješčana » wrote:... čak, ako se sjećam, kad sam gledala nekad tu sapunicu, možda se netko sjeća s jednim jako zgodnim plavokosim glumcem koji je u biti Robin Hud a glumi svećenika na kojeg se celo selo pali, ...
Je li ovaj?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
daze

Post 12 Dec 2011, 01:22

Ja sam gledao neki argentinski film nedavno i ima nekih razlika od španjolskog. Bar po sluhu, nije da ih razumijem. :zubo:

Ali isto tako mi imaju razlike i meksičke sapunice sa španjolskim filmovima.

Tako da bih se složio sa korisnikom MightyMe koji kaže da je razlika kao između portugalskog i brazilskog.
0 new messages
Lastan

Post 12 Dec 2011, 09:10

nina williams » wrote:Tereza nema veze. :zubo: Postoje ljudovi koji nisu za jezike, nekad od rođenja, nekad i od naknadnih oštećenja. Ma viđ me rimozne.
Ne cveta cvetje ni u tvoje preduzetje? :zubo:

Postoje ljudi koji nisu za jezike.
Obično ih prepoznaš kao one koji u materinskom jeziku imaju kompetenciju budilice.

Osoba koja svlada materinski jezik, koji je – kao i svi drugi jezici – znakovni sustav kojim se može opisati čitav univerzum, uključujući sve druge znakovne sustave – pa, ta osoba može svladati i svaki drugi ljudski jezik. Neće nužno u drugom jeziku dosegnuti jednako visoku razinu kao u prvom, ali ako može pojmiti “ja sam Mirko”, može pojmiti i “I am Mirko” i “我是小平”.
Osoba koja ima nekakvu normalnu kompetenciju u prvom jeziku a glupavo se cereka umjesto da nauči nešto u drugom lijena je i blesava. Njena glupost proizlazi iz intelektualne lijenosti, ne iz neuroloških felera.
Koliko se sjećam, al ne bih se u to jako pouzdavala, znaju imat veze jezici i matematika.
Imaju oni veze, naravno. Jer je sintaksa vrlo matematička, naročito ako rečenicu smatraš n-dimenzionalnim prostorom u kojem se svakakva sranja događaju. :D
No opet: netko tko je svladao prvi jezik i trebao bi na maturu… sorry, ali to nije pišmevrit razina.
Lastan

Post 12 Dec 2011, 09:11

nina williams » wrote:A dobro. Znaš li ondak išta o četveroprstim likovima?
Lakše ih je crtati. I brže.
A kad crtaš 24 sličice za sekundu programa, male uštede puno znače.
Lastan

Post 12 Dec 2011, 09:15

MightyMe » wrote:Termičko rastezanje čvrstih tijela. Cijelo popodne. Jedna jedina jebena formula. l=l0·(1+βΔT).

Još nije skužila. Što još da napravim? :gaah:
Eksperiment.

Štoviše, daj joj da ga sama izvede, uz tvoju pomoć. Nešto gdje se jasno vidi, golim okom, koliko se tijelo na toplini rastegnulo. Neka izmjeri sve što može izmjeriti i onda izvedite tu formulu iz podataka.
Ako nakon toga ne skuži, jebiga.
Lastan

Post 12 Dec 2011, 09:19

Herp » wrote:
Uz rizik da ispadnem glupa i neobrazovata otprilike kao i ova djeca oko koje pizdimo trenutno, ne ablaju li Argentinci također :confused:
Govore španjolski. Argentinski španjolski. Ali španjolski.
On ima svoje posebnosti, naravno, ali još je uvijek španjolski. (Mislim da puno više šuškaju, ali nije mi draga budna pa da provjerim. :D)
Odnosi se prema kastiljskome slično kao američki ili australski engleski prema britanskome. Ili bilo koji drugi španjolski prema kastiljskome. :D
Lastan

Post 12 Dec 2011, 09:19

Margarita » wrote: Na faksu smo hrlili na predavanja iz fizike jer su profesor i njegov asistent uvijek radili cirkusku predstavu, genijalci. Auditorne vježbe su bile dosadne a laboratorijske suhoparne.
Horvat? :cerek:
Margarita

Post 12 Dec 2011, 09:22

Lastan » wrote: Horvat? :cerek:
Kulišić.
Pješčana

Post 12 Dec 2011, 11:28

ElliQuinn » wrote: Je li ovaj?
je, taj :klopa:
Emericzy

Post 12 Dec 2011, 12:21

MightyMe » wrote:Argentinski je vjerojatno različit od španjolskog kao što je i portugalski različit od brazilskog :ne zna:
Meni je jedno dijete bilo u Argentini par dana. Veli, definitivno španjolski. Pričalo na španjolskom, svi ga razumjeli. On o razumjelo 90% svega što mu se reklo i zvučalo mu je skroz španjolski.
  • Information