Ipak moram s gadljivom metaforom: ako sam te jučer zalio kantom govana, današnje dodavanje Paloma maramice uz poziv na kavu nije "ispravljanje pogreške" nego cinizam.Hekatonhir » wrote:
A što je ispravljanje pogreške ako ne priznavanje, to mi nikako nije jasno?
Bojkot je. Što da radim, što?!
- Lord Byron
Ne budi bahat, Hekatonhire, nema potrebe.Hekatonhir » wrote:
A što je ispravljanje pogreške ako ne priznavanje, to mi nikako nije jasno?
Ispravljanje greške bi naravno bilo i bolje od priznavanja ako to priznavanje shvaćamo doslovno. Ali ne, ja nisam od onih koji žude za tim da netko klekne na koljena i prizna sve svoje grijehe. Ja samo više volim okruženje u kojem greške nisu nešto što se ignorira, od čega se bježi, nešto što se smatra znakom slabosti. Draža su mi okruženja u kojima su greške nešto svakodnevno, gdje se ne napuhava njihovo značenje niti se nečija vrijednost gradi na broju grešaka koje nije imao/priznao/shvatio.
Happy Easter!
Lord Byron » wrote:O odnosima među ljudima
, jako, jako je neizgledno da će se "neki novi klinci moći žaliti na krajnje čudne kriterije moderiranja...". Zubobolja se ne liječi projenom frizure.
Naravno da je neizgledno; čak ako nekoga teoretski možemo natjerati na ispriku i poštivanje pravila, nema teorije da mu ugradimo pamet i poštenje.
Međutim, smatram da mu možemo pohvaliti novu frizuru, bez obzira što je zub truo.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
- Lord Byron
...i tako mu stvoriti dojam da su svi problemi riješeni, uvijek i zauvijek.vrrrlet » wrote:Međutim, smatram da mu možemo pohvaliti novu frizuru, bez obzira što je zub truo.
Sad ovdje dođe copypaste aisling i odjeljka o nezahtijevanju klečanja na koljenima i poniznim isprikama, nego o nečem sasvim drugome.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 855 times
- Been thanked: 1640 times
Razumio sam ja tebe dobro. Govorim ti o sadašnjoj konstelaciji snaga i mogućnostima. Nikakve isprike, nikakva obećanja, nikakve objave ništa neće promijeniti bez smjene kompletne forumske garniture. Dobro, više-manje kompletne. A to se neće dogoditi. Jedino što možeš jest pragmatično to prihvatiti. Sve drugo, sve ono o čemu ti govoriš - zahtijeva korjenitu promjenu ponašanja koju trenutačna administracija ne može izvesti. Jer je riječ o ljudima. O karakteru. Koji se ponašanjem manifestira. Je li sad jasno na što sam mislio?Lord Byron » wrote: (...) Ono što ti zoveš "formom", meni je samo pokazivanje da je sadržaj, zapravo, ostao isti. Ti negdje vidiš ikakvu spremnost na dijalog bez jednostranog držanja kaznenih sredstava u pričuvi? U svoj toj koncilijantnoj reviji, sveudilj se (i dalje) briše - samo kao detalj.
Ne ako je to jedino za što si sposoban. U tom ću slučaju prihvatiti tvoja ograničenja - i ponuđenu maramicu.Lord Byron wrote: Ipak moram s gadljivom metaforom: ako sem te jučer zalio kantom govana, današnje dodavanje Paloma maramice uz poziv na kavu nije "ispravljanje pogreške" nego cinizam.
Potpisi su za budale.
- Lord Byron
I veselo sutradan ispijati zajedničku kavicu uz šale i po šalice???Hekatonhir » wrote:Ne ako je to jedino za što si sposoban. U tom ću slučaju prihvatiti tvoja ograničenja - i ponuđenu maramicu.
- Stitch
- Head Honcho
Pa ne. Družim se samo s onima koji su mi ravni. Čiji mi moralni ili društveni habitus odgovara. Ostale samo trpim.Lord Byron » wrote: I veselo sutradan ispijati zajedničku kavicu uz šale i po šalice???
Potpisi su za budale.
Ne razumijem o čemu pričaš, jasno je naznačeno da je to tek jedan korak dugog puta, i da problema ima mnogo, od kojih je riješen samo taj jedan.Lord Byron » wrote: ...i tako mu stvoriti dojam da su svi problemi riješeni, uvijek i zauvijek.
Rekao sam da pozdravljam taj korak. Taj korak nije dovoljan, ali ga ne mogu napadati, jer je u dobrom smjeru.
Hm, kavu uopće ne pijem, pogotovo ne za takvim stolom.Lord Byron wrote: I veselo sutradan ispijati zajedničku kavicu uz šale i po šalice???![]()
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
- Stitch
- Head Honcho
Nisam bio bahat, ni u kom slučaju. Cijenim idealizam i optimizam, ali... Vi kao da ne shvaćate s kim imate posla. Samo Vrle kuži o čemu govorim.aisling » wrote: Ne budi bahat, Hekatonhire, nema potrebe.
Žao mi je što se nismo razumjeli, ali ja od tebe mogu očekivati razumijevanje, jer ti poznajem kapacitete. Ti od sadašnjega vodstva IMF-a to nažalost ne možeš.
Potpisi su za budale.
Oprostite, što je to IMF?Hekatonhir » wrote:
Nisam bio bahat, ni u kom slučaju. Cijenim idealizam i optimizam, ali... Vi kao da ne shvaćate s kim imate posla. Samo Vrle kuži o čemu govorim.
Žao mi je što se nismo razumjeli, ali ja od tebe mogu očekivati razumijevanje, jer ti poznajem kapacitete. Ti od sadašnjega vodstva IMF-a to nažalost ne možeš.
Nek(v)arljiva.
- Stitch
- Head Honcho
Internet Monitor Forum.
Internet Monitor Forum.
Potpisi su za budale.
Oprosti. Zazvučalo mi je tako. Istina je da ja imam malo drugačije poštelan detektor za bahatost od većine možda, no tako mi je zvučalo.Hekatonhir » wrote:
Nisam bio bahat, ni u kom slučaju. Cijenim idealizam i optimizam, ali... Vi kao da ne shvaćate s kim imate posla. Samo Vrle kuži o čemu govorim.
Ne mislim da se radi o idealizmu. Idealizam je nešto visoko, posebno. Ono o čemu ja pričam je nešto svakodnevno, ljudsko, prosječno, po ničem idealno.
Happy Easter!
- Stitch
- Head Honcho
Mene je ona anketa o smjeni moderatora, gdje se lijepo vidi kako golema većina podržava trenutačnu politiku, uvjerila da slijepi ne vide, i da od njih ne mogu očekivati apsolutno ništa.aisling » wrote: Ne mislim da se radi o idealizmu. Idealizam je nešto visoko, posebno. Ono o čemu ja pričam je nešto svakodnevno, ljudsko, prosječno, po ničem idealno.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Riječ je o Byronovoj temi Nesporazum. PŽK, IMF.kukuriku » wrote:Znam da sam neupućena, ali o čemu se točno radi na zadnje dvije stranice? Tko se komu ispričao, odnosno nije?
Potpisi su za budale.
Nisu slijepi, nego ugodno/udobno smješteni. Bili bi slijepi kad bi im se pred očima događalo nešto što im ne odgovara, ne oni, bilo tko bi tad bio slijep. Događa se nešto što im itekako odgovara. Nisu slijepi.Hekatonhir » wrote:
Mene je ona anketa o smjeni moderatora, gdje se lijepo vidi kako golema većina podržava trenutačnu politiku, uvjerila da slijepi ne vide, i da od njih ne mogu očekivati apsolutno ništa.
Happy Easter!
Na forumu (IMF-u
) su odlučili svima skinuti parcijalni ban na PŽK.
Ako se ne varam.
Ali nisu točno naveli razloge zašto to čine.
Pa se ljudi zbog toga bune.
Što je, po meni (iako znam da me nitko ništa ne pita
) ipak istjerivanje maka na konac. Ali dobro, imam previše posla i s ovom barčicom da bih se još i krstaricom stigla baviti.

Ako se ne varam.
Što je, po meni (iako znam da me nitko ništa ne pita
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Isprika klonci - zašto nakon toga nije većina u ovoj barčici veselo zapljeskala? Zašto su s gađenjem gledani oni koji zdušno zahvaljuju na toj isprici?Morticia » wrote:Na forumu (IMF-u) su odlučili svima skinuti parcijalni ban na PŽK.
Ako se ne varam.
Što je, po meni (iako znam da me nitko ništa ne pita) ipak istjerivanje maka na konac. Ali dobro, imam previše posla i s ovom barčicom da bih se još i krstaricom stigla baviti.
![]()
Happy Easter!
Bojim se da te ne razumijem, stvarno.aisling » wrote: Isprika klonci - zašto nakon toga nije većina u ovoj barčici veselo zapljeskala? Zašto su s gađenjem gledani oni koji zdušno zahvaljuju na toj isprici?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Uspoređujem dvije situacije.Morticia » wrote:
Bojim se da te ne razumijem, stvarno.
1. Klonka pobere karton, neopravdano velik. Karton bude skinut, stiže isprika (iznuđena). Da li je sve što je rečeno nakon toga bilo tjeranje maka na konac? Zašto ta isprika nije dočekana kao čin koji treba pohvaliti? Zašto su oni (kiss me, Mulica (sad su obje ovdje pa nije da tračam)) koji su govorili fajaaaa Sasha dočekani sa WTF pogledom?
2. skinute parcijale koje su dobivene jednako opravdano kao i 500 bodova kod klonke. Po čemu je taj čin išta drugačiji od one isprike, koja zapravo nije bila isprika?
Sorry, ne znam bolje objasnit.
Happy Easter!
- Stitch
- Head Honcho
Onda su... zli?aisling » wrote: Nisu slijepi, nego ugodno/udobno smješteni. Bili bi slijepi kad bi im se pred očima događalo nešto što im ne odgovara, ne oni, bilo tko bi tad bio slijep. Događa se nešto što im itekako odgovara. Nisu slijepi.
Nisam siguran da dobro razumijem, ali tko je zdušno zahvaljivao? Vrle veli da je to korak naprijed, ja pak da je to maksimum koji se može očekivati i dobiti. Obojica smo na tragu onoga što je zaključila Morticia, da je to nepotrebno natezanje.aisling wrote: Isprika klonci - zašto nakon toga nije većina u ovoj barčici veselo zapljeskala? Zašto su s gađenjem gledani oni koji zdušno zahvaljuju na toj isprici?
Potpisi su za budale.
Aha, sad mi je jasno.
Ok, ne znam ni ja kako drugačije da objasnim, ali- tad je situacija bila drugačije.
Tada smo svi bili u afektu, svih su nas nosile emocije i ljutnja.
Pa se dogodilo što se dogodilo.
Nakon nekog vremena svi smo (recimo) stali na loptu i umirili se, sabrali.
I onda su odlučili poskidati te banove.
Što je ok, bez obzira na sve.
I po meni, sada otići tamo i otvoriti onakav topik je provociranje kavge, jbga.
Žao mi je ako sam nekoga uvrijedila, al' eto, stvarno tako mislim.
Ok, ne znam ni ja kako drugačije da objasnim, ali- tad je situacija bila drugačije.
Tada smo svi bili u afektu, svih su nas nosile emocije i ljutnja.
Pa se dogodilo što se dogodilo.
Nakon nekog vremena svi smo (recimo) stali na loptu i umirili se, sabrali.
I onda su odlučili poskidati te banove.
Što je ok, bez obzira na sve.
I po meni, sada otići tamo i otvoriti onakav topik je provociranje kavge, jbga.
Žao mi je ako sam nekoga uvrijedila, al' eto, stvarno tako mislim.
Ne vrijeđam se ja, samo pokušavam objasniti kako ja vidim stvar i da po meni nije ništa drugačije.
Kako ni onda nisam bila osobno pogođena nekom nepravdom, meni ni ova sad situacija nije ništa drugačija. Svejedno mi je da li je to klonka, Byron, Mulica ili netko deseti. Meni je situacija ista u suštini.
Kako ni onda nisam bila osobno pogođena nekom nepravdom, meni ni ova sad situacija nije ništa drugačija. Svejedno mi je da li je to klonka, Byron, Mulica ili netko deseti. Meni je situacija ista u suštini.
Happy Easter!
-
- Information
-