Nisam nikad mislila da ću to reći, ali meni je na neki način tih ljudi žao. Prvo ti rat nepovratno usere život i nemaš više ništa osim ratnih halucinacija i ptsp-a i sve što te drži je mržnja prema neprijateljima jer nikad nisi i nećeš izaći iz onog rova u kojem si bespovratno psihički ranjen i trebaju ti neprijatelji da se koliko toliko osjećaš normalnim, treba ti heroj i vođa kao nekakva sigurnost, treba ti "istina-voda duboka" da te ne bi izjeli crvi sumnje da ti je život propao zakurac i čekaš godinama da ti život dobije neki smisao, da se general vrati i pozove te u boj, da opet budeš koristan jedino tamo gdje možeš biti i gdje ikad jesi bio, a ono, bojeva više nema, general je normalan čovjek i ti ostaješ lud i upropašten. I kog će ti vraga onda i istina jer to više nije tvoja istina. I onda se okrećeš pokojnima i tako polako i postaješ pokojan za života. Zapravo si život ostavio u onom rovu i to je sva priča. Ta skupina koja je očekivala poklič, to je bila skupina zombija.Emericzy » wrote: To je jako, jako, jako dobar znak.
Moglo bi značiti da Gotovinin gard nije trik. A ja sam se cijelo vrijeme bojao da jest.
Nazovite me patetičnom i naivnom, ali tako to meni izgleda. Na stranu sad sve one izjave od kojih se meni ježi kosa na glavi, na stranu njihova mržnja, ali eto, nekako mi je to sve užasno tužno. Kao da mu ne mogu oprostiti što je on našao svoj mir. Jer oni nisu i znaju da nikad neće.

) i kao da gledam neku paralelnu stvarnost. Sad se odjednom svi oni koji su dojučer ispisivali stavove iz