Ban - Polina/faktotum

Stare teme i začeci foruma
baja

Post 04 Apr 2012, 09:50

Zekoslawa » wrote:--- Hoćemo li, kako reče svojedobno kukuriku, zažmiriti čak i kad posumnjamo naprosto zato što nas zaboli živo krije li se iza konstruktivna posta psihopat ili kakvo normalno čeljade, jer je tako lakše nama samima i jer nas paranoja naprosto umara, ...
ja sam za ovaj pristup
ili joj/mu možemo odmah dići spomenik jerbo nas je vrlo uspješno izjebao/la i zaključati butigu
Ze wrote:Da mi imamo priljev kao fhr, ....
da nisam ovdje došla s hrpom dragih ljudi, ne bi nikad posta ostavila na forumu gdje je već postalo argumentom nazivati, iz predostrožnosti, svakog oponenta Polinom

btw, Ze, zašto je forum ovako usporen danas?

Ze.

Post 04 Apr 2012, 10:02

Pojma nemam, meni radi ok. Jel se još tko žalio?
baja

Post 04 Apr 2012, 10:17

Ze. » wrote:Pojma nemam, meni radi ok. Jel se još tko žalio?
izgleda da je do moje mreže, odjednom proradilo
kao da mu je falilo zaleta :D
Ze.

Post 04 Apr 2012, 10:33

baja » wrote: izgleda da je do moje mreže, odjednom proradilo
kao da mu je falilo zaleta :D
Zavrti kurblu par puta dok motor ne ulovi. :D
Tea Tree

Post 05 Apr 2012, 01:15

Hm. Ma koliko se ja trudila, ne mogu se prikloniti ideji da zažmirimo na sumnju da je psihopat iza normalnog posta. Zato što se ne radi o bilo kojem psihopatu, već o upravo tom konkretnom, svima nam znanom.
Da je ovo veliki forum, postojala bi mogućnost da ima preko nekoliko psihopata, čije ludilo možda nikada i ne bi došlo do izražaja pa ne bismo ni saznali da su psihopati. I, onako, što ne znaš i ne dira te.
Ovako, malo mi se teško ufurati u žmirenje na Polina. Nisu mu postovi potpuno nesuvisli, uvjerili smo se u to. Sve do one točke u kojoj počinju biti paaaa - vidjeli smo kakvi.

Pa sad, ako je stvarno dotle došlo da bi Trkeljanju dobro došlo osvježenje u vidu ponekog konstruktivnog posta od poznatog nam psihopate, e onda, kvragu sve.
Teško će se ljude zaustaviti s komentarima da je to Polino, onog trena kad ga prepoznaju. OK, brisat će se, ali će i dalje svi znati da je Polino u pitanju.

I, tko će onda odgovarati na te konstruktivne postove, osim raznim otresitim komentarima? :ne zna:

Dakako, ako je većina za žmirenje, a žmirit ću i ja, nije problem. Ali nisam za to, uopće.
Zekoslawa

Post 05 Apr 2012, 01:20

Teo, to nije bio prijedlog, pitanje je bilo retoričko, a do rasprave, bojim se, neće ni doći jer znamo već da smo postigli konsenzus oko toga da je Polino ovdje nepoželjan.

No, ovaj drugi dio problema ipak ostaje. Eno sinoć čitava rasprava oko toga je li budapest Polino. Mislim, čak i ako jest, a ja zasad ne mislim da jest, brate mili, ne može kome god se sprdne prosrati "Jesi ti Polino?" Dobro kaže baja, da nismo svi ovdje došli na poziv, i sami sebi činili bismo se sumanutima. Nitko, a pogotovo kakav novi član, nije dužan poznavati naše interne spike, niti se braniti od optužbi. Da rezimiramo: Nitko nije Polino dok se ne dokaže suprotno. :D
Pješčana

Post 05 Apr 2012, 01:38

na stranu IP i njegovo vozanje nas po pitanju IP.
vidim mogući problem ako svakog novog člana dočekamo na nož ako pokaže znanje i zaninteresiranost na području filma ili politike ili nečeg trećeg.
da, ima ljudi kojima se interesi poklapaju, slično gledaju na svijet i slično pišu.
i sad pazite, imamo dovoljno sreće da neki novi ljudi, poput budapest ili koke, ili kajle ili ne znam kog više nisu rekle "pusa, bok, idem ja odavdje", nego im je ok.
ja imam osjećaj da se vse nove, koji nisu došli s nama, gleda ispod nišana.
ok je ako ima razloga, ali nije mi ok da na primjr jedna ja u desetoj diskusiji nekog tako pozovem na raport.
prvo, nemam pojma koliko druga osoba zna što i tko je Polino, i koliko je moje pitanje zajebantsko ili ozbiljno.
a ako ne pričamo tome,a spominjemo ga, i onda netko naleti i pokupi optužbu..oprostite, ali meni to nije ok.
i rađe ću banirati i prunati dan kasnije nego da nekog optužim na blajnd.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Tea Tree

Post 05 Apr 2012, 01:42

Ma Zeko, naravno da se slažem s time da ne treba odmah pomišljati da je netko novi(ji) Polino. (joooj, teško mi je ovo, ja uvijek pomislim :rofl: )

Interne spike se i ne tiču nekoga novog, pod pretpostavkom da ima one čuvene dobre namjere. Novi će znati da to nema nikakve veze s njim. :mig:

Ja nisam došla na poziv, nije me imao tko zvati, nikoga nisam ni znala. Dobro, ja sam došla u neusporedivo normalnije vrijeme, ali i da dolazim sada i da me netko pita jesam li Polino, bilo bi mi smiješno. Dakle, čak i ako takvo pitanje izgleda kao skakanje u oči, skakanje bi mi bilo smiješno, ako znam da nisam taj "sumnjivac". :D
Pješčana

Post 05 Apr 2012, 01:46

Čajna, jesi ti Polino? :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Zekoslawa

Post 05 Apr 2012, 01:49

A dobro, Teo, ti si ovako...flegmatičnija. Nisu svi takvi, jel. A mi ovako slobodoumni i širokogrudni kako jesmo primamo ovdje sve i svakoga, pa i kakvu duricu kojoj bi takva optužba mogla zasmetati. Nije, dakle, na forumašima da se nose s takvim optužbama na onaj način koji im mi propišemo kao poželjan, nego je na nama da na najbolji mogući način riješimo problem ove paranoje. Stoga takve komentare treba tretirati kao oftopične i zericu trolerske. Ako netko baš sumnja da se radi o Polinu, može, na kraju krajeva, obavijestiti koga od modova (ako i samo ako mu je do toga da se ukloni maliciozan trol, a ne do toga da se pohvali kako je prvi skužio). Vikati na sav glas da je netko klon i psihopat, to zbilja nije nešto što se mora, jel.
dejzi

Post 05 Apr 2012, 01:51

Suzdržite se od dijeljenja dijagnoza. I ne radi se o tome da je Polina nepoželjna, već njeno ponašanje.
Ne postoji nepoželjni korisnik, postoji samo nepoželjno ponašanje.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Zekoslawa

Post 05 Apr 2012, 01:56

Nije govno nego se pas posra, da prostiš. :D

Da je tako, onda joj ne bismo banali klonove nego bi prvi klon koji se kulturno ponaša uredno pisao.
Tea Tree

Post 05 Apr 2012, 01:59

Pješčana » wrote:Čajna, jesi ti Polino? :D
Jećam. :D Idem sad nešto napisati na Film. :rofl:
Zekoslawa wrote:A dobro, Teo, ti si ovako...flegmatičnija. Nisu svi takvi, jel. A mi ovako slobodoumni i širokogrudni kako jesmo primamo ovdje sve i svakoga, pa i kakvu duricu kojoj bi takva optužba mogla zasmetati. Nije, dakle, na forumašima da se nose s takvim optužbama na onaj način koji im mi propišemo kao poželjan, nego je na nama da na najbolji mogući način riješimo problem ove paranoje. Stoga takve komentare treba tretirati kao oftopične i zericu trolerske. Ako netko baš sumnja da se radi o Polinu, može, na kraju krajeva, obavijestiti koga od modova (ako i samo ako mu je do toga da se ukloni maliciozan trol, a ne do toga da se pohvali kako je prvi skužio). Vikati na sav glas da je netko klon i psihopat, to zbilja nije nešto što se mora, jel.
Zeko, slažem se da ne treba ostavljati postove u kojima se novog korisnika pita je li on/ona Polino.
Evo, ja nisam nijedan takav napisala, majke mi. :D
I u redu je brisati takve postove. Samo sam ukazala na to da je ipak za očekivati takve postove ako ga se prepozna. I prije nego što se stigne obrisati - pročitano je.
Pa eto, ako u onih prvih 3 posta bude dovoljno indikatora da se radi o Polinu, mišljenja sam da treba zadržati praksu brisanja. Samo to. :mig:
Tea Tree

Post 05 Apr 2012, 02:01

Zekoslawa » wrote:Nije govno nego se pas posra, da prostiš. :D

Da je tako, onda joj ne bismo banali klonove nego bi prvi klon koji se kulturno ponaša uredno pisao.
Pa imalo je dovoljno takvih prilika. I znamo kako su završile.
Zekoslawa

Post 05 Apr 2012, 02:03

Tea Tree » wrote: Pa imalo je dovoljno takvih prilika. I znamo kako su završile.
Pa imalo je dovoljno i previše i zato danas možemo mirne duše reći da je nepoželjan korisnik, nema više potrebe za ublažavanjem i preformuliranjem. Ako ja to kažem, onda ukurac. :D
Tea Tree

Post 05 Apr 2012, 02:06

Zekoslawa » wrote: Pa imalo je dovoljno i previše i zato danas možemo mirne duše reći da je nepoželjan korisnik, nema više potrebe za ublažavanjem i preformuliranjem. Ako ja to kažem, onda ukurac. :D
:rofl: Bogami, što jes' da jes'.
dejzi

Post 05 Apr 2012, 09:16

To nije ublažavanje i preformuliranje, to su osnove moderiranja. Moderiraš napisano, ne korisnika.
Zato imaš ponašanje koje ne želiš na forumu.
Bez obzira što se banira nekoga on sight, nemojte si dozvolit takve konstrukcije. To vodi k Stiču.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 05 Apr 2012, 10:09

dejzi » wrote:To nije ublažavanje i preformuliranje, to su osnove moderiranja. Moderiraš napisano, ne korisnika.
Zato imaš ponašanje koje ne želiš na forumu.
Bez obzira što se banira nekoga on sight, nemojte si dozvolit takve konstrukcije. To vodi k Stiču.
A koga smo onda banirali - Kafu ili Polina? Koliko sam vidio, komšinica ništa grdoga nije napisala. Jesmo li je/ga trebali banirati?
Tupelo kaže da je 100% Polino.
E, sad: da je Kafa Polino, pa čak i ako to skužimo i ne baniramo je, hoće li Polino odustati od stvaranja novih klonova i nebuloznih nasrtaja? To meni ne ide u glavu.
Tom ludom stvoru je najveća životna zanimacija stvaranje novih virtualnih identiteta. Ne znam za vas, ali ja forume volim zato što mogu razgovarati s ljudima, a ne virtualnim identitetima.
Polino je psihopat, a ja takve jednostavno ne volim i ne osjećam se ugodno u društvu s njima.
dejzi

Post 05 Apr 2012, 10:22

Banirali smo klona trajno baniranog korisnika koji je baniran zbog trolanja.

Zbog Polinina prijašnjeg ponašanja, baniraju joj se svi profili.
Ne zato što je psiho, nego zato što krši pravila i čini štetu forumu.

:ne zna:
Tupelo

Post 05 Apr 2012, 10:28

judolino » wrote:E, sad: da je Kafa Polino, pa čak i ako to skužimo i ne baniramo je, hoće li Polino odustati od stvaranja novih klonova i nebuloznih nasrtaja? To meni ne ide u glavu.
Znam da je retoriĆko, ali moram reć da je uredno štancao klonove dok su mu i Kafa i Svizac mogli pisati po Trkeljanjima.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 05 Apr 2012, 10:38

Tupelo » wrote:
Znam da je retoriĆko, ali moram reć da je uredno štancao klonove dok su mu i Kafa i Svizac mogli pisati po Trkeljanjima.
Što znači da je manijaku bitnije stvarati identitete nego forumariti.
Bolesno.
dejzi

Post 05 Apr 2012, 10:38

Dovoljno je reći da je otvorila dva Svisca, jednog s novim IPem i mailom, drugog s podacima tipičnim za original profil. Klonira se zbog kloniranja, ne zato da bi pisala.
Pješčana

Post 06 Apr 2012, 01:00

imamo nekog novog, Noidan nešto.
pogledala sam dva IP, uopće nisu slična.
eto, samo da to znate, mene nema par dana, nadam se da je brand new korisnik kojeg su privukli preduhoviti postovi inteligentnih forumaša koji žive ovdje :)
Tupelo

Post 06 Apr 2012, 10:09

Vjerujem da su sva ova tri nicka Polino, ali nisam skroz sigurna.

Ovaj kojem ste odobrili postove je dva posta ostavio s jednog, a dva posta s drugog IP-a, a sve unutar par minuta.
Takvi rijetko kad imaju dobre namjere. :ne zna:
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
dejzi

Post 06 Apr 2012, 11:07

Onda ću ga pobrisat. :ne zna:
  • Information