Tema za praćenje predizborne kampanje

Stare teme i začeci foruma
nemam pojma

Post 22 Sep 2011, 07:22

Emericzy » wrote: Zaboravljaš da političko trgovanje nije nalik na ono koje sada upražnjavaš. U sadašnjoj situaciji nemaš moć. U politici imaš. Samim time, korozivno djelovanje tog trgovanja neusporedivo je snažnije. I svi mu podlegnu, prije ili kasnije. Svi.

Žalosno je bilo gledati zadnje političke dane Vlade Gotovca, kojemu se to isto desilo. (Srećom u vrlo blagom obliku za hrvatske prilike, ali ipak...)
Stara dobra kaže: Daj čovjeku vlasta da vidiš kakav je.

Možda sam naivna, ali još uvijek vjerujem da ljudi mogu ostati ljudi.
Jedini zajeb je da bi trebao čovjek s karakterom.

Lord Byron

Post 22 Sep 2011, 07:57

nemam pojma » wrote:Daj čovjeku vlasta da vidiš kakav je.
Kad meni daju Vlastu... ma, bolje da ne počnem :D.
Evo ti jednostavan primjer.

Želiš progurati program svoje stranke ABC kojim bi se u sve vrtiće u državi uvela zdrava hrana, ili program izgradnje dovoljno škola da mogu raditi jednosmjenski, ili tako nešto veliko i istinski korisno.

Ljudi iz protivničke stranke EKG (bez kojih ne možete progurati svoj program) kažu "hm, ne znamo... ajmo ovako: mi ćemo glasovati za to ako ćete vi glasovati za naš projekt "Tisuću kamenih pimpeka". odobriti mu iz proračuna pet milijuna zilijuna kina i ne raspitivati se o stvarnim troškovima - teška su vremena, neki naši ljudi su upali u poslovne probleme, treba im financijska injekcija, znate kako je, ruka ruku mije, hehehehe...".

Hoćeš li, kao čovjek s karakterom, prihvatiti ili odbiti ponudu?
nemam pojma

Post 22 Sep 2011, 08:09

Lord Byron » wrote: Kad meni daju Vlastu... ma, bolje da ne počnem :D.

:tuctuc: cjepidlako
Lord Byron » wrote: Evo ti jednostavan primjer.

Želiš progurati program svoje stranke ABC kojim bi se u sve vrtiće u državi uvela zdrava hrana, ili program izgradnje dovoljno škola da mogu raditi jednosmjenski, ili tako nešto veliko i istinski korisno.

Ljudi iz protivničke stranke EKG (bez kojih ne možete progurati svoj program) kažu "hm, ne znamo... ajmo ovako: mi ćemo glasovati za to ako ćete vi glasovati za naš projekt "Tisuću kamenih pimpeka". odobriti mu iz proračuna pet milijuna zilijuna kina i ne raspitivati se o stvarnim troškovima - teška su vremena, neki naši ljudi su upali u poslovne probleme, treba im financijska injekcija, znate kako je, ruka ruku mije, hehehehe...".

Hoćeš li, kao čovjek s karakterom, prihvatiti ili odbiti ponudu?
Mislim da bi pokušala na sve druge načine doći do svog programa t.j. odbila. I njihov prijedlog dala u javnost.
Lord Byron

Post 22 Sep 2011, 08:21

nemam pojma » wrote: :tuctuc: cjepidlako
A ti poznaš vlastu? :eek:

:D
Mislim da bi pokušala na sve druge načine doći do svog programa t.j. odbila. I njihov prijedlog dala u javnost.
Nema drugih načina. Dala u javnost? Koji njihov prijedlog? "Stranka EKG u svojem je priopćenju rekla da nema pojma o kakvom to prijedlogu govori uvažena zastupnica nemapojma. Glasnogovornik stranke rekao je da uvažena kolegica po tko zna koji put blati njihovu časnu stranku, izmišlja i insuin... inis... isnui... "ma laže, bogareti, ludo žensko eto štaje, ajmo kaće ta janjet'na...". :)
Serenità

Post 22 Sep 2011, 10:07

Čestitam! Pročitala sam čitavu temu, a pritom mi nijednom nije došlo da se samoubijem. :s

Ne znam kako da konstruktivno pridonesem, nisam načisto za koga ću glasati, samo znam da neću apstinirati i da SDP, tj. Kukuriku koalicija ne dolazi u obzir, kao ni HDZ.

Samo ću se osvrnuti na detaljčić programa spomenute koalicije - nitko u državnoj (ili javnoj, nisam sad stoposto sigurna šta ono bi) upravi neće dobiti otkaz.
Tu su me u potpunosti izgubili. :w
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 22 Sep 2011, 10:10

Serenità » wrote:Čestitam! Pročitala sam čitavu temu, a pritom mi nijednom nije došlo da se samoubijem. :s

Ne znam kako da konstruktivno pridonesem, nisam načisto za koga ću glasati, samo znam da neću apstinirati i da SDP, tj. Kukuriku koalicija ne dolazi u obzir, kao ni HDZ.

Samo ću se osvrnuti na detaljčić programa spomenute koalicije - nitko u državnoj (ili javnoj, nisam sad stoposto sigurna šta ono bi) upravi neće dobiti otkaz.
Tu su me u potpunosti izgubili. :w
U biti ne mogu nikome dati otkaz i ne smiju. Ne zbog nekih političkih ucjena nego zbog praktičnosti: moje iskustvo pokazuje da ostaju instalirani, nesposobni i neradnici, a prvi lete oni koji nešto i rade (tko radi - griješi, tko mnogo radi - mnogo griješi, tko ne radi - ne griješi; ostaju oni koji ne griješe).
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Lord Byron

Post 22 Sep 2011, 10:13

Zašto se izlaskom na izbore mora za nekoga i glasovati? Sasvim je uredna opcija zaokružiti prvu petoricu, ili svakog drugog, ili dopisati nekoga važnog (Nicka Cavea ili Mišu, ovisno o preferencijama :D) pa ga zaokružiti.

I to je glas. Vrlo, vrlo glasan glas.
Nica

Post 22 Sep 2011, 10:17

Lord Byron » wrote:Zašto se izlaskom na izbore mora za nekoga i glasovati? Sasvim je uredna opcija zaokružiti prvu petoricu, ili svakog drugog, ili dopisati nekoga važnog (Nicka Cavea ili Mišu, ovisno o preferencijama :D) pa ga zaokružiti.

I to je glas. Vrlo, vrlo glasan glas.

Točka, točka, točkica, gotova je glavica, vrat kao slap, trup kao sat, ruke kao slamke, noge kao sanjke, šešir kao lonac, perjanica kao kolac, uši kao u miša, gotov je barba Gliša!

:cerek: :cerek:
Groupie :cerek:
Margarita

Post 22 Sep 2011, 10:19

Lord Byron » wrote: I to je glas. Vrlo, vrlo glasan glas.
Nije. Odlazi u nevažeće listiće i nikog nije briga. Bjesomučno se prebrojavaju važeći. I to bez penkala u ruci da ne bi nekom važećem, koji ti se ne sviđa, dodao još jednu čvrčku i izbacio ga iz igre. Događalo se.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Emericzy

Post 22 Sep 2011, 10:21

nemam pojma » wrote:
Stara dobra kaže: Daj čovjeku vlasta da vidiš kakav je.

To je kao ona izreka da je socijalizam bio dobar, samo su ljudi u njemu bili loši. Jebeš sustav koji ovisi o idealnim ljudima. Sustav upravo i trebamo zato jer nismo idealni. Dakle, ljudi neće ostati ljudi jer je za to potreban neobičan, sasvim izuzetan karakter. Šanse da takav netko zaluta u politiku ravne su nuli. Prema tome, očekivati da će političari biti 'ljudi' (u pozitivnom moralnom smislu) nije samo naivna nego i opasno naivna.
Emericzy

Post 22 Sep 2011, 10:24

schmokljan » wrote:U čitavom svijetu, ne samo kod nas, vrijedi taj prešutni dogovor između upućenih i političara "Dakle, mi ćemo lagati, ali vi znate što od nas možete očekivati (ovi koji ne znaju - njih pokušavamo pridobiti)."

Kod nas je došlo do poremećaja sa Sanaderom - naime - previše ljudi mu je povjerovalo, čak i neki koji bi trebali spadati u "upućene", a čini se i on je sam sebi, barem neke stvari.

Danas tražimo vjerodostojnost. A oni nam je ne mogu dati. Po meni, nije krivica u političarima, nego u ljudima koji od političara traže vjerodostojnost.

Moji su zahtjevi, pak, puno manji. Da ne guta samoglasnike, da ne koketira s ustaštvom, da se pristojno ponaša, te da ne shvaća politiku kao sredstvo bogaćenja. I, za kraj, da nije član HDZ-a, HDSSB-a ili nekog od HSP-ova. Ne tražim previše, a dao bih glas.
I da nije Zoran Milanović. Ali da, već si rekao "da se pristojno ponaša", što njega eliminira. Slažem se. To je otprilike to. Evo, Josipović je takav, ali on je već potrošen na predsjedničku ulogu. Ima li tko za predsjednika vlade?
Lord Byron

Post 22 Sep 2011, 10:26

Margarita » wrote:Nije. Odlazi u nevažeće listiće i nikog nije briga.
Veliki broj glasova za Mišu je poruka. Po meni, glasnija od Pernarovih "poruka".
Lord Byron

Post 22 Sep 2011, 10:28

Emericzy » wrote:Ima li tko za predsjednika vlade?
Rohatinski. Malo šteka s gutanjem samoglasnika, ali pretpostavljam da se mislilo na druge tehnike gutanja. :)

Jasno mi je da predsjednik vlade mora biti više od financijskog stručnjaka, ali sljedeći će predsjednik vlade morati narodu reći neke vrlo neugodne rečenice. Mislim da Rohatinski ima kredibilitet potreban za razumijevanje tih rečenica.
blue
Asgard

Post 22 Sep 2011, 10:30

schmokljan » wrote: Danas tražimo vjerodostojnost. A oni nam je ne mogu dati. Po meni, nije krivica u političarima, nego u ljudima koji od političara traže vjerodostojnost.

Moji su zahtjevi, pak, puno manji. Da ne guta samoglasnike, da ne koketira s ustaštvom, da se pristojno ponaša, te da ne shvaća politiku kao sredstvo bogaćenja. I, za kraj, da nije član HDZ-a, HDSSB-a ili nekog od HSP-ova. Ne tražim previše, a dao bih glas.
Možda sam idealist, ja bi vjerodostojnost :( Ok, jasno mi je da ju ne mogu očekivati ovih dana :D ali možda, s vremenom, jednom, bolja budućnost i tako to :cheer:

Serenità » wrote:Čestitam! Pročitala sam čitavu temu, a pritom mi nijednom nije došlo da se samoubijem. :s
Baš to :top: sviđa mi se ovaj politički kutak :)
Sklona sam se složiti s tim, samo tko je ostao osim njih ? :zubo:
Emericzy

Post 22 Sep 2011, 10:30

Lord Byron » wrote: Rohatinski. Malo šteka s gutanjem samoglasnika, ali pretpostavljam da se mislilo na druge tehnike gutanja. :)

Jasno mi je da predsjednik vlade mora biti više od financijskog stručnjaka, ali sljedeći će predsjednik vlade morati narodu reći neke vrlo neugodne rečenice. Mislim da Rohatinski ima kredibilitet potreban za razumijevanje tih rečenica.
Slažem se. Jedino što je dio kredibiliteta već potrošio na piškit ću-kakit ću priče o ulasku u politiku.
blue
Asgard

Post 22 Sep 2011, 10:33

Lord Byron » wrote: Veliki broj glasova za Mišu je poruka. Po meni, glasnija od Pernarovih "poruka".
Pernar je zelena budala, ali glasovi za Mišu su nevidljivi - čega nema nije problem :D
Nije valjda da apeliraš na savjesti?
Nica

Post 22 Sep 2011, 10:34

Lord Byron » wrote: Veliki broj glasova za Mišu je poruka. Po meni, glasnija od Pernarovih "poruka".
Da, onima koji ju ostavljaju, dok ih je malo. Mislim da bi se netko zamislio nad time tek kad bi Mišo zaradio toliko glasova da bi svi njegovi usmjereni ka nekoj stranci promijenili tok i rezultat izbora, ili barem bili blizu tome. Ovako, s nekoliko nacrtanih likova i nadodanih junaka, njima je to smijurija i ne doživljavaju je ozbiljno. A to je zato jer ih ne zanima pretjerano volja i interes naroda, nego su vođeni svojim vlastitim. Rađe biti nepošten na vlasti, nego pošten bez nje. :ne zna:

EDIT: Gdje ste otišli? :gaah: Rohatinski. :cerek:
Groupie :cerek:
Pješčana

Post 22 Sep 2011, 10:40

Nica » wrote:
A to je zato jer ih ne zanima pretjerano volja i interes naroda, nego su vođeni svojim vlastitim. Rađe biti nepošten na vlasti, nego pošten bez nje. :ne zna:

EDIT: Gdje ste otišli? :gaah: Rohatinski. :cerek:
meni je Rohatinski valjda rijetko pozitivna osoba u politici
i sve što dolazi iz novina o toj kući uzimam sa zadrškom( i inače uzimam te vijesti sa zadrškom)
koliko znam, on neće ić u politiku
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
baja

Post 22 Sep 2011, 10:42

Serenità » wrote: Samo ću se osvrnuti na detaljčić programa spomenute koalicije - nitko u državnoj (ili javnoj, nisam sad stoposto sigurna šta ono bi) upravi neće dobiti otkaz.
a morat će
obavezali smo se, prema EU, na temeljitu rekonstrukciju administrativnih kapaciteta i odrađujemo pretpristupne projekte u tom smjeru
Lord Byron wrote:...ali sljedeći će predsjednik vlade morati narodu reći neke vrlo neugodne rečenice.
krv, znoj i suze :cerek:
trebalo nam je to obećati odmah iza rata
Margarita

Post 22 Sep 2011, 10:44

Po meni je nepristojnost. Sjedim godinama po biračkim odborima. Ponekad mi nešto sitno plate, često volontiram. Dođe (uglavnom) klipan, tražiš ga po popisu, provjeravaš osobnu, daješ listić, poslije otvaraš listić, brojiš, stavljaš taj zašarani u posebnu kovertu i sve samo zato da bi klipan pokazao revolt. Kome pokazao? Meni. Niko drugi to nit vidi nit ga je briga. Bitno je samo koliko sam JA(a stranka), JA(b stranka), JA(c stranka) dobio.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
blaze

Post 22 Sep 2011, 10:47

meni je Rohatinski valjda rijetko pozitivna osoba u politici
i nakon ovog s todorićem???
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
blue
Asgard

Post 22 Sep 2011, 10:55

baja » wrote: krv, znoj i suze :cerek:
trebalo nam je to obećati odmah iza rata
Mislite da hoće? Da će to prevaliti preko usana?

Čak vjerujem da ljudi žele da im se laže da će bit bolje. Sumnjam da bi većina glasala za nekog tko kaže istinu. Većina ne misli.
Lord Byron

Post 22 Sep 2011, 11:19

blue » wrote: Pernar je zelena budala, ali glasovi za Mišu su nevidljivi
Nisu nevidljivi. Na svakim rezultatima jasno i glasno piše koliko je nevažećih listića.
Lord Byron

Post 22 Sep 2011, 11:21

blaze » wrote:i nakon ovog s todorićem???
Koliko znam, Majka Tereza je mrtva, a i nisam nešto siguran da bi se bila voljna angažirati. :)

To nas prisiljava tražiti najmanje loše moguće, postojeće, realno rješenje.
Serenità

Post 22 Sep 2011, 11:21

ElliQuinn » wrote:
U biti ne mogu nikome dati otkaz i ne smiju. Ne zbog nekih političkih ucjena nego zbog praktičnosti: moje iskustvo pokazuje da ostaju instalirani, nesposobni i neradnici, a prvi lete oni koji nešto i rade (tko radi - griješi, tko mnogo radi - mnogo griješi, tko ne radi - ne griješi; ostaju oni koji ne griješe).
E u tome i je problem. Obično oni koji stvarno nešto rade nemaju političku podršku iza sebe. A ovih drugih nakon svakih izbora samo se sve više i više skuplja jer su se ovi dosad već ustabilili i zaštitili kao lički međedi.
Ne znam zašto ljudi ne mogu shvatiti da to nisu radnici koji pridonose direktno državnom proračunu, već se iz istoga njima izdvaja svaki mjesec za plaću. A pokraj silne informatizacije svega i svačega nije mi jasno kako mogu mirne duše izjaviti da su svi oni neophodni.

Iz osobnog iskustva znam našto liči privatna tvrtka (koja usput budi rečeno živi i dan danas djelomično na državnim jaslama, naravno, ilegalno, dakle, imala je i puno bolje uvjete za razvoj nego bilo koja druga na otvorenom tržištu) koja ima triput više ljudi u administraciji nego radnika. A kako se tek može još duplo gora situacija odraziti na državu...
baja wrote: a morat će
obavezali smo se, prema EU, na temeljitu rekonstrukciju administrativnih kapaciteta i odrađujemo pretpristupne projekte u tom smjeru
Eto, kod nas nikad dosad nije bilo malverzacija na tom polju. :kava:
Opet će doći do presipanja iz šupljeg u prazno.
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
  • Information