Ja bih se svađao
-
ostruznicagornja
I ono sa participom u engleskom, to je interesantna priča, uopšte nije gubljenje vremena, bar ne za čovjeka koga imalo zanima engleski jezik. Upotreba konstrukcija sa participom je veoma raznovrsna u engleskom, vjerojatno posle frazalnih glagola najraznovrsnija konstrukcija u engleskom i nije nimalo neinteresantno. Kao i sa drugim stvarima u jeziku uostalom, jednom kad počneš da uočavaš pravilnosti u upotrebi, to postane lijep hobi, i što je najbolje dostupan je svuda za upražnjavanje. Ono, fokusiran si na to kako ljudi nešto kažu, više nego na temu i kontekst, i zabava ti je to.
I onda ti kreni nešto s njim raspravljat......Kao i sa drugim stvarima u jeziku uostalom, jednom kad počneš da uočavaš pravilnosti u upotrebi, to postane lijep hobi, i što je najbolje dostupan je svuda za upražnjavanje. Ono, fokusiran si na to kako ljudi nešto kažu, više nego na temu i kontekst, i zabava ti je to.
what we've got here is failure to communicate
Bolje učit ježa da recitira kuran...
-
ostruznicagornja
Swambo nakon tvojeg trista pedesetog posta koji sam pročitao uspio si da me nasmiješ, nešto dobro od rasprave da ispadne. I prirodno je da je to moralo jednom da se desi, to je zakon velikih brojeva. Što se tiče kvaliteta diskusije, pa ne izgleda mi nešto da su cijenjena moja zapažanja odje na forumu, naročito sam obeshrabren u tom pogledu kad na pet poslednjih postova pročitam negativne komentare, a nijednom bravo ostružnice, oženi me ostružnice, oli da mi vidiš sise ostružnice ili tako nešto, on a more positive note. Šta da radim onda, bolje da čitam više i da manjem pišem kad je tako, i to je lijepa zabava.
E'o t' sisa:ostruznicagornja » wrote:Swambo nakon tvojeg trista pedesetog posta koji sam pročitao uspio si da me nasmiješ, nešto dobro od rasprave da ispadne. I prirodno je da je to moralo jednom da se desi, to je zakon velikih brojeva. Što se tiče kvaliteta diskusije, pa ne izgleda mi nešto da su cijenjena moja zapažanja odje na forumu, naročito sam obeshrabren u tom pogledu kad na pet poslednjih postova pročitam negativne komentare, a nijednom bravo ostružnice, oženi me ostružnice, oli da mi vidiš sise ostružnice ili tako nešto, on a more positive note. Šta da radim onda, bolje da čitam više i da manjem pišem kad je tako, i to je lijepa zabava.
Hayden Winters Dillon Harper Niki Belucci Justine Joli Dani Daniels Veronica Carso Dominica Leoni
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
ostruznicagornja » wrote:Swambo nakon tvojeg trista pedesetog posta koji sam pročitao uspio si da me nasmiješ, nešto dobro od rasprave da ispadne. I prirodno je da je to moralo jednom da se desi, to je zakon velikih brojeva. Što se tiče kvaliteta diskusije, pa ne izgleda mi nešto da su cijenjena moja zapažanja odje na forumu, naročito sam obeshrabren u tom pogledu kad na pet poslednjih postova pročitam negativne komentare, a nijednom bravo ostružnice, oženi me ostružnice, oli da mi vidiš sise ostružnice ili tako nešto, on a more positive note. Šta da radim onda, bolje da čitam više i da manjem pišem kad je tako, i to je lijepa zabava.
Samo ti piši, ostružnice ..bolje i negativna kritika nego nikakva..
kurvanjski avatar, a
-
ostruznicagornja
Olrajt Chili drugarice, zezam se, opuštencija je na forumu nije problem uopšte što se nekad ne složimo, i bolje za forum da se čuju drugačija mišljenja. Ne znam ni za pisanje ni čitanje koliko ću učestvovati u budućnosti, može se desiti i ovako i onako. Rekao sam prije da sam učestvovao i na forumima, i čatovima i skajpovima i ne znam ni sam čemu više prije, i to vremenom zamori, ali sistematski zamori, i nema se ni vremena, i sad je ostalo ovo odje, i dok mi je zabava okej. Nekako sam slučajno zalutao na ovaj forum, i nisam očekivao da ću se zadržavati previše, i evo sad napišem lancune, a onda mogu isto tako slučajno i da odlutam, that's how it works with internet denizens.
Nodense garant si moderator na ovom forumu
Nodense garant si moderator na ovom forumu
Nego, tema se zove 'ja bih se svađao', a ne 'ja bih pristojno raspravljao'.
Reci nešto u svađalačkom tonu, ili bar, navedi neku svoju slabu točku pa da ja kažem nešto svađalački. Npr. s ex anais bih se posvađao za par minuta, no frks. Ili s undom, ili judolinom... vrlo jednostavna stvar. No oko čega da se posvađam s tobom?
Reci nešto u svađalačkom tonu, ili bar, navedi neku svoju slabu točku pa da ja kažem nešto svađalački. Npr. s ex anais bih se posvađao za par minuta, no frks. Ili s undom, ili judolinom... vrlo jednostavna stvar. No oko čega da se posvađam s tobom?
-
ostruznicagornja
Pa do sad smo samo diskutovali o seksu nodense, oko toga se svaka tema vrćela, i tu očigledno nije bilo prostora da se posvadjamo jer obojica u tom pogledu nastupamo sa desničarske pozicije. Možda na politiku da predjemo oko toga se čovjek najlakše posvadja. Ili da probaš kao Swambo, on je talentovan da smisli nešto što čovjeku može potencijalno da ide na kurac.
Samo da završim o ovome sa emocijama, zaljubljivanjem, i je li to za djevojčice, ono bezveze buržoaska izmišljotina i da li se čovjeku isplati da vjeruje i želi tako nešto u životu ili bolje da čovjek ne zateže mnogo nego ono da se uključi na ljubavno tržište tako kako je, ono, nema ideala ali nema ni suvokurenja. Znači, udješ u taj začarani krug, nema oću ovu, nijedna nije kao ta, nego baciš mrežu široko i vidiš šta se uhvatilo i izabereš od toga koju ćeš. To u praksi najčešće bude začarani krug, ti se svidjaš nekoj, ali tebi se svidja jedna druga drugarica, ali njoj se svidja jedan drugi, ali taj uopšte ne obraća pažnju na nju, nego mu se svidja jedna druga drugarica, ali ta onda njega ne primjećuje uopšte, njoj se svidja Zdravko Čolić, a onda Zdravku se svidja neka druga, i na kraju možda ima i neka kojoj nije ni Zdravko dobar nego ima neki stoti tamo kuronja koji je interesuje. Uglavnom tome nikad kraja, ali u praksi obično čovjek u jednom trenutku tu sabere pluseve i minuseve i izabere što može da ima i tako, ide život, ljubavnik si, ova ona, onda jednom oćeš da se uozbiljiš pa si tata, porodica, djeca, udješ u skupljačku fazu života i sve kako ide. To je regularan život i dobro, dobiješ dosta u tom životu if you settle for such life, ali šta ako razmišljaš o više u životu. Ono što vele better is the enemy of good, i ti ne možeš da se otarasiš takvog razmišljanja. Oćeš dramu i strast, nećeš redovnu proceduru, to ti je run of the mill, izgled i novac pa što vele pogledaj se u ogledalo i sračunaj šta imaš od pokretne i nepokretne imovine i vidi šta možeš da dobiješ za to, i u pazar. Ne, ti oćeš neku drugaricu koja će biti zadovoljna i da živi u kartonskoj kutiji s tobom, sa puno lošeg seksa, i jednako joj se svidjaš i ako imaš pivski stomak i ako ne, u kolibi na kraju svijeta i na Menhetnu sasvim svejedno, to nisu faktori koji je opterećuju previše u životu. I onda, ako postoji takva drugarica, kako bih rekao, nepovršna drugarica, je li neko ko tako razmišlja mora biti potpuno lud, ili se takvi izbori mogu praviti u životu pri čistoj svijesti. I jesi li ti sam sposoban za tako nešto, i je li te sad privlači takva ideja zato što te fasciniraju ljudi koji imaju tako nešto u sebi, ili te samo fascinira ideja da si nekome tako važan, imaš neku psihološku devijaciju, treba ti da te vole, previše si rano odbijen od sise i nešto se tada trajno oštetilo u tvojoj emotivnoj strukturi ili što god ti se možda nedje u toku tvog života tako moglo uzjebati u glavi.
To sam htio da kažem na ovu temu poligamnosti, i to seks sa strane, not a big deal. Da li je zaista tako jednostavno tako u životu, žena nadje rezervni kurac, i nema problema, ti si kul s tim, ne opterećuje te to, čak naprotiv, drago ti je što je pronašla sebi zabavu u kojoj uživa. Ti si čovjek širokih shvatanja, jer je to stvarno ljubav, kad ti je njeno zadovoljstvo u prvom planu, nisi ono sitna duša pa da se oko toga ježiš. Tako veli Kristofer Alen, Sex at dawn, to je po njemu sve prosto kao pasulj, i to što mi uopšte oko toga pravimo dramu, to je nekako nakalemljeno na nas nekom socijalnom devijacijom koja se ko zna kako desila, nije nam u prirodi, i samo nam pravi probleme, bezveze se i suze i krv prolivaju oko nedozvoljenog jebuckanja.
Znači to je kvirk istorije što je zilion puta zabilježeno i iznova se dešava čovjeku da sva druga osjećanja i zadovoljstva u životu u jednom trenutku postanu nekako blijeda u poredjenju sa zadovoljstvom koje mu čini budjenje sa rukom na dupetu žene koju voli. I što je sklon onda čovjek da u glavi oblikuje to dupe i ostatak žene tako da nema nijedno drugo dupe ni žena ni približno slični toj, iako u stvarnosti najčešće ispadne da ima žena ima žena, ima i baš takvih i dupe i sve.
Samo da završim o ovome sa emocijama, zaljubljivanjem, i je li to za djevojčice, ono bezveze buržoaska izmišljotina i da li se čovjeku isplati da vjeruje i želi tako nešto u životu ili bolje da čovjek ne zateže mnogo nego ono da se uključi na ljubavno tržište tako kako je, ono, nema ideala ali nema ni suvokurenja. Znači, udješ u taj začarani krug, nema oću ovu, nijedna nije kao ta, nego baciš mrežu široko i vidiš šta se uhvatilo i izabereš od toga koju ćeš. To u praksi najčešće bude začarani krug, ti se svidjaš nekoj, ali tebi se svidja jedna druga drugarica, ali njoj se svidja jedan drugi, ali taj uopšte ne obraća pažnju na nju, nego mu se svidja jedna druga drugarica, ali ta onda njega ne primjećuje uopšte, njoj se svidja Zdravko Čolić, a onda Zdravku se svidja neka druga, i na kraju možda ima i neka kojoj nije ni Zdravko dobar nego ima neki stoti tamo kuronja koji je interesuje. Uglavnom tome nikad kraja, ali u praksi obično čovjek u jednom trenutku tu sabere pluseve i minuseve i izabere što može da ima i tako, ide život, ljubavnik si, ova ona, onda jednom oćeš da se uozbiljiš pa si tata, porodica, djeca, udješ u skupljačku fazu života i sve kako ide. To je regularan život i dobro, dobiješ dosta u tom životu if you settle for such life, ali šta ako razmišljaš o više u životu. Ono što vele better is the enemy of good, i ti ne možeš da se otarasiš takvog razmišljanja. Oćeš dramu i strast, nećeš redovnu proceduru, to ti je run of the mill, izgled i novac pa što vele pogledaj se u ogledalo i sračunaj šta imaš od pokretne i nepokretne imovine i vidi šta možeš da dobiješ za to, i u pazar. Ne, ti oćeš neku drugaricu koja će biti zadovoljna i da živi u kartonskoj kutiji s tobom, sa puno lošeg seksa, i jednako joj se svidjaš i ako imaš pivski stomak i ako ne, u kolibi na kraju svijeta i na Menhetnu sasvim svejedno, to nisu faktori koji je opterećuju previše u životu. I onda, ako postoji takva drugarica, kako bih rekao, nepovršna drugarica, je li neko ko tako razmišlja mora biti potpuno lud, ili se takvi izbori mogu praviti u životu pri čistoj svijesti. I jesi li ti sam sposoban za tako nešto, i je li te sad privlači takva ideja zato što te fasciniraju ljudi koji imaju tako nešto u sebi, ili te samo fascinira ideja da si nekome tako važan, imaš neku psihološku devijaciju, treba ti da te vole, previše si rano odbijen od sise i nešto se tada trajno oštetilo u tvojoj emotivnoj strukturi ili što god ti se možda nedje u toku tvog života tako moglo uzjebati u glavi.
To sam htio da kažem na ovu temu poligamnosti, i to seks sa strane, not a big deal. Da li je zaista tako jednostavno tako u životu, žena nadje rezervni kurac, i nema problema, ti si kul s tim, ne opterećuje te to, čak naprotiv, drago ti je što je pronašla sebi zabavu u kojoj uživa. Ti si čovjek širokih shvatanja, jer je to stvarno ljubav, kad ti je njeno zadovoljstvo u prvom planu, nisi ono sitna duša pa da se oko toga ježiš. Tako veli Kristofer Alen, Sex at dawn, to je po njemu sve prosto kao pasulj, i to što mi uopšte oko toga pravimo dramu, to je nekako nakalemljeno na nas nekom socijalnom devijacijom koja se ko zna kako desila, nije nam u prirodi, i samo nam pravi probleme, bezveze se i suze i krv prolivaju oko nedozvoljenog jebuckanja.
Znači to je kvirk istorije što je zilion puta zabilježeno i iznova se dešava čovjeku da sva druga osjećanja i zadovoljstva u životu u jednom trenutku postanu nekako blijeda u poredjenju sa zadovoljstvom koje mu čini budjenje sa rukom na dupetu žene koju voli. I što je sklon onda čovjek da u glavi oblikuje to dupe i ostatak žene tako da nema nijedno drugo dupe ni žena ni približno slični toj, iako u stvarnosti najčešće ispadne da ima žena ima žena, ima i baš takvih i dupe i sve.
Ne znam, iz nekog razloga me ta ideja ne privlači.ostruznicagornja » wrote:Pa do sad smo samo diskutovali o seksu nodense, oko toga se svaka tema vrćela, i tu očigledno nije bilo prostora da se posvadjamo jer obojica u tom pogledu nastupamo sa desničarske pozicije. Možda na politiku da predjemo oko toga se čovjek najlakše posvadja. Ili da probaš kao Swambo, on je talentovan da smisli nešto što čovjeku može potencijalno da ide na kurac.
Samo da završim o ovome sa emocijama, zaljubljivanjem, i je li to za djevojčice, ono bezveze buržoaska izmišljotina i da li se čovjeku isplati da vjeruje i želi tako nešto u životu ili bolje da čovjek ne zateže mnogo nego ono da se uključi na ljubavno tržište tako kako je, ono, nema ideala ali nema ni suvokurenja. Znači, udješ u taj začarani krug, nema oću ovu, nijedna nije kao ta, nego baciš mrežu široko i vidiš šta se uhvatilo i izabereš od toga koju ćeš.
Valjda zato što mrzim 'trud'. Da sam neki opaki frajer u smislu da doslovno čim se negdje pojavim, zgodne cure padaju u nesvijest
Ideja doživotne monogamije bar ima nekakav mistični appeal, ali samo dok ne razmišljaš previše o tome. Dok je na razini mutne nekakve, nerazrađene predodžbe. No kad probam malo žešće o tome mislit, nekak' se ideja raspadne u paramparčad, što bi rekla ekipa preko Drine.
Meni to zvuči jebeno depresivno. Nije da nisam depresivan ionako, ali od ovog gore hvata jeza, lol. Je l' znaš onaj poster za trainspotting?ostruznicagornja » wrote:To u praksi najčešće bude začarani krug, ti se svidjaš nekoj, ali tebi se svidja jedna druga drugarica, ali njoj se svidja jedan drugi, ali taj uopšte ne obraća pažnju na nju, nego mu se svidja jedna druga drugarica, ali ta onda njega ne primjećuje uopšte, njoj se svidja Zdravko Čolić, a onda Zdravku se svidja neka druga, i na kraju možda ima i neka kojoj nije ni Zdravko dobar nego ima neki stoti tamo kuronja koji je interesuje. Uglavnom tome nikad kraja, ali u praksi obično čovjek u jednom trenutku tu sabere pluseve i minuseve i izabere što može da ima i tako, ide život, ljubavnik si, ova ona, onda jednom oćeš da se uozbiljiš pa si tata, porodica, djeca, udješ u skupljačku fazu života i sve kako ide.

brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Zbilja čudno da nisam nikad postao narkos, baš se prepoznajem u tom njihovom mentalitetu...
Sve to što si nabrojao gore, i još mnogo toga pride.ostruznicagornja » wrote:Ne, ti oćeš neku drugaricu koja će biti zadovoljna i da živi u kartonskoj kutiji s tobom, sa puno lošeg seksa, i jednako joj se svidjaš i ako imaš pivski stomak i ako ne, u kolibi na kraju svijeta i na Menhetnu sasvim svejedno, to nisu faktori koji je opterećuju previše u životu. I onda, ako postoji takva drugarica, kako bih rekao, nepovršna drugarica, je li neko ko tako razmišlja mora biti potpuno lud, ili se takvi izbori mogu praviti u životu pri čistoj svijesti. I jesi li ti sam sposoban za tako nešto, i je li te sad privlači takva ideja zato što te fasciniraju ljudi koji imaju tako nešto u sebi, ili te samo fascinira ideja da si nekome tako važan, imaš neku psihološku devijaciju, treba ti da te vole, previše si rano odbijen od sise i nešto se tada trajno oštetilo u tvojoj emotivnoj strukturi ili što god ti se možda nedje u toku tvog života tako moglo uzjebati u glavi.
Pa da, 'racionalno' bi to trebalo biti tako - no u samoj seksualnoj privlačnosti nema ništa 'racionalno', pa je stoga posve besmisleno sugerirati ljudima da racionalno pristupaju, npr. seksualnoj ljubomori ili seksualnoj zavisti.ostruznicagornja » wrote:To sam htio da kažem na ovu temu poligamnosti, i to seks sa strane, not a big deal. Da li je zaista tako jednostavno tako u životu, žena nadje rezervni kurac, i nema problema, ti si kul s tim, ne opterećuje te to, čak naprotiv, drago ti je što je pronašla sebi zabavu u kojoj uživa. Ti si čovjek širokih shvatanja, jer je to stvarno ljubav, kad ti je njeno zadovoljstvo u prvom planu, nisi ono sitna duša pa da se oko toga ježiš. Tako veli Kristofer Alen, Sex at dawn, to je po njemu sve prosto kao pasulj, i to što mi uopšte oko toga pravimo dramu, to je nekako nakalemljeno na nas nekom socijalnom devijacijom koja se ko zna kako desila, nije nam u prirodi, i samo nam pravi probleme, bezveze se i suze i krv prolivaju oko nedozvoljenog jebuckanja.
Da je takve emocije toliko jednostavno kontrolirati razumski, pa onda bi mogli isto tako kontrolirati i sam seksualni nagon. Lako moguće da bismo ubrzo nakon toga prestali i postojati...
Ukratko, nemam dojam da je taj Kristofer Alen osobito mudar; zapravo mislim da je tikvan.
Ok, možda je zabilježeno ali ja imam težih problema u pokušaju da tome zavidim.ostruznicagornja » wrote:Znači to je kvirk istorije što je zilion puta zabilježeno i iznova se dešava čovjeku da sva druga osjećanja i zadovoljstva u životu u jednom trenutku postanu nekako blijeda u poredjenju sa zadovoljstvom koje mu čini budjenje sa rukom na dupetu žene koju voli. I što je sklon onda čovjek da u glavi oblikuje to dupe i ostatak žene tako da nema nijedno drugo dupe ni žena ni približno slični toj, iako u stvarnosti najčešće ispadne da ima žena ima žena, ima i baš takvih i dupe i sve.
-
ostruznicagornja
Nisam znao za taj poster, ali lijepo da si to postavio super ilustruje šta sam htio da kažem. Previše su ljudi proračunati u životu, a onda i to mi je broj jedan neseksi osobina kod žene.
Ovo što veliš za ovu priču Kristofera Rajana (greškom sam ga prekrstio u Alen) to je jedan od mogućih načina da čovjek živi život, tako bih najbolje rekao šta mislim o tome. A jeste da s moje tačke gledišta izgleda blesavo kad se seks posmatra kao dramatično važna stvar za kvalitet čovjekovog života. Tako mi zvuči ovo što priča Kristofer o poligamiji, stiče se utisak da je to neko rješenje koje može univerzalno nešto da promijeni u životu.
I što uvijek kažem, nije pitanje je li imamo li svi slične potrebe, nego koje su nam prioritetnije a koje manje važne u životu, i kako to složimo sve u životu. Dje je šta i koliko je važno iz one piramide potreba o kojoj govore u psihologiji. Neko da seksu tvelv points neko du pua, i tako kako ko već izglasa to u svom životu. I kad govorimo ovo monogamija ili poligamija, izostavljamo i druge varijante koje čovjek može izabrati u životu, prije svega da živi sam. I to je način života dje čovjek može da bude zadovoljan sa sobom. Ustvari prirodno je da je bude zadovoljan sam sa sobom, neko drugi može čovjeku poboljšati život, ali ne može od nezadovoljnog čovjeka napraviti zadovoljnog.
I to bi onda zaista bilo veliko pitanje šta čovjek očekuje da će mu veza s nekim donijeti u životu, i na to pitanje postoji onoliko odgovora koliko ima ljudi. Šta je centralno važno, je li ima smisla pojednostavljivanje ovako kao ovo sa seksom, izgled, novac, status ili kako. To su dokazani magneti za ljude, to ne treba dokazivati zaista. To me podsjeti na jedan dogadjaj iz lične istorije. Slomio se jedan poznanik u saobraćaju ali baš se skrljao čitavi, bio je u bolnici dugo vremena. I izašao posle iz bolnice, oporavljao se i to kako ide, i posle nekih pola godine ili više, ode u bolnicu opet, pa je li na kontrolu ili zbog čega zaboravio sam, uglavnom sa bratom je bio, i ovaj doktor što ga je liječio prodje pored njega i uopšte ne registruje ko je on, a onda mu vidi brata i njega odmah prepozna, sav se ozari, tu se pozdrave i sve. I stvar je u tome što ga je brat častio parama u par navrata, to je odje praksa, stimulišeš doktora da više pažnje posveti čovjeku, i onda je doktoru brat ostao u mnogo svježijem pamćenju pa iako je njega vidio svega par puta, a ovog slomljenog je gledao mjesecima iskekečenog u krevetu.
Ne velim da je obično u ljubavnom životu to sa parama baš tako drastičan zahtjev, ustvari mislim da obično i nije toliko, ali jeste da se do sad pokazalo da je generalna tendencija da je za ljubavni život bolje da nisi gologuzan nego da jesi gologuzan. Ali u principu se tu napravi neki miks faktora kad se ljudi odlučuju na sentimentalne veze, nije da je lako izdvojiti samo jedan. I teško je reći koja je to kombinacija koja za mene radi, i što veliš glupo bi bilo da čovjek tu ima neki plan, pa štrikira jedan po jedan uslov, ali s godinama čovjek prirodno nauči šta ne radi za njega, i za mene ne radi ovo uklapanje života u seksualne navike nego obrnuto to ide, uklapa se i seks, i izgled i stambena situacija u stvari koje su važnije. Na primjer, recimo da sam gledao dokumentarac o ljudima nekim što žive u kolibama u divljini nekoj na Aljasci, i velim meni se to svidja ja bih tamo da živimo. I zamisli sad žena ti kaže, znaš šta trebaće nam debele vunene podgaće za tamo. I da ne budeš zaljubljen onda, pa normalno je da budeš zaljubljen u nekoga ko može toliko da ti vjeruje u životu da ni takav predlog nije problem. I onda to je veoma seksi, naročito ako uporediš recimo sa suprotnim nekim slučajem, pa je žena budala vulgaris, ne kontroliše svoje ponašanje dobro, i nikad ne znaš na čemu si, to je veoma neseksi, neće valjati ni seks ni ništa drugo onda. U principu, i mislim da bi mi to bila treća stvar koju bih rekao kad dodje smrtna ura, odmah posle čuvajte mi Jugoslaviju i napijte se zelene Morače za mene, ako bi ostalo vremena rekao bih bježite od budala. Nikakav posao i nikad se ne isplati sa budalom, može da obeća pičke, da iskešira milion evra, što god da čovjeka privuče u tom momentu da razmotri kakvu god kombinaciju sa budalom, to uvijek na kraju toliko košta da čovjek gorko zažali što nije razmislio o tome bolje.
Ovo što veliš za ovu priču Kristofera Rajana (greškom sam ga prekrstio u Alen) to je jedan od mogućih načina da čovjek živi život, tako bih najbolje rekao šta mislim o tome. A jeste da s moje tačke gledišta izgleda blesavo kad se seks posmatra kao dramatično važna stvar za kvalitet čovjekovog života. Tako mi zvuči ovo što priča Kristofer o poligamiji, stiče se utisak da je to neko rješenje koje može univerzalno nešto da promijeni u životu.
I što uvijek kažem, nije pitanje je li imamo li svi slične potrebe, nego koje su nam prioritetnije a koje manje važne u životu, i kako to složimo sve u životu. Dje je šta i koliko je važno iz one piramide potreba o kojoj govore u psihologiji. Neko da seksu tvelv points neko du pua, i tako kako ko već izglasa to u svom životu. I kad govorimo ovo monogamija ili poligamija, izostavljamo i druge varijante koje čovjek može izabrati u životu, prije svega da živi sam. I to je način života dje čovjek može da bude zadovoljan sa sobom. Ustvari prirodno je da je bude zadovoljan sam sa sobom, neko drugi može čovjeku poboljšati život, ali ne može od nezadovoljnog čovjeka napraviti zadovoljnog.
I to bi onda zaista bilo veliko pitanje šta čovjek očekuje da će mu veza s nekim donijeti u životu, i na to pitanje postoji onoliko odgovora koliko ima ljudi. Šta je centralno važno, je li ima smisla pojednostavljivanje ovako kao ovo sa seksom, izgled, novac, status ili kako. To su dokazani magneti za ljude, to ne treba dokazivati zaista. To me podsjeti na jedan dogadjaj iz lične istorije. Slomio se jedan poznanik u saobraćaju ali baš se skrljao čitavi, bio je u bolnici dugo vremena. I izašao posle iz bolnice, oporavljao se i to kako ide, i posle nekih pola godine ili više, ode u bolnicu opet, pa je li na kontrolu ili zbog čega zaboravio sam, uglavnom sa bratom je bio, i ovaj doktor što ga je liječio prodje pored njega i uopšte ne registruje ko je on, a onda mu vidi brata i njega odmah prepozna, sav se ozari, tu se pozdrave i sve. I stvar je u tome što ga je brat častio parama u par navrata, to je odje praksa, stimulišeš doktora da više pažnje posveti čovjeku, i onda je doktoru brat ostao u mnogo svježijem pamćenju pa iako je njega vidio svega par puta, a ovog slomljenog je gledao mjesecima iskekečenog u krevetu.
Ne velim da je obično u ljubavnom životu to sa parama baš tako drastičan zahtjev, ustvari mislim da obično i nije toliko, ali jeste da se do sad pokazalo da je generalna tendencija da je za ljubavni život bolje da nisi gologuzan nego da jesi gologuzan. Ali u principu se tu napravi neki miks faktora kad se ljudi odlučuju na sentimentalne veze, nije da je lako izdvojiti samo jedan. I teško je reći koja je to kombinacija koja za mene radi, i što veliš glupo bi bilo da čovjek tu ima neki plan, pa štrikira jedan po jedan uslov, ali s godinama čovjek prirodno nauči šta ne radi za njega, i za mene ne radi ovo uklapanje života u seksualne navike nego obrnuto to ide, uklapa se i seks, i izgled i stambena situacija u stvari koje su važnije. Na primjer, recimo da sam gledao dokumentarac o ljudima nekim što žive u kolibama u divljini nekoj na Aljasci, i velim meni se to svidja ja bih tamo da živimo. I zamisli sad žena ti kaže, znaš šta trebaće nam debele vunene podgaće za tamo. I da ne budeš zaljubljen onda, pa normalno je da budeš zaljubljen u nekoga ko može toliko da ti vjeruje u životu da ni takav predlog nije problem. I onda to je veoma seksi, naročito ako uporediš recimo sa suprotnim nekim slučajem, pa je žena budala vulgaris, ne kontroliše svoje ponašanje dobro, i nikad ne znaš na čemu si, to je veoma neseksi, neće valjati ni seks ni ništa drugo onda. U principu, i mislim da bi mi to bila treća stvar koju bih rekao kad dodje smrtna ura, odmah posle čuvajte mi Jugoslaviju i napijte se zelene Morače za mene, ako bi ostalo vremena rekao bih bježite od budala. Nikakav posao i nikad se ne isplati sa budalom, može da obeća pičke, da iskešira milion evra, što god da čovjeka privuče u tom momentu da razmotri kakvu god kombinaciju sa budalom, to uvijek na kraju toliko košta da čovjek gorko zažali što nije razmislio o tome bolje.
-
ostruznicagornja
Pa ne mora da bude takav razvoj dogadjaja nodense, i ne mora da bude eww to dupe, uopšte ne mora, seks je u glavi, to je jasno, i u tvojoj glavi može i neko smežurano dupe da izgleda bolje nego Monika Beluči na najboljoj slici. I nije bitan ni seks, ni što si star, ni oćeš li stvarno moći, neće se dizati, ali uvijek ćeš moći da joj prijetiš, drugarice poješću kilo vijagre i večeras ću da ti istestiram taj novi kuk, pa neka nije realno da bude išta od toga i to je dobro, i ako je drpneš za pizdu s vremena na vrijeme, pljasneš po dupetu i to može da bude ekvivalent seksa ako znaš kako. Uglavnom to je potrebno da se održi, seksualna tenzija, u svakom dobu mora da računa na to da joj se može desiti da ćeš ničim izazvan nasrnuti na nju, ne želiš da vremenom postanete najbolje drugarice, da joj dodješ kao sestra od tetke pa ćete zajedno da mijesite vanilice i okopavate baštu.Ok, možda je zabilježeno ali ja imam težih problema u pokušaju da tome zavidim.Pogotovo ako je to neko dupe koje meni izaziva 'ewww' reakciju, a stječem dojam da je takav razvoj događaja teško izbjeći, ako čovjek ne umre mlad...
Uglavnom većina ljudi doživi starost, ne umru mladi i onda to je interesantno koliko su ti planovi ljudi za starost klišeizirani scenario, zastrašujuće je koliko to slično ljudi projektuju. To sam čuo milion puta zaista, i onda ću ja da odem na selo, imaću baštu, uzgajaću hortenzije i imaću psa Bobija. Ali zašto ne sad, hortenzije i pas Bobi, zašto sad nebi uživao u tome. E to je dobro pitanje, sad kad nisi dotakao još taj okvirni broj godina, bi to bila potpuno neprihvatljiva ideja, luda potpuno, to je za kad ostaraš i upravo što veliš ovaj razvoj dogadjaja je jedan od razloga koji utiču na stvaranje ovih ruralnih vizija, više se ne diže, dupe je smežurano i to sve. Kroz to kako ljudi gledaju na svoju starost može dosta da se zaključi o njihovim pogledima na život, u čemu se sastoji njihov život, šta su im prioriteti, i tako.
I ti planovi u stvarnosti, to ispadne malo drugačije, sadiš krtolu i paradajz u količinama za čitavo selo, što ti naravno ne treba ništa, i radiš još gomilu drugih stvari u kojima još manje uživaš, da prodje vrijeme, da život bude manja agonija, kad si sam sa sobom uopšte ne živiš u sadašnjem trenutku nego se premotavaš u prošlost kad je bio nešto život a onda tako i izbjegavaš da razmišljaš o smrti. Hajlajt dana su domine uveče, ako četvrti iz ekipe uspije da dokleca na žurku, ako ne onda sa babom pokera u čvrge. U principu teško da se to može nazvati život, više to izgleda kao da čovjek samog sebe marinira za umiranje.
Ovo militantno klišeiziranje života, o čemu pričaju na ovom posteru, planiraš do tada ću ovo, pa ću od tada ono, to nije dobro iz velikog broja razloga, zastrašujuće je dosta a postoje velike šanse da to odvede u frustracije, neispunjeni ciljevi, loša prolazna vremena u životnoj trci, i onda se desi da iz svega toga život ispadne bezvezni krpež i trpež. I na kraju krajeva nije ni bitno koji način života, samo ako čovjek vjeruje da je to dobar način da se živi život, važno je da da sve od sebe u životu o čemu god se radilo i super. Mardž Simpson veli da zbog toga voli Homera, ne mrzi ga što ni u čemu nije uspješan nego ga voli što uvijek da sve od sebe.
Ne vidim kako.ostruznicagornja » wrote:Pa ne mora da bude takav razvoj dogadjaja nodense, i ne mora da bude eww to dupe, uopšte ne mora, seks je u glavi, to je jasno, i u tvojoj glavi može i neko smežurano dupe da izgleda bolje nego Monika Beluči na najboljoj slici.
OK, nekome možda i može, sto ljudi sto ćudi. Nego samo kažem za sebe, da mi je nepoznata takva vrsta neobjektivnosti, tj. posve iskrivljene percepcije. Meni estetski doživljaj definitivno ne ovisi o nekakvim složenim dugoročnim emocijama. Nadalje, nisam ziher ni da razumijem te emocije. Što znači 'voljeti' ženu? Nekak' ne mogu 'wrap my mind around it'.
Razumijem neke jednostavnije pojmove, tipa: 'suosjećanje', 'dobronamjernost', 'prvirženost', 'fizičku privlačnost', 'lojalnost'... ali što znači 'voljeti'?
Jesi li ti ikad 'volio ženu', primjerice?
-
ostruznicagornja
I prije si rekao da te brine što ta privlačnost nestane vremenom, pa izgubiš taj estetski doživljaj, posebno sa godinama, ako nema čovjek sreće da capne mlad. Ako je to centralni problem za tebe u odnosu sa ženom, onda ne moraš da brineš i ne moraš da capneš mlad jer je seks jeftin i dostupan i od sad pa dok si živ možeš za svoje pare da dobiješ dupe koje nije smežurano i možeš da biraš oblik. I to je i najpovoljniji seks, ne isplati ti se da ulaziš u vezu sa ženom zbog seksa, ako je to čitavi problem koji te muči. Ako ti treba bliskost sa ženom, pa imaš želju da dijeliš život s njom, to je druga stvar i objektivno neuporedivo je teže pronaći odgovarajuću ženu ako misliš to da postigneš nego odgovarajuću za seks. Mora dosta toga da se poklopi, i to bi bila onda beskonačna priča o tome šta treba da se poklopi, i kao i sa svim drugim stvarima u životu, to svako uklapa u to kako mu se čini da je najbolje da potroši svoj život. Da tu sad temu ne otvaram, to bi bio beskonačan lancun, tema je prevelika za forumski tred.OK, nekome možda i može, sto ljudi sto ćudi. Nego samo kažem za sebe, da mi je nepoznata takva vrsta neobjektivnosti, tj. posve iskrivljene percepcije. Meni estetski doživljaj definitivno ne ovisi o nekakvim složenim dugoročnim emocijama. Nadalje, nisam ziher ni da razumijem te emocije. Što znači 'voljeti' ženu? Nekak' ne mogu 'wrap my mind around it'.
Pa ne razumiješ ni te pojmove na isti način kao svi ostali ljudi, kao što ljubav ne razumijemo na isti način i teško ijednu drugu stvar u životu da ljudi shvataju na identičan način. Da ne pričamo sad da to kako ljudi žive može da bude baš različito od toga kako vide sebe da žive svoj život.Razumijem neke jednostavnije pojmove, tipa: 'suosjećanje', 'dobronamjernost', 'prvirženost', 'fizičku privlačnost', 'lojalnost'... ali što znači 'voljeti'?I zašto se svi prave kao da je to samorazumljiv pojam koji je 'svima jasan'. Evo meni nije. Ali na stranu što meni nije - nego imam opak dojam da ni drugima nije, nego samo misle da jest.
Jesi li ti ikad 'volio ženu', primjerice?Jer ako nisi, kako znaš što to uopće jest? A i ako 'jesi', kako znaš da i drugi misle na 'to' (isto), kad govore o 'ljubavi'?
-
ostruznicagornja
Evo dijalog iz druge epizode pete sezone serije Louie nodens, drugarica pokušava da objasni Louieu zašto nikakav život zajedno ne valja, a što je dobro neobavezno druženje sa seksom. I tu onda postavlja gomilu onih uobičajenih pitanja zaista, je li ljepše da je slobodan da ga stavi sisatoj drugarici prekoputa nego da je to problem i tako, to su uobičajena pitanja zaista, i kad se tako postave onda tu čovjek ne može da kaže da nije bolje. To mi je ono kao prije što sam pričao, kad bukne požar, je li bolje da nije buknuo požar, bolje je, tu nema rasprave zaista. Samo čovjek bi mogao da postavi i veliki broj pitanja o tim prednostima neobaveznog druženja sa seksom, i nekako mi je teško da smislim neki dovoljno ubjedljiv razlog koji bi opravdao trošenje vremena sa jednom istom osobom u nekom dužem periodu na takav način. Kad bi čovjek o tome počeo da razmišlja otvorio bi se veliki broj nezgodnih pitanja. I naravno način na koji drugarica objašnjava tu razliku izmedju dva načina života u principu se svodi na slobodu da čovjek ima više seksualnih partnera, i da to nikad nije obavezujuće. I to bi valjda onda trebalo da riješi taj problem što ljudi u braku jedni drugima dosade u jednom trenutku, razvode se i stvaraju se problemi. Ovako koliko shvatam nebi brzo dosadili jedno drugom, a i ako dosade, unaprijed se zna da to nije nešto oko čega bi se čovjek trebao sjekirati ni sad nešto sebe terorisati da uradiš nešto oko toga, nego svako svojim putem. Uglavnom evo dijalog iz ove epizode:
396
00:16:06,123 --> 00:16:07,789
There's more than
one way to be together.
397
00:16:07,875 --> 00:16:10,542
Do all roads have to
lead to ruin?
398
00:16:10,627 --> 00:16:13,929
Ruin?
Yes, ruin.
399
00:16:13,964 --> 00:16:19,384
Friends, sex, love, marriage,
divorce, ruin, okay?
400
00:16:19,469 --> 00:16:20,685
How about another road?
401
00:16:20,771 --> 00:16:26,024
Friends, sex, love,
Italian food...
402
00:16:26,109 --> 00:16:30,312
have your own places,
schtoop another person,
403
00:16:30,397 --> 00:16:34,149
friends, not to<i> have</i> to.
404
00:16:34,201 --> 00:16:35,317
I mean to<i> choose</i> to,
405
00:16:35,402 --> 00:16:38,536
to always make a new choice
to be together.
406
00:16:38,622 --> 00:16:40,238
Are you fucking
somebody else?
407
00:16:41,825 --> 00:16:43,074
That's what he hears.
408
00:16:43,160 --> 00:16:44,709
Louie!
What?
409
00:16:44,795 --> 00:16:46,912
How many couples
who were married,
410
00:16:46,997 --> 00:16:50,599
that you know,
had an awful divorce?
411
00:16:50,667 --> 00:16:52,334
Most.
Okay.
412
00:16:52,386 --> 00:16:54,502
And so, how many
of those couples,
413
00:16:54,554 --> 00:16:56,137
if they hadn't married,
414
00:16:56,206 --> 00:16:59,507
would still be together,
or at least still be friends?
415
00:16:59,593 --> 00:17:01,226
See, now I'm scared.
416
00:17:01,311 --> 00:17:02,510
Why?
417
00:17:02,562 --> 00:17:03,595
Because, you're gonna
find somebody else
418
00:17:03,680 --> 00:17:04,913
and I'm gonna lose you.
419
00:17:04,982 --> 00:17:06,514
But, stupid, you don't have me.
420
00:17:06,600 --> 00:17:08,650
We're just closer
than we were before.
421
00:17:08,685 --> 00:17:10,452
I'm not yours
and you're not mine.
422
00:17:11,588 --> 00:17:13,455
But, guess what?
423
00:17:13,523 --> 00:17:16,024
I love you, right now.
424
00:17:16,109 --> 00:17:19,527
And tonight, we're gonna
have a sleepover.
425
00:17:19,613 --> 00:17:21,162
And then, tomorrow,
426
00:17:21,198 --> 00:17:22,914
we're gonna be in our own places
427
00:17:23,000 --> 00:17:25,951
and use our own showers and play
with all our own things.
428
00:17:27,481 --> 00:17:28,554
And then what?
429
00:17:28,901 --> 00:17:30,109
I don't know.
430
00:17:30,728 --> 00:17:32,204
But I do know
431
00:17:32,254 --> 00:17:33,646
that if we move in together,
432
00:17:33,766 --> 00:17:37,478
nobody is gonna love
anybody anymore, guaranteed.
433
00:17:38,181 --> 00:17:39,631
You know this.
434
00:17:39,716 --> 00:17:41,516
Don't you know this?
435
00:17:41,551 --> 00:17:44,719
Yeah, I do and...
436
00:17:44,805 --> 00:17:46,354
I don't know why I'm on
this side of the argument.
437
00:17:46,390 --> 00:17:49,291
I guess I just--
I just feel insecure.
438
00:17:49,359 --> 00:17:51,693
So?
That's all right.
439
00:17:51,728 --> 00:17:53,028
What's wrong with that?
440
00:17:53,063 --> 00:17:54,896
Well, so what do you want to do?
441
00:17:54,948 --> 00:17:57,399
I want to keep being two people
442
00:17:57,484 --> 00:17:58,817
who have a good time together
443
00:17:58,902 --> 00:18:00,618
and do dirty stuff sometimes.
444
00:18:00,704 --> 00:18:03,121
I mean, does it
have to be all in?
445
00:18:03,206 --> 00:18:05,156
All inclusive?
446
00:18:05,242 --> 00:18:08,410
Can't we just be, like...
<i>à la carte</i>?
396
There's more than
one way to be together.
397
Do all roads have to
lead to ruin?
398
Ruin?
Yes, ruin.
399
divorce, ruin, okay?
400
How about another road?
401
Friends, sex, love,
Italian food...
402
have your own places,
schtoop another person,
403
404
405
to be together.
406
Are you fucking
somebody else?
407
That's what he hears.
408
Louie!
What?
409
How many couples
who were married,
410
that you know,
had an awful divorce?
411
Most.
Okay.
412
And so, how many
of those couples,
413
if they hadn't married,
414
would still be together,
415
See, now I'm scared.
416
Why?
417
Because, you're gonna
find somebody else
418
and I'm gonna lose you.
419
420
We're just closer
than we were before.
421
I'm not yours
and you're not mine.
422
But, guess what?
423
I love you, right now.
424
And tonight, we're gonna
have a sleepover.
425
And then, tomorrow,
426
427
with all our own things.
428
And then what?
429
I don't know.
430
But I do know
431
432
nobody is gonna love
433
You know this.
434
Don't you know this?
435
Yeah, I do and...
436
I don't know why I'm on
437
I guess I just--
I just feel insecure.
438
So?
That's all right.
439
What's wrong with that?
440
441
442
443
444
I mean, does it
have to be all in?
445
All inclusive?
446
<i>à la carte</i>?
Nisi zapravo pogodio prirodu mog senzibiliteta...ostruznicagornja » wrote:I prije si rekao da te brine što ta privlačnost nestane vremenom, pa izgubiš taj estetski doživljaj, posebno sa godinama, ako nema čovjek sreće da capne mlad. Ako je to centralni problem za tebe u odnosu sa ženom, onda ne moraš da brineš i ne moraš da capneš mlad jer je seks jeftin i dostupan i od sad pa dok si živ možeš za svoje pare da dobiješ dupe koje nije smežurano i možeš da biraš oblik. I to je i najpovoljniji seks, ne isplati ti se da ulaziš u vezu sa ženom zbog seksa, ako je to čitavi problem koji te muči. Ako ti treba bliskost sa ženom, pa imaš želju da dijeliš život s njom, to je druga stvar i objektivno neuporedivo je teže pronaći odgovarajuću ženu ako misliš to da postigneš nego odgovarajuću za seks. Mora dosta toga da se poklopi, i to bi bila onda beskonačna priča o tome šta treba da se poklopi, i kao i sa svim drugim stvarima u životu, to svako uklapa u to kako mu se čini da je najbolje da potroši svoj život. Da tu sad temu ne otvaram, to bi bio beskonačan lancun, tema je prevelika za forumski tred.
Enivej, ne radi se dakle o tome, uostalom ja sam stoik, a ako sam mogao do sada bez svježeg ženskog mesa
Meni nije jasno kako ti zamišljaš 'bliskost' sa ženom. Ne bi li bliskost trebala uključivati u najmanju ruku i iskrenost? Hajde zamisli scenarij u kojoj 'iskreno' priznaš ženi koju 'voliš' da ti više nije naročito fizički privlačna, tj. da te kudikamo više privlači (fizički) ona neka druga tamo, što ja znam, kolegica s posla, whatever. Zar u tom scenariju ne vidiš nikakav drugi problem osim te banalne 'pozadine' problema, tj. banalne činjenice fizičke privlačnosti?
Ne pitam ja za minorne varijacije. I pojam 'stolac' ima minorne varijacije, ali svejedno je 'bit' tog pojma ista u svim tim varijacijama. Isto tako, ne pitam za varijacije doživljaja pojma 'ljubav' kod raznih ljudi - nego pitam je li to uopće isti pojam, ima li neku jasnu 'bit' (kao što ima pojam 'stolac'). Ili se razgovor o 'ljubavi' svodi na raspravu gluhih i slijepih...ostruznicagornja » wrote:Pa ne razumiješ ni te pojmove na isti način kao svi ostali ljudi, kao što ljubav ne razumijemo na isti način i teško ijednu drugu stvar u životu da ljudi shvataju na identičan način. Da ne pričamo sad da to kako ljudi žive može da bude baš različito od toga kako vide sebe da žive svoj život.
BTW je li previše nezgodno ovo pitanje 'jesi li ikad...', pa zato nisi odgovorio?
-
ostruznicagornja
Dvoje ljudi mogu jedno drugom da pruže mnogo više od seksa, i tako na taj problem gledam, i kako god bih tome pristupio, to mi nebi dramatično promijenilo odnos u vezi. Naročito kad čovjek nasloži neko životno iskustvo, pa vidi kakvih sve ljudi ima, i kako mogu da budu različiti, drugačije shvata odnos sa bilo kim u životu, a pogotovo sa ženom. I zna kako izgleda kad uživa u nečijem društvu i kako izgleda kad ne uživa u nečijem društvu. I to je važno, i dobro je kad je seks dobar, to se ne može osporiti, ali kakav god je to je samo malo dio ukupnog odnosa sa ženom. S druge strane nije čovjek plastelin pa da možeš da ga umijesiš i da to onda bude neko s kim se razumiješ dobro, ko razmišlja na sličan način, ima slična interesovanja, duhovit je, ili kakav god je i to tebi da odgovara, to ne možeš da dobiješ ako toga nema, a da se kvalitetno češeš genitalijama, na tome možeš da radiš, i može da se popravi, to svi znamo da radimo.Hajde zamisli scenarij u kojoj 'iskreno' priznaš ženi koju 'voliš' da ti više nije naročito fizički privlačna, tj. da te kudikamo više privlači (fizički) ona neka druga tamo, što ja znam, kolegica s posla, whatever. Zar u tom scenariju ne vidiš nikakav drugi problem osim te banalne 'pozadine' problema, tj. banalne činjenice fizičke privlačnosti?
I onda to je ono što sam rekao na petsto različitih načina dosad, ljudi su različiti, i u nečijem životu se najviše radi o ovome, u nekom drugom o onome, nekome je težište života na jednoj stvari kod nekog na drugoj. I onda tako i to sa seksom, mogu za nekoga da budu prave traume seksualni problemi u vezi i nedostatak seksa, a za nekoga je seks više kao domaći zadatak i to nebi onda bio problem. I poznajem ljude koji su i takvi i onakvi, neki su u braku samo da bi dobili djecu, to je svrha porodice, seks pa u vezi ili van veze im je zadnja rupa na svirali, a nekima je seks prva i najvažnija rupa, i oko toga se čitava zabava u životu vrti. A onda izmedju tih ekstrema poznajem ljudi i ljudi, i svako ima neki svoj način.
Nije nezgodno, dešavalo mi se bogme nodense da se zaljubim, ono razbukte se osjećanja i to, i uhvati čovjeka neka nesmira, tako bih opisao simptome:)BTW je li previše nezgodno ovo pitanje 'jesi li ikad...', pa zato nisi odgovorio?
ostruznicagornja » wrote:Dvoje ljudi mogu jedno drugom da pruže mnogo više od seksa,
Mislim, pa valjda mogu, ali to mogu i dva prijatelja... jedino seks i eventualno ono što ponekad proizađe iz dotičnog je specifično baš za 'ljubavni' odnos.
Ali ja ništa od toga nisam osporavao, nego samo pitam - zamišljaš li da kad 'voliš' neku ženu, da si posve imun na sve ostale? Ili bar, da ti nijedna nije čak ni fizički toliko interesantna/privlačna kao vlastita? A ako se ipak dogodi da se naložiš na neku drugu, zamišljaš li da o tome 'iskreno' pričaš sa ženom, ili bi to zadržao za sebe?ostruznicagornja » wrote:i tako na taj problem gledam, i kako god bih tome pristupio, to mi nebi dramatično promijenilo odnos u vezi. Naročito kad čovjek nasloži neko životno iskustvo, pa vidi kakvih sve ljudi ima, i kako mogu da budu različiti, drugačije shvata odnos sa bilo kim u životu, a pogotovo sa ženom. I zna kako izgleda kad uživa u nečijem društvu i kako izgleda kad ne uživa u nečijem društvu. I to je važno, i dobro je kad je seks dobar, to se ne može osporiti, ali kakav god je to je samo malo dio ukupnog odnosa sa ženom. S druge strane nije čovjek plastelin pa da možeš da ga umijesiš i da to onda bude neko s kim se razumiješ dobro, ko razmišlja na sličan način, ima slična interesovanja, duhovit je, ili kakav god je i to tebi da odgovara, to ne možeš da dobiješ ako toga nema, a da se kvalitetno češeš genitalijama, na tome možeš da radiš, i može da se popravi, to svi znamo da radimo.
Nisam baš ziher kakve to sve skupa ima veze s mojim pitanjem...ostruznicagornja » wrote:I onda to je ono što sam rekao na petsto različitih načina dosad, ljudi su različiti, i u nečijem životu se najviše radi o ovome, u nekom drugom o onome, nekome je težište života na jednoj stvari kod nekog na drugoj. I onda tako i to sa seksom, mogu za nekoga da budu prave traume seksualni problemi u vezi i nedostatak seksa, a za nekoga je seks više kao domaći zadatak i to nebi onda bio problem. I poznajem ljude koji su i takvi i onakvi, neki su u braku samo da bi dobili djecu, to je svrha porodice, seks pa u vezi ili van veze im je zadnja rupa na svirali, a nekima je seks prva i najvažnija rupa, i oko toga se čitava zabava u životu vrti. A onda izmedju tih ekstrema poznajem ljudi i ljudi, i svako ima neki svoj način.
Hm, 'zaljubiš'. Zapravo nisam siguran ni što to značiostruznicagornja » wrote:Nije nezgodno, dešavalo mi se bogme nodense da se zaljubim, ono razbukte se osjećanja i to, i uhvati čovjeka neka nesmira, tako bih opisao simptome:)
No, dakle, probaj se sjetiti kad si bio 'zaljubljen' u neku - što je to zbilja značilo? Jesi li bio imun na privlačnost svih drugih žena dok si 'zaljubljen'?
-
ostruznicagornja
To bi bio duži elaborat kad bi sad pričali o tome šta može neko da unese u tvoj život što nemaš i što to čini život boljim.
I otvoriš gomilu užasno kompleksnih pitanja, šokiralo bi mi to mozak da počnem da razmišljam sad o tome. Ovo za moje zaljubljivanje, stvar je da nije fizička privlačnost prvi impuls koji bi pokrenuo to u glavi, ono svidja mi se kako izgleda žena, što veliš prekrasna je i sve, i onda se tako zaljubljivanje dešava, ono, osnovni impuls je da ti drugarici želiš da ga staviš, a onda to vrijeme od upoznavanja pa do seksa ćeš već popuniti pričom o vremenu i muzici i tako nečim. I ti si onda zaljubljen.
Meni se desilo da sam prije neku noć sanjao kako se zaljubljujem, i to kod mene sa snovima bude isto kao na javi, tako stvaran doživljaj . I sanjam čitave filmove, samo je radnja uvijek u fragmentima, fale djelovi uvijek. Uglavnom, sanjao sam da sam na nekoj plaži, napravili ljudi vještačku plažu, iskopali, poravnali i sad borove sade velike i tako, da ima prirodan izgled kao da je to prirodno stvorena plaža, i mene to na prvi pogled nije interesovalo, kao što me nebi interesovalo ni u stvarnom životu, ali što sam više gledao više mi se sviđalo kako je to ispalo, i velim ženi koja se tu našla da lijepo izgleda plaža. I žena sad i izgleda dobro, ali nisam uopšte imao ambicije ni da se upoznam, a o seksu da ne govorim, izgledala mi je kao neko ko nije iz mog platnog razreda. I ona mi se tu zahvali na komplimentu, ispadne da je baš ona dizajnirala plažu, i veli da se time inače bavi, lendskejpingom plaža. Da ne pričam sad da je smiješno kako sam mogao da tako nešto u snu izmislim, jer uopšte ne znam je li tako nešto uopšte postoji i ne sjećam se da sam o tako nečemu ikad čitao ili slušao.Uglavnom taj fragment se tu završava, i u sledećem se slučajno susrećem sa tom ženom na krovu onih turističkih autobusa, samo svi stoje i gužva je užasna, i desilo se da sam stisnut između te žene i nekih njenih drugarica, i to mi nimalo ne smeta. I tu želim da ispadnem žovijalan, jer to žene naravno uvijek cijene i velim da bih volio da ta vožnja potraje što duže, i nasmiju se drugarice I tu se taj fragment završava, i sledeći počinje dje sjedimo na nekoj terasi restorana uz plažu, što valjda govori da sam bio interesantan na onom autobusu. Tu oćemo da naručimo picu ali počinje da se oblači i veli ova drugarica idemo kod mene, kiša će odje nećemo moći da jedemo, idemo svi kod mene kući napraviću picu, lijepo pravim i biće zezanje. I svi se slože, i velim okej samo da kupim nešto idite vi polako stići ću vas. U meduvremenu kiša pojača i oću da se sklonim u neki prolaz, i tu je neki prostor, reklamiraju književno veče i pričaće se o Balzaku i zalijepim se za to, mada ne znam što bi me baš interesovao Balzak, nisam čitao ništa od njega osim obavezne lektire, ali kako god, požurim da stignem društvo i kad sam izašao iz tog portuna, odjednom izgubim orijentaciju kuda treba da idem. To je skoro pa obavezan motiv u svakom mom snu, moram da se izgubim i da lutam do izbezumljenosti. Uglavnom, odlutam ja to svoje kao i uvijek u snu i posle jedno par sati se pojavim kod drugarice kući i vani je sjedi na klupi ispred, taman se razišlo društvo, i kad sam joj prišao veli mi, pa trebao si da dodješ kad si rekao da ćeš, i to nije ni bijesno, samo je razočarana što sam ispao kreten, i vidim da joj je bilo stalo da budem tu. I u tom momentu, pa valjda je to kad počneš da se zaljubljuješ, mogao bi sad da je gledam ko zna koliko, i fizički osjećaj je sličan kao osjećaj koji doživiš kad otvoriš vrata od ormara a iskoči neko sa maskom king konga i zaurla ti u facu, samo što u ovom slučaju nisi prestravljen, ali isto tako žmarci idu do peta, obuzme taj osjećaj, sasvim je jasan, to oću da kažem.
To je tako izgledalo u snu i tako bi zaljubljivanje izgledalo za mene i na javi valjda. Tu se san završio za mene, taj dio dje se zajedno predajemo plimi požude to nažalost nisam sanjao, tako da je priča nedovršena, i to je tako kod mene u snovima, ti djelovi sa uživanjem se rijetko pojavljuju.
I otvoriš gomilu užasno kompleksnih pitanja, šokiralo bi mi to mozak da počnem da razmišljam sad o tome. Ovo za moje zaljubljivanje, stvar je da nije fizička privlačnost prvi impuls koji bi pokrenuo to u glavi, ono svidja mi se kako izgleda žena, što veliš prekrasna je i sve, i onda se tako zaljubljivanje dešava, ono, osnovni impuls je da ti drugarici želiš da ga staviš, a onda to vrijeme od upoznavanja pa do seksa ćeš već popuniti pričom o vremenu i muzici i tako nečim. I ti si onda zaljubljen.
Meni se desilo da sam prije neku noć sanjao kako se zaljubljujem, i to kod mene sa snovima bude isto kao na javi, tako stvaran doživljaj . I sanjam čitave filmove, samo je radnja uvijek u fragmentima, fale djelovi uvijek. Uglavnom, sanjao sam da sam na nekoj plaži, napravili ljudi vještačku plažu, iskopali, poravnali i sad borove sade velike i tako, da ima prirodan izgled kao da je to prirodno stvorena plaža, i mene to na prvi pogled nije interesovalo, kao što me nebi interesovalo ni u stvarnom životu, ali što sam više gledao više mi se sviđalo kako je to ispalo, i velim ženi koja se tu našla da lijepo izgleda plaža. I žena sad i izgleda dobro, ali nisam uopšte imao ambicije ni da se upoznam, a o seksu da ne govorim, izgledala mi je kao neko ko nije iz mog platnog razreda. I ona mi se tu zahvali na komplimentu, ispadne da je baš ona dizajnirala plažu, i veli da se time inače bavi, lendskejpingom plaža. Da ne pričam sad da je smiješno kako sam mogao da tako nešto u snu izmislim, jer uopšte ne znam je li tako nešto uopšte postoji i ne sjećam se da sam o tako nečemu ikad čitao ili slušao.Uglavnom taj fragment se tu završava, i u sledećem se slučajno susrećem sa tom ženom na krovu onih turističkih autobusa, samo svi stoje i gužva je užasna, i desilo se da sam stisnut između te žene i nekih njenih drugarica, i to mi nimalo ne smeta. I tu želim da ispadnem žovijalan, jer to žene naravno uvijek cijene i velim da bih volio da ta vožnja potraje što duže, i nasmiju se drugarice I tu se taj fragment završava, i sledeći počinje dje sjedimo na nekoj terasi restorana uz plažu, što valjda govori da sam bio interesantan na onom autobusu. Tu oćemo da naručimo picu ali počinje da se oblači i veli ova drugarica idemo kod mene, kiša će odje nećemo moći da jedemo, idemo svi kod mene kući napraviću picu, lijepo pravim i biće zezanje. I svi se slože, i velim okej samo da kupim nešto idite vi polako stići ću vas. U meduvremenu kiša pojača i oću da se sklonim u neki prolaz, i tu je neki prostor, reklamiraju književno veče i pričaće se o Balzaku i zalijepim se za to, mada ne znam što bi me baš interesovao Balzak, nisam čitao ništa od njega osim obavezne lektire, ali kako god, požurim da stignem društvo i kad sam izašao iz tog portuna, odjednom izgubim orijentaciju kuda treba da idem. To je skoro pa obavezan motiv u svakom mom snu, moram da se izgubim i da lutam do izbezumljenosti. Uglavnom, odlutam ja to svoje kao i uvijek u snu i posle jedno par sati se pojavim kod drugarice kući i vani je sjedi na klupi ispred, taman se razišlo društvo, i kad sam joj prišao veli mi, pa trebao si da dodješ kad si rekao da ćeš, i to nije ni bijesno, samo je razočarana što sam ispao kreten, i vidim da joj je bilo stalo da budem tu. I u tom momentu, pa valjda je to kad počneš da se zaljubljuješ, mogao bi sad da je gledam ko zna koliko, i fizički osjećaj je sličan kao osjećaj koji doživiš kad otvoriš vrata od ormara a iskoči neko sa maskom king konga i zaurla ti u facu, samo što u ovom slučaju nisi prestravljen, ali isto tako žmarci idu do peta, obuzme taj osjećaj, sasvim je jasan, to oću da kažem.
To je tako izgledalo u snu i tako bi zaljubljivanje izgledalo za mene i na javi valjda. Tu se san završio za mene, taj dio dje se zajedno predajemo plimi požude to nažalost nisam sanjao, tako da je priča nedovršena, i to je tako kod mene u snovima, ti djelovi sa uživanjem se rijetko pojavljuju.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 285 times
- Been thanked: 292 times
Meni je ovo sve jasno, samo me malo buni onaj italik na 403. i 404. liniji.ostruznicagornja wrote:Evo dijalog iz druge epizode pete sezone serije Louie nodens, drugarica pokušava da objasni Louieu zašto nikakav život zajedno ne valja, a što je dobro neobavezno druženje sa seksom. I tu onda postavlja gomilu onih uobičajenih pitanja zaista, je li ljepše da je slobodan da ga stavi sisatoj drugarici prekoputa nego da je to problem i tako, to su uobičajena pitanja zaista, i kad se tako postave onda tu čovjek ne može da kaže da nije bolje. To mi je ono kao prije što sam pričao, kad bukne požar, je li bolje da nije buknuo požar, bolje je, tu nema rasprave zaista. Samo čovjek bi mogao da postavi i veliki broj pitanja o tim prednostima neobaveznog druženja sa seksom, i nekako mi je teško da smislim neki dovoljno ubjedljiv razlog koji bi opravdao trošenje vremena sa jednom istom osobom u nekom dužem periodu na takav način. Kad bi čovjek o tome počeo da razmišlja otvorio bi se veliki broj nezgodnih pitanja. I naravno način na koji drugarica objašnjava tu razliku izmedju dva načina života u principu se svodi na slobodu da čovjek ima više seksualnih partnera, i da to nikad nije obavezujuće. I to bi valjda onda trebalo da riješi taj problem što ljudi u braku jedni drugima dosade u jednom trenutku, razvode se i stvaraju se problemi. Ovako koliko shvatam nebi brzo dosadili jedno drugom, a i ako dosade, unaprijed se zna da to nije nešto oko čega bi se čovjek trebao sjekirati ni sad nešto sebe terorisati da uradiš nešto oko toga, nego svako svojim putem. Uglavnom evo dijalog iz ove epizode:
396
There's more than
one way to be together.
397
Do all roads have to
lead to ruin?
398
Ruin?
Yes, ruin.
399
divorce, ruin, okay?
400
How about another road?
401
Friends, sex, love,
Italian food...
402
have your own places,
schtoop another person,
403
404
405
to be together.
406
Are you fucking
somebody else?
407
That's what he hears.
408
Louie!
What?
409
How many couples
who were married,
410
that you know,
had an awful divorce?
411
Most.
Okay.
412
And so, how many
of those couples,
413
if they hadn't married,
414
would still be together,
415
See, now I'm scared.
416
Why?
417
Because, you're gonna
find somebody else
418
and I'm gonna lose you.
419
420
We're just closer
than we were before.
421
I'm not yours
and you're not mine.
422
But, guess what?
423
I love you, right now.
424
And tonight, we're gonna
have a sleepover.
425
And then, tomorrow,
426
427
with all our own things.
428
And then what?
429
I don't know.
430
But I do know
431
432
nobody is gonna love
433
You know this.
434
Don't you know this?
435
Yeah, I do and...
436
I don't know why I'm on
437
I guess I just--
I just feel insecure.
438
So?
That's all right.
439
What's wrong with that?
440
441
442
443
444
I mean, does it
have to be all in?
445
All inclusive?
446
<i>à la carte</i>?
Ok., i na 446. me buni...
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- MmeTipfeler
Ja to odbijam čitati. Možeš li tekst učiniti malo preglednijim? 
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
ekipa, preselio sam vas ovdje
bilo mi je žao brisati jer ste jako zabavni
ja navijam za Stitcha a protiv svog dobrog prijatelja judolina
ali ako judolino preokrene situaciju u svoju korist onda sam ipak za njega...
bilo mi je žao brisati jer ste jako zabavni
ja navijam za Stitcha a protiv svog dobrog prijatelja judolina
ali ako judolino preokrene situaciju u svoju korist onda sam ipak za njega...
'if you fall, i'll be there' (floor)
-
- Information
-