O odgoju mačaka

Vau, mijau i pokoji au
ombia

Post 12 Dec 2011, 23:34

Éowyn » wrote:Zna li netko što znači mahanje repom kod mačke? Odnosno ima li to neko posebno značenje ili maše bezveze?
Sto vise mlati to joj se losije priblizavati. :zubo:
e znam jel pametno naciljati je tušem.
Nije. :zubo:
Ako nije riječ o kadi nego o tuš kabini onda je možda lakše.
Da, onda imas sebe mokru u tuskabini macka koji se capama drzi za tvoju glavu na kojoj sjedi. Ne bih ponovila ako ne moram.
Ali kad se ja tusiram onda voli biti prisutan. :rolleyes:
ole se prilično, zajedno spavaju, zagrljene.
Ako jednu uzmem u ruke i gnjavim je toliko da počne gunđat, druga odmah stiže intervenirati. Počne me prijeko gledati pa joj objasnim da ova ugnjavljena samo bezveze gunđa.
Poznato :cerek:

Inace mice ne treba prati, osim sto kucne nemaju od cega biti prljave, lako se i prehlade, dobe upalu uha. Ako zdrave zivotinje perete samo trazite probleme.
nače, to često čujem i čudim se da već nekog veterinara mačka nije ubila.
Mislim da svaki veterinar ima zeljezne rukavice do lakta i zna na kojoj maci ih mora primjeniti.

Inace jedna od najboljih tema ever s onog foruma su Butleri (mackoljupci) popravila mi x dana vec. :cerek:

Ovo s jaknom nisam jos nikad cula. Sta onda svako malo vet podere po koju jaknu? :misli: I nisam jos vidjela veta kojem se dize kosa na glavi kad vide macku u transporteru, ja takvima ne bih isla.

Tabletu macama dam tako da je sameljem i pospem po klopi.

Lastan

Post 12 Dec 2011, 23:41

ombia » wrote:Da, onda imas sebe mokru u tuskabini macka koji se capama drzi za tvoju glavu na kojoj sjedi. Ne bih ponovila ako ne moram.
Ali kad se ja tusiram onda voli biti prisutan. :rolleyes:
Ja sam morao zatvoriti prozor u kupaonici jer su moje mačke zaključile da žele biti društvene dok ja sjedim na zahodu. I ne, nema veze što je ispod prozora otvorena vešmašina (otvara se gore, ne naprijed).
Ako su u stanu, prate me i na pišanje. Strašno im je to zanimljivo.
Lastan

Post 12 Dec 2011, 23:43

Tea Tree » wrote: Eh, nije on lud! Vitaminske injekcije bole, znam ja.
Zapamtio je riječ, vjerojatno i OIB veterinara. :D
Nije tada još postojao OIB. Ali inače, ne bi me začudilo. :D
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 12 Dec 2011, 23:44

Lastan » wrote: Ja sam morao zatvoriti prozor u kupaonici jer su moje mačke zaključile da žele biti društvene dok ja sjedim na zahodu.
Ako ideš s laptopom, to me ne čudi. Mačke točno znaju sjesti na tipkovnicu u trenutku kad samo trebaš poslati briljantan post. I nema ga više...
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Pješčana

Post 12 Dec 2011, 23:45

ja sam imala mačka. koji je isto volio ići za mnom svukud.
i živjela sam u podstanarskom stanu koji je bio u potkrovlju, i moj mačak je uredno prehodao put do kupaone prek krova i sjeo drito iznad mene na prozor i gledao me dok sjedim na veceu.
ili bi išao za mnom po podu i sjeo pred mene i zanimanjem pratio aktivnosti. tuš ga je isto privlačio, dok god se pravio da je u muzeju i promatra. onda ga je cimer jednom prilikom uzeo sa sobom pod tuš, i više nije prilazio kupaoni.
mačak. cimer je.
ali to promatranje s krovnog prozora me znalo iznervirati. sjedi onako gore, s jajima zaljepljenim za staklo, i fokusira se na tebe ko da te prvi put vidi. :facepalm:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Tea Tree

Post 12 Dec 2011, 23:46

Lastan » wrote: Ja sam morao zatvoriti prozor u kupaonici jer su moje mačke zaključile da žele biti društvene dok ja sjedim na zahodu. I ne, nema veze što je ispod prozora otvorena vešmašina (otvara se gore, ne naprijed).
Da se mašina otvara naprijed, vidio bi kako se vole i tamo zavući. To dok su mali.

Eowyn, pazi na to zavlačenje u veš mašinu, ozbiljno.

I sjedenje meni u krilu dok ja sjedim na zahodu. To je hit! (i psu, trebam li napominjati?) :facepalm: :D
Eks

Post 12 Dec 2011, 23:48

Taj tvoj pas je nešto kao transsekualac. Jel ganja sam sebe?
Tea Tree

Post 12 Dec 2011, 23:59

ex_anais » wrote:Taj tvoj pas je nešto kao transsekualac. Jel ganja sam sebe?
Još ne. :rofl:
Ali samo čekam taj dan.
Najljepša je na svijetu i miss personality u umobolnici. :rofl:
Eks

Post 13 Dec 2011, 00:00

Tea Tree » wrote: Još ne. :rofl:
Ali samo čekam taj dan.
Najljepša je na svijetu i miss personality u umobolnici. :rofl:
Cat, interrupted. :xzubo:
Éowyn

Post 13 Dec 2011, 00:01

Moj mačić se stvarno voli kupati. Imao je neku kožnu bolest (još ne znamo što, mikrosporoza navodno nije) pa smo ga kupali svaki drugi dan i uopće se nije bunio.

On je za sad samo u dvije prostorije u kući (kuhinja i još jedna soba), iako polako otkriva i kupaonicu i hodnik. Mali ima fetiš na cipele i šlape i općenito na prljavštinu. Vjerojatno mu je životni san zavući se u kantu za smeće. I voli jesti prašinu :facepalm:

P.S. ja sam mislila da mahanje repom znači da je sretan jer to uvijek u igri radi :xzubo:
Desire makes slaves out of kings.
Lastan

Post 13 Dec 2011, 00:03

ElliQuinn » wrote: Ako ideš s laptopom, to me ne čudi. Mačke točno znaju sjesti na tipkovnicu u trenutku kad samo trebaš poslati briljantan post. I nema ga više...
Ne, ne nosim laptop na zahod. Nije praktično. :zubo:
Pješčana » wrote:ja sam imala mačka. koji je isto volio ići za mnom svukud.
i živjela sam u podstanarskom stanu koji je bio u potkrovlju, i moj mačak je uredno prehodao put do kupaone prek krova i sjeo drito iznad mene na prozor i gledao me dok sjedim na veceu.
ili bi išao za mnom po podu i sjeo pred mene i zanimanjem pratio aktivnosti. tuš ga je isto privlačio, dok god se pravio da je u muzeju i promatra. onda ga je cimer jednom prilikom uzeo sa sobom pod tuš, i više nije prilazio kupaoni.
mačak. cimer je.
ali to promatranje s krovnog prozora me znalo iznervirati. sjedi onako gore, s jajima zaljepljenim za staklo, i fokusira se na tebe ko da te prvi put vidi. :facepalm:
Ja živim u potkrovlju. Mislim da ti je sve jasno. :D

S time da kad sam jednom sjeo na zahod dok mi je mačka bila u kupaonici, dogodilo se da je počela viriti u školjku da vidi što se događa.

Nije mi smetao mačak koji je zurio u moju tadašnju curu i mene dok smo se ševili. Nije mi smetala ni tatina papiga kad sam je imao na čuvanju, koja nas je i oponašala. Jebote, ko da navijače imaš. :rofl:
Ali daj me pusti na miru dok serem.
Tea Tree » wrote: Da se mašina otvara naprijed, vidio bi kako se vole i tamo zavući. To dok su mali.
Vole se svakamo zavući. Otvorene kutije. Police. Ormari, ako pogriješiš i ostaviš ih otvorenima.
Zavući će se bilo kamo. Samo da je tijesno i mračno i toplo.

I obrisati prašinu usput. :D
Eks

Post 13 Dec 2011, 00:06

Lastan » wrote: Nije mi smetala ni tatina papiga kad sam je imao na čuvanju, koja nas je i oponašala. Jebote, ko da navijače imaš. :rofl:
:rofl: :rofl:

Jel ponavljala i kasnije, pred drugima? :xzubo:
MadnessInMethod

Post 13 Dec 2011, 00:06

Lastan » wrote:
Vole se svakamo zavući. Otvorene kutije. Police. Ormari, ako pogriješiš i ostaviš ih otvorenima.

našem mr. njaaaa je bio osobit gušt zavući se u sestrinu ili tatinu sportsku torbu.
ubrzo su naučili paziti: a) da ju ne ostavljaju otvorenu naokolo i b) da svaki puta prije odlaska na trening provjere je li mačka u torbi :xzubo:
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Lastan

Post 13 Dec 2011, 00:09

Éowyn » wrote:P.S. ja sam mislila da mahanje repom znači da je sretan jer to uvijek u igri radi :xzubo:
U igri? To je onda raspon od frustracije što nešto ne može uloviti do općeg ratničko-lovačkog raspoloženja.

Inače, fenomenalne su mi mačke dok vrebaju nešto. Posve ukipljene, netremice zure u točku iz koje očekuju da proviri plijen, i samo vrh repa trza i odaje da su žive. :D Ostatak je tijela napet k’o praćka, što shvatiš kad mačku odjednom vidiš par metara dalje, s plijenom u zubima, a da prije toga nije nužno prošla sav prostor između točke A i točke B.

Uglavnom, igra im ne pričinjava sreću. To jest užitak lova, ali to je više adrenalinski nalet nego poplava endorfina.
Sreću možeš uzrokovati drot-kefom. :D
Lastan

Post 13 Dec 2011, 00:10

ex_anais » wrote:
:rofl: :rofl:

Jel ponavljala i kasnije, pred drugima? :xzubo:
Ne znam i nije me briga. Ništa mi nisu mogli dokazati. :xo:
ombia

Post 13 Dec 2011, 00:11

Lastan » wrote: Ja sam morao zatvoriti prozor u kupaonici jer su moje mačke zaključile da žele biti društvene dok ja sjedim na zahodu. I ne, nema veze što je ispod prozora otvorena vešmašina (otvara se gore, ne naprijed).
Sta ne sjede mace svakome na ramenu dok je na wc skoljci :misli:
Ako ih zaboravim pozvati mijaucu pod vratima pa gologuza otvaram i pustam unutra. :facepalm:

Veterinaru vole ici. Ono sto ne vole je voziti se do tamo. :zubo:
Transporter unesem u stan 2-3 dana prije i onda ga proglase svojom novom kucicom za spavanje i samo kad trebam zatvorim vrata i iznesem snenu macu.

Pjesacana mozda si bila posebno drazesna macku iz te krovne perspektive :zubo:

Moji su znali prije (sad je uzidan) skociti na kotlic i panicno pustati vodu nakon nekih mojih radnji, fini nosici.
Lastan

Post 13 Dec 2011, 00:13

ombia » wrote:Moji su znali prije (sad je uzidan) skociti na kotlic i panicno pustati vodu nakon nekih mojih radnji, fini nosici.
I mačja neobjašnjiva ljubav prema tipkama. :rofl:

Tastatura. Klavir. Bilo kakve tipke mačkama su zanimljive iako pojma nemaju što rade.
Éowyn

Post 13 Dec 2011, 00:14

Da, mislim da je frustriran. Ima neku igračku koja izgleda kao štap za pecanje s nečim plavim mucastim i zveckavim na vrhu i lov na to mu nikad ne dosadi. Ponekad mu damo da uhvati jer nam ga bude žao gledati kako nadobudno trči za tom glupom igračkom :xd:

Meni je ko malog najsmješnije što je jako posesivan kad je njegov wc u pitanju. Kad se negdje sakrije, samo uzmem lopaticu i malo prođem po pijesku, dojuri iste sekunde i onda krene tuči tu lopaticu s šapicama. I izvali se svom dužinom po tom prljavom pijesku da ga slučajno ne bih očistila.
Desire makes slaves out of kings.
ombia

Post 13 Dec 2011, 00:16

Lastan » wrote: Ne, ne nosim laptop na zahod. Nije praktično. :zubo:

Ja živim u potkrovlju. Mislim da ti je sve jasno. :D

S time da kad sam jednom sjeo na zahod dok mi je mačka bila u kupaonici, dogodilo se da je počela viriti u školjku da vidi što se događa.

Ali daj me pusti na miru dok serem.

Kad se zavuce iza ormara ja ga njezno za zadnje noge povucem van i samo tepem prasinu i mucice s njega. :s

I moje gledaju u skoljku kad sam gotova, mene ne smeta. :o

I vole se zavuci u moju sportsku torbu. :D
Posve ukipljene, netremice zure u točku iz koje očekuju da proviri plijen, i samo vrh repa trza i odaje da su žive.
Nekad i cokcu pomalo a i brk se zna tu i tamo laaagano zatresti.

jel i vase mice tu i tamo ispute onaj goooooar, onaj zvuk iz dzungle? Kad sam to prvi put cula prestravila sam se do daske.
sabaa

Post 13 Dec 2011, 00:17

Lastan » wrote: I mačja neobjašnjiva ljubav prema tipkama. :rofl:

Tastatura. Klavir. Bilo kakve tipke mačkama su zanimljive iako pojma nemaju što rade.
I tipkovnicama.

Jednom mi je mačor uključio nešto, skoro svako slovo na tipkovnici mi je otvaralo neki program. :rofl:

Nije htio to vratiti, pa sam morala restartati komp. :facepalm:
The planet is fine. The people are fucked.
ombia

Post 13 Dec 2011, 00:18

Éowyn » wrote:Da, mislim da je frustriran. Ima neku igračku koja izgleda kao štap za pecanje s nečim plavim mucastim i zveckavim na vrhu i lov na to mu nikad ne dosadi. Ponekad mu damo da uhvati jer nam ga bude žao gledati kako nadobudno trči za tom glupom igračkom :xd:

Meni je ko malog najsmješnije što je jako posesivan kad je njegov wc u pitanju. Kad se negdje sakrije, samo uzmem lopaticu i malo prođem po pijesku, dojuri iste sekunde i onda krene tuči tu lopaticu s šapicama. I izvali se svom dužinom po tom prljavom pijesku da ga slučajno ne bih očistila.
To smo i mi imali. I dobro je da mu date da uhvati ti i tam, inace bi se samo nakupilo frustracije previse.

Ovo zadnje. :cerek: :cerek: :cerek:

Aw eto imamo ovdje temu Butleri koja me tako obarala sa onog foruma.

Kazu psi imaju gospodare, a macke butlere.
ombia

Post 13 Dec 2011, 00:19

sabaa » wrote: I tipkovnicama.

Jednom mi je mačor uključio nešto, skoro svako slovo na tipkovnici mi je otvaralo neki program. :rofl:

Nije htio to vratiti, pa sam morala restartati komp. :facepalm:
Meni je moj okrenuo sliku na monitoru naopcake, nisam to znala sama vratiti, da sram me. Zvala sam IT-jevce s posla da mi objasne kak da se "ekran" opet vrati na pravu stranu.
Lastan

Post 13 Dec 2011, 00:26

Éowyn » wrote:Meni je ko malog najsmješnije što je jako posesivan kad je njegov wc u pitanju. Kad se negdje sakrije, samo uzmem lopaticu i malo prođem po pijesku, dojuri iste sekunde i onda krene tuči tu lopaticu s šapicama. I izvali se svom dužinom po tom prljavom pijesku da ga slučajno ne bih očistila.
Kažu da mačke zakapanjem izmeta pokazuju svoju podložnost. Dakle, netko tko bi otkopao njegov izmet zapravo bi nahuškao glavnu žabu u bari na njega. (Ako ti se ikad posere nasred sobe, znat ćeš što misli o tebi: da si batler. :D)
Eks

Post 13 Dec 2011, 00:28

Jedan se posrao u tanjur s hranom jer nije bila vrsta whiskasa koju je htio. Čitala na batlerima. :xlux:
Lastan

Post 13 Dec 2011, 00:29

ombia » wrote:jel i vase mice tu i tamo ispute onaj goooooar, onaj zvuk iz dzungle? Kad sam to prvi put cula prestravila sam se do daske.
Samo kad dobiju posebno ukusan obrok.
Onda se sjate oko hrane, zgrabe koja što može, i žvaču neprekidno režeći jedna na drugu.

A ako si mislila na riku, onda ne. To nikad nisam čuo.
Ali Jeremija stalno cendra. Nimalo vitak mačor, a tako molećivo plače da je gladan… :rofl:
  • Information