O odgoju mačaka

Vau, mijau i pokoji au
ombia

Post 03 Jan 2012, 19:42

Éowyn » wrote:Danas pokušava nadoknaditi svo divljanje koje je propusti jučer. Dobio je novu grebalicu s nekakvom kućicom i zatvoreni wc pa sad skače unutra-van i iz jednog i iz drugog.
A ti ceznes za jucer ha? :zubo:

Nedavno sam zavrsila na kavi kod osobe koja je imala SVE SVE sto ste ikad nasli igdje za mice. :zubo: I jos mi se zalila da steta sto mu nije kupila nesto, neko cudo, nisam zapamtila, a ono po stanu ne mozes kretati od mashinerije za macka. :rofl:

Éowyn

Post 03 Jan 2012, 20:33

Ma ne, jučer je bio baš jadan i mislim da ga je bolilo na mjestu gdje je dobio cjepivo. Neka on samo grize i grebe :D
Desire makes slaves out of kings.
sabaa

Post 03 Jan 2012, 20:47

ElliQuinn » wrote: Znaš da možeš bankrotirati prije no što macama kupiš sve što bi im moglo biti zanimljivo i zabavno?
Da, ti bankrotiraš i te sve igračke čame u kutu netaknute, a one se igraju sa nekim random papirićem. :zubo:
The planet is fine. The people are fucked.
Perzefona

Post 04 Jan 2012, 00:38

sabaa » wrote: Da, ti bankrotiraš i te sve igračke čame u kutu netaknute, a one se igraju sa nekim random papirićem. :zubo:
Prije nikad nisam uzimala u dućanu račun. Sad pokupim i svoj i tuđe ako nađem. Ništa mu draže nije od kuglica od papirića.

Inače, o kakvom se cijepljenju ovdje govori? Ja sam danas Mica odvela vetu. Ajme, kako je bio dobar! : ponosna:

I lijepo sam rekla da mu ništa nije, nego smo došli na pregled i da nam vet kaže što sve trebamo. Dao mu je pola tablete za gliste, drugu polovicu mu ja moram dati za deset dana. Naručio nas za kastraciju idući tjedan, pogledao mu ušesa, zube, prepipao ga i sve, ali nikakvo cijepljenje nije spominjao. :ne zna:
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
ombia

Post 04 Jan 2012, 00:48

Cudan vet. Pa pod normalno se mice cijepe.
Samo zavisi sto sve dobiju vec prema tome jel su samo u kuci ili idu i van. Ponavljam, cudan vet. :zubo:
Éowyn

Post 04 Jan 2012, 02:19

Dobio je trovalentno cjepivo protiv zaraznih bolesti. To je inače trebao dobiti malo ranije 8čini mi se s 2 mjeseca), ali je imao neku gadnu kožnu bolest pa smo morali čekati da ozdravi.

Moramo doći za 2 tjedna na docjepljenje (da li se to tako kaže? :ne zna: ).

Nakon toga ću ga cjepiti protiv bjesnoće i nakon toga protiv mačje leukemije. Osim ako ne nađem razloge protiv (tipa loše reakcije i sl.).

Ne znam što je sve obavezno, ali ja sam hipohondar, čak i kad je mačak u pitanju.

Što se grebalica tiče, ja bih ovako nešto:

http://i01.i.aliimg.com/img/pb/362/624/ ... 62_250.jpg

http://img.shoppingnexus.com/products/c ... niture.jpg

http://www.asia.ru/images/target/photo/ ... _Tree_.jpg
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 04 Jan 2012, 08:18

Te velike konstrukcije bit će mu zanimljivije ako bude imao mačje društvo s kojim će se naganjati po njima.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Potjeh

Post 04 Jan 2012, 08:27

Ja sam napravio svoju grebalicu. Imao sam nešto dasaka i greda pa sam jednom prilikom 'ubo' poprilično velik tepih što ga je netko bacio pod krupno smeće. Taj tepih je zadovoljio u meni ekologa, inžinjera i mačkoljupca. Win! :) U Bauhaus-u sam kupio konop od jute i ljepilo što su ujedno bili i jedini troškovi.
ombia

Post 04 Jan 2012, 09:13

ElliQuinn » wrote:Te velike konstrukcije bit će mu zanimljivije ako bude imao mačje društvo s kojim će se naganjati po njima.
Da. K tome je prva s linka za starije mice, koje ne mogu ful skakati, treba veci razmak izmedju tih djidja. Mi imamo tu od poda do stropa, zalete se nekad prek cijelog stana i bubnu na to, morali smo umonitirati u strop. :facepalm:
baja

Post 04 Jan 2012, 10:41

naša maca, koja nikad nije bila hranjena whiskasom, je odjednom prestala jesti hranu iz konzerve (dein bestes)
hoće samo whiskas
možda ima nekakve veze s preseljenjeim iz sela u grad al' ja bi je rado odučila od whiskasa jerbo mi je skup

imate li kakvu ideju?
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 04 Jan 2012, 11:01

baja » wrote:naša maca, koja nikad nije bila hranjena whiskasom, je odjednom prestala jesti hranu iz konzerve (dein bestes)
hoće samo whiskas
možda ima nekakve veze s preseljenjeim iz sela u grad al' ja bi je rado odučila od whiskasa jerbo mi je skup

imate li kakvu ideju?
Pa, ako je budeš hranila samo jednom vrstom vrećica, dojadit će joj. Mačke vole promjenu u prehrani. Moje su voljele Hill'sovu suhu hranu. Ima te suhe hrane koja je namijenjena i probirljivcima općenito.

Pričuvni moderator.
baja

Post 04 Jan 2012, 11:37

ElliQuinn » wrote: Pa, ako je budeš hranila samo jednom vrstom vrećica, dojadit će joj.
mijenjamo okuse, a osim konzervi jede i različite vrste keksića i onih kobasičica, njih i dalje tamani bez protesta
doslovno je u jedan dan prestala jesti konzerve :ne zna:
najprije sam pomislila da joj fali krvi jer je na selu lovila miševe, krtice, šišmiše... ali whiskas me razuvjerio
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 04 Jan 2012, 11:45

Ljudi svašta govore o whiskasu, no ovdje je već rečeno i to potvrđujem: od njih mačje govance smrdi do neba.
A da joj probaš davati kuhano meso tu i tamo?

Pričuvni moderator.
baja

Post 04 Jan 2012, 12:16

ElliQuinn » wrote:A da joj probaš davati kuhano meso tu i tamo?
uvijek dobije, kad se kuha i za nas, i voli ga
al' ja ne volim nove navike u stanu; na selu bi zbrisla van s trofejnim komadom mesa, sad ga navlači po stanu... ono, baca ga i lovi :D
ombia

Post 04 Jan 2012, 14:01

baja » wrote:naša maca, koja nikad nije bila hranjena whiskasom, je odjednom prestala jesti hranu iz konzerve (dein bestes)
hoće samo whiskas

imate li kakvu ideju?
Whiskas je skup? Ne znam koliko ga ti placas ali kod mene je kila manje od tri eura, za usporedbu kila kvalitetne hrane je oko 6 eura. Znaci medju jeftinijom hranom je.
Whiskas ima nesto, sta ja znam sto, nisam slusala veta, secere i pojacivace okusa pa djeluje na mice privlacno kao i McDonals na djecu. Ponudi mu drugu vrstu mokre hrane.
Ukini slastice i kobascice.
Barem dok se ne uozbilji opet. :zubo:
Nece umrijeti pored zdjelice sa hranom garant.
Moji kad se inate stoji ista suha hrana i dva dana, ne smrsave ni grama. :zubo:
sabaa

Post 04 Jan 2012, 14:07

baja » wrote: mijenjamo okuse, a osim konzervi jede i različite vrste keksića i onih kobasičica, njih i dalje tamani bez protesta
doslovno je u jedan dan prestala jesti konzerve :ne zna:
najprije sam pomislila da joj fali krvi jer je na selu lovila miševe, krtice, šišmiše... ali whiskas me razuvjerio
Moji su tako dobri što se tiče hrane, da ne znam čime sam ih zaslužila. :cerek:

Jedu Royal Canin medicinski za kastrirance, i obožavaju ga. Ne vole vrečice ni konzerve, ne vole whiskas i slične hrane.
Istina, izluđuju me jer ne vole ni mačje poslastice, osim štapića iz DM-a.
Kupovali smo im razne keksiće, sušene ribice i sve što nam je palo na pamet, ali ništa.
Njihove poslastice su friška junetina i sirova riba.

Dobro, i pašteta, čajna vulgaris, koju su dva puta polizali sa šnite kruha koja je bila neoprezno ostavljena na stolu. :zubo:
ombia

Post 04 Jan 2012, 14:30

Ovo kao da si opisala moje. :zubo: I za te stapice i sve. A kupovala im susenu ribu (isuse kako to smrdi :facepalm: ) i sve zdrave grickalice.
Jedino vole i mokru, puno, kupujem ono gdje je puno mesa ili 100% meso. Mjenjam. Sad smo na 100% tuna 0% nonsense, pise na konzervi :zubo: , neka UK firma.
sabaa

Post 04 Jan 2012, 14:35

Ma, kupovala sam im sve žive konzerve, od najskupljih do najjeftinijih, i ništa.
A svaki put kad otvaram bilo koju konzervu dojure ko sumanuti u kuhinju i žicaju, ali ništa im ne paše.

Ne znam s čime su ih hranili prije udomljavanja, tj. znam, rekli su da su jeli Friskie, ali ni to ne vole.

Sretna sam što vole kvalitetnu hranu, ali nemam svaki dan friškog mesa ili ribe da im dam ko poslasticu. Srećom i piju dosta vode, pa im ništa ne fali bez mokre hrane, a s time su me plašili, da neće dobiti dosta tekućine ako ne jedu i mokru hranu.

I slažem se za sušenu ribu, odvratno nešto, nije ni čudo da neće jesti. :zubo:
baja

Post 04 Jan 2012, 14:46

ombia » wrote:
Whiskas je skup?
konzerva 10 kn, a dein bestes 4,5 :o
sabaa wrote:Moji su tako dobri što se tiče hrane, da ne znam čime sam ih zaslužila.
hvala, puno mi pomaže saznanje da vaše mace super jedu :D

:cerek:
Éowyn

Post 04 Jan 2012, 14:59

Moj nije baš htio suhu hranu jesti. Pojeo bi tu i tamo čisto iz dosade keksić-dva kad nije našao ništa drugo.
I onda sam mu na Staru godinu u pet shopu u kvartu kupila neku suhu hranu od Nutrama. Neka kanadska firma za koju nikad nisam čula i nisam baš našla informacije o njoj, a preporučio mi ju je tip iz pet shopa :ne zna:
Uglavnom, mali je oduševljen. Sad mu je zdjelica uglavnom prazna, a prije mu je par keksića čitav dan stajalo u njoj.

No i dalje je kuhana piletina br.1. Preporučio je veterinar i da mu pileću jetru skuham tu i tamo.
Éowyn

Post 04 Jan 2012, 15:01

Potjeh » wrote:Ja sam napravio svoju grebalicu. Imao sam nešto dasaka i greda pa sam jednom prilikom 'ubo' poprilično velik tepih što ga je netko bacio pod krupno smeće. Taj tepih je zadovoljio u meni ekologa, inžinjera i mačkoljupca. Win! :) U Bauhaus-u sam kupio konop od jute i ljepilo što su ujedno bili i jedini troškovi.
Ja isto planiram sama napraviti grebalicu, ali prvo moram vidjeti koliko će mi to vremena uzeti. Napravila bih, naravno, najveću i najkompliciraniju koja mi padne na pamet :D
ombia

Post 04 Jan 2012, 15:06

baja » wrote: konzerva 10 kn, a dein bestes 4,5 :o

hvala, puno mi pomaže saznanje da vaše mace super jedu :D

:cerek:
Pa mala konzerva ili sta? Recimo RC konzervica nekih 100 grama bi kostala juro i nest sitnog. Pa mi je ova cijena whiskasa cudna. :ne zna:
I popiju zdjelurinu vode svakli dan, pisaju stalno. :zubo:
Éowyn

Post 04 Jan 2012, 15:42

400 grama je 10.85kn, RC je oko 9 kn za vrećicu od 85 grama, paštetica za mačiće je oko 14 kn.
ombia

Post 04 Jan 2012, 16:04

Éowyn » wrote:400 grama je 10.85kn, RC je oko 9 kn za vrećicu od 85 grama, paštetica za mačiće je oko 14 kn.
Hvala, ovo ima vise smisla od mojeg soka da minijaturna vrecica whiskasa toliko kosta.
400 grama i 10 kuna i nije skupo, al kad nista ne valja.
Éowyn

Post 04 Jan 2012, 16:28

Pa u ovoj iz DM-a nema niti konzervansa niti bojila (koliko se sjećam), a više je nego duplo jeftinija. Po toj logici whiskas ispada skup.

Ja sma kupila jednu vrećicu suhe hrane za mačka (prije nego što sam ga dobila, to je bila jedina hrana za koju sam znala) i uopće je nije htio jesti.
  • Information