Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
- Bios
- slučajna nakupina stanica
- Posts: 1755
- Joined: 18 Sep 2011, 09:08
- Location: U pokretu...
Meni je stvarno muka svaki dan smišljati što kuhati, a vjerujem i ostalim ŽMiKicama s greškom.
Pišite što kuhate, dinstate, pržite, mutite...
I ne zaboravite pisati recepte i keljiti sličke (da mogu slinit onih par dana godišnje kad sam na dijeti)!
Eto!
Dajte mi odmah ideju što da sutra skuham za ručak.
Pišite što kuhate, dinstate, pržite, mutite...
I ne zaboravite pisati recepte i keljiti sličke (da mogu slinit onih par dana godišnje kad sam na dijeti)!
Eto!
Dajte mi odmah ideju što da sutra skuham za ručak.
- dimnjak
- Posts: 2430
- Joined: 17 Sep 2011, 23:24
mi smo danas haburgere.
naime dijete je trazilo hamburger (a njoj je to mcdonalds) pa sam ju malo zeznula
iako sam po onom pljusku isla po mljeveno meso i ostale sastojke, al kaj sad...
eto nesvakodnevne ideje
naime dijete je trazilo hamburger (a njoj je to mcdonalds) pa sam ju malo zeznula
iako sam po onom pljusku isla po mljeveno meso i ostale sastojke, al kaj sad...
eto nesvakodnevne ideje
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
- Lastan
- Posts: 2702
- Joined: 17 Sep 2011, 22:32
- Location: Out of the blue
- Contact:
Ja sam se maločas naždro slatko-kisele piletine. Ali sa špagetima umjesto s rižom.
Pisao bih recept, ali se svodi na “izmariniraj meso, nareži povrće, pukni u wok, dodaj umak, na kraju ubaci tjesteninu”.
Pisao bih recept, ali se svodi na “izmariniraj meso, nareži povrće, pukni u wok, dodaj umak, na kraju ubaci tjesteninu”.
- Morticia
- Posts: 10250
- Joined: 17 Sep 2011, 21:36
Obzirom da se u zadnja dva dana zbog trkeljanja nemamo vremena ni jebat ni jest danas smo izvadili punjene paprike iz leda i to požderali u tri minute, a onda se bacili na ono što hrani dušu- vorum.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- Lastan
- Posts: 2702
- Joined: 17 Sep 2011, 22:32
- Location: Out of the blue
- Contact:
Ako radiš za dvije ili više osoba… pa, obično tave nisu dovoljno velike.Ajvi wrote:Sve ideje zapisane u tekicu.
Ubuduće ne dajte ukućanima spizu na stol dok ne pofotkate.
Hm, wok mi je na vrhu ormara. Valjda. Može to i u tavu.
Meni je umro digitalni fotić; nabavim li ikad novi, možda i počnem uslikavati pizdarije koje ponekad radim. Dotle…
- harpy
- Posts: 284
- Joined: 19 Sep 2011, 09:24
Ne kuham.
Dijete hrane oni koji znaju kuhat, ja volim povremeno prčkat po kuhinji.
Zadnje kaj sam napravila, a meni je super, ide ovak:
Paprikama odrežeš gornji dio, povadiš sjemenke i ona sranja, pa unutra naguraš mješavinu kravljeg sira, onog suhog na kockice, s jajem, začinskim biljem, sol, papar, malo maslinovog ulja, poklopiš paprike i to pukneš u pećnicu, može i na podlogu od krumpira.
Dijete hrane oni koji znaju kuhat, ja volim povremeno prčkat po kuhinji.
Zadnje kaj sam napravila, a meni je super, ide ovak:
Paprikama odrežeš gornji dio, povadiš sjemenke i ona sranja, pa unutra naguraš mješavinu kravljeg sira, onog suhog na kockice, s jajem, začinskim biljem, sol, papar, malo maslinovog ulja, poklopiš paprike i to pukneš u pećnicu, može i na podlogu od krumpira.
- Bios
- slučajna nakupina stanica
- Posts: 1755
- Joined: 18 Sep 2011, 09:08
- Location: U pokretu...
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
s obzirom da sam provela jutro trčeći po gradu, a popodne radim, dopustila sam si ručak iz Konzuma. ne želite ni znati
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Lastan
- Posts: 2702
- Joined: 17 Sep 2011, 22:32
- Location: Out of the blue
- Contact:
Upravo me zovu na palačinke. I Housea.
-
- Posts: 792
- Joined: 17 Sep 2011, 23:14
Kad stignem kuhati doma, dakle kad nisam na poslovnom ručku, u menzi, kad mi tajnica ne nosi sendvič i sl, onda volim da to bude kak spada. Sad se bavim francuskom kuhinjom. Recimo, tzv. quenelles, riblji žličnjaci. Prvo treba skuhati štuku. Onda ju temeljito očistiti i onda izmiksati u pastu s mrvicama. Kad je to gotovo, kuha se u vodi i onda zapeče u pasiranom paradajz saftu, posuto ribanim tvrdim sirom. Osobito je bitno temeljito očistiti ribu od koski prije miksanja.
- harpy
- Posts: 284
- Joined: 19 Sep 2011, 09:24
Ti si bolestan u mozak, majke mi mile.Gazda wrote:Kad stignem kuhati doma, dakle kad nisam na poslovnom ručku, u menzi, kad mi tajnica ne nosi sendvič i sl, onda volim da to bude kak spada. Sad se bavim francuskom kuhinjom. Recimo, tzv. quenelles, riblji žličnjaci. Prvo treba skuhati štuku. Onda ju temeljito očistiti i onda izmiksati u pastu s mrvicama. Kad je to gotovo, kuha se u vodi i onda zapeče u pasiranom paradajz saftu, posuto ribanim tvrdim sirom. Osobito je bitno temeljito očistiti ribu od koski prije miksanja.
Melje štuku u žličnjake.
Ribolovci bi ti pimpek zmiksali da ovo pročitaju, sreća tvoja da ne čitaju.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ove jeseni, višnjevac
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- dimnjak
- Posts: 2430
- Joined: 17 Sep 2011, 23:24
Pješčana wrote:ove jeseni, višnjevac
na zalost, ove jeseni samo ajvar. sve je kupljeno, ceka na balkonu. vjerojatno sljedeci vikend.
danas ce za rucak povlaka vecera biti lazanje. ostalo je mljevenog mesa jucer od hamburgera.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
vako, danas nemam puno vrimena za kuvanje jer kad dođem doma s posla, imam uru vrimena za tuširanje, prisvuć se, pojest nešto i šibat vani! pa sam jučer skuhala smeđu rižu, a danas ću samo turnit konzervu tunjevine u to, malo pasate i zgrijat! i začine po želji!
jučer sam jela leću! jako volem leću i spremam je na neko kao varivo, koje je jako jako fino!
leća se prokuha 5min u vodi, voda se baci, leća procijedi!
e onda, u drugoj tećici, dinsta se kapula sitno nasjeckana! na nju se odma stavi kim! bez kima ne ide, u ovo jednostavno mora ić kim! kupite kim, super dođe i kad radite neke kiflice ili peciva! e onda, kad kapula omekša, doda se leća, podlije hladnom vodom i pusti da se kuha 10ak minuta!
kad je leća malo omekšala, ubaci se na sitno ribana mrkva, ja samo za sebe stavim pola veće mrkve! ubace se ostali začini, peršin, crvena paprika, konšerva (da bude crljenije), sitno sjeckani češnjak, sol i vegeta!
ukoliko volite, ubacite i paštu odma! najbolje one malene makarone, zavijene, pojma nemam kako se zovu! al možete i makarone! dakle, ubacite i njih onda! i podlijevajte vodom, da ne bi presušilo jer će pašta popit vodu!
eto, jede se na žlicu, a ja volim gore parmezana posut! super je!
jučer: mahune sa krumpirom lešo, pa zaliveno maslinjakom! uz to polpete od purećeg mljevenog meseka (meso, kapula, luk, peršin, začini, jaja, brašno, mrvice...sve izmišat i peć ko male hambiće na tavi)!
prekjučer: ubij me, al ne znam!
jučer sam jela leću! jako volem leću i spremam je na neko kao varivo, koje je jako jako fino!
leća se prokuha 5min u vodi, voda se baci, leća procijedi!
e onda, u drugoj tećici, dinsta se kapula sitno nasjeckana! na nju se odma stavi kim! bez kima ne ide, u ovo jednostavno mora ić kim! kupite kim, super dođe i kad radite neke kiflice ili peciva! e onda, kad kapula omekša, doda se leća, podlije hladnom vodom i pusti da se kuha 10ak minuta!
kad je leća malo omekšala, ubaci se na sitno ribana mrkva, ja samo za sebe stavim pola veće mrkve! ubace se ostali začini, peršin, crvena paprika, konšerva (da bude crljenije), sitno sjeckani češnjak, sol i vegeta!
ukoliko volite, ubacite i paštu odma! najbolje one malene makarone, zavijene, pojma nemam kako se zovu! al možete i makarone! dakle, ubacite i njih onda! i podlijevajte vodom, da ne bi presušilo jer će pašta popit vodu!
eto, jede se na žlicu, a ja volim gore parmezana posut! super je!
jučer: mahune sa krumpirom lešo, pa zaliveno maslinjakom! uz to polpete od purećeg mljevenog meseka (meso, kapula, luk, peršin, začini, jaja, brašno, mrvice...sve izmišat i peć ko male hambiće na tavi)!
prekjučer: ubij me, al ne znam!
meg ti je glupa!!! :xlux: