Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
Danas nemam vremena pa ću zbrzati blitvu s krumpirom i riblje štapiće.
Ali da se razumijemo, ne radi se o onoj paniranoj neidentificiranoj masi, nego o fileima ribe. Ima ih u Lidlu, firma Oceantrader.
Preporučujem kao povremeni poludžank fud.
Ali da se razumijemo, ne radi se o onoj paniranoj neidentificiranoj masi, nego o fileima ribe. Ima ih u Lidlu, firma Oceantrader.
Preporučujem kao povremeni poludžank fud.
Sad kad si postao gazda imat ćeš ti češće takve zbrzane ručkove.

Fala na preporuci, ja inače volim takve stvari, al' je istina da je ovo što se danas prodaje pod "ribljim" štapićima ili fileima stvarno TOTALNO smeće.
Fala na preporuci, ja inače volim takve stvari, al' je istina da je ovo što se danas prodaje pod "ribljim" štapićima ili fileima stvarno TOTALNO smeće.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Točno, zato su mi ovi dobri. Pravi pravcati leđni file paniran u jaja i mrvice, a nije skup.Morticia » wrote:Sad kad si postao gazda imat ćeš ti češće takve zbrzane ručkove.![]()
![]()
varivo od kelja. od ostalog povrca sam imala samo krumpir, a nisam posebno zacinila osim s malo ruzmarina pa sam ubacila i vrecicu alnaturine juhe od gljiva. i ispekla sam fasirke kojima sam dodala svjezu crvenu papriku i sir dziugas (bio u sparu na akciji). boze, kako ruzno ime za sir. fino su mi ispale.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Ja radim varivo od slanutka. Jednostavno je, ukusno i hranjivo. Na tanjur slanutka kao začin stavim par kapi maslinova ulja ili kriškicu pikantnog sira iz ulja. To je ovdje lokalni specijalitet ali siguran sam da se pojavljuje i u drugim krajevima.
Katkad se sjetim kako je hrpa načina pripreme hrane izmišljena prvenstveno da bi se ta ista hrana sačuvala i skladištila bez obzira koliko pak okus bio. Danas više nema potrebe za takvim strategijama, danas takve stvari nazivamo - lokalnim delikatesama i kulturnim blagom.
Katkad se sjetim kako je hrpa načina pripreme hrane izmišljena prvenstveno da bi se ta ista hrana sačuvala i skladištila bez obzira koliko pak okus bio. Danas više nema potrebe za takvim strategijama, danas takve stvari nazivamo - lokalnim delikatesama i kulturnim blagom.
Moja žena radi finu juhu od koprive i slanutka. Umjesto koprive može i blitva ili spanać. Spanać? Mačak, jebla te ta JNA kuharica, vidi što mi učini!
Odma idi izmoli tri ocenasa na gastrolingvistima.
Ja cu danas neko meso. Mozda komad snicle zapeci u rolu, zalijati vrhnjem, na to idu trakice kisele paprike, zacini. Ide i malo milrama, zlica dvije paradajz umaka, papar.
Uz to pire krumpir. Idu i njoki ali ih nemam.
Sutra vegetarijanci.
I neka meza. Domaci kruh, sinoc sam nasla recept online za pohane kriske celera u nekom umaku od sjeckanih jaja, milrama, vlasca itd. Slatko moram jos smisliti, iako ledene jabuke uvijek izazovu senzacije a trud je zanemariv. 
Ja cu danas neko meso. Mozda komad snicle zapeci u rolu, zalijati vrhnjem, na to idu trakice kisele paprike, zacini. Ide i malo milrama, zlica dvije paradajz umaka, papar.
Sutra vegetarijanci.
Razocarati ces se, instatant kolac ali eto nevidjene ovacije dobije.
Evo: http://www.coolinarika.com/recept/kolac ... e82178216/
Moja varijacija je sto u puding dodam friskog soka pola do jednog limuna i u smjesu dodam i bijelog vina. Za posipanje mi je bolje onaj kakao za kuhanje, taman doda malo "gorcu" notu.
Moja varijacija je sto u puding dodam friskog soka pola do jednog limuna i u smjesu dodam i bijelog vina. Za posipanje mi je bolje onaj kakao za kuhanje, taman doda malo "gorcu" notu.
Zaliti, majku mu, zaliti!ombia » wrote:Odma idi izmoli tri ocenasa na gastrolingvistima.
Sutra vegetarijanci.I neka meza. Domaci kruh, sinoc sam nasla recept online za pohane kriske celera u nekom umaku od sjeckanih jaja, milrama, vlasca itd. Slatko moram jos smisliti, iako ledene jabuke uvijek izazovu senzacije a trud je zanemariv.
Zalit ćemo, šniclu, zalit ćemo, jer se sutra rastajemo...
Ne zvuči loše. Ja bum radil čili kon karne i juhu od buče tak da mi bude živa meksikana danas.
Ma moram izbjegavati te Popajeve steroide, ionak sam jak sam po sebi, a malo-malo napravim neko sranje...Potjeh wrote:Ako smijem zamoliti recept za ledene jabuke??
Edit: Spanać je dobar za krv.![]()
Super kolačombia » wrote:Razocarati ces se, instatant kolac ali eto nevidjene ovacije dobije.![]()
Ponekad pravim sličan samo sa piškotama, gore može ići bilo što - ananas, banane, višnje
Ljudi koji za sebe kažu da su jaki vrlo rijetko za to okrive - spanać. :zbunj:judolino » wrote: Ma moram izbjegavati te Popajeve steroide, ionak sam jak sam po sebi, a malo-malo napravim neko
sranje...
No dobro, spanać mi je za mišiće, ali energiju dobijem iz alkohola...
pečem piletinu na naglo, i na to sam dodala proso i lanene i sezamove sjemenke, tako da će se sve skupa zapeći. uz to zelena salata!
mislim da će biti fino
mislim da će biti fino
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Ja ću se malo igrati s bukovačama i inspiracijom za prilog...uh, jebemti...
Potješe što me ne podsjetiš da sam nešto obećao ti poslati o gljivama...
http://bukovaca.blog.hr/ da ne prepisujem iz glave, tu ima i više nego dovoljno.
Potješe što me ne podsjetiš da sam nešto obećao ti poslati o gljivama...

http://bukovaca.blog.hr/ da ne prepisujem iz glave, tu ima i više nego dovoljno.
Hvala. Ali, ovi što pišu očito polaze s aspekta komercijalne proizvodnje. Ti si napomenuo da si to radio na balkonu. Tvoj balkon ni u ludilu ne zadovoljava uvjete koje navode na ovom blogu.
Drugo, je li moguće da proizvodnja bude samo održavajuća? To nisam uspio uhvatit na blogu.
Drugo, je li moguće da proizvodnja bude samo održavajuća? To nisam uspio uhvatit na blogu.
Nemoj ti tu meni nokte rašpati: ili politi ili zaliti. S tim da je ljepše zaliti, jer politi vuče na nešto gadno - poli... poli... poliomelitis, majku mu!ombia » wrote:Pjesacana a ne popadaju ti sjemenke?
Judolino zalijati da, nisam napisala zalijevati. Dobro se jos i drzim s obzirom na to da hrvatski govorim jednom tjedno valjda.
Onaj kolac sam napravila ljeti i s malinama, isto mi je bilo fino.
Ništa od mog čilija, morao sam uletjeti kumpjotorski nepismenom susjedu i registrirati ga u društvo ličkih međeda u dijaspori. Al sam zato dobio kanistar vina, a žena će da radi riblje štangice sos spanać.
Čili ću u ponedjeljak, što je - tu je.
Na vikendici sam od susjeda dobio slame. Prokuhao je u velikom loncu i nasjeckao sjekirom na panju na dužinu od cca 5 cm. Kupio u nekoj poljotrgovini micelij na prosu, gotov, i stavljao red slame oko 10 cm pa šaku "zaraženog" prosa u najlon vreću, usku, isto kupio u nekom dućanu (ne sjećam se više kojem, ali ne bi trebalo biti problem naći ih). Čvrsto svezao na vrhu i ostavio u podrumu oko 3 tjedna, na prorastanju. Izbušio zatim vreću na desetak mjesta i odnio ju doma na balkon u sjenu. Svakih cca 7 dana sam brao nekoliko buketa bukovača. 3 tjedna je ok, nakon toga su sve manje i manje, ali se postupak može svaki vikend na viksi ponoviti. Slamu prije punjenja treba ohladiti, a može se dodati i sijeno, oko 10 % ukupne mase (postupak isti kao i sa slamom). Isprobavao sam i s celulozom (obični kuhinjski papir) i s ostacima pamuka (stare gaće i potkošulje u rezancima...). Pamuk diže teperaturu u vreći u fazi prorastanja pa treba malo pripaziti...Potjeh » wrote:Hvala. Ali, ovi što pišu očito polaze s aspekta komercijalne proizvodnje. Ti si napomenuo da si to radio na balkonu. Tvoj balkon ni u ludilu ne zadovoljava uvjete koje navode na ovom blogu.
Imao sam i probnu "balkonsku proizvodnju" i na oblicama (promjera 10-15 cm). To je u pripremi jednostavnije jer nema nikakvog kuhanja, a micelij sam kupovao od jednog sada pokojnog starog gljivara. Oblice izbušiti svrdlom na dubinu od 3-5 cm, fi 10, na svakih desetak cm i tako u krug. Uliti micelij, zatvoriti voskom i uvaliti (najbolje u trap za krumpir) u neku mračnu rupu na 7-9 mjeseci (ovisno o vrsti drveta), zatim izvaditi i raste iz njih 2-3 godine....
-
- Information
-