Gastro chat
-
zeleni zub
Lungići, gaspačo, sladoledi, rafioli- ne mogu ja čitati ovu gastronomiju, sline mi cure, a u frižideru jaja i dvije smokve.
Trebalo bi organizirati kakvu humanitarku kojom bi hrvatske bolnice dobile začine u svojim kuhinjama.
kad jednom izađem, otići ću u prvi dućan i kupit žive začine i žvakati ih do kraja dana.
ruku ću si posoliti i lizati putem
kad jednom izađem, otići ću u prvi dućan i kupit žive začine i žvakati ih do kraja dana.
ruku ću si posoliti i lizati putem
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ovako, ja bih lijepo molila recepte za brudet.
ja ga ne znam raditi, a treba mi .
molim vas, tips & tricks što i kako, koje su ribe dobre za to, s čime ga je dobro pripremati.
hvala svima!
ombia, duga priča, kad završi pričat ću
ja ga ne znam raditi, a treba mi .
molim vas, tips & tricks što i kako, koje su ribe dobre za to, s čime ga je dobro pripremati.
hvala svima!
ombia, duga priča, kad završi pričat ću
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Nikad nisam kužila razliku između buzare i brudeta osim što u prvo idu školjke i rakovi a u drugo ribe. Više volim prvo jer ne volim pljuckati namočene riblje kosti pomiješane sa žgancima (dobro, palentom). Bitno mi je da ima maslinovog i češnjaka, ostale kerefeke može i ne mora. Nisam ti pomogla, znam. A baš mora biti brudet?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
pa, ne znam.
jelo od ribe
a neću ju baš svaki dan peći, dakle, morat ću je i kuvati. jel ime za to neki drugi naziv?
fiš?
ali mislim da to nije isto.
eh, da, savjete i za fiš molim. hvala
ja sam mislila da je buzara samo za školjke.
jelo od ribe
a neću ju baš svaki dan peći, dakle, morat ću je i kuvati. jel ime za to neki drugi naziv?
fiš?
ali mislim da to nije isto.
eh, da, savjete i za fiš molim. hvala
ja sam mislila da je buzara samo za školjke.
Za brudet ima onoliko recepata koliko ima i ljudi koji ga kuhaju tako da je moguće gloženje oko toga kaj ide i koliko čega dodati, oduzeti ili izostaviti... Preporučam neki od recept sajtova pa izabereš što ti se sviđa ili prilagodiš onome što možeš naći taj dan... 
Brudet može biti i s lignjama, rakovima, svačim.
Buzara je s češnjakom, maslinovim, peršinom i bijelim vinom (možda malo krušnih mrvica). I jako je brzo gotova, zato je mama obično kuhala za marendu. Najdraža mi je ona sa zabranjenim školjkama.
Brudet je s lukom, maslinovim, pelatima, peršinom i lukom. Od ribe može škarpina, grdobina, ugor... A može biti i od liganja (moj omiljeni), hobe, grancigula...
Tips & tricks za brudet: ne smije se miješati nego samo tresti zdjelom i ne ide mljeveni nego papar u zrnu jer ovaj prvi "razbije" toč. Kuha se bez poklopca.
Buzara je s češnjakom, maslinovim, peršinom i bijelim vinom (možda malo krušnih mrvica). I jako je brzo gotova, zato je mama obično kuhala za marendu. Najdraža mi je ona sa zabranjenim školjkama.
Brudet je s lukom, maslinovim, pelatima, peršinom i lukom. Od ribe može škarpina, grdobina, ugor... A može biti i od liganja (moj omiljeni), hobe, grancigula...
Tips & tricks za brudet: ne smije se miješati nego samo tresti zdjelom i ne ide mljeveni nego papar u zrnu jer ovaj prvi "razbije" toč. Kuha se bez poklopca.
Bamija. Ima li netko efektivni recept gdje je bamija kralj?
Nedavno sam je spremio tako što sam je dinstao sa lukom, češnjakom, rajčicama i paprikom. Ispalo je super ali nije bamija nije dala neki svoj obol okusu osim što se sve zasluzavila u svojoj najboljoj maniri...
Nedavno sam je spremio tako što sam je dinstao sa lukom, češnjakom, rajčicama i paprikom. Ispalo je super ali nije bamija nije dala neki svoj obol okusu osim što se sve zasluzavila u svojoj najboljoj maniri...
Margarita » wrote:Nikad nisam kužila razliku između buzare i brudeta osim što u prvo idu školjke i rakovi a u drugo ribe. Više volim prvo jer ne volim pljuckati namočene riblje kosti pomiješane sa žgancima (dobro, palentom). Bitno mi je da ima maslinovog i češnjaka, ostale kerefeke može i ne mora. Nisam ti pomogla, znam. A baš mora biti brudet?
Bogami, ni ja ne volim pljuckati namočene riblje kosti - a prženu riječnu ribu jedem bez problema makar bila koščata ko štupser.
Vrlo efikasan brudet može se napraviti tako da filete očišćene od kostiju uvaljaš u prezle i nabrzaka ispržiš.
Onda tradicionalno zdinstaš luk, ubaciš češnjak, paradajz, vinčeko, začine (tu su varijacije beskrajne, ali uglavnom ide peršin, ružmarin - ma gotovo sve kaj raste u Dalmaciji), par kolutića limuna i dodaš ribu da se kuha još koju minutu. Na kraju uliješ maslinjaka.
Eto, primjereno početnicima, a bogami i onima koji ne vole pljuckati razmočene kosti.
Zar ti već nisi pitao za bamiju, a ja ti predložio begovu čorbu?Potjeh » wrote:Bamija. Ima li netko efektivni recept gdje je bamija kralj?
Mene osobno bamija uopće nije impresionirala, ali ako se sušena samelje, ima zanimljiv, ne pretjeran okus, a fino zgušnjava jelo.
-
zeleni zub
Potjeh » wrote:Isprike ako sam ponavio pitanje.
Goglao sam begovu čorbu. Stvar djeluje jako ukusno ali jelo bamiju tretira kao začin s obzirom na količinu koja se traži.
Ima recept u Dobroj hrani od ove nedjelje. Ako je nisi kupio mogu ti prepisati, ali nemam pojma jel ok.
-
zeleni zub
Oslić file je super kuhan. Voda i sol i to je to. A poslije može maslinovog, češnjaka, peršina. Ili s krumpirom kao bakalar.Pješčana » wrote:pa, ne znam.
jelo od ribe![]()
I svježi bakalar je divan kuhan. Radiš ga isto kao sušeni bakalar nakon namakanja. Fantastičan je; meni bolji od sušenog.zeleni zub » wrote:
Oslić file je super kuhan. Voda i sol i to je to. A poslije može maslinovog, češnjaka, peršina. Ili s krumpirom kao bakalar.
A moreš, bre, i makaze da mi skuvaš...
Samo nemojte mlogo da gi komplikujete.
Voda, so i svaki kurac Karapandža...
Samo nemojte mlogo da gi komplikujete.
Voda, so i svaki kurac Karapandža...
kupila sam kilu i pol divnih vrganja. dio sad ide u rižoto, ali dio planiram zamrznuti.
molim savjete kako najbolje zamrznuti vrganje, i dajte mi koji dobar recepat za njih!
fala
molim savjete kako najbolje zamrznuti vrganje, i dajte mi koji dobar recepat za njih!
fala
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Očisti ih nožem od smeća,
nareži na kockice
stavi u vrećicu za zamrzavanje
i u škrinju.
Svaki put kad ih koristiš samo zagrabiš i uzmeš kolko ti treba.
1 recept: viewtopic.php?f=21&t=1126&start=25
Inače su mi najbolji s jajima.
Prodinstaš vrganje na luku i kasnije dodaš razmućena jaja.
Začini po izboru i mogućnostima.
nareži na kockice
stavi u vrećicu za zamrzavanje
i u škrinju.
Svaki put kad ih koristiš samo zagrabiš i uzmeš kolko ti treba.
1 recept: viewtopic.php?f=21&t=1126&start=25
Inače su mi najbolji s jajima.
Prodinstaš vrganje na luku i kasnije dodaš razmućena jaja.
Začini po izboru i mogućnostima.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Pješčana, možeš ih i narezati na ploške od cca 7 mm.
Brko, jarane, kod mene još uvijek ništa...
Brko, jarane, kod mene još uvijek ništa...
-
zeleni zub
Zašto je moja turska kava odvratna? U kojem grmu leži zec?
-
- Information
-