Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 23 Apr 2012, 19:37

Aha, prženo, masno i slasno. :D

Mrkvu inače narežem na štapiće, umočim u smjesu brašna i vode i pržim. Danas sam je samo uvaljala u kukuruzno brašno. Tako možeš pržiti i korijen celera.

Ovo dolje su opet popečci od tikvica. Samo što sam danas u njih stavila i dosta sitno rezanog mladog luka.

Sad ja kao i Mulica, trošim ono što imam u hladnjaku. :D

Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
Morticia

Post 23 Apr 2012, 21:21

Ajme meni, sad sam gladna!!! :klopa:

Blaze, molim te recept za ovu divotu. :moli: :S
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
klonka

Post 24 Apr 2012, 17:04

Ostatak jučerašnjeg rižota od povrća (šampinjoni, tikvice, grašak, kapula, naribana mrkva) dodan piletini u curryju. Mnjam.
gonj špadi
Margarita

Post 24 Apr 2012, 17:11

Jučer sam ručala u restoranu puževe. Za večeru sam im (ne puževima nego mojoj muškadiji) nudila kunića i njoke ali nisu bili raspoloženi i pravili su si sendviče. Danas radim do navečer pa je mama došla kuhati. Nemam pojma što.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 25 Apr 2012, 21:05

blaze » wrote:
Image

Image
Halo komad, možel recepat?
Super izgleda.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 25 Apr 2012, 21:10

Margarita » wrote:Jučer sam ručala u restoranu puževe.
A ja jučer krenuo u gljive pa donio puževe! Nikad ih još nisam jeo, daj neki prijedlog, ak može.
Za večeru sam im (ne puževima nego mojoj muškadiji) nudila kunića i njoke ali nisu bili raspoloženi i pravili su si sendviče.
A ovo je već teži oblik razmaženosti. Sram ih bilo! :flop:
Morticia

Post 25 Apr 2012, 21:12

Moja mama danas kuhala rizot od sparoga.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Mulica

Post 25 Apr 2012, 23:34

evo, konačno sam nešto uspila uploadat! :S

sad ću zaspamat čitav topic sa slikama :zubo:

enivej, ovo se u mene zadnjih dana kuvalo, odnosno, ja sam kuvala :D

kokošji tingul s makaronima:

Image

Image

žutinica s tvrdo kuhanim jajima...na salatu, ko šparoge:

Image

jučer su bil dinstane tikvice s krumpirima i rižom...uz to tvrdo kuhana jaja i hrenovke (ručak nabrzaka, radila sam :o )

Image

Image
meg ti je glupa!!! :xlux:
Margarita

Post 25 Apr 2012, 23:45

judolino » wrote:
A ja jučer krenuo u gljive pa donio puževe! Nikad ih još nisam jeo, daj neki prijedlog, ak može.
Trebao bi ih prvo pustiti da se očiste (iskenjaju). Onda ih skuhaš, pa izvadiš iz kućica, pa malo prodinstaš da omekšaju, pa vratiš u kućice i zatrpaš ih maslacem, češnjakom i peršinom, pa to zapečeš u rolu. U onaj rastopljeni maslac umačeš prepečeni kruh. Ako imaš vremena. A imaš. Ako nemaš onda kupiš već sve pripremljeno i samo ih zapečeš. Ili odeš u restoran. Jednom sam ih pravila (kupila samo meso bez kućica) na saft, s pelatima i naravno češnjakom. Volim ih na sve načine.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Mulica

Post 25 Apr 2012, 23:57

Margarita » wrote: Trebao bi ih prvo pustiti da se očiste (iskenjaju). Onda ih skuhaš, pa izvadiš iz kućica, pa malo prodinstaš da omekšaju, pa vratiš u kućice i zatrpaš ih maslacem, češnjakom i peršinom, pa to zapečeš u rolu. U onaj rastopljeni maslac umačeš prepečeni kruh. Ako imaš vremena. A imaš. Ako nemaš onda kupiš već sve pripremljeno i samo ih zapečeš. Ili odeš u restoran. Jednom sam ih pravila (kupila samo meso bez kućica) na saft, s pelatima i naravno češnjakom. Volim ih na sve načine.
ove zapečene u pećnici je moj tac pravio! oprao, očistio, izvadio, vratio, napravio smjesu od češnjaka, peršina i malo mrvica, punio kućice, na svaku stavio kockice maslaca i još tepsiju nauljiio i posuo mrvicama! bilo bi puno toća i bilo bi fino....kad bi zaboravila što jedem! :zubo:

jednom ih je pravio na saft, s pomidorama,al je pretjerao s ljutom paprikom, pa su ih on i kum jeli za večeru! sutra su rigali vatru :rofl:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Apr 2012, 09:05

Margarita » wrote: Trebao bi ih prvo pustiti da se očiste (iskenjaju). Onda ih skuhaš, pa izvadiš iz kućica, pa malo prodinstaš da omekšaju, pa vratiš u kućice i zatrpaš ih maslacem, češnjakom i peršinom, pa to zapečeš u rolu. U onaj rastopljeni maslac umačeš prepečeni kruh. Ako imaš vremena. A imaš. Ako nemaš onda kupiš već sve pripremljeno i samo ih zapečeš. Ili odeš u restoran. Jednom sam ih pravila (kupila samo meso bez kućica) na saft, s pelatima i naravno češnjakom. Volim ih na sve načine.
Hvala ti na idejama, mislim da se ipak neću zajebavati s kućicama.
Nego, nemam ja povjerenja u restorane. Ni fileke nisam počeo jesti dok ih sam nisam pripremio.
Sigurno je sigurno.
A riblju juhu (od morske ribe) u restaču više ne bih jeo ni u ludilu.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Apr 2012, 09:06

Mulica » wrote: ove zapečene u pećnici je moj tac pravio! oprao, očistio, izvadio, vratio, napravio smjesu od češnjaka, peršina i malo mrvica, punio kućice, na svaku stavio kockice maslaca i još tepsiju nauljiio i posuo mrvicama! bilo bi puno toća i bilo bi fino....kad bi zaboravila što jedem! :zubo:

jednom ih je pravio na saft, s pomidorama,al je pretjerao s ljutom paprikom, pa su ih on i kum jeli za večeru! sutra su rigali vatru :rofl:
Pozdravi ca! :rofl:
ombia

Post 26 Apr 2012, 09:49

Mulice difno! :cerek: Sto je tingul?
Mulica

Post 26 Apr 2012, 13:12

ombia » wrote:Mulice difno! :cerek: Sto je tingul?
tingul ti je piletina na saft, recimo to tako!
al ne bilo kakva, to su ti i batci, i zabatci, i krilca i svi dijelovi pileta skupa s kostima, raskomadani na manje komade, i onda kuvani u prošeku i pelatima sa suhim šljivama! :cerek:
jedu se uz paštu, pire ili njoke! :D
Morticia

Post 26 Apr 2012, 13:14

Ne bogohuli, tako ti boga.
Jede se uz NJOKE.
Točka. :o
Mulica

Post 26 Apr 2012, 13:19

Morticia » wrote:Ne bogohuli, tako ti boga.
Jede se uz NJOKE.
Točka. :o
pa dobro, je! al kad nemaš njoka, onda uz paštu! moj tata ne ljubi njoke previše! :o
Morticia

Post 26 Apr 2012, 13:22

Kad nemaš njoke, napraviš ih. :o
Nije ni moj dida, pa šta. :o :rofl:
Mulica

Post 26 Apr 2012, 13:25

Morticia » wrote:Kad nemaš njoke, napraviš ih. :o
Nije ni moj dida, pa šta. :o :rofl:
dobro, ok, njoke!!! :gaah:

:rofl:

ma mi smo i imali njoke, i kupovne i domaće, koje sam pravila sa špinatom! al jebeš ti to, ne moš ih mom ocu podvalit, a ne da mi se kuvat i jedno i drugo! :o
Morticia

Post 26 Apr 2012, 13:26

Ej, to da ću te pitati već ranije.
Kako smrzneš njoke?
Baš kao njoke ili samo komad tijesta pa ga režeš kad se otopi?
Pokušala sam to jednom, ali kad sam ih odledila toliko su bili gnjecavi da sam sve bacila u smeće.
Mulica

Post 26 Apr 2012, 13:31

Morticia » wrote:Ej, to da ću te pitati već ranije.
Kako smrzneš njoke?
Baš kao njoke ili samo komad tijesta pa ga režeš kad se otopi?
Pokušala sam to jednom, ali kad sam ih odledila toliko su bili gnjecavi da sam sve bacila u smeće.
napraviš tijesto, odvojiš njoke, oblikuješ ih, poslažeš na neku tacnu na papir za pečenje, i zalediš, preko noći npr! onda izvadiš, sve ih odvojiš od papira i ubaciš u vrećice za zamrzavanje!
prije kuhanja ih ne odleđuješ, ravno iz zamrzivača bacaš u vrelu vodu! :o

kad ih onako tek napravljene staviš sve skupa u vrećicu, zalipit će se! ako ih odleđuješ, zalipit će se... :ne zna:
Morticia

Post 26 Apr 2012, 13:46

:facepalm:

Ja sam debil. :o

Fala. :top:
Mulica

Post 26 Apr 2012, 17:09

erm...uz one muffine i cupcakese, tribali je ispeć i nešto slano za grickanje! :o

pizza pužići:

Image

i zapečeni kruh sa 'bijelim pizza punjenjem' :misli: :ne zna:

Image
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 26 Apr 2012, 17:45

Morticia » wrote::facepalm:

Ja sam debil. :o

Fala. :top:
Nisi još, ali imaš šanse postati.
Smrznuti njoki nisu ni za kurac.
Svojedobno sam pitao u restoranima, imaju li friške njoke pa se opet više puta posvađao.
Probaj, paš vidit.

I tko je Ljubo iz Siska? :gaah:
ombia

Post 26 Apr 2012, 17:57

Mulice ide to tebe. :top: Ovo bijelo je vrhnje? Topljeni sir?
Mulica

Post 26 Apr 2012, 18:29

morti :rofl: :rofl:
judolino » wrote: Nisi još, ali imaš šanse postati.
Smrznuti njoki nisu ni za kurac.
Svojedobno sam pitao u restoranima, imaju li friške njoke pa se opet više puta posvađao.
Probaj, paš vidit.

I tko je Ljubo iz Siska? :gaah:
pa rijetko koji restoran ima išta friško domaće spravljeno! ne bi me čudilo i da im je pire krumpir onaj iz vrećice :ne zna:
što se njoka tiče, vjerojatno im se ne da to pravit jer su kupovni na dohvat ruke, nisu skupi, a i lijepo izgledaju! meni iskreno, ljepše izgledaju domaći, onako nejednaki, nego kupovni, di su sva braća blizanci! :ne zna:
ombia wrote:Mulice ide to tebe. :top: Ovo bijelo je vrhnje? Topljeni sir?
kiselo vrhnje, 2 jaja, gauda i šunka! :D

sad će bit tortilje, samo da se uploadaju :rofl:
  • Information