Modrić
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
OK, imaš pravo.
Nek te ne začudi oftopičnost.
Modrić je za mene modrić.
Ne gledam ga nit ko vođu nit ko vrijednog za u vatru i vodu.
On je fudbaler. S lošim karakteristikama moralne vertikale. S dobrim karakteristikama dementnog štakora kako ga je neko baš na ovom forumu nazvao.
Ne vrijedi ni više ni manje od toga.
Nego, nadovezat ću što mi pade napamet.
Michael Jackson.
Kralj pop glazbe. Nije on samo to bio nego čovjek od krvi i mesa , pun kompleksa, pri tom pedofil, volio dječake. Umanjuje li to njegovu vrijednost kao umjetnika?
Mhatma Ghandi. Osim što je bio to što je bio i on je bio ajmo reć svojevrstan pedofil. O tome se ne govori. I da, dalje se dive njegovom liku i djelu.
Ima ih još....nisu svi pedofili, nisu svi lopovi ali amnezija na njihove tajne poroke prilično im daje znatan prostor za uzorne i rado spominjane likove u povijesti.
Spomenuti Dražen je bio vrlo neomiljen u sportskim krugovima dok nije eto poginuo. Da, šteta, bio je premlad.
Nek te ne začudi oftopičnost.
Modrić je za mene modrić.
Ne gledam ga nit ko vođu nit ko vrijednog za u vatru i vodu.
On je fudbaler. S lošim karakteristikama moralne vertikale. S dobrim karakteristikama dementnog štakora kako ga je neko baš na ovom forumu nazvao.
Ne vrijedi ni više ni manje od toga.
Michael Jackson.
Kralj pop glazbe. Nije on samo to bio nego čovjek od krvi i mesa , pun kompleksa, pri tom pedofil, volio dječake. Umanjuje li to njegovu vrijednost kao umjetnika?
Mhatma Ghandi. Osim što je bio to što je bio i on je bio ajmo reć svojevrstan pedofil. O tome se ne govori. I da, dalje se dive njegovom liku i djelu.
Ima ih još....nisu svi pedofili, nisu svi lopovi ali amnezija na njihove tajne poroke prilično im daje znatan prostor za uzorne i rado spominjane likove u povijesti.
Spomenuti Dražen je bio vrlo neomiljen u sportskim krugovima dok nije eto poginuo. Da, šteta, bio je premlad.
kurvanjski avatar, a
"Dubinski" -što ti to znači? Duboka su ti salonska razglabanja koja se dotiču tek sićušnih segmenata stvarnog života? Gdje se taj Bazinga bavi temeljnim ljudskim motivatorima kao libido, strah, sreća, itd. koji čine svakog pojedinca -a interakcija pojedinaca čini neko društvo? Govorimo o ljudskoj prirodi, i ja govorim o tome koliko je zaigranost opasna kada se radi o stvarima koje imaju teške posljedice. Nemreš se igrati s tuđim životima... ak ti je do takve igre, odi sam na ruski rulet ili banđi đamping, nemoj svoje društvene igre implementirati u tuđi život (ne mislim na tebe nego općenito, naravno).
Čuo si za "nogometni rat" između Salvadora i Hondurasa? Da, nogomet je bio samo dio igre koja se vodila na širem planu i mnogo dublje - ali baš igra je i dovela do eskalacije sukoba, umjesto da su se obje strane ozbiljnije prihvatile realnih problema. Zapravo, igra je i stvorila dvije strane, postoji samo jedna strana ljudske prirode - a ta je da se ljudi igraju tamo gdje igri ne smije biti mjesto.
I nemoj mi se obraćat tako svisoka u nedostatku validnih argumenata. Ako si završio neke škole više od mene, ne znači da si pojeo svu pamet svijeta. Specijalizacije uglavnom stvaraju samo fah-idiote, za istinskog intelektualca treba još puno više.
what we've got here is failure to communicate
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 677 times
- Been thanked: 1138 times
Ti to ozbiljno? Isticanje činjenice da ne govorimo o istim stvarima jer se tvrdoglavo držiš sažetaka s Wikipedije umjesto da zaviriš u kultno i ključno djelce čije bi ti čitanje uzelo dva-tri sata vremena nije i ne može biti obraćanje svisoka nego banalno upozorenje da su ti zaključci proistekli iz takve "interpretacije" idiotski.
Potpisi su za budale.
Nisam siguran da su optužbe za pedofiliju baš bile utemeljene. Lik je bio osoba bez djetinjstva, jer je taj period proveo po turnejama i komercijalnim angažmanima, to mora ostavit traga na psihu. Optužbe su dolazile iz akvarija s ajkulama gladnog zelembaća, i iz žute štampe.Donna Sole wrote: ↑30 Sep 2018, 13:29...
Michael Jackson.
Ne, ne vjerujem da je lik koji je skladao i otpjevao Lyberian girl baš bio pedofil. Nestretan, neproživljen -da... ali ne baš pedofil u standardnom smislu. Više kao netko gladan ljubavi, odakle god dolazila, samo nek je čista.
Joj, to je lik kojega je vlastita legenda prerasla zahvaljujući jednom legitimnom nacionalnom pokretu. Zapravo je bio zadrta stara perverzna patrijarhalna mrcina sa zgodnim stilom izražavanja koji su tadašnji mediji voljeli zbog novog vala političke korektnosti.Donna Sole wrote: ↑30 Sep 2018, 13:29Mhatma Ghandi. Osim što je bio to što je bio i on je bio ajmo reć svojevrstan pedofil. O tome se ne govori. I da, dalje se dive njegovom liku i djelu.
Bome imaDonna Sole wrote: ↑30 Sep 2018, 13:29Ima ih još....nisu svi pedofili, nisu svi lopovi ali amnezija na njihove tajne poroke prilično im daje znatan prostor za uzorne i rado spominjane likove u povijesti.
al i definicije poroka i perverzija je prilično varijabilna u različitim okolnostima, kao što su sumnjivi i izvori koji tako govore
A znači nas pljesnivce kad krepucnemo nije šteta?Donna Sole wrote: ↑30 Sep 2018, 13:29Spomenuti Dražen je bio vrlo neomiljen u sportskim krugovima dok nije eto poginuo. Da, šteta, bio je premlad.
Sažeci s Wikipedije su propustili natuknuti da to "kultno i ključno djelce" razmatra problematiku i iz perspektive evolucijske psihologije? Kome zapravo treba biti kultno i ključno? Nisam baš vidio da se psiholozi i psihijatri referiraju na njega.Stitch wrote: ↑30 Sep 2018, 14:37Ti to ozbiljno? Isticanje činjenice da ne govorimo o istim stvarima jer se tvrdoglavo držiš sažetaka s Wikipedije umjesto da zaviriš u kultno i ključno djelce čije bi ti čitanje uzelo dva-tri sata vremena nije i ne može biti obraćanje svisoka nego banalno upozorenje da su ti zaključci proistekli iz takve "interpretacije" idiotski.
Mislim da je idiotski baš tu perspektivu propuštati. Jer bez nje svako razglabanje o ljudskoj prirodi nije ništa više od salonskog hipotetiziranja nekompatibilnog realnosti.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 274 times
- Been thanked: 275 times
Eh...nagrade...kazne... Lijepo. Sportski. Kako i priliči naslovu foruma.Stitch wrote: ↑30 Sep 2018, 13:17Jasno da ima, bez toga nema aktivnosti ili rituala koji slijedi dogovorom utvrđene obrasce. Promotriš li povijest ratovanja, procedura je uvijek ista - i to se tek u 20. stoljeću promijenilo, s Hitlerom: jedna strana zamjeri se drugoj, okupe se vojske i izabere bojište. Onda se dohvate i to traje dok ne pobijedi brojniji, spremniji i lukaviji. Njemu slijedi nagrada, a pobijeđenome kazna.
Moderno doba donijelo je dokidanje tih pravila, nažalost, čime su ratovi postali masovniji, bezobzirniji i krvaviji - ali načelno svaki sukob možeš nazvati igrom. Tužiš li koga, ići ćete na sud. Taj je sud posebno mjesto na kojem vladaju posebna pravila, regulirana pravom i zakonima. Da bi dokazao svoj slučaj, moraš slijediti unaprijed određenu proceduru. Svako se kršenje kažnjava, kao u nogometu. Na kraju imaš pobjednika i pobijeđenog.
Izaberi koju god hoćeš djelatnost, napokon. Trgovina, ljubav, politika... Sve je to igra.
Ali toga nema bez nagrađivača/kaznitelja. Trećeg. Plus, elegantno si izbjegao da odgovoriš na drugo pitanje:
Šta ako zapucaš na Marsa baš zato što ti je dojadilo da pucaš kad se Marsu prohtije, ili da se po tebi puca samo zato što ti je, eto, tako grah (pravila) pao a bacao ga - Mars? Ko kad gine? I čemu? A? Meni se već kosa na glavi diže.
Šta ako ti je dotužilo da se tužakaš jer se tako samo brukaš? Govorim o samoponiženju. Šta ako ne ratuješ s onim trećim u podsvijesti kojemu treba dokazati ispravnost ili moralnost poduhvata, dakle uz dopuštenje ili naređenje tog trećeg, nego samo zato da se riješiš bijede, samoinicijativno, smrtno ozbiljno, što rat i jeste, svim silama i sredstvima, bez zadrške, bez da je "s pola srca", bez da je "predstava za javnost", bez da na kraju imaš (i) pobjednika i pobijeđenog, već da na kraju ili budeš pobjednik ili te nema uopšte? Šta ako zaratiš protiv tog trećeg, protiv sudije, koji je istinski drugi? Napast! Šta ako je rat zapravo presudan?
Govorim o odbrambenom ratu, koji traje dok se ne odbraniš. Do potpunog uništenja neprijatelja, gdje si sam sebi na kraju jedini svjedok i onaj koji pravila postavlja ter, zaključno, slobode. Svoja pravila u svoje ruke! Ok, pravila - do rata, a rat je kad pravila više nema i ratuje se za uspostavu novih - do uspostave novih. Rat je nepravilno stanje.
Kažem samo - rat nije sport.
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- MmeTipfeler
Ajmemajko... Nakon tri posta počinje bijeg ideja. 
Huizingin Homo ludens filozofsko je djelce, a ne psihijatrijsko. Ne slažem se sa svime što ondje piše, ali sam ga pročitala. Je li sve igra ili nije, zapravo ovisi o definiciji igre. No to je već posve druga tema.
Prema jednoj od Huizinginih postavki, nogomet i nije baš neka igra jer nije slobodan čin, nego naručeno ponavljanje. Usto i dobro plaćeno.
Huizingin Homo ludens filozofsko je djelce, a ne psihijatrijsko. Ne slažem se sa svime što ondje piše, ali sam ga pročitala. Je li sve igra ili nije, zapravo ovisi o definiciji igre. No to je već posve druga tema.
Prema jednoj od Huizinginih postavki, nogomet i nije baš neka igra jer nije slobodan čin, nego naručeno ponavljanje. Usto i dobro plaćeno.
- Stitch
- Head Honcho
Ne samo filozofsko nego i antropološko, pa i kulturnopovijesno. Huizinga je teoretičar kojega je teško odrediti iz naše perspektive; mi nemamo teoriju i povijest kulture kao disciplinu, a nemamo ni odgovarajuću interdisciplinarnost koja bi omogućila spajanje dviju-triju znanosti kako bismo određeni fenomen pratili iz nekoliko kutova.MmeTipfeler wrote: ↑30 Sep 2018, 19:30Huizingin Homo ludens filozofsko je djelce, a ne psihijatrijsko. Ne slažem se sa svime što ondje piše, ali sam ga pročitala. Je li sve igra ili nije, zapravo ovisi o definiciji igre. No to je već posve druga tema.
Kako god, Huizinga iznimno jednostavno piše. Pitko, bez nepotrebna filozofiranja. I lako ga je shvatiti. Pod uvjetom, jasno, da to želiš.
Krivo. Nogomet jest igra, i jest slobodan čin. Nitko nogometaše nije puškom tjerao da izađu na stadion, čine to svojom voljom. A to što su pritom dobro plaćeni nebitno je.MmeTipfeler wrote: ↑30 Sep 2018, 19:30Prema jednoj od Huizinginih postavki, nogomet i nije baš neka igra jer nije slobodan čin, nego naručeno ponavljanje. Usto i dobro plaćeno.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Nije slobodan čin. Dopusti da citiram. "Igra je funkcija koje se (čovjek) može odreći. (...) Igra se svakoga časa može prekinuti, pa čak i potpuno potisnuti. (...) Igra se u 'slobodno vrijeme'." Tek kada postane dijelom kulture, postaje prisilna i nužna. A to nogomet jest.
Igra je slobodno djelovanje, nevezano s bilo čime drugim, neuvjetovano.
Igra je zabava.
- Stitch
- Head Honcho
A zašto je onda pokojni Stamać dovodio dinamovce na predavanja iz teorije književnosti? 
Misliš li da se nogometaši ne zabavljaju dok odrađuju posao, griješiš. Oni najbolji redovito to čine. Uzmi za primjer Ronaldinha. Ili bilo kojega Brazilca. Svi igraju sa smiješkom na licu. Barem u toj zemlji (ili kulturi), nogomet je još istinska radost.
Ante je to znao. Do Amazone nije mogao. Ali do maksimirske šume jest.
Misliš li da se nogometaši ne zabavljaju dok odrađuju posao, griješiš. Oni najbolji redovito to čine. Uzmi za primjer Ronaldinha. Ili bilo kojega Brazilca. Svi igraju sa smiješkom na licu. Barem u toj zemlji (ili kulturi), nogomet je još istinska radost.
Ante je to znao. Do Amazone nije mogao. Ali do maksimirske šume jest.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Zabava je besplatna radost. Čim se počne plaćati, pretvara se u mafijašku djelatnost.
- Stitch
- Head Honcho
Strogo uzevši, u pravu si. Sport je profesionalizacijom izgubio mnogo toga igračkog, kaže to i Huizinga. Samo, ne bih rekao da je izgubio sve. Novac je donio ozbiljnost, no je li time sport postao zbilja, a ne igra? Nije.
Adise i Harame, pročitajte barem peto poglavlje, počinje na 84. stranici. Iako, knjiga nije opsežna, razmjerno brzo možete je cijelu proći. Bitna su i formalna obilježja, a nalaze se na početku.
Adise i Harame, pročitajte barem peto poglavlje, počinje na 84. stranici. Iako, knjiga nije opsežna, razmjerno brzo možete je cijelu proći. Bitna su i formalna obilježja, a nalaze se na početku.
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 274 times
- Been thanked: 275 times
Stitch wrote: ↑01 Oct 2018, 03:27Strogo uzevši, u pravu si. Sport je profesionalizacijom izgubio mnogo toga igračkog, kaže to i Huizinga. Samo, ne bih rekao da je izgubio sve. Novac je donio ozbiljnost, no je li time sport postao zbilja, a ne igra? Nije.
Adise i Harame, pročitajte barem peto poglavlje, počinje na 84. stranici. Iako, knjiga nije opsežna, razmjerno brzo možete je cijelu proći. Bitna su i formalna obilježja, a nalaze se na početku.![]()
Oćem.
A ja tebi preporučujem drugar Miću. Ni kolega mu Đej Ar Ar nije loš, al mlogosebre pravi Englez.
Haro
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- Stitch
- Head Honcho
Da se vratimo na bitno - tko bi od vas frajera svjedočio protiv Mamića? 
Potpisi su za budale.
- Donna Sole
Ja bi.
Meni je ostao dužan neku lovu.
Meni je ostao dužan neku lovu.
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Stitch
- Head Honcho
Mah, taj smo dio apsolvirali, sada je na redu etika.
Potpisi su za budale.
- Donna Sole
Etika?
Ti bi o etici? Daj se sredi i popij crno, bijelo, slavonsku šljivu ili štogod i reci nam nešto lijepo.
Ti bi o etici u ovoj žabokrečini od sustava. U leglu potkupljenih sudaca. ..nogometnih, pravosudnih, uskoka i ostalih.
Nema etike u sportskom biznisu. I to nije samo problem balkanske škole nogometnog smjera. I fini Europljani pate od sličnih problema. I kod njih ima pronevjera, namještanja kladionica, neplaćanja poreza i sličnih krimi radnji.
Ti bi o etici? Daj se sredi i popij crno, bijelo, slavonsku šljivu ili štogod i reci nam nešto lijepo.
Ti bi o etici u ovoj žabokrečini od sustava. U leglu potkupljenih sudaca. ..nogometnih, pravosudnih, uskoka i ostalih.
Nema etike u sportskom biznisu. I to nije samo problem balkanske škole nogometnog smjera. I fini Europljani pate od sličnih problema. I kod njih ima pronevjera, namještanja kladionica, neplaćanja poreza i sličnih krimi radnji.
kurvanjski avatar, a
Jel ima sexa? Jer bez sexa nemožeš objasnit ljudsku priroduStitch wrote: ↑01 Oct 2018, 03:27...
Adise i Harame, pročitajte barem peto poglavlje, počinje na 84. stranici. Iako, knjiga nije opsežna, razmjerno brzo možete je cijelu proći. Bitna su i formalna obilježja, a nalaze se na početku.![]()
pazi, Vladislavci...
- Stitch
- Head Honcho
Noć je najmračnija neposredno prije zore.Donna Sole wrote: ↑01 Oct 2018, 17:43Etika?
Ako ne sad, kad ćeš o etici? Znaš kako se veli, zlo pobjeđuje jer dobri ljudi sjede i ne čine ništa. Ova zemlja treba promjenu mentaliteta i duhovnih vrijednosti.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Apsolutno se slažem. Kako ćemo to mijenjati? Organiziranjem tribina na trgovima, knjižnicama, učionicama, forumima , fejsbucima ii ćemo izaći na ulice?
ja sam svaki dan na ulici i jebemim mater. I bude samo zabavno. Svi se slažu.
I jebesesvima.
kurvanjski avatar, a
- Stitch
- Head Honcho
Jest, nije da smo osobito revolucionarni. Nismo Bosanci. 
Potpisi su za budale.
-
- Information
-