ma imaju svi pravo govoriti, samo meni je problem taj što npr. za kuki i byrona imam osjećaj da su bili debelo nezadovoljni odnosom svojih roditelja prema njima samima. drugim riječima, da neprestano govore o svojim roditeljima i sebi kad se referiraju na imaginarne a zle roditelje i imaginarnu a savršenu djecuaisling » wrote: Kakav je to svijet u kojem jedni imaju pravo udarati, a drugi nemaju pravo ni govoriti?
djeca nisu savršena, to je svakom normalnom jasno. dobro šmokljan kaže, ona su potencijal. zanemarivati činjenicu da će dijete ispitivati granice jednako je smatrati ih retardiranima. meni je užasno žao djece čiji su (zdravi) potencijali uništeni dopuštanjem da se pretvore u velike manipulatore. tim više što je samo trebalo uključiti malo zdravog razuma, na vrijeme, a ne nekakve batine
to što je netko sjeban prestrogim roditeljima ne znači da u svakom razmaženom derištu može gledati savršeno biće
prije nekoliko dana frendica mi je rekla da je dala po guzi svojoj trogodišnjakinji. ja sam se zgrozila, ali na prvi dio priče. išlo se u vrtić, tražila se igračka. ljubičastog dinosaura nigdje nije bilo. deračina. tražilo se, tražilo i napokon našlo. opet deračina. pokušaj razgovora. trogodišnjakinja zavitlala dinića u zid. pa kako pa zašto, opet pregovori. zatim slijedilo opet nekoliko faza koje nisam upamtila jer sam već počela zamišljati svoju inače inteligentnu frendicu kako pleše, puzi i zabavlja malu. rekla sam joj da je stvarno idiotski što joj je dala po guzici. tu se mogu apsolutno složiti i s kuki i s dimnjak i s bajom, sa svima
ali gledati u djetetu nekakvog ravnopravnog partnera, u startu je promašaj. u nekim slučajevima može odvesti u pravu katastrofu
ps: bio mali u vrtiću (isto trogodišnjak