Veganska prehrana roditelja i za djecu?

O djeci, brigama i radostima roditeljstva
Pješčana

Post 01 Oct 2011, 19:43

kuki » wrote: Ne. Dijete koje je u toj dobi hranjeno veganski nema razloga napredovati išta lošije od djece roditelja koji jedu meso, njihova se prehrana u toj dobi tek neznatno razlikuje.
.
moguće si previdjela što sam napisala:
dakle:
Pješčana wrote:koliko sam ja shvatila članak koji sam ovdje stavila, ta obitelj ima više djece.
bebi ne daješ povrće i voće do nekog šestog mjeseca života.
do tada jede majčino mlijeko i formulu.
pretpostavit ću da mu nisu dali formulu, nego da je živjelo od majke veganke.
koja je, moguće, svojim dotadašnjim trudnoćama i dojenjima dovoljno iscrpla vlastite zalihe da njeno mlijeko i nije bilo dovoljno nutritivno.
znaš kako ženama bebe povuku kalcij iz kostiju i zubiju? misliš da ne rade to isto s mineralima i vitaminima?
ja stvarno ne mislim da je prvo dijete te žene imalo jednaku šansu kao i ovo namlađe, umrlo. šta ti misliš
dakle, njihova prehrana nikako nije ista, ako mlijeko žene koja doji nema dovoljno nutritivnih tvari u sebi.

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 19:44

JPK » wrote: Gle, s jedne strane imamo znanstveni konsenzus da je testiranje na životinjama potpuno nezamjenjivo, a s druge strane imamo prijatelje živina koji tvrde da je sve to globalna zavjera farmaceutske industrije.
Pametnome dosta.
Ni znanost nije čvrsta i nepromjenjivih "konsenzusa", mada - zanima me isto gdje se to može pročitati?
Može i knjiga, ne mora biti na netu, baš me zanima.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Eks

Post 01 Oct 2011, 19:49

Beta ženka » wrote:
Ni znanost nije čvrsta i nepromjenjivih "konsenzusa", mada - zanima me isto gdje se to može pročitati?
A kako bi ti testirala lijekove? I je li uopće moralno davati djetetu lijekove koji su testirani na životinji?
kuki

Post 01 Oct 2011, 19:49

kuki » wrote: Đepika, kad mi misliš odgovoriti kolikim količinama meda, mesa i jaja moram hraniti maleni kolačić da mi ne skapa od gladi sa deset mjeseci?
Trebala bi imati dovoljno mlijeka do te dobi
Do desetog mjeseca? Ne, ne bih.

JPK » wrote: A kad ti meni misliš odgovoriti zašto braniš vegansku hranidbu djece, a na ostale roditeljske aktivnosti koje nisu dovoljno sigurne se obrušavaš kao pitbul?
Nisam vidjela da si me pitao igdje. Uopće ne branim vegansku prehranu djece. Ako je istina da djeca vegani slabije napreduju, onda bi njihovi roditelji trebali razmotriti svoje etičke principe, vidjeti kako se u njih uklapa zanemarivanje zdravlja djece, i kupovati im jaja sretnih koka i mlijeko sretnih krava. Djeca vegetarijanci ne napreduju ništa lošije.

Pokušavam objasniti da senzacionalistički neinteligentni članak ne pruža informacije, nego materijal za kolektivno zgražanje bez razmišljanja, i da je nemoguće da dijete od deset mjeseci umre imajući tri i pol kile jer nije jelo meso i jaja.

Prema tablici dohrane iz knjige Moja prva godina žumanjci se uvode s 10 mjeseci, bjelanjci s 13, bijela riba sa 7 mjeseci, plava s 13, mesa sa 7-9, sir, jogurt s 11 mj. Prema vege tablici, meso se zamjenjuje mahunarkama, koliko se sjećam.
kuki

Post 01 Oct 2011, 19:52

Pješčana » wrote: dakle, njihova prehrana nikako nije ista, ako mlijeko žene koja doji nema dovoljno nutritivnih tvari u sebi.
Ako ti je dojeno dijete gladno i ne napreduje, onda odeš u ljekarnu i kupiš kutiju AD-a i bočicu. Napisala sam to već. Koliko još puta želiš da to napišem i mogu li kopipejstati prijašnje svoje postove ili baš inzistiraš na tome da svaki put ispočetka pišem jednu te istu stvar jer si ti lijena razumjeti napisano?
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 19:53

ex_anais » wrote:
A kako bi ti testirala lijekove? I je li uopće moralno davati djetetu lijekove koji su testirani na životinji?
Već sam napisala gore da bi notorni kriminalci bili odlični dobrovoljci. :)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Eks

Post 01 Oct 2011, 19:55

Beta ženka » wrote: Već sam napisala gore da bi notorni kriminalci bili odlični dobrovoljci. :)
Ok, trenutno se to ne radi. I što s bolesnim djetetom?
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 19:55

ex_anais » wrote:
Ok, trenutno se to ne radi. I što s bolesnim djetetom?
Daš mu lijek, naravno. Jesam li igdje napisala suprotno?
Eks

Post 01 Oct 2011, 19:59

Beta ženka » wrote:
Daš mu lijek, naravno. Jesam li igdje napisala suprotno?
Ali to je zaobilaženje kampanje protiv patnji životinja, ne? Gdje je tu dosljednost?
Silajn

Post 01 Oct 2011, 20:01

Ajmo logično; veganska (a i svaka druga vanstandardna) prehrana traži i više znanja i više discipline. Poznavajuć ljudsku psihu, rekla bih da dobar dio ljudi koji se upuštaju u te neke režime prehrane nemaju pojma što rade.
Ja sam se skoro godinu dana spletom okolnosti (makrobiotički restoran u susjedstvu + ljenost) gotovo isključivo hranila makrobiotički. I nije mi bilo dobro, najkraće rečeno bila sam slaba, a hrana mi je bila super, da se razumijemo. S obzirom da znam dosta ljudi koji se tako hrane i zdravi su i lijepi, zaključila sam da je problem u meni. Ili imam drukčiji metabolizam ili se ipak ne hranim kako treba. Do danas nisam sigrna, ali vrlo je vjerojatno da sam usljed neinformiranosti, jer me ni najmanje nije zanimalo učit o tome što jedem, jela nedovoljno nečega što mi treba.
Primijetila sam da je većina mojih prijateljica počela jako pazit na hranu tek kad su se razmnožile, a mislim da ni meni ne bi bilo svejedno što mi dijete jede, bilo iz cice ili iz tanjura. Na sebe baš ne pazim :o
kuki

Post 01 Oct 2011, 20:02

ex_anais » wrote:
Ali to je zaobilaženje kampanje protiv patnji životinja, ne? Gdje je tu dosljednost?
Ti raspravljaš s nekime tko posta na ovom topiku, ili s nekim generičkim veganom kakvog si zamišljaš? :D
Eks

Post 01 Oct 2011, 20:04

Silajn » wrote:Ajmo logično; veganska (a i svaka druga vanstandardna) prehrana traži i više znanja i više discipline. Poznavajuć ljudsku psihu, rekla bih da dobar dio ljudi koji se upuštaju u te neke režime prehrane nemaju pojma što rade.
Ja sam se skoro godinu dana spletom okolnosti (makrobiotički restoran u susjedstvu + ljenost) gotovo isključivo hranila makrobiotički. I nije mi bilo dobro, najkraće rečeno bila sam slaba, a hrana mi je bila super, da se razumijemo. S obzirom da znam dosta ljudi koji se tako hrane i zdravi su i lijepi, zaključila sam da je problem u meni. Ili imam drukčiji metabolizam ili se ipak ne hranim kako treba. Do danas nisam sigrna, ali vrlo je vjerojatno da sam usljed neinformiranosti, jer me ni najmanje nije zanimalo učit o tome što jedem, jela nedovoljno nečega što mi treba.
Primijetila sam da je većina mojih prijateljica počela jako pazit na hranu tek kad su se razmnožile, a mislim da ni meni ne bi bilo svejedno što mi dijete jede, bilo iz cice ili iz tanjura. Na sebe baš ne pazim :o
Amen. Nije to za svakoga. Nažalost, svakom padne na pamet. Samo, da im barem padne na pamet samo za sebe.
Mada, uvjerena sam da bih i ja drukčije razmišljala da me se sustavno izlaže filmovima o mučenju i ubojstvima životinja. Pošemeri to čovjeka.
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 20:04

ex_anais » wrote:
:confused:

Ček, ako je netko dosljedan pa ne uzima niti lijekove - onda ugrožava svoj život ili život svojeg djeteta, jel tako?
Ako je nedosljedan - najbolje da onda odustane od svega jer bitna je dosljednost, pa onda nek raspali i po mesini, obuče kožnjak i, da karikiram, šutne prvu mačku na putu? :facepalm:

Pa i ja pobijem mrave kad mi naprave invaziju na kuću, ili stršljena koji se ne dâ istjerati iz sobe. Jebi ga, ni oni ne bi bili sretni niti milostivi da ja njima upadnem u njihovo stanište. Koji izbor imam - biti nedosljedna budala ili fanatična budala? Ili jednostavno prijeći "nazad na onu stranu" i ponašati se kao da me ništa od toga ne dira? A dira me.
Eks

Post 01 Oct 2011, 20:06

Beta ženka » wrote: :confused:

Ček, ako je netko dosljedan pa ne uzima niti lijekove - onda ugrožava svoj život ili život svojeg djeteta, jel tako?
Ako je nedosljedan - najbolje da onda odustane od svega jer bitna je dosljednost, pa onda nek raspali i po mesini, obuče kožnjak i, da karikiram, šutne prvu mačku na putu? :facepalm:
Pokušavam predočiti dokud sve može otići takva filozofija. Ne kažem da su svi militantni, ali oni koji jesu i time ugrožavaju život svoje djece su upravo ti isti idioti koji druge nazivaju ubojicama i podržavateljima mučenja.
Stoga, zašto ne biti dosljedan? Inače mnogi agresivni pristupi i bacanje boje na žene u krznenom kaputu postaju obično licemjerje.
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 20:08

ex_anais » wrote:
Pokušavam predočiti dokud sve može otići takva filozofija. Ne kažem da su svi militantni, ali oni koji jesu i time ugrožavaju život svoje djece su upravo ti isti idioti koji druge nazivaju ubojicama i podržavateljima mučenja.
Stoga, zašto ne biti dosljedan? Inače mnogi agresivni pristupi i bacanje boje na žene u krznenom kaputu postaju obično licemjerje.
Draga, budi ti i dalje dosljedna u svojim stavovima, ja ću u svojima i dalje biti licemjerna. :mig:
Eks

Post 01 Oct 2011, 20:08

kuki » wrote: Ti raspravljaš s nekime tko posta na ovom topiku, ili s nekim generičkim veganom kakvog si zamišljaš? :D
Ne, vi koji ste razumni očito ne možete sebi predočiti da postoje i nerazumni koje itekako zaludi cijela veganska filozofija. Ovdje pričam o tome. Bez paralela sa svim ostalim nerazumnim ljudima na svijetu.
Eks

Post 01 Oct 2011, 20:09

Beta ženka » wrote:
Draga, budi ti i dalje dosljedna u svojim stavovima, ja ću u svojima i dalje biti licemjerna. :mig:
Jesam ja tebi rekla da si ti licemjerna? Osim ako si na nekog bacala boju. Onda se ispričavam. :zubo:
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 20:09

ex_anais » wrote:
Ne, vi koji ste razumni očito ne možete sebi predočiti da postoje i nerazumni koje itekako zaludi cijela veganska filozofija. Ovdje pričam o tome. Bez paralela sa svim ostalim nerazumnim ljudima na svijetu.
Naravno da postoje.
Poanta i bît svega je da zaluđenika ima posvuda, ne samo među veganima.
Kao i da nisu svi vegani zaluđenici.
Kome nije jasno - a jebi ga.
kuki

Post 01 Oct 2011, 20:10

ex_anais » wrote: Stoga, zašto ne biti dosljedan?
Ne znam, možda jer ne želiš da ti dijete umre od upale pluća? Nisam veganka, samo nagađam.
JPK

Post 01 Oct 2011, 20:10

Beta ženka » wrote:
Tako je, znanost nije nepromjenjiva, zato prigrlimo propagandu pž!

http://royalsociety.org/policy/publicat ... -research/
http://books.nap.edu/openbook.php?record_id=10733

Ovo su izjave britanske i američke akademije i odražavaju znanstveni konsenzus.
Biti i mniti svemiropolisno
Eks

Post 01 Oct 2011, 20:11

Beta ženka » wrote:
Naravno da postoje.
Poanta i bît svega je da zaluđenika ima posvuda, ne samo među veganima.
Kao i da nisu svi vegani zaluđenici.
Kome nije jasno - a jebi ga.
Ne. Jasno je to meni. Ali mi nije jasno kako ne shvaćate da nekom lijenom i neinformiranom može biti fatalna i kobna greška hraniti dijete takvom prehranom? Ne mora to dijete završiti fatalno, ali može mu biti loše, bez obzira na pohode liječniku. Neće ga liječnik nasilu hraniti.

Silajn je iznijela dobar primjer. Niste se osvrnuli.
Silajn

Post 01 Oct 2011, 20:11

ex_anais » wrote: Mada, uvjerena sam da bih i ja drukčije razmišljala da me se sustavno izlaže filmovima o mučenju i ubojstvima životinja. Pošemeri to čovjeka.
Iskreno, ja takve filmove jednostavno ne mogu podnijeti, ali meni se i bez njih ljudi kao vrsta prilično gade. Jebiga. Žao mi je što smo vrsta koja opstaje na štetu drugih vrsta, ali ne jebe me to, jebe me iživljavanje. Naročito mi se gadi potrošačko (aktualno) društvo i da, živim u trajnom konfliktu sa sobom.
Eks

Post 01 Oct 2011, 20:12

kuki » wrote: Ne znam, možda jer ne želiš da ti dijete umre od upale pluća? Nisam veganka, samo nagađam.
Bila sam sarkastična. Pokušavam predočiti razmišljanje prosječnog fanatika koji dovede dijete u opasnost zbog svojih uvjerenja. Ne mora biti tako ekstremno kao taj moj primjer kojeg sam iskarikirala.
Beta ženka

Post 01 Oct 2011, 20:14

JPK » wrote: Tako je, znanost nije nepromjenjiva, zato prigrlimo propagandu pž!

http://royalsociety.org/policy/publicat ... -research/
http://books.nap.edu/openbook.php?record_id=10733

Ovo su izjave britanske i američke akademije i odražavaju znanstveni konsenzus.
Zanimljivo, iz 2006. Znanost je tako čvrsta i nepromjenjiva:

http://www.usatoday.com/tech/science/20 ... ests_N.htm

http://antidote-europe.org/releases/wil ... on-animals

Thank you and good night.
Eks

Post 01 Oct 2011, 20:14

Silajn » wrote:
Iskreno, ja takve filmove jednostavno ne mogu podnijeti, ali meni se i bez njih ljudi kao vrsta prilično gade. Jebiga. Žao mi je što smo vrsta koja opstaje na štetu drugih vrsta, ali ne jebe me to, jebe me iživljavanje. Naročito mi se gadi potrošačko (aktualno) društvo i da, živim u trajnom konfliktu sa sobom.
Ja ih ne gledam. Nisam dovoljno psihički čvrsta za to. Ne gledam ni filmove o Aušvicu.
Gadi se i meni mnogo stvari. Radikalne skupine pogotovo, bilo koje vrste.
  • Information