Veganska prehrana roditelja i za djecu?
- schmokljan
Odredio sam se. Hrvati su ubojice, kao i svaki narod. Ajmo sad o veganstvu.
Animal rights teroristi su u Americi najopasniji domaći teroristi. Mi još nismo dogurali dotle. Tamo i u zapadnoj Europi laboratoriji na kojima se eksperimentira na životinjama imaju zaštitu poput vojnih objekata, zbog tih luđaka. U tajnosti se drže i imena ljudi koji tamo rade jer im postavljaju bombe pred kućama. Na zapadnoeuropskom sveučilištu na kojem radim su nedavno izvršili napad i uništili neki GMO projekt.xibalba » wrote:
A ja logično očekujem da netko to se razbacuje takvim ultradesničkim zadrtim izjavama to nečim i potkrijepi: statističkim podacima o tim zločinima, recimo.
Ne radi se tu samo o zanemarivanju djece, očito pojma nemaš o čemu govoriš.
Jel tebi jasno da se pripadnost narodu dobiva rođenjem, a ne izborom, i da hrvatstvo ne podrazumijeva nikakav zajednički stav i zajednički skup načela, za razliku od veganstva? I da to čini tvoju analogiju izuzetno bedastom?Pribrojimo tome zločine počinjene u ime hrvatstva (da zamijenim "veganstvo" iz tvojeg posta) i tvojom smo logikom došli do osude cijelog hrvatskog naroda: čista psihopatologija, Hrvati ubijaju novorođenčad, kolju ne samo svoju djecu nego i tuđu (Aleksandra Zec, da nabrojim samo jedno dijete).
Slijedom tvoje logike i tvojih postova, "odredi" se o tome. Preuzmi dio krivnje za to.
(Usput, što znači "odrediti se o nečemu"?)
Zašto ti i tebi slični ubijate novorođenčad i koljete nervatsku djecu u ime neke vaše ideologije?
Jer ako si Hrvat, onda si jedan od tih koji to rade i logično očekujem da se "o tome odrediš".
Biti i mniti svemiropolisno
Ajmo.schmokljan » wrote:Odredio sam se. Hrvati su ubojice, kao i svaki narod. Ajmo sad o veganstvu.
Među veganima ima jednako toliko kretena (u postocima) koliko ih ima među bilo kojom drugom skupinom ljudi (a razvrstaj ljude po čemu god hoćeš).
Nažalost, još je više onih u "svekolikom pučanstvu" koji samo čekaju priliku da naprave podjelu "mi" i "oni" (bez obzira je li riječ o boji kože, nacionalnosti, seksualnoj orijentaciji, životnoj filozofiji, spolu, vjerskoj opredijeljenosti ili prehrambenim navikama) pa da svoju psihopatologiju (koju tako voliš spominjati) imaju kamo usmjeriti.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
- Lord Byron
Gle, ako iz tvrdnje "ovo što si napisao je retorika rigidnih desničara" tebi slijedi tvrdnja da si rigidni desničar, onda mi je s tobom teško razgovarati. Ne znam razgovarati s liberalima koji su toliko liberalni da bi "verbalno pobili" sve one koji, eto, nisu.schmokljan » wrote:Relativiziraš. Iz toga što ti tvrdiš proizlazi da sam ja rigidni desničar, a vegani miroljubiv svijet. Istina je obrnuta i ja se branim.
Strah me i pomisliti kako zamišljaš sva ta obvezna izjašnjavanja o kojima pišeš.
Hm, ja bih te ipak korigirala: među bilo kojom drugom radikalnom skupinom (a razvrstaj radikalne po čemu god hoćeš).xibalba » wrote:
Ajmo.
Među veganima ima jednako toliko kretena (u postocima) koliko ih ima među bilo kojom drugom skupinom ljudi (a razvrstaj ljude po čemu god hoćeš).
- schmokljan
Ne, među veganima ih ima više, pretpostavljam da je razina psihopatologije jednaka kao u glasača HDZ-a, a osjetno viša nego u vikend-alkoholičara.xibalba » wrote:
Ajmo.
Nažalost, još je više onih u "svekolikom pučanstvu" koji samo čekaju priliku da naprave podjelu "mi" i "oni" (bez obzira je li riječ o boji kože, nacionalnosti, seksualnoj orijentaciji, životnoj filozofiji, spolu, vjerskoj opredijeljenosti ili prehrambenim navikama) pa da svoju psihopatologiju (koju tako voliš spominjati) imaju kamo usmjeriti.
Podjela "mi i oni" je neophodna, doživljavam, naime, upravo tjelesnu bol kada mi bog govori kako smo svi mi ljudi isti. Nastojim mu objasniti da nismo svi isti, da ima nas koji ne samo da razmišljamo i sumnjamo u njega, nego koji čak nismo niti fascinirani otajstvom, žrtvovanjem prvorođenca i odricanjem. "Sereš", kaže mi u takvim trenucima bog, no ne uzima mi previše za zlo, smekšo se od kada mu se sin vratio. "A pogleč vegane", kažem mu u tim trenucima, a on mi odmah obeća raj spoznavši još jednom, blago je dementan, što hoda kuglom zemaljskom.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Pripadnost narodu stvar je osobnog izbora svakog pojedinca, a ne zajedničkog stava i načela.JPK » wrote:
Jel tebi jasno da se pripadnost narodu dobiva rođenjem, a ne izborom, i da hrvatstvo ne podrazumijeva nikakav zajednički stav i zajednički skup načela, za razliku od veganstva? I da to čini tvoju analogiju izuzetno bedastom?
- schmokljan
AA grupe su davno definirale ta izjašnjavanja i nema govora o fašizmu. "Ja sam schmokljan i ja sam Hrvat." Prvi put je teško za izreći, ali poslije ide bez problema. Doza stida ostaje, ali ja se stida ne stidim.Lord Byron » wrote: Gle, ako iz tvrdnje "ovo što si napisao je retorika rigidnih desničara" tebi slijedi tvrdnja da si rigidni desničar, onda mi je s tobom teško razgovarati. Ne znam razgovarati s liberalima koji su toliko liberalni da bi "verbalno pobili" sve one koji, eto, nisu.
Strah me i pomisliti kako zamišljaš sva ta obvezna izjašnjavanja o kojima pišeš.
Osobnog izbora? A što ćemo s kulturom?ElliQuinn » wrote: Pripadnost narodu stvar je osobnog izbora svakog pojedinca, a ne zajedničkog stava i načela.
- Lord Byron
- schmokljan
Naslov je doista sporan - moj prijedlog je: "Vegani - kako jelom svjedočiti istinu"
- Beta ženka
Ja nisam ni u jednoj skupini niti organizaciji bilo kakvih vegića, nemam potrebu poistovjećivati se s ikime, niti se ograđivati od koga. Ljudima ne govorim o svojoj prehrani dok me ne povuku za jezik, pitaju zašto u tanjuru nemam meso itd. Niti mi smetaju svejedi za stolom. Jesam li ja onda luda?
Btw, imam nelijepo mišljenje o djeliteljima drugih u skupine (koje su, naravno, po difoltu loše i zle ako imaju drukčije stavove i stil života), kao i onima koji se MORAJU jako identificirati s nekom skupinom, bilo po hrani, bilo muzici, bilo narodnosti itd. Šuplji ljudi s manjkom svojeg ja, ukratko.
JPK, ja bih iskreno da sam i kao dijete bila mršavija od drugih, a ne kao bure kojemu je pečena svinjetina maltene desert (da, ne šalim se).
s nekom skupinom, bilo po hrani, bilo muzici, bilo narodnosti itd. Šuplji ljudi s manjkom svojeg ja, ukratko.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Teško da je pripadnost narodu stvar osobnog izbora*, a ja nisam rekao ni da je stvar zajedničkog stava i načela, pa uopće ne razumijem što hoćeš reći.ElliQuinn » wrote: Pripadnost narodu stvar je osobnog izbora svakog pojedinca, a ne zajedničkog stava i načela.
*naravno, mogu se ja izjasniti kao Aboridžin na sljedećem popisu, ali to ne znači puno.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Ne vidjeh ne ispred zajedničkog stava i načela.JPK » wrote: Teško da je pripadnost narodu stvar osobnog izbora*, a ja nisam rekao ni da je stvar zajedničkog stava i načela, pa uopće ne razumijem što hoćeš reći.
*naravno, mogu se ja izjasniti kao Aboridžin na sljedećem popisu, ali to ne znači puno.
Stvarno?JPK » wrote:
Animal rights teroristi su u Americi najopasniji domaći teroristi.
Koliko je mrtvih bilo u njihovim terorističkim napadima. Brojke, molim.
Znači, vegani osim što zanemaruju djecu postavljaju bombe u kuće znanstvenika i najopasniji su teroristi?Ne radi se tu samo o zanemarivanju djece, očito pojma nemaš o čemu govoriš.
Pa, kvragu, prestanimo onda bezveze trkeljati o Darfuru ili Talibanima i takvim stvarima, usredotočimo se na borbu protiv vegana. Na globalnoj razini. Mislim, ipak su oni, kao što kažeš, najveće zlo. Barem u Amarici. Srećom, kod nas se još nisu toliko razmahali. Pa samo održavaju militantne skupove po Trgu.
Budući da mi još nitko nije objasnio o kojim se to veganskim skupovima govori, jesu li to možda oni skupovi na kojima je pjevao Thompson? Jer on mi po tvom opisu zvuči kao vegan. Možda se još nije javno "odredio", ali kladim se da doma potajno sam radi tofu i mlijeko od badema.
U cijeloj ovoj raspravi u kojoj se SVE ljude koji ne jedu ništa životinjskog podrijetla proziva teroristima, zločincima i djecoubojicama, MOJA je analogija bedasta?Jel tebi jasno da se pripadnost narodu dobiva rođenjem, a ne izborom, i da hrvatstvo ne podrazumijeva nikakav zajednički stav i zajednički skup načela, za razliku od veganstva? I da to čini tvoju analogiju izuzetno bedastom?
Really?
Pa uzmimo onda vjeru. Pripadnost vjeri ne stječe se rođenjem.
Dakle: katolici su pedofili koji uništavaju dječje živote, siluju vlastitu i tuđu djecu, ubijaju novorođenčad, kolju nekatolike, siluju žene, rade zvjerstva, sve u ime svoje ideologije.
Statistički, najveći broj zločina u Hrvatskoj počinili su katolici.
Je li ova analogija bolja?
Ili će vama dvojici napokon doći iz dupeta u glavu da je ovo što vi radite okomljujući se na vegane isto ono što je u podlozi svakog -izma?
Ovo je počelo kao topik o tome je li u redu da roditelji vegani tako hrane svoju djecu.
Većina razumnih forumaša odgovorila je na to pitanje razumnim odgovorom. Osim vas dvojice.
Vi ste krenuli s psihopatologijom i zločinima i terorizmom. Samo čekam da još napišete da su vegani zapravo gmazovi mjenjolici koji vladaju svijetom pa da slika bude potpuna.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
- schmokljan
Čak štaviše, prilažem i pjesmu koja bi mogla biti himna vegana, kad bi iskrenosti bilo, no nema je, nema je...
"Tri vegana na ovčjim otocima"
Tri vegana na otoku sreće
(Avaj, mesožderske)
Gladovala, gladovala dugo u noć
Jedan pod nož morao je doć
"Tri vegana na ovčjim otocima"
Tri vegana na otoku sreće
(Avaj, mesožderske)
Gladovala, gladovala dugo u noć
Jedan pod nož morao je doć
- Beta ženka
pardon, na mobitelu sam i nemrem editirat jer mi ne prikazuje cijeli post - kad dođem na komp. Btw, ova tema se pretvara u onu sa SoN-a, duga, iscrpljujuća, ukrug se vrteća bez zaključka, pobjednika ili konsenzusa. A i VL i RL su me naučili da je besmisleno sudjelovati u ovome. Al ću se još malo zabavljati čitanjem. 
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
- schmokljan
Da, ali naš bog oprašta. A kome će se vegani moliti za oprost - bogu Vegiju? A za pokoru - korov. Pogriješih, to je standardna prehrana. Mislim - kakav je to bog koji podanike drži u stalnoj pokori? Mi se katolici, a bogme pravoslavci pogotovo, znamo i proveselit i susjedovu kuću zapalit i ženu mu silovat - a kakva veselja imaju vegani, reci ti meni.xibalba » wrote: ...
Pa uzmimo onda vjeru. Pripadnost vjeri ne stječe se rođenjem.
Dakle: katolici su pedofili koji uništavaju dječje živote, siluju vlastitu i tuđu djecu, ubijaju novorođenčad, kolju nekatolike, siluju žene, rade zvjerstva, sve u ime svoje ideologije.
...
Samo čekam da još napišete da su vegani zapravo gmazovi mjenjolici koji vladaju svijetom pa da slika bude potpuna.
- Beta ženka
Koje loše trolanje. 
Nešto se ti puno uzdaš u tog svog boga. U što bi se uzdao da tebi spale kuću i siluju ženu? Okrenuo bi drugi obraz, tj. guzu, da siluju i tebe? Bog će te odmah uzeti u raj, a i njima će oprostiti ionako.
Nešto se ti puno uzdaš u tog svog boga. U što bi se uzdao da tebi spale kuću i siluju ženu? Okrenuo bi drugi obraz, tj. guzu, da siluju i tebe? Bog će te odmah uzeti u raj, a i njima će oprostiti ionako.
Pretpostavljam da ovakve stvari nisu ništa za tebe (nema direktno mrtvih):
http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_Lib ... DepartmentIn June 1990, two days apart, bombs exploded in the cars of Margaret Baskerville, a veterinary surgeon working at Porton Down, a chemical research defence establishment, and Patrick Max Headley, a professor of physiology at Bristol University. Baskerville escaped without injury by jumping through the window of her mini-jeep when a bomb using a mercury-tilt device exploded next to the fuel tank. During the attack on Headley, which New Scientist writes involved the use of plastic explosives, a 13-month-old baby passing by in a stroller suffered flash burns, shrapnel wounds to his back, and a partially severed finger.[61
Ako misliš da je FBI nepravedno optužio AR fanatike kao najopasnije domaće teroriste, možda bi se trebala njima požaliti za povredu ugleda.Znači, vegani osim što zanemaruju djecu postavljaju bombe u kuće znanstvenika i najopasniji su teroristi?
Pa, kvragu, prestanimo onda bezveze trkeljati o Darfuru ili Talibanima i takvim stvarima, usredotočimo se na borbu protiv vegana. Na globalnoj razini. Mislim, ipak su oni, kao što kažeš, najveće zlo. Barem u Amarici. Srećom, kod nas se još nisu toliko razmahali. Pa samo održavaju militantne skupove po Trgu.
Recimo, ovaj: http://dalje.com/hr-hrvatska/spancirfes ... jom/378864Budući da mi još nitko nije objasnio o kojim se to veganskim skupovima govori, jesu li to možda oni skupovi na kojima je pjevao Thompson? Jer on mi po tvom opisu zvuči kao vegan. Možda se još nije javno "odredio", ali kladim se da doma potajno sam radi tofu i mlijeko od badema.
Trolaš li, ili samo ne znaš čitati?U cijeloj ovoj raspravi u kojoj se SVE ljude koji ne jedu ništa životinjskog podrijetla proziva teroristima, zločincima i djecoubojicama, MOJA je analogija bedasta?
Really?
Centralno načelo kršćanstva nije ni pedofilija, ni silovanje, a ni ubijanje. Ako se pedofilija i razne grozne stvari zataškavaju u RKC i licemjerno se okreće glava na drugu stranu (i u RKC i u narodu), to se radi iz čisto pragmatičnih razloga, a ne zato što se bilo RKC bilo licemjerna pastva slažu s pedofilima po ideološkoj liniji.Pa uzmimo onda vjeru. Pripadnost vjeri ne stječe se rođenjem.
Za razliku od situacije u veganstvu, gdje je ista zločinačka ideologija u pozadini, ali neki su manje ekstremni a neki više.
Opet, analogija je potpuno promašena.
Koji penis ti ova floskula znači? Ovo što mi radimo je u pozadini magnetizma?Ili će vama dvojici napokon doći iz dupeta u glavu da je ovo što vi radite okomljujući se na vegane isto ono što je u podlozi svakog -izma?
Pitaj bilo kojeg od tih veganskih roditelja bi li zabranili testiranje farmaceutskih proizvoda na životinjama.Ovo je počelo kao topik o tome je li u redu da roditelji vegani tako hrane svoju djecu.
Većina razumnih forumaša odgovorila je na to pitanje razumnim odgovorom. Osim vas dvojice.
Vi ste krenuli s psihopatologijom i zločinima i terorizmom. Samo čekam da još napišete da su vegani zapravo gmazovi mjenjolici koji vladaju svijetom pa da slika bude potpuna.
Evo, to je već podržavanje zločina koji bi imao veće posljedice od komunizma i nacizma zajedno.
Ispričavam se ako je netko napisao, ovaj topik zbilja nemam volje čitati. Dijete od deset mjeseci ima tri i pol kile i umre. Okej, znam da nitko ne razmišlja dok čita žute članke, ali molim vas, barem deset sekundi razmišljanja. Deset. Pliz. 
Dijete od deset mjeseci i tri i pol kile je sustavno izgladnjivano. Ne, nije umrlo s 3 i pol kile jer nije probalo piletinu ni pojelo 10 Montea. Umrlo je od gladi jer je sustavno izgladnjivano, a roditelji su mu prokleti idioti, ubojice, ili psihički izuzetno bolesne osobe.
Veganska beba od deset mjeseci može biti sasvim lijepo uhranjena s deset mjeseci. Sisa (ili adaptirano, a ako je već toliki problem da to bude adaptirano životinjsko mlijeko, postoje i neživotinjska), nešto voća, nešto povrća, nešto žitarica, nešto mahunarki, i eto ga živo, zdravo i dobro uhranjeno djetešce od deset mjeseci.
Ili djeca roditelja nevegana radosno žderu sarme od rođenja, a s mjesec dana se uvode odojci, pa svoju težinu u dobi od deset mjeseci duguju činjenicu da veselo krkaju meso od rođenja?
Vi koji popušite ovako retardiran članak, padate li i na one mejlove "mala XY boluje od tumora tijela i mozga, AOL i ZDNET će njenim roditeljima dati 32 centa za svaki proslijeđen mejl"? Ako piše da internetu, mora da je točno?
Bljuje mi se više od ove mesojedno-ateističko-neznamkakve srednjovjekovne Crkve. Ganjanje vještica i spremnost na prikupljanje drva za lomaču za sve neistomišljenike su stvarno na zavidnom nivou, kao i spremnost na potpunu glupost ako je potrebno privremeno biti potpuno glup da bi se prihvatilo neke izjave. Poput recimo ovog članka.
Dijete od deset mjeseci i tri i pol kile je sustavno izgladnjivano. Ne, nije umrlo s 3 i pol kile jer nije probalo piletinu ni pojelo 10 Montea. Umrlo je od gladi jer je sustavno izgladnjivano, a roditelji su mu prokleti idioti, ubojice, ili psihički izuzetno bolesne osobe.
Veganska beba od deset mjeseci može biti sasvim lijepo uhranjena s deset mjeseci. Sisa (ili adaptirano, a ako je već toliki problem da to bude adaptirano životinjsko mlijeko, postoje i neživotinjska), nešto voća, nešto povrća, nešto žitarica, nešto mahunarki, i eto ga živo, zdravo i dobro uhranjeno djetešce od deset mjeseci.
Ili djeca roditelja nevegana radosno žderu sarme od rođenja, a s mjesec dana se uvode odojci, pa svoju težinu u dobi od deset mjeseci duguju činjenicu da veselo krkaju meso od rođenja?
Vi koji popušite ovako retardiran članak, padate li i na one mejlove "mala XY boluje od tumora tijela i mozga, AOL i ZDNET će njenim roditeljima dati 32 centa za svaki proslijeđen mejl"? Ako piše da internetu, mora da je točno?
Bljuje mi se više od ove mesojedno-ateističko-neznamkakve srednjovjekovne Crkve. Ganjanje vještica i spremnost na prikupljanje drva za lomaču za sve neistomišljenike su stvarno na zavidnom nivou, kao i spremnost na potpunu glupost ako je potrebno privremeno biti potpuno glup da bi se prihvatilo neke izjave. Poput recimo ovog članka.
Pa da. Kako bi onaj korporativni američki šljam rekao, "balanced lifestyle".Morticia » wrote:Meni nije jasno zašto se ide iz krajnosti u krajnost.
Što, postoje samo vegani i hrenovkaši?
Evo, moja jede i meso, a u životu nije okusila komadić hrenovke, čipsa, Cole ili nekog umjetnog soka.
Što sam onda ja, čudnovati kljunaš?
Čvrsto vjerujem da je umjerenost uvijek i u svemu (osim u alkoholu) najbolji izbor.
Niti moraš žderat hrenovke, burek i pomfrit, niti klice. I u jednom i u drugom slučaju, radi se o ograničenim ljudima. Ovi koji se natrpavaju smećastom hranom su ljudi bez imalo samopoštovanja, potpuno nesposobni za samokontrolu, i skloni instant zadovoljavanju svih potreba. U Hrvatskoj, najčešće su vlasnici iPhonea; u npr. Americi, obično žive u low-income kvartovima.
Vegani su pak ljudi koji misle da su prozreli zle korporativne trikove i "suprotstavljaju se" zlima svijeta terorizirajući okoliš klicama. Naravno, na prava zla se nikad neće osvrnuti, jer žive od trust funda tatice Republikanca i cijela šarada nastaje zbog osjećaja krivnje da ti je tatica zaslužan za smrt par milijuna siromašnih Azijata.
I jedni i drugi su ekstremi, samo što su vegani ideološki ekstremisti, a žderači junka lumpenproletarijat koji nije vođen vlastitom ideologijom.
- Beta ženka
Što se tiče testiranja kozmetike i lijekova, svakako sam za da se ne testiraju na životinjama, jer nije sigurno da će isto djelovati i na ljudski organizam. Pa ima toliko masovnih ubojica, ratnih zločinaca, silovatelja tuđih žena i palitelja tuđih kuća... Nek se i oni jednom osjete korisnima za društvo i zajednicu pa tako anuliraju štetu koju su nanijeli. 
Potpisujem kukin post.
Potpisujem kukin post.
Evo, o tome govorim.Beta ženka » wrote:Što se tiče testiranja kozmetike i lijekova, svakako sam za da se ne testiraju na životinjama, jer nije sigurno da će isto djelovati i na ljudski organizam. Pa ima toliko masovnih ubojica, ratnih zločinaca, silovatelja tuđih žena i palitelja tuđih kuća... Nek se i oni jednom osjete korisnima za društvo i zajednicu pa tako anuliraju štetu koju su nanijeli.
Potpisujem kukin post.
Na temelju potpuno lažne propagande se poziva na zločin protiv određene skupine ljudi (onih kojima trebaju lijekovi).
-
- Information
-