Recepti
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Za razliku od skijaša ja rušim drva, teglim, pilim, održavam svoju kućicu u cvijeću, pravim si namještaj, a kad mi to počne ići na kurac, tada poželim skuhati nešto otmjeno.
Čisto da ne bih ispao totalna seljačina.
Na kraju krajeva, ipak sam ja dotepenec...
Čisto da ne bih ispao totalna seljačina.
Na kraju krajeva, ipak sam ja dotepenec...
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Ovo crveno i odurno je možda ljubičasti bosiljak, nemrem reć bez geografske orijentacije.
- Tea Tree
- Posts: 5418
- Joined: 03 Oct 2011, 15:57
Majko mila!Margarita » wrote: Valjda sam konzervativna.
Hladna slana juha od jagoda s nekakvom pudingastom jetrenom knedlom. Komad jelena (aj, dobro), u umaku u kojem plivaju buhtle napunjene nečim. E to "nečim" je izazvalo polemiku. Ja sam tvrdila da su posoljeni mrvljeni orasi a druga opcija je bila pošećereni čvarci. Pohana riba u šalši toliko slatkoj da zubi ispadaju. I tako.
E, da, ako netko zna, koja je to žačinska biljka koja ima ciklastoljubičaste listiće? Često su je posipali po hrani i bila je ODURNA.
Da nisi bila u Amerikama?
Ovakve bizarnosti tamo jedu sve u 16.
karambol wrote: Čajna...kaj delaš ti tu?
Čudim se, zar ne vidiš? To je jedino što ovdje i mogu.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Bosiljak ima veće listiće, ovi su bili sitniji.judolino » wrote:Ovo crveno i odurno je možda ljubičasti bosiljak, nemrem reć bez geografske orijentacije.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Pa di si bila, daj brate da povežem?!Margarita » wrote: Bosiljak ima veće listiće, ovi su bili sitniji.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
A ti odi upičku neke lepe ženske osobe usko rodbinski povezane s tobom!karambol » wrote:
Aupišku! Sad si me sjebau...moram uzeti posudicu za skupljanje sline....
Prodo sam ti forum za 2 litre rakije, oću bar još jednu za održavanje...
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
U Austriji, al šta njih briga, nisu im ni one jagode ni karambola rasle ispred kuće u bašti pod snijegom.judolino » wrote: Pa di si bila, daj brate da povežem?!
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
A jebemu mater, nisam siguran, je li rabarbara crvena dok je mlada?Margarita » wrote: U Austriji, al šta njih briga, nisu im ni one jagode ni karambola rasle ispred kuće u bašti pod snijegom.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Ona ima listove ko kupus, ovo su bili sitnički na grančici.judolino » wrote: A jebemu mater, nisam siguran, je li rabarbara crvena dok je mlada?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Da neće bit malo previše za vas dvoje... 2 pastrve, neš ti...judolino » wrote:Šta je pederi, niko niš ne kuha?
Les pastrves (troutes) al chef ancient
Uzmete dvije lijepe pastrve porcijašice i očistite im ljuske i utrobu...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
da nije otrovni bršljan...Margarita » wrote: Ona ima listove ko kupus, ovo su bili sitnički na grančici.
'if you fall, i'll be there' (floor)
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Ajjde, Gligo, ne lupetaj.Euklid » wrote: Da neće bit malo previše za vas dvoje... 2 pastrve, neš ti...
U receptu sam fino naveo 600-7000 g za dvije osobe.
Za predigru je mogla doć juha - al nije.
Zato je ko pratilja došla salata od graha, luka i crvene paprike.
Ne mogu da verujem... Aj siđi do reke i srči dunav, amaterčino...
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Srci ti bre pesak, konjino...
Prvi put si napisao 60-70dkg zajedno
a sad obmanjujes ovaj napaceni narod i pises 7000g :Tea Tree:
70dkg pastrve na ovaj tvoj nacin
ja pojedem u 3 zalogaja.
I to kad sam sit.
Pozovi me pa ces vidjeti...
Prvi put si napisao 60-70dkg zajedno
a sad obmanjujes ovaj napaceni narod i pises 7000g :Tea Tree:
70dkg pastrve na ovaj tvoj nacin
ja pojedem u 3 zalogaja.
I to kad sam sit.
Pozovi me pa ces vidjeti...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Ma more marš, Gligorije!Euklid » wrote:Srci ti bre pesak, konjino...
Prvi put si napisao 60-70dkg zajedno
a sad obmanjujes ovaj napaceni narod i pises 7000g :Tea Tree:
70dkg pastrve na ovaj tvoj nacin
ja pojedem u 3 zalogaja.
I to kad sam sit.
Pozovi me pa ces vidjeti...
Nemreš doć ni na gembač, a sad bi pastrve... dobiješ i moj pride!
Riba od 30-35 dag (ovaj put bez tipfelera) je porcijašica, sasvim dovoljna za obrok normalnom čovjeku, a ne brđaninu s kamenjara koji se ne može zasititi ribe jer se prije emigriranja u Zg nije mogao nasititi raštike, ovčjeg droba i vinove loze...
Normalni, civilizirani ljudi ne žderu ko svinje, majku mu...
E da: vrhnje i vino može se izostaviti, to je već malo perverzno - ali, tko voli, ne smeta...
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Ma dobro, bitno da si živa.Margarita » wrote: Ona ima listove ko kupus, ovo su bili sitnički na grančici.
Za razliku od mene kad sam zasro vrhunski čili smrdljivim korijandrom... :zbljuv:
Meksikanci, steram vam ga majci...
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Jutros sam grickala začine na balkonu, imam posađene u teglicama i već ih je bio mraz ubio ali su sad ponovo iznikli listići. I kad sam gricnula korijandar skužila sam koliko sam glupa. Ono mora da je bio crveni korijandar, i listići kod mene znaju dobiti crvenkastu boju. Ali inače su zeleni i veći i nasjeckam ih s hrpom drugih začina pa onda ne osjetim intenzitet njega samoga. A u hotelu su samo stavili svježu grančicu na jelo pa sam je samu pojela. I onda ima taj zbljuv okus.judolino » wrote: Ma dobro, bitno da si živa.
Za razliku od mene kad sam zasro vrhunski čili smrdljivim korijandrom... :zbljuv:
Meksikanci, steram vam ga majci...
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Cuj ovo, riba od 30dkgjudolino wrote: Ma more marš, Gligorije!
Nemreš doć ni na gembač, a sad bi pastrve... dobiješ i moj pride!
Riba od 30-35 dag (ovaj put bez tipfelera) je porcijašica, sasvim dovoljna za obrok normalnom čovjeku, a ne brđaninu s kamenjara koji se ne može zasititi ribe jer se prije emigriranja u Zg nije mogao nasititi raštike, ovčjeg droba i vinove loze...
Normalni, civilizirani ljudi ne žderu ko svinje, majku mu...
E da: vrhnje i vino može se izostaviti, to je već malo perverzno - ali, tko voli, ne smeta...
Kog mislis time ponuditi, Skote?
Goste iz Etiopije?
'if you fall, i'll be there' (floor)
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Margarita » wrote: Jutros sam grickala začine na balkonu, imam posađene u teglicama i već ih je bio mraz ubio ali su sad ponovo iznikli listići. I kad sam gricnula korijandar skužila sam koliko sam glupa. Ono mora da je bio crveni korijandar, i listići kod mene znaju dobiti crvenkastu boju. Ali inače su zeleni i veći i nasjeckam ih s hrpom drugih začina pa onda ne osjetim intenzitet njega samoga. A u hotelu su samo stavili svježu grančicu na jelo pa sam je samu pojela. I onda ima taj zbljuv okus.
Kad se male ruke slože, i olovo plutat može...
Jebo ih taj glupi korijandar da ih jebo...
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Joj, trebalo bi pogubiti sve te crvene majmune kaj su vas pištolj-doktore posijali po Zagrebu...
30 - 35 dag OČIŠĆENE ribe je uz prilog i salatu dovoljno čak i drvosječi poput mene, a kamoli prculjku čiji je najveći domet vožnja bicikla.
Jeba te ta tvoja relativna snaga, jedina snaga koja se računa je APSOLUTNA.
Ne dvojim da je korisno to što možeš izvuć svoj biciklić iz jarka, ali kad izvučeš AUTO - e, onda se javi, bebironu...
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Mislim da je zreo za katran i perje, a onda na šinu...:usamljeni kauboj sam ja, daleko od doma svog:Tea Tree » wrote:
- blue
- Asgard
- Posts: 3913
- Joined: 20 Sep 2011, 10:42
Zadnje sam radila ovo.
Imam sliku, ali ne izgleda apetitlih Iako je
Da ne bi bilo zabune, sveukupno ide 4 jaja, ako nekoga može stiltati 2+2
Farina je griz, ne gustin (hvala Emericzyju)
Tips and tricks:
Stvarno treba čekati da se griz ohladi, kako piše. Inače se gornja smjesa ulije u doljnju. Prilično.
Prhko tijesto bi možda trebalo malo zapeći, samo, a onda uliti prvu smjesu. Prhko tijesto mi baš i nije ispalo prhko, više gnjecavo. OK cijeli kolač je mekan.
Imam sliku, ali ne izgleda apetitlih Iako je
Da ne bi bilo zabune, sveukupno ide 4 jaja, ako nekoga može stiltati 2+2
Farina je griz, ne gustin (hvala Emericzyju)
Tips and tricks:
Stvarno treba čekati da se griz ohladi, kako piše. Inače se gornja smjesa ulije u doljnju. Prilično.
Prhko tijesto bi možda trebalo malo zapeći, samo, a onda uliti prvu smjesu. Prhko tijesto mi baš i nije ispalo prhko, više gnjecavo. OK cijeli kolač je mekan.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Daklem, skuho jučer juhu od purećih bataka (više od 1 kg), očistio batake i narezo, pola ubacio u protvan s brokulom, prelio jajima s vrhnjem i naribo gore dimljenog sira.
Super, naravno.
E, al danas kuham ja fileke i skužim da mi ostalo mesa od batka. I ja skombiniro.
E, mrak je ispalo!
Super, naravno.
E, al danas kuham ja fileke i skužim da mi ostalo mesa od batka. I ja skombiniro.
E, mrak je ispalo!
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Evo sam počeo učit kuhat mamlaze na MK, pa rekoh što da ne priložim novo otkriće te oživim (hrv. revajvam) ovu zamrlu, a nadasve korisnu temu...
Daklem - neka vrsta pite s karfijolom:
Kuhal sam narezanu mrkvu 10 minuta, ubacil cca kg cvjetače (hrv. karfiol) i kuho još 5 minuta.
Onda sam to procijedil i izmiksal s 5 jaja, glavicom luka, dva režnja češnjaka i par strukova peršina.
Onda sam to posolil i popapril pa pomiješal sa 250 g pšenične krupice (hrv. griz). Po potrebi možete dodati i vode u kojoj se kuhalo povrće - u suprotnom, super je za paradajz juhu.
To sam strusil u namazatu tepsiju i peko dok se nije goldenbrauniziralo, zalio vrhnjem pa vratio još malo u furunu.
Ne bi čoek vjerovo što je fino...
Daklem - neka vrsta pite s karfijolom:
Kuhal sam narezanu mrkvu 10 minuta, ubacil cca kg cvjetače (hrv. karfiol) i kuho još 5 minuta.
Onda sam to procijedil i izmiksal s 5 jaja, glavicom luka, dva režnja češnjaka i par strukova peršina.
Onda sam to posolil i popapril pa pomiješal sa 250 g pšenične krupice (hrv. griz). Po potrebi možete dodati i vode u kojoj se kuhalo povrće - u suprotnom, super je za paradajz juhu.
To sam strusil u namazatu tepsiju i peko dok se nije goldenbrauniziralo, zalio vrhnjem pa vratio još malo u furunu.
Ne bi čoek vjerovo što je fino...