pa zašto bi ti bilo važno sa sigurnošću prepoznati vegetu u jelu?m.za » wrote: A toooo....hvala na preciznom objašnjenju
Sumnjam da mogu sa sigurnošću reći da znam prepoznati Vegetu u jelu, ali u većini onoga što jedem je sigurno nema, tako da ako i uleti tu ti tamo , ne smeta.
Pas koji laje nije dobro skuhan
Koristite li Vegetu?
-
- Posts: 528
- Joined: 19 Oct 2011, 08:52
- dejzi
- Posts: 4649
- Joined: 17 Sep 2011, 23:30
Eto, dodana anketa.
Neki dan sam pekla krumpir i posula ga malo Vegetom. Ne znam baš čemu, išla sam probat.
Možda bi imalo smisla da sam je stavila više i da nisam stavila začine koje stavljam inače, ovako nisam primijetila razliku.
Neki dan sam pekla krumpir i posula ga malo Vegetom. Ne znam baš čemu, išla sam probat.
Možda bi imalo smisla da sam je stavila više i da nisam stavila začine koje stavljam inače, ovako nisam primijetila razliku.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
A ja je nemrem smislit u roštilju, katastrofa. Po meni, dobrom mesu na roštilju ne treba ništa osim soli i papra. A za pac vegeta nema smisla.m.za » wrote:Anketa
Ja koristim isto samo za roštilj.
Ne bih odbila jelo s vegetom
A kako uopće skužiti koje jelo sadrži vegetu
Inače, ja koristim imitaciju vegete iz Lidla - isti kurac, a nekih 4x jeftinije, pa ti vidi...
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
koristim prave zacine i zacinske soli bez aditiva. tu i tamo koristim nesto sto sadrzi ekstrakt kvasca, ali em koristim rijetko, em je bolje od vegete. vegeta mi ima okus k'o neki otrov. nije da necu pojesti u gostima, ali kako je netko rekao, necu imati pretjerano visoko misljenje o kuvarici. sacica pristojnih sastojaka i zlica kreativnosti cine cuda. -> psiho
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Ne, to sadrže i parmezan, roquefort, brokula, razna mesa, razne juhe i u većoj koncentraciji od jela s Vegetom, pa nemaju specifični okus Vegete.Glo » wrote:
po specifičnom okusu pojačivača okusa imaju ga skoro sva gotova jela, gotovi umaci... i tako
Taj okus je od kombinacije začina koju stavljaju.
Biti i mniti svemiropolisno
-
- Posts: 528
- Joined: 19 Oct 2011, 08:52
je, hvala na ispravku nisam mislila na sam natrij glutaminat, već na onaj umami okus. onaj okus preintenzivnog, koji traži sve više i više intenziteta jer nakon nekog vremena sve tastes like chicken čajniz čikenJPK » wrote: Ne, to sadrže i parmezan, roquefort, brokula, razna mesa, razne juhe i u većoj koncentraciji od jela s Vegetom, pa nemaju specifični okus Vegete.
Taj okus je od kombinacije začina koju stavljaju.
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Pa da je umami okus specifičan za Vegetu, onda bi i ova jela koja sam naveo imala okus po Vegeti.Glo » wrote:
je, hvala na ispravku nisam mislila na sam natrij glutaminat, već na onaj umami okus. onaj okus preintenzivnog, koji traži sve više i više intenziteta jer nakon nekog vremena sve tastes like chicken čajniz čiken
Biti i mniti svemiropolisno
-
- Posts: 528
- Joined: 19 Oct 2011, 08:52
dobro kad se već nemaš s kim svađati oko vegeteJPK » wrote: Pa da je umami okus specifičan za Vegetu, onda bi i ova jela koja sam naveo imala okus po Vegeti.
evo, okus o kojem govorim ću nazvati okus X. vegeta, soja sos, kineska kuhinja, kocke za juhu, fant, worcester... mi imaju okus X. preintenzivan i umjesto da istakne okus hrani, on ga preuzme. tako bi mogla i vrletovu blatnu tortu posjesti s vegetom i istog bi mi bila okusa. meni osobno. ne volim. zaboli me za trendove, modu, vegane, famu oko E-ova, rok trajanja mlijeka, alternativce i bio bio. ne volim taj neki X okus kojeg pronalazim u navedenim, a kušanim namirnicama.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
A taj okus X daje natrijev glutaminat i neki tvrde da zapravo ističe okus namirnica. E, sad...Glo » wrote:
dobro kad se već nemaš s kim svađati oko vegete
evo, okus o kojem govorim ću nazvati okus X. vegeta, soja sos, kineska kuhinja, kocke za juhu, fant, worcester... mi imaju okus X. preintenzivan i umjesto da istakne okus hrani, on ga preuzme. tako bi mogla i vrletovu blatnu tortu posjesti s vegetom i istog bi mi bila okusa. meni osobno. ne volim. zaboli me za trendove, modu, vegane, famu oko E-ova, rok trajanja mlijeka, alternativce i bio bio. ne volim taj neki X okus kojeg pronalazim u navedenim, a kušanim namirnicama.
Ja sam napravio sušilicu za povrće i sljedeće sezone kemijam vlastitu vegetu (ali sa solju, ne s ovom žutaćkom pizdarijom).
-
- Posts: 528
- Joined: 19 Oct 2011, 08:52
ali natrijevog glutaminata ima u sirevima, mesu, algama, ... vidiš šta kaže đepika meni ne ističe niš, preuzme mi izvorni okus namirnice i zatupljuje mi okusne pupoljkejudolino » wrote: A taj okus X daje natrijev glutaminat i neki tvrde da zapravo ističe okus namirnica. E, sad...
Ja sam napravio sušilicu za povrće i sljedeće sezone kemijam vlastitu vegetu (ali sa solju, ne s ovom žutaćkom pizdarijom).
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Ja se nemam neku želju svađati oko umamija, ali ti se očito praviš blesava.Glo » wrote:
dobro kad se već nemaš s kim svađati oko vegete
evo, okus o kojem govorim ću nazvati okus X. vegeta, soja sos, kineska kuhinja, kocke za juhu, fant, worcester... mi imaju okus X. preintenzivan i umjesto da istakne okus hrani, on ga preuzme. tako bi mogla i vrletovu blatnu tortu posjesti s vegetom i istog bi mi bila okusa. meni osobno. ne volim. zaboli me za trendove, modu, vegane, famu oko E-ova, rok trajanja mlijeka, alternativce i bio bio. ne volim taj neki X okus kojeg pronalazim u navedenim, a kušanim namirnicama.
Po treći put, zašto onda parmezan, roquefort i brokula nemaju okus X, a imaju gutaminata i više od jela s Vegetom?
Biti i mniti svemiropolisno
-
- Posts: 528
- Joined: 19 Oct 2011, 08:52
nemam pojma bi li mi objasnio?JPK » wrote: Ja se nemam neku želju svađati oko umamija, ali ti se očito praviš blesava.
Po treći put, zašto onda parmezan, roquefort i brokula nemaju okus X, a imaju gutaminata i više od jela s Vegetom?
judolino, ne zaboravi u vlastitu vegetu ubaciti ljupčca
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Imo sam ga u planu, ali moram s tim čudom bit jako oprezan. Imam ga u bašči.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Eto, u tome je problem.Glo » wrote:đepika radije otišao nego da me izvređa
nego, kad radite spareribs, stavljate li vegetu ili samo gutaminat?
Kad zakolješ turopoljsku svinju koja je zujala po šumi i hranila se prirodnom hranom, njena je rebra zločin kvariti kojekakvim glupostima. Samo sol i papar - i točka!
S druge strane, ishrana koncentratom jako se osjeti baš u masnim rebrima (kao i svom drugom masnom tkivu).
Rebra kojima treba vegeta su kurac, a ne rebra.
- vrrrlet
- Posts: 4029
- Joined: 22 Sep 2011, 13:16
Ajde ne budali, tko stavlja Vegetu u kolač?Glo » wrote:
dobro kad se već nemaš s kim svađati oko vegete
evo, okus o kojem govorim ću nazvati okus X. vegeta, soja sos, kineska kuhinja, kocke za juhu, fant, worcester... mi imaju okus X. preintenzivan i umjesto da istakne okus hrani, on ga preuzme. tako bi mogla i vrletovu blatnu tortu posjesti s vegetom i istog bi mi bila okusa.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
-
- Posts: 528
- Joined: 19 Oct 2011, 08:52
on zna napraviti samo blatnu tortujudolino » wrote: Kurac ti znaš kaj je kreativna kuhinja.
Jebo me pas ako si ikada probao kuhanu svinjsku glavu sa šampitama.
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
kako si napravio sušilicu?judolino » wrote: Ja sam napravio sušilicu za povrće i sljedeće sezone kemijam vlastitu vegetu (ali sa solju, ne s ovom žutaćkom pizdarijom).
i što ćeš sušiti?
hvala
- ali
- Posts: 4909
- Joined: 22 Sep 2011, 10:31
Pileća prsa sa vegetom i ružmarinomjudolino » wrote: A ja je nemrem smislit u roštilju, katastrofa. Po meni, dobrom mesu na roštilju ne treba ništa osim soli i papra. A za pac vegeta nema smisla.
Zašto ne u pac, zbog soli?
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Sušilica je drvena kutija s rupom na poklopu i ulazima za zrak na dnu. Na dnu je žarulja, a iznad nje se slažu sita. Na sita mogu ići voće, povrće, gljive... a inače je originalna konstrukcija namijenjena sušenju traka od govedine (jerky) za indijanski pemikan.
Radi u pičku materinu, a nema motora.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Kaj god, prsa sa roštilja su šperploča.
Jebala vas ta pileća prsa da vas jebala - najšugavije meso.
Al da baš moram, narezao bih prsa na kocke, omotao ih slaninom i nizao na štapiće. I kaj će mi onda vegeta?
A što se tiče paca, dovoljno je aromatičan da mu ne treba vegeta. Ak staviš luka, češnjaka, paprike itd. vegeta nema puno smisla.