Nisam planirao dodavati posebne opcije za ispisivanje postova u temama, ali sad možete i to - kliknite na ikonicu s francuskim ključem ispod editora da vam se otvori izbornik, otprilike kao na fotografiji.
Drukčiji je predložak, neka vas to ne zbunjuje. Stvar bi trebala funkcionirati i ovdje.
Servisne informacije nakon zaključavanja
- admin
- Grand Master of the Jedi Order
- Been thanked: 4 times
Ažuriranje editora za pisanje donijelo je neke promjene, sada ima više načina za unošenje multimedije u postove. No o tom potom, objasnit ću preinake ako ikad otključam Trkeljanje. Trenutačno nema smisla drviti, polje za pisanje ionako ne vidite.
Mogao bih doduše otvoriti dio, možda onaj gornji, za chat. Teme su tamo bile pomalo neozbiljne, ne bih se morao previše truditi oko održavanja.
Mogao bih doduše otvoriti dio, možda onaj gornji, za chat. Teme su tamo bile pomalo neozbiljne, ne bih se morao previše truditi oko održavanja.
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 44 times
- Been thanked: 33 times
Rečeno - učinjeno, otvaram opuštenije dijelove, konkretno Općenite koještarije, gdje su Upute za uporabu, Čavrljanje, Čestitke, Okrugli stol i Igraonica. Preporučujem da se najprije javite na temi o zatvaranju kako bismo se mogli dogovoriti dalje.
Možete, jasno, i štogod svoje otvoriti, za početak samo ondje. Prednost imaju registrirani korisnici, njih prve puštam. I da, naučite se najprije neobavezno družiti, bez toga neće ići.
Potpisi su za budale.
- admin
Na drugu loptu, dodajem i ovo mjesto, nazvano Svašta nešto, gdje su Administratorske obavijesti, Tehnička pitanja, upute i prijedlozi te Arhiv (koji ostaje samo za čitanje). Pomislih da će vam možda zatrebati stručna pomoć.
Stitch
- admin
1. zalijepite URL kao plain text (što je katkad funkcioniralo, a katkad bogme nije)
2. iskoristite NOVI tag [media] klikom na ikonicu u editoru (a možete ga i ručno dodati)
3. upotrijebite STARI tag [bbvideo].
Sve BB kodove treba dakako otvoriti i zatvoriti, isto kao i npr. zagrade. Početni tag - sadržaj - završni tag, tako to uvijek ide.
Napravio sam određene modifikacije kako bi editor u kojem pišete funkcionirao s najpopularnijim videoekstenzijama (kao što su .mp4, .ogg, .webm...), što pojednostavnjeno znači da vam daje najmanje tri mogućnosti ubacivanja videoklipova:
1. zalijepite URL kao plain text (što je katkad funkcioniralo, a katkad bogme nije)
2. iskoristite NOVI tag [media] klikom na ikonicu u editoru (a možete ga i ručno dodati)
3. upotrijebite STARI tag [bbvideo].
Sve BB kodove treba dakako otvoriti i zatvoriti, isto kao i npr. zagrade. Početni tag - sadržaj - završni tag, tako to uvijek ide.
Puštam i one nesretnike koji ovaj dio ne vide jer nisu dovoljno pisali. Kad objave tri posta, pojavit će im se dodatni sadržaji, što se vjerojatno neće dogoditi tako skoro, ali to je rizik na koji sam računao. Posebne obavijesti (još) neće biti, najviše stoga što se tek privikavam na ideju o novom starom forumu.
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Izašla je nova inačica, phpBB 3.3.11, a autori iz nekog razloga spominju i Hrvatsku.
Teorijski, radila bi sa PHP-om 7.2 pa ostavljam bilješku dokle smijem ići. Tridesetak starih ekstenzija daleko je veći problem, ali ni nesigurni PHP nije zanemariv.We are pleased to announce the release of phpBB 3.3.11 "Bertie's trip to Zagreb". This version is a maintenance release of the 3.3.x branch which increases the minimum required PHP version, adds a new search index progress bar with added statistics, optimizes our support for PHP 8.2, and adds further security hardening. (...)
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Vaših postova i dalje nema, što je pomalo neobično s obzirom na to da ste me čitavo vrijeme gnjavili pitanjima kad ću napokon otvoriti Trkeljanje. Istinabog, otključao sam ga samo dijelom, za pisanje imate dvije skupine tema, ali nekako sam morao probiti led.
Što se tehnikalija tiče, malo-pomalo pojednostavnjujem sustav, mičem suvišne plugine, a s njima onda odlaze i razne korisničke grupe. Primjerice, ako je dio vas trebao lakši ulazak putem Tapatalka, to vam je bilo omogućeno smještanjem u posebnu ladicu. Isto vrijedi recimo za registraciju putem Facebooka ili za prihvaćanje forumskih kolačića. Kako štogod uklonim, tako obrišem i specifičnu grupu, čime smanjujem bazu podataka i ubrzavam server. Neznatno, doduše, ali tek sam počeo.
Što se tehnikalija tiče, malo-pomalo pojednostavnjujem sustav, mičem suvišne plugine, a s njima onda odlaze i razne korisničke grupe. Primjerice, ako je dio vas trebao lakši ulazak putem Tapatalka, to vam je bilo omogućeno smještanjem u posebnu ladicu. Isto vrijedi recimo za registraciju putem Facebooka ili za prihvaćanje forumskih kolačića. Kako štogod uklonim, tako obrišem i specifičnu grupu, čime smanjujem bazu podataka i ubrzavam server. Neznatno, doduše, ali tek sam počeo.
Potpisi su za budale.
- admin
Forum Udruge Jagor, gdje registrirani kao članovi komotno možete pisati, i Trkeljanje jedini se vrte na starom phpBB-u i PHP-u, a tri davno otvorena za potrebe odgovarajućih portalâ, u ožujku, travnju i lipnju 2016. godine, ažurirana su na najnoviju inačicu 3.3.11, ali samo zato što tamo nije bilo kompliciranih ekstenzija. Stare sudionike i komentatore preusmjerio sam na spomenuti Jagorov forum - s preporukom da plate članarinu i konkretno se uključe u rad i udruge i KCM-a, a ta tri kompletno sam očistio, zaključao i instalirao im brži, bolji softver. Bila je to svojevrsna proba za ovo mjesto, koje ima veliku bazu podataka od 650 MB, ali i nekoliko plugina na kojima se više uopće ne radi, odbačeni su. Otud moje oklijevanje da ovdje išta započnem. A ne bude li vašeg interesa - i neću.
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Dva potencijalna firewalla koja sam skinuo s GitHuba da ih iskušam na Trkeljanju ne rade; jedan je prilično arhaičan, a drugi, opet, premoderan. Ruše mi sustav. Izvana sve izgleda normalno, a unutra ne mogu ući.
Nema veze, naći ću kakvu-takvu zaštitu za ovaj stari phpBB, širok je internet.
Nema veze, naći ću kakvu-takvu zaštitu za ovaj stari phpBB, širok je internet.
Potpisi su za budale.
- admin
Prije skidanja lokota htio sam koliko-toliko zaštititi forum, ali phpBB nažalost nije WordPress, kojemu je na raspolaganju mnoštvo besplatnih rješenja. Softver koji nudi npr. Sucuri nije jeftin, a open source platforme koje sam našao nisu baš kompatibilne s onim što je na server instalirao hosting. Totohost ima svoj sistem, a ja nastojim imati svoj, ne samo zato što pokrivamo različite stvari nego i za svaki slučaj.
Stavio sam nešto protiv spambotova, vidjet ćemo hoće li funkcionirati. Želja mi je dakako imati što manje posla s održavanjem.
Stavio sam nešto protiv spambotova, vidjet ćemo hoće li funkcionirati. Želja mi je dakako imati što manje posla s održavanjem.
Stitch
-
- Information
-