Što ste zadnje pojeli?
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Ne pitam za posljednji obrok koji biste naručili u zatvoru (iako bi i to bila dobra tema!), zanima me (svako)dnevna prehrana.
Evo, ja sam blagovao tjesteninu s tunom i komadićima sira. Uz to je išla rajčica, a nakon obroka popio sam dvije velike čaše ledene vode.
Evo, ja sam blagovao tjesteninu s tunom i komadićima sira. Uz to je išla rajčica, a nakon obroka popio sam dvije velike čaše ledene vode.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Ja upravo grickam kuhani celer dok radim. Evo! Gotovo je.
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Celer, pretpostavljam, a ne rad?
Znam da je zdrav, da smanjuje otekline i bol u zglobovima, ali okus mu je čudan, oštar. Kad se skuha, bude blaži, no nisam lud za njim.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Oboje je gotovo.
Dobro, moram još pregledati i ujednačiti, razmmisliti nad nekim izrazima, prelistati Vučetićku, ali glavno je gotovo. I nema puno - 80-ak stranica.
Kad bih jela samo ono što je zdravo, gladovala bih. Nemam pojma je li zdrav i čemu služi, ali da smanjuje bol u zglobovima, ne smanjuje. I ne znam govorimo li o istom dijelu celera: ja sam kratko skuhala stabljike, bez listića, prethodno narezane. Nema nikakav okus, ali nema ni kalorija. Da grickam toliko čipsa ili nečega sličnog, uskoro ne bih mogla proći kroz vrata. A grickanje mi pomaže u razmišljanju. Baš kao nekada cigareta.Znam da je zdrav, da smanjuje otekline i bol u zglobovima, ali okus mu je čudan, oštar. Kad se skuha, bude blaži, no nisam lud za njim.
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
- Šabović Adis
- Inventar
- Posts: 5526
- Joined: 22 Aug 2015, 20:45
- Location: Sarajevo
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 6 times
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Jede se s onim što imaš u kući. Da nismo bacili žgance, bili bi oni na tanjuru.
Što se doručka tiče, pojeo sam sendvič. Za ručak imam dvije banane. Ne paše mi ništa po ovoj vrućini.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Eh, da mi je to Zec rekla, ništa ne bih komentirao. Ali ti...
Otkad su to hercegovački geni mjerodavni za bakalar, ha? Mogu ga jesti kako god hoću. Pa i s ajvarom.
Otkad su to hercegovački geni mjerodavni za bakalar, ha? Mogu ga jesti kako god hoću. Pa i s ajvarom.
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
- Posts: 5526
- Joined: 22 Aug 2015, 20:45
- Location: Sarajevo
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 6 times
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Eh ta Kirija, blago onom tko je definira. Znaš li da Kirci nisu samo stanovnici Vinodola, Primorci, nego i Ličani? Kirice i Kirci pojavljuju se i diljem Kvarnera, sve do Rijeke. Praktički svaka pokrajina čije stanovništvo živi od prijevoza robe (kirijašenja) može biti Kirija.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
A, pardon! To je prostačka etimologija. Vinodolci su kirci prema κύριος, a familija ima navodno i nekakav plemićki grb i pretke koji su stigli ovamo u stoljeću sedmom.
Eh, da. A znaš li ti što su kirice kao obuća?
Eh, da. A znaš li ti što su kirice kao obuća?
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Ne. To je sirotinjska obuća koja se svojevremeno nosila na Pagu, a moguće i drugdje: od komada stare autogume napravili bi potplat, a onda ga konopom vezali oko stopala i gležnja.
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Od doručka pa dalje? Kavu i kruhić i putrić. Posoljen. Ručak: juhica od povrća, komad teletine pečene u roru, ostatak se zamrzava, miješana salata, breskva. Večera: teleće hrenovke.