Istina, ne znam komad, nisam čitao i pojma nema šta u notama stoji, ali čisto sumnjam da je Andres bliži slovu.Stitch wrote: ↑30 Oct 2025, 13:30Otprilike.
Ana ima energiju, brzinu i zamah kad svira Bacha, što je ustvari važnije od lirske izražajnosti. Segovia jest majstor, svira sporije i ekspresivnije, ali njezina tehnika zapravo oslikava barok - bogatstvo i uzibanost forme. Kao što je tadašnji čitatelj morao biti iznimno obrazovan da razumije pjesnika - njegove metafore, metonimije, poredbe i aluzije - tako je i glazbenik morao biti virtuoz da izrazi obilje finesa i kreativnost tih partitura.
Barok je težak, i za skladanje i za sviranje. To je svojevrsni speed metal u klasičnoj glazbi. I Ana je tu karakteristiku bolje prikazala.![]()
Kod Ane jasno čujem i krešendo i dekrešendo, kod Andresa jok. Kod Ane škripne tu i tamo, kod Andresa tu i tamo izleti čist ton. Ana mi je kao visokooktanski benzin, rafinirana skoro do savršenstva, Andres ko sirova nafta. Ana svira, ovaj se bori za život, ko da je na izdisaju.
A ovo što kažeš za interpretaciju - mene su znali "ispravljati" sa Sine, ne izmišljaj, ne komponuj, nisi kompozitor...još. Čitaj šta piše i ne pravi se pametan.