Znam, peršin osvježava dah, baš poput metvice.
Trkeljaško raspoloženje iz dana u dan
- Marsovac7
- Svemirka
- Posts: 751
- Joined: 27 Mar 2019, 16:14
- Location: Negdje u svemiru
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 4 times
- Gender:
Ja npr. volim kolače, ali ih rijetko radim. A kad ih kupujem, kupim samo manju količinu, pa ih onda i ne mogu pojesti previše. Za doručak i večeru pojedem malo kruha ili peciva s maslacem i/ili sirom, a samo za objed nešto konkretnije i obimnije. Jedino imam lošu naviku grickati nešto između obroka, mislim da je to "najzaslužnije" za nakupljanje kilograma. To i sve sporiji metabolizam s obzirom na poodmakle godine.
Wow, postala sam moderatorica. :)
Valjda je moj problem što napravim previše toga. Ili kad naručim klopu, meni te porcije budu prevelike.
Bit će da je to
Nijeee samo to, meni ništa ne može stajati, nekoliko puta sam napravila kao da mi bude za ručak sutradan na poslu i pojela sam to sve još istu večer.
Ali opet, s obzirom da jedem samo povrće, budem brzo gladna nakon jela. Tako da bih trebala onda svako malo nešto kuhati ili naručivati (što se isto nekad dogodi). Veganski problemi.
I da, premršava sam.
Bit će da je to
Nijeee samo to, meni ništa ne može stajati, nekoliko puta sam napravila kao da mi bude za ručak sutradan na poslu i pojela sam to sve još istu večer.
Ali opet, s obzirom da jedem samo povrće, budem brzo gladna nakon jela. Tako da bih trebala onda svako malo nešto kuhati ili naručivati (što se isto nekad dogodi). Veganski problemi.
I da, premršava sam.
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Ja se od povrća ne mogu najesti, zato ga i ne volim. Koji će mi klinac tri tanjura graha ako ću za nekoliko sati opet biti gladan? Nema mi to smisla.
Taj grah mogu i začiniti, dodati unutra buncek, tjesteninu, kobasice... Džaba, na isto se svodi.
Da se razumijemo, to također vrijedi za tijesto, ribu i još neka jela. Ali njih volim jesti. Od kupusa, kelja, cvjetače, mahuna... ježi mi se koža.
Taj grah mogu i začiniti, dodati unutra buncek, tjesteninu, kobasice... Džaba, na isto se svodi.
Da se razumijemo, to također vrijedi za tijesto, ribu i još neka jela. Ali njih volim jesti. Od kupusa, kelja, cvjetače, mahuna... ježi mi se koža.
Potpisi su za budale.
Zato jer ne znas napraviti kako treba. Ili nisi naviknuo.
Recimo kupus je jako fino napraviti "na crveno" (ili kako se to u Zg zove - prisiljeno zelje) pa to s pire krumpirom. Ili kiseli kupus i pire krumpir.
Cvjetaca je nikakva kad se skuha u vodi, ali ako ju speces u pecnici bude izvrsna. Ili pohana.
Kelj ni ja ne volim.
Mahune isto treba znati napraviti. Imam jedan recept s umakom od kruha, svi koji su jeli su rekli da je super, ali tesko mi je napisati, trebalo bi pokazati.
Ljudima je naglasak na mesu, a za povrce (prilog) nabace tek tako neku splacinu, ne bi ni meso bilo ukusno da ga se samo skuha u slanoj vodi bez ikakvih zacina i icega.
Isto i za salate, koje mogu biti fantazija, ali ljudi se nimalo ne potrude.
A sto se tice (ne)zasitnosti, pa eto mogu uzivati u jedenju velike kolicine raznih finih jela, a da se ne udebljam ni ne ugrozim zdravlje (tipa krvni tlak, kolesterol pretilost i ta strana). Ali da je nekad neprakticno, to je.
Recimo kupus je jako fino napraviti "na crveno" (ili kako se to u Zg zove - prisiljeno zelje) pa to s pire krumpirom. Ili kiseli kupus i pire krumpir.
Cvjetaca je nikakva kad se skuha u vodi, ali ako ju speces u pecnici bude izvrsna. Ili pohana.
Kelj ni ja ne volim.
Mahune isto treba znati napraviti. Imam jedan recept s umakom od kruha, svi koji su jeli su rekli da je super, ali tesko mi je napisati, trebalo bi pokazati.
Ljudima je naglasak na mesu, a za povrce (prilog) nabace tek tako neku splacinu, ne bi ni meso bilo ukusno da ga se samo skuha u slanoj vodi bez ikakvih zacina i icega.
Isto i za salate, koje mogu biti fantazija, ali ljudi se nimalo ne potrude.
A sto se tice (ne)zasitnosti, pa eto mogu uzivati u jedenju velike kolicine raznih finih jela, a da se ne udebljam ni ne ugrozim zdravlje (tipa krvni tlak, kolesterol pretilost i ta strana). Ali da je nekad neprakticno, to je.
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Salate uglavnom volim, pogotovo ako su od paradajza, paprike, luka... Kupus, ciklu i krumpir također obožavam. Isto vrijedi za salate s tjesteninom, tunom ili piletinom.
Težak sam kad su krastavci posrijedi, jedem ih isključivo ukiseljene.
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Posts: 488
- Joined: 10 Nov 2011, 20:52
- Been thanked: 14 times
O, pa ti si pravi ljubitelj err... životinja
Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Više od dvadeset registriranih članova na forumu, a samo osam glasova u anketi. Deprimirajuće.
Mislio sam sutra početi, ali posao ću, izgleda, tek nakon Uskrsa obaviti.
Mislio sam sutra početi, ali posao ću, izgleda, tek nakon Uskrsa obaviti.
Potpisi su za budale.