Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
Eks

Post 15 Jul 2013, 03:48

elma » wrote:kakav vam je midnight in paris? planiram danas ili sutra to gledat pa da odustanem ako ništa ne valja :D
Difan. :love: Nije klasičan njegov na koje sam navikla posljednih godina, ali jako je romantičan i estetski jako ugodan i dovoljno kratak, a i tema vremeplova mi je osobito draga. Kao i tema pisaca. :lux:

Ja sam večeras planirala To Rome With Love, ali eto, nisam. Mislim da su na isti đir.

elma

Post 15 Jul 2013, 21:54

pogledala, super je, da :lux:
a npr. vicky cristina barcelona mi je bio loš :ne zna:
Eks

Post 15 Jul 2013, 21:57

elma » wrote:pogledala, super je, da :lux:
Da, u biti jest. Ne znam, ok, ja volim obje glumice i cijeli je nekako light i čudnjikav pa mi se na neki čudan način i svidio, ali nije to to.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 17 Jul 2013, 01:23

elma » wrote:pogledala, super je, da :lux:
Ja taj film neću pogledat pa taman da je najbolji na svijetu.

Jebiga, naslov me previše podsjeća na Kurac, pička, Dinamo!!!... :rofl:
Pješčana

Post 17 Jul 2013, 21:08

Sonja i bik
dosta sam se premišljala gledati ili ne hrvatski film koji hvale, jer dosad sam se najčešće jako jako razočarivala.
ovaj film je baš ok.
Lagan je i pitak.
sviđa mi se: odabir glumaca. Naravno, Ivo Grgurević je tu, postoji li noviji hrvatski film bez njega? dobro što je film prošao bez Nade Gaćešić.
Podjela uloga mi je dobra, glazba jako dobra, atmosfera odlična.
Sviđa mi se što je radnja smještena u jedan dan (recimo), tek pred kraj to se malo razvuče u neko vrijeme nakon.
smiješan je, i smijala sam se na neke fore. Čitala sam nečiju kritiku na onom forumu da se sprdaju s regionalnim stereotipima- evo, ja to nisam tako shvatila. nema sprdanja, oni su takvi :D

Judita Franković. gledala sam ju prije ovoga u onoj krimi seriji, pa nemam širok spektar za argumentiranje. Ovdje mi je većinu vremena išla na živce, poželjela sam ju pljusnuti, ali vjerujem da je dobro odglumila ako sam dobila takve porive.
dobra mi je kemija između glavnih likova.
Sviđa mi se što likovi nisu plošni, svi imaju i dobrih i loših strana, i nekako su mi životni.
sve one diskusije na ova dva foruma, o vegetarijancima, purgerima, ženama i muškarcima (možda je redateljica čitala naše teme?) su vidljive u priči, ali baš su životne. ona je vegetarijanka, glasna i proaktivna, skuplja potpise po trgu i oblači se kako se već "te" curke oblače, ali drži doma životinje i ne razmišlja da i sama ograničava njihovu kvalitetu životu. s druge strane, nikad bika živa nije vidjela, ali bori se za njihova prava.
Bilo je mjesta kad su mogli predvidljivo upasti u zamku, po meni nisu.
Dost realna scena predigre i skoroseksa.
Sisa i kita u kadru.
Nema silovanja, nema mrtvih, nema psovki, ustaša ni komunista. Znam, nevjerovatno.
Kako je lako započelo, lako i završava.
Taman za mene.

ogroman plus: ne govori se standardan hrvatski u filmu. nema čudnih kadrova. Ivica Vidović ne govori u sumrak. ne propitkuje se besmisao Hrvatske.
mislim da Goran Bogdan više ševi od prikazivanja ovog filma.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 21 Jul 2013, 09:09

Halimin put.

Jucer na htv1.

Vraca nadu u domaci film.

Jedno od boljih antiratnih ostvarenja.

Unatoc predvidljivom zapletu i jos predvidljivijem raspletu.

Odlicna Alma Sprica.
Nisam ni znao da moze biti toliko dobra.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Whereabout

Post 22 Jul 2013, 02:05

:top: Glumački su mi svi ok u tom filmu, s time da se neki nisu morali ni truditi jer su im uloge bile tipske - recimo Nadarević (Sofijin otac) ili onaj koji glumi Mustafu (izgleda da se zove Miraj Grbić, guglam). Zanimljiva je Darija Lorenci. Vjerujem da se to našoj publici sviđa, posebno jer ima tih tradicijskih bosanskih elemenata - zaključujem po popularnosti turskih serija gdje su sadržaji o običajima dosta bitni. Meni je to malo bezveze, to forsiranje (posebno kroz nabrijane likove, iako to jest autentično), s time da mi ovdje u filmu nešto ne štima sasvim ni sa slaganjem slika o likovima - recimo način kako su povezane stereotipna zadrtost i ljudskost u liku Mustafe ili Sofijin izbor :o i argumentacija kad joj se Halima prvi put obrati. Kad bih uspoređivala s "antiratnim" filmovima, mislim da je bolji od Grbavice (ni inače nisam fan stila Jasmile Žbanić, recimo ovo mi je gledljivije i od Na putu).
.
Euklid
old school

Post 22 Jul 2013, 09:25

Po meni su dosta dobro izbalansirani gotovo svi likovi.
Narocito s naglaskom na sporedne likove sto je cesti propust u domacim filmovima gdje se sporedne uloge daju frendovima da uzmu neku paru iako su potpuno neprikladni za te uloge.

Recimo taj Miraj, vidio sam ga u nekim domacim sapunjarama gdje je prilicno iritantan ali ovdje je odlicno odradio svoju dionicu.

Ili minijatura M. Krivokapica.

Jedino su zeznuli sa Slavisom jer su ga prikazali kao PTSP-jevca. Bilo bi bolje za film da je prikazan kao normalan obiteljski covjek.

A ovih sitnih nedosljednosti koje spominjes ima u svakom filmu pa ih necu uzet za zlo jer ne iritiraju previse.
Euklid
old school

Post 23 Jul 2013, 21:56

Kad cujes zvona.

Veceras na htv3.

Mozda cak najbolji partizanski film.
Vjerojatno zato sto je skroz subverzivan.
Serenità

Post 23 Jul 2013, 23:47

I ja sam gledala Halimin put. Volim filmove ratne tematike, pogotovo ovog našeg rata. Jedino sam zaključila kako mi stvarno trebaju titlovi, što zbog turcizama, što zbog moje nagluhosti. :o
Najzanimljivije je bilo kako se sve polako odvijalo, a i dalje nisam izgubila interes: Halima kopa, čisti snijeg, ide na groblje... Pari život.
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Whereabout

Post 24 Jul 2013, 01:12

Da, zvuk je bio loš u Haliminom putu. Nekoliko puta sam pojačavala i nevjerovala ušima, a jednom sam morala stišati. :ne zna:
.
Emericzy

Post 24 Jul 2013, 11:21

Whereabout » wrote:Da, zvuk je bio loš u Haliminom putu. Nekoliko puta sam pojačavala i nevjerovala ušima, a jednom sam morala stišati. :ne zna:
Kroz cijelu povijest hrvatskog (i jugoslavenskog) filma, zvuk je bio najgori dio. Nevjerojatno je kako naši filmaši nikad nisu znali složiti prirodan zvuk.
Euklid
old school

Post 24 Jul 2013, 12:15

Nasi jos kako tako
ali srpski su znali imati ocajan zvuk.

Da ne spominjem reklame iz beogradske produkcije koje su parale usi ocajnim zvukom. Da ne kazem krcanjem...
Serenità

Post 24 Jul 2013, 14:37

Sad mi je lakše, ipak nisam skroz oglušila. :S
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Pješčana

Post 26 Jul 2013, 11:20

sinoć sam gledala Silver Linings Playbook.
očekivala sam laganu romantičnu komediju, jer nisam htjela unaprijed čitati kritike, samo sam znala tko glumi.
film je dobar, samo nisam to očekivala. Jennifer mi je baš dobra, nekako sam mislila da je curka koja tek ulazi u glumački svijet i da će uloga biti biše curičasta.
drago mi je da je dobro završilo, baš mi je bilo drago na kraju :)
ona dobro glumi, on mi je dobar glumac, Robert de Niro u sporednoj ulozi, za promjenu, dobar u ulozi okpovca koji je isto dobio set problema za snalaženje sa sinom nakon povratka s liječenja.
Gledala sam film i mislila kako ga svi zajebavaju, kako ga manipuliraju s tom Nikki, i baš mi je drago da je shvatio neke stvari. mada mi je sam kraj holivudski predvidljiv, s obzirom na ostatak filma koji je prethodio, nisam mogla biti sigurna u hepiend.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Emericzy

Post 26 Jul 2013, 17:30

Pješčana » wrote:sinoć sam gledala Silver Linings Playbook.
očekivala sam laganu romantičnu komediju, jer nisam htjela unaprijed čitati kritike, samo sam znala tko glumi.
film je dobar, samo nisam to očekivala. Jennifer mi je baš dobra, nekako sam mislila da je curka koja tek ulazi u glumački svijet i da će uloga biti biše curičasta.
drago mi je da je dobro završilo, baš mi je bilo drago na kraju :)
ona dobro glumi, on mi je dobar glumac, Robert de Niro u sporednoj ulozi, za promjenu, dobar u ulozi okpovca koji je isto dobio set problema za snalaženje sa sinom nakon povratka s liječenja.
Gledala sam film i mislila kako ga svi zajebavaju, kako ga manipuliraju s tom Nikki, i baš mi je drago da je shvatio neke stvari. mada mi je sam kraj holivudski predvidljiv, s obzirom na ostatak filma koji je prethodio, nisam mogla biti sigurna u hepiend.
Meni je film totalno neočekivano odličan. A bojao sam se do samog kraja da će biti jeza božja.
blaze

Post 26 Jul 2013, 18:43

jako dobar film
malo preozbiljan & pretežak za moi :raspa: :cerek:

recimo, u takvom tipu filmova (sjebana obitelj, pojedinac, društvo) ostaje mi nedostižna 'mala miss amerike'
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Pješčana

Post 30 Jul 2013, 11:37

Walk the Line.
u zadnjih para samo slušam Casha, pa je nekako bilo prirodno da (opet) pogledam film. naišla sam na loše kritike, da je film iskasapio njegov život, i pohvale da je baš dobar. kako nisam čitala njegovu biografiju (ako ju ima), nego znam neke stvari iz njegova života, ograničit ću se na film.
Joaquim i Plavuša s Harvarda su mi jako, jako dobri. Joaquin mi je i inače dobar glumac, pogledajte Two Lovers (ako niste) ali je sav sjeban i ne vjerujem da će proizvoditi nešto puno filmova u budućnosti.
Glazba je divna. Koliko znam, njih dvoje su pjevali kroz cijeli film, Joaquin je čak dobio nagradu za album, koji je izdao nakon fima.
Reese je isto dobra, sviđa mi se kemija između njih dvoje.
Problem je što meni Joaquin jednako nadrogirano izgleda kad glumi sekvence u kojima je pijan i tabletiran, i kad je čist. uvijek je taj pomalo ludi pogled.
Radnja filma: kako opisuje nečiji život, svjesna sam da ne može sve jednako obraditi, ali nakon bitnih stvari iz djetinjstva , pomalo plošno prikazuje život u familiji s djecom di ne vidim sreću, i turneje u kojima hoda okolo sa zalihom tableta veličine jedne konzumove vrećice. valjda je svijet bio takav u '60tima :ne zna: malo mi je dio gdje se on čisti i skida s tableta u tri dana, onak :misli:
po filmu, on je nju snimio prvi put kad su se sreli, i počeo reagirati na nju. ona je zbog pritiska javnosti kojem je bila izložena, svašta pokušavala raditi da okolina bude sretna. i odbijala ga je godinama u kojima je on bio u rasulu.ne znam kako je išlo dalje kad je napokon pristala biti s njima, tu negdje film završava, ali na kraju kažu da su se vjenčali, živjeli skupa 35 godina, i onda umrli, jedan za drugim, u razmaku od par mjeseci. ne kažu da se on vratio ovisnostima.
sve u svemu, film je dobar. muzika je odlična, kao i glavni glumci.
Euklid
old school

Post 30 Jul 2013, 12:03

Meni je film odlican.
Svakako jedan od boljih biografskih filmova.
Uopce se nisam opterecivao koliko vjerno su obradili neke detalje iz njegovog zivota...
Beau

Post 30 Jul 2013, 12:07

Ajme, obožavam taj film :cerek:
Morticia

Post 30 Jul 2013, 12:52

Dovoljno mi je bilo slušat muziku i gledat Joaquina da mi film bude genijalan. :cerek:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 30 Jul 2013, 13:30

on je tako dobar glumac. šteta što ne radi više
Beau

Post 30 Jul 2013, 14:36

Pješčana » wrote:on je tako dobar glumac. šteta što ne radi više
odličan je. pa zašto neće da radi više? :o
ali

Post 31 Jul 2013, 08:05

BoDerek » wrote: odličan je. pa zašto neće da radi više? :o
Ma nije da neće radit, to je netko nešto krivo ubrao :o
Beau

Post 31 Jul 2013, 09:02

ali » wrote: to je netko nešto krivo ubrao :o
Možda zbog nastupa u Lettermanu :S :rofl: