Evo tu je stvarno jako dobro i realno opisano.
Doći ćeš i ostaviti auto ispod vijadukta i tamo te pokupe s barkom. Te barke idu stalno u oba smjera, mislim da je bila cijena oko 1 OMR za oba smjera, tako nešto. Obučen si normalno, preporučujem i dobre cipele za hodanje tipa trekerice.
Kupanja nema ispod vijadukta, a tamo se ionako nitko ne kupa već svi čekaju barke da ih prebace, lokalci sjede i tračaju turiste a stado koza žica hranu od svakog.
Dalje se hoda nekih 20-30 min do prvog bazena i još cca 20 do zadnjeg bazena s vodopadom.
Imajte i japanke u ruksaku.
Do prvog bazena su svi obučeni, a dalje ekipa obično ide u badićima. Nismo nigdje naišli na probleme zbog toga.
Oman
- Prolaznica
- Has thanked: 6 times
collect moments, not things
Sjajan link, zahvaljujem i na njemu.
Gdje se u Hrvatskoj/Zagrebu mogu kupiti vodonepropusne torbe za plivanje?
EDIT: Ili u Dohi, kroz nju prolazim do Omana.
Last edited by nvnk on 19 Feb 2020, 15:03, edited 1 time in total.
- Prolaznica
Dekatlon svakako, sajam nautike, ebay (tamo su najjeftinije), imaš dobrih i u Kibubi
Palo mi na pamet, guglao sam, imaju nekaj slično, ali me fotke baš ne oduševljavaju. Probat ću danas na putu doma pa da vidim ...
Odlična ideja, ima jedna Kibuba kod mene u Pointu.Prolaznica wrote: ↑19 Feb 2020, 15:04Dekatlon svakako, sajam nautike, ebay (tamo su najjeftinije), imaš dobrih i u Kibubi
Ali ni kupnja usput u Dohi vjerojatno nije sasvim blesava.
Kak ste se orijentirali?
Ste imali navigaciju u autu ili dobre stare tiskane auto-karte ili samo Google Maps s mobitela, s obzirom da ste imali omanske SIM-kartice?
Ak je ovo zadnje, kakva je pokrivenost signalom? Pretpostavljam u pojedinim dijelovima dalje od ili samo izvan naseljenih mjesta ne baš sjajna (po pustinjam ai slično), dakle tu opciju najvjerojatnije niste koristili?
- Prolaznica
Koristili smo Google maps i jako nas je dobro služio tamo. SIM od Omantela. Pokrivenost signalom čak i nije loša, a kad ideš kroz pustinju, taman i da je lošija ili nikakva, imaš samo jednu cestu. Ja si uvijek za svaki slučaj skinem offline karte i na maps.me.nvnk wrote: ↑20 Feb 2020, 12:18Kak ste se orijentirali?
Ste imali navigaciju u autu ili dobre stare tiskane auto-karte ili samo Google Maps s mobitela, s obzirom da ste imali omanske SIM-kartice?
Ak je ovo zadnje, kakva je pokrivenost signalom? Pretpostavljam u pojedinim dijelovima dalje od ili samo izvan naseljenih mjesta ne baš sjajna (po pustinjam ai slično), dakle tu opciju najvjerojatnije niste koristili?
No Oman stvarno nema neku super razgranatu mrežu prometnica izvan gradova, pa teško da se može pogriješiti, a u gradovima si odlično pokriven.
-
- Information
-