Hosteli imaju i privatne sobe, nije da se automatski podrazumijeva ak si u hostelu da si u zajedničkoj spavaonici. To je nekakav kompromis između cijena i komfora na koji ja dosta često idem.
Ovo pak u Tiraspolu mi je bilo doslovce jedini puta da sam išao na zajedničku spavaonicu u hostelu, ali na kraju u njoj nisam niti spavao. Cijelo je iskustvo u stvari bilo dosta jedinstveno, možda sam ga jednom negdje već i opisao.
Uglavnom, taj sam hostel odabrao prvenstveno jer je to bio jedini smještaj koji ne registrira goste, a to mi je bilo dosta važno. Tako sam u tzv. "državi" Transnjistriji, nakon ilegalnog ulaska bez registracije i istog takvog izlaska, bio sasvim ilegalno i bez ikakvog traga.
Novinarske gluposti o turizmu
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 36 times
Kako si to uspio? Iskočio iz aviona s padobranom? Prošvercali te u gepeku?nvnk wrote: ↑07 Aug 2020, 12:20Uglavnom, taj sam hostel odabrao prvenstveno jer je to bio jedini smještaj koji ne registrira goste, a to mi je bilo dosta važno. Tako sam u tzv. "državi" Transnjistriji, nakon ilegalnog ulaska bez registracije i istog takvog izlaska, bio sasvim ilegalno i bez ikakvog traga.
Potpisi su za budale.
-
- Been thanked: 10 times
Daj malo opisi kako si usao u drzavu? I gdje si na kraju spavao? Dojmovi o Tiraspolu?nvnk wrote:Hosteli imaju i privatne sobe, nije da se automatski podrazumijeva ak si u hostelu da si u zajedničkoj spavaonici. To je nekakav kompromis između cijena i komfora na koji ja dosta često idem.
Ovo pak u Tiraspolu mi je bilo doslovce jedini puta da sam išao na zajedničku spavaonicu u hostelu, ali na kraju u njoj nisam niti spavao. Cijelo je iskustvo u stvari bilo dosta jedinstveno, možda sam ga jednom negdje već i opisao.
Uglavnom, taj sam hostel odabrao prvenstveno jer je to bio jedini smještaj koji ne registrira goste, a to mi je bilo dosta važno. Tako sam u tzv. "državi" Transnjistriji, nakon ilegalnog ulaska bez registracije i istog takvog izlaska, bio sasvim ilegalno i bez ikakvog traga.
I razlog dolaska, nije valjda bio neki sportski dogadjaj tamo?
Niti blizu. Radio sam u 5 hostela do sada,Novi Zeland, Tenerife, San Diego, Island i Kijev.... ne znaci ako hostel je u drzavi koja je ekonomski bolja od Hrvatske da su automatski i hosteli bolji... na kraju krajeva bit hostela ni nije izgled nego atmosfera. U Kini i Berlinu sam bil u hostelu koji po uredenju vise vuku na hotel. Sve vrhunsko, novo, super cisto al za mene mrtvo. Bez duse, bez zabave, bez druzenja, osoblje neaktivno. Na Baliju sam bil vjerojatno u najgorem ikad, ako vam se ovo cini mali razmak onda u onom hostelu ga ni nema. Kreveti su na 4 kata bili, metalni super skripavi a dok sam se penjal po ljestvama do zadnjeg kreveta nije mi bilo svejedno.
Najdrazi mi je onaj u Kijevu, tamo sam i najduze bio, tamo se vracam svako malo i kad prode korona Kijev i neka juzna destinacija su mi prve dvije destinacije na koje idem. Hostel u Kijevu ima tolko dobru atmosferu da imam osjecaj da sam kod frenda doma ili da zivim sa cimerima.
Hosteli su radeni za solo putnike, za druzenja, moraju biti jeftini i ne ocekuje se od njih visok standard ako te kosta par eura nocenje. I tak bi trebalo i ostati. Na kraju krajeva ko voli nek izvoli. Ko se misli odmarat taj nece u hostel. Za te postoje apartmani i hoteli.
Last edited by Niko on 08 Aug 2020, 15:27, edited 2 times in total.
U vezi ovog primjera iz Varazdina ne znam kaj bi rekel. Kad se otvoril bas navedeni hostel sam prical netko mi je uzeo san uvijek sam htio otvorit hostel doma al sam i uvijek prical da u Varazdinu to nema smisla. Prometna povezanost losa. 4 busa dnevno(ako se ne varam) voze iz Budimpeste za Zagreb, prolaze pokraj Varazdina i ni jedan ne staje. Znam kolko me to muci jer cesto se vracam sa Islanda tom rutom i onda se moram busom vozit do Zagreba da bi sjeo na drugi bus i vozio se natrag za Varazdin. Ko ce posjetit Varazdin jednom kad dode u Zagreb?Hrpa ladih putnika je u tom busu i da taj bus staje u Vz siguran sam da bi izasli na dan ili dva i onda nastavili za Zg. Jedno m kad si u Zg ne vracas se u smjer iz kojeg si dosel...
Opcenito ko i svaki biznis kad si natovaris kredite na leda to je tesko opstat. Zal mi je zene ako je sve u tekstu istina. Stvarno mi je zal jer je imala hrabrosti da slijedi svoj san. Al ako je istina da se ima za novi bmw a nije se imalo za vratit dugove i kredite e onda je ne zalim ni malo
Opcenito ko i svaki biznis kad si natovaris kredite na leda to je tesko opstat. Zal mi je zene ako je sve u tekstu istina. Stvarno mi je zal jer je imala hrabrosti da slijedi svoj san. Al ako je istina da se ima za novi bmw a nije se imalo za vratit dugove i kredite e onda je ne zalim ni malo
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
Slazem se s Nikom. Meni najbolji hostel di sam dosad bio je u Salvadoru. Casa Verde u Santa Ani. 7 krevetna soba bez kreveta na kat.. u sobi dvije kupaonice. Svaki krevet ima broj i pod tim brojem ima svoju policu u frizideru i policu u kuhinji. Tu je i bazen, hammoca svuda. Kuhinja opremljena bolje nego moja doma ( dobro to i nije tesko ). Sa Carlosom vlasnikom mozes i na tenis ili squash. Uvijek ima hladne pive u frizideru pa na plocu pises crtice koliko si popio i na kraju boravka gazda samo zbroji crtice
Tusevi sa jakim pritiskom sto je dok duze boravis u srednjoj americi pravi luksuz.
Eh samo zbog toga bi sad natrag
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Tusevi sa jakim pritiskom sto je dok duze boravis u srednjoj americi pravi luksuz.
Eh samo zbog toga bi sad natrag
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
During the war...
Huligannvnk wrote: ↑07 Aug 2020, 12:20Hosteli imaju i privatne sobe, nije da se automatski podrazumijeva ak si u hostelu da si u zajedničkoj spavaonici. To je nekakav kompromis između cijena i komfora na koji ja dosta često idem.
OK, kao što rekoh, već jednom jesam negdje (ovdje ili na fhr) ispričao dio priče o tom svom putovanju, a ovih bih dana, kad već toliko tražite, mogao i nešto više.
Uostalom, kad nema novih putovanja i tko zna kada će ih opet biti, a što ćemo drugo nego prisjećati se prošlih?
Uostalom, kad nema novih putovanja i tko zna kada će ih opet biti, a što ćemo drugo nego prisjećati se prošlih?
-
Tako je..a i u godinama smo kad se takve price pricaju vlastitoj djeci, a posto nas ima i bezdjecnih, sto drugo, nego ovdje pricati.
-
Nvnk, cekamo tvoju pricu.
-
- Information
-