Danas sam kupio/kupila kartu za...
Sve je to super, ali tko zna kaj ce biti za 3 mjeseca...
I sa Slovenijom, Engleskom, easyjem....ne znam hoce li mi biti treca sreca...
Razmisljam da ipak letim iz Zg...moram proanalizirati termine i cijene BA.
I sa Slovenijom, Engleskom, easyjem....ne znam hoce li mi biti treca sreca...
Razmisljam da ipak letim iz Zg...moram proanalizirati termine i cijene BA.
Istina, ovo što sam napisao vrijedi za naš trenutačni status "žutih" u SLO. Ako pak postanemo "crveni", veliko je pitanje hoće li uopće i tranzita biti.
Uostalom, niti ja čak ni u najluđim sanjarijama o budućim putovanjima nikakve Venecije, Pešte ni Ljubljane ne kontempliram. Samo i jedino letove iz ZG.
To je to "novo normalno".
Uostalom, niti ja čak ni u najluđim sanjarijama o budućim putovanjima nikakve Venecije, Pešte ni Ljubljane ne kontempliram. Samo i jedino letove iz ZG.
To je to "novo normalno".
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 36 times
Čitavoj se populaciji život radikalno mijenja. U svim aspektima, nije samo jedna stvar posrijedi. Posao, obrazovanje, zabava, promet, putovanja u druge zemlje, međuljudski odnosi - sve je pogođeno. Treba to izdržati, ostati zdrav ne samo tjelesno nego i duševno.
Potpisi su za budale.
ZG - Dubrovnik, rujan, 90 € povratno.
Kupljeno preko MyTripa i španjolskog Jetcosta kao dvije jednosmjerne karte, jer je tak najjeftinije uz korištenje običnog MC-a.
Izravno od CA bi bilo 15-tak ojara skuplje, čak i ako ne uzmemo u obzir da mi kuna nije prva valuta.
Kupljeno preko MyTripa i španjolskog Jetcosta kao dvije jednosmjerne karte, jer je tak najjeftinije uz korištenje običnog MC-a.
Izravno od CA bi bilo 15-tak ojara skuplje, čak i ako ne uzmemo u obzir da mi kuna nije prva valuta.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 90 times
Inače, ako želiš posjetit dubrovačke zidine, postoji jedna caka za domaće turiste. Pošalje se email na jednu adresu (koju zna Prolaznica), pa ako ti odobre, možeš s tim mailom kupit kartu za zidine i Lovrijenac za 50 kn.
Inače je 200 kn.
I dobro je svugdje govorit hrvatski, u puno kafića domaći gosti dobiju popust.
A must eat su girice u Kamenici (nije plava, ne moraš se bojat), na tržnici Gundulićeva poljana.
Inače je 200 kn.
I dobro je svugdje govorit hrvatski, u puno kafića domaći gosti dobiju popust.
A must eat su girice u Kamenici (nije plava, ne moraš se bojat), na tržnici Gundulićeva poljana.
Sad i ja bas to gledam, 652 kn, ali oba leta preko mytrip...bez prtljage...jedino kaj je povratni u 6 ujutro (po toj cijeni)
-
- Been thanked: 10 times
Biti u Du samo jedan dan je grehota, teski grijeh.
Samo ću reći da su kupljene karte za London.
Obzirom da su mi zadnja dva puta letovi bili otkazani, ovaj put, iz predostrožnosti, neću objaviti ni cijene, ni datum, ni kompaniju...pa da vidimo hoće li upaliti.
Obzirom da su mi zadnja dva puta letovi bili otkazani, ovaj put, iz predostrožnosti, neću objaviti ni cijene, ni datum, ni kompaniju...pa da vidimo hoće li upaliti.
-
- Been thanked: 10 times
Frend mi iz Londona veli da iz dana u dan odlucuju o letovim, hoce biti, nece biti leta za Zg.
Usput, nije pametno sad ici u London, on mi sam veli.
Usput, nije pametno sad ici u London, on mi sam veli.
- Nukac
- Davorich
Pa najbolje je ostat doma - za neke.
Ovo je ipak Turizam, i još postoje ljudi kojima nečiji frendovi nisu mjerilo kud ići a kud ne ići.
Trenutno obavezni link za svakog potencijalog putnika je službena statistika EU o COVID slučajevima, a nalazi se na sljedećem linku.
A službena statistika kaže - trenutno stanje u Londonu je slično kao i u ZG (velika karta na dnu stranice). Znači da uz pridržavanje zdravorazumskih epidemioloških pravila vjerojatnost zaraze minimalna.
Ovo je ipak Turizam, i još postoje ljudi kojima nečiji frendovi nisu mjerilo kud ići a kud ne ići.
Trenutno obavezni link za svakog potencijalog putnika je službena statistika EU o COVID slučajevima, a nalazi se na sljedećem linku.
A službena statistika kaže - trenutno stanje u Londonu je slično kao i u ZG (velika karta na dnu stranice). Znači da uz pridržavanje zdravorazumskih epidemioloških pravila vjerojatnost zaraze minimalna.
Nije samo problem u vjerovatnosti zaraze nego u otkazanim letovima, karantenama...a o samom iskustvu da i ne govorimo.Nukac wrote: ↑01 Oct 2020, 06:40Pa najbolje je ostat doma - za neke.
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
- Nukac
- Davorich
Provjeriš prije puta jel možeš putovat u određenu državu.
Što se tiće iskustva putovanja - nikad bolje.
Nema nikakve gužve na aerodromu. Nema gužve u avionu. Avioni polijeću točno u minutu. Za male pare možeš odsjest u dobrom hotelu. Nema gužve u muzejima. Specijalne cijene koje su znantno niže nego inače.
Otprilike takva su moja iskustva s putovanjima u vrijeme korone.
Što se tiće iskustva putovanja - nikad bolje.
Nema nikakve gužve na aerodromu. Nema gužve u avionu. Avioni polijeću točno u minutu. Za male pare možeš odsjest u dobrom hotelu. Nema gužve u muzejima. Specijalne cijene koje su znantno niže nego inače.
Otprilike takva su moja iskustva s putovanjima u vrijeme korone.
Da, to je više-manje i moje iskustvo iz DU. (Osim djelomično u avionu - nije bilo gužve kad sam letio tamo, a u povratku je Dash bio pun ko oko.) No, ono ne mora vrijediti svugdje. Možda je NN-in frend mislio na mjere koje su u Londonu na snazi, ograničenja, zatvorenost muzeja, atrakcija i pubova ili kaj takvoga ...
Last edited by nvnk on 01 Oct 2020, 07:56, edited 2 times in total.
Rekoh nije problem u epidemiološkoj situaciji nego ako letove otkazuju na dnevnoj bazi ne znaš niti dali ćeš otići a kamoli dali ćeš se moći vratiti.
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
E, da, i to također. Čekao sam s kupovinom aviokarte do praktički nekoliko dana pred let. Srećom, nije bilo posljedica glede cijene. Moguće da je i ovo drugo opća pojava, što bi bilo pozitivno?
- Nukac
- Davorich
Meni je još kompleksnije, pošto moram gledat da je država na odgovarajućem popisu i u Sloveniji i u Hrvatskoj. A i da su i Slovenija a i Hrvatska OK za tu državu u koju idem.
U kolovozu sam radi toga popušio Škotsku, Hrvatska je bila u UK na zelenom popisu, a Slovenija nije. Kad su to promijenili, već je bilo prekasno.
Ionako u UK trenutno moraš u 14 dnevnu samoizolaciju ako dolaziš iz HR ili SLO.
U kolovozu sam radi toga popušio Škotsku, Hrvatska je bila u UK na zelenom popisu, a Slovenija nije. Kad su to promijenili, već je bilo prekasno.
Ionako u UK trenutno moraš u 14 dnevnu samoizolaciju ako dolaziš iz HR ili SLO.
- Nukac
- Davorich
U ponedjeljak smo Prolaznica i ja morali odgoditi naš sindikalni izlet u Normandiju, pošto je Slovenija stavila dijelove Francuske na crvenu listu.
A to znači da moram imati ili negativni test ili 10-dnevnu samoizolaciju. S tim da u SLO ako si radi odlaska u crvenu zonu u samoizolaciji nemaš pravo na nikakvu naknadu.
A to znači da moram imati ili negativni test ili 10-dnevnu samoizolaciju. S tim da u SLO ako si radi odlaska u crvenu zonu u samoizolaciji nemaš pravo na nikakvu naknadu.
Meni je glede toga manje "kompleksno", jer, osim SLO i HR propisa, za mene vrijede i interni propisi moje firme, a oni su prokleto jednostavni: Idem u 7 dana samoizolacija (uz korištenje dana GO) + test (na svoj račun) ako odem igdje na svijetu izvan HR ili SLO.
Pa da je zemlja najzelenija na svijetu i u HR i u SLO i da su HR i SLO najzelenije za tu zemlju.
To ću koristiti samo ak bu tak za nogometni Euro ili nekaj još većega, al mi se ne isplati za kraća putovanja.
Pa da je zemlja najzelenija na svijetu i u HR i u SLO i da su HR i SLO najzelenije za tu zemlju.
To ću koristiti samo ak bu tak za nogometni Euro ili nekaj još većega, al mi se ne isplati za kraća putovanja.
-
- Information
-