Portugal
ne.
On-board fare
Valid for a single journey on any route in urban and suburban regular service. Acquired on board our vehicles. Following rates currently in place:
Bus on-board fare - € 1.80
Tram on-board fare - € 2.85 €
Lift on-board fare - € 3.60 (2 trips)
On-board fare
Valid for a single journey on any route in urban and suburban regular service. Acquired on board our vehicles. Following rates currently in place:
Bus on-board fare - € 1.80
Tram on-board fare - € 2.85 €
Lift on-board fare - € 3.60 (2 trips)
- chillout23
- Been thanked: 2 times
Plan: prvi dan dugi Layover Amsterdam...sletanje u Porto u 22:15...malo prošetat, nekaj pojest lagano i spavanac...cijeli dan Porto, pa ujutro vlakom do Lisabona (dolazak u 10h)...spavanac u Lisabonu i povratak u Porto oko 10h ujutro. Bauljanje po Portu, spavanac i u 3:00 se lovi 3M bus za aerodrom. U 5:10 polijetanje za Ams/Zg
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 90 times
Čisto jedna primjedba. Zašto se ideš vuć do Lisabona i to praktički na jedan dan?
Po meni čisti gubitak vremena, provesti 6 sati ili koliko u vlaku, i onda samo vidjet malo od Lisabona?
Radije obiđi Espinho, Coimbru i Aveiro. Odn. okolicu Porta.
Čak možda da rentaš auto, ne bi trebalo biti skupo.
Po meni čisti gubitak vremena, provesti 6 sati ili koliko u vlaku, i onda samo vidjet malo od Lisabona?
Radije obiđi Espinho, Coimbru i Aveiro. Odn. okolicu Porta.
Čak možda da rentaš auto, ne bi trebalo biti skupo.
- chillout23
Pa ujutro u 7 idem vlakom iz Porta i u 10 sam u Lisabonu. Imam cijeli dan da prošetam i vidim grad.
Prespavam tamo i oko 7:30 idem natrag u Porto, tak da sam u 11h nazad.
Meni sasvim dovoljno vremena za obić grad inače samo hodam i ne vozim se uopće javnim prijevozom, tako da će to biti sve ok, samo da vrijeme posluži (Čitaj: da ne pada kiša)
Hoću ulovit oba grada po malo (malo više Porto, naravno), jer ne znam kad budem opet išel u Portugal...i ako budem uopće. Ovo mi je prilika za otić i vidjet
Prespavam tamo i oko 7:30 idem natrag u Porto, tak da sam u 11h nazad.
Meni sasvim dovoljno vremena za obić grad inače samo hodam i ne vozim se uopće javnim prijevozom, tako da će to biti sve ok, samo da vrijeme posluži (Čitaj: da ne pada kiša)
Hoću ulovit oba grada po malo (malo više Porto, naravno), jer ne znam kad budem opet išel u Portugal...i ako budem uopće. Ovo mi je prilika za otić i vidjet
Imas i ryanair na toj relaciji , nađu se karte za po 10€ po smjeru, a preko rumbija i dinersa dobijes za 10€ povratnu
- chillout23
znam hvala na tipu iako mislim da mi dođe slično na kraju krajeva
Od centra do centra vlakom 3:15h.
Ako idem avionom, moram dosta ranije doć na aerodrom, pa 50 minuta let, pa spajanje, izlazak, prevoz do centra...više vremena izgubim ako idem avionom, siguran sam..
Baš za moje datume je na Ryanu 43€ povratna. Za vlak imaju bijesne akcije ako se uzme karta prek neta unapred i izađe me povratno maksimalno 30€, gledal malo prije.
Inače je po smjeru 20-30€, a ovak, s tim popustom me ispadne oko 27,50€ povratna...
I još sam u gradu već u 10h ujutro i nemam maltretiranje za povrat, nego samo prošetam 15 minuta od hostela do stanice za vlak i pičim
Od centra do centra vlakom 3:15h.
Ako idem avionom, moram dosta ranije doć na aerodrom, pa 50 minuta let, pa spajanje, izlazak, prevoz do centra...više vremena izgubim ako idem avionom, siguran sam..
Baš za moje datume je na Ryanu 43€ povratna. Za vlak imaju bijesne akcije ako se uzme karta prek neta unapred i izađe me povratno maksimalno 30€, gledal malo prije.
Inače je po smjeru 20-30€, a ovak, s tim popustom me ispadne oko 27,50€ povratna...
I još sam u gradu već u 10h ujutro i nemam maltretiranje za povrat, nego samo prošetam 15 minuta od hostela do stanice za vlak i pičim
- chillout23
Evo baš gledal na rumbo.pt...
letovi su u 7:30 recimo...i polazni i povratni iz Ližboe. Povratna je 33,20€.
Puno manje vremena gubim vlakom..u stvari, ne gubim nikaj
letovi su u 7:30 recimo...i polazni i povratni iz Ližboe. Povratna je 33,20€.
Puno manje vremena gubim vlakom..u stvari, ne gubim nikaj
- chillout23
A čak je i karta jeftinija 6€. Taman jedan ok obrok
- chillout23
U glavnom previše komplikacija za let od 50ak minuta. Živijo vlak
Nadam se da si unutar Porta računao i na Villanova de Gaia, što je formalno drugo mjesto, samo prek rijeke. Tamo su ti poznati podrumi u kojima se čuva porto i koje se da obići uz degustaciju.chillout23 wrote: ↑25 Apr 2017, 12:58Plan: prvi dan dugi Layover Amsterdam...sletanje u Porto u 22:15...malo prošetat, nekaj pojest lagano i spavanac...cijeli dan Porto, pa ujutro vlakom do Lisabona (dolazak u 10h)...spavanac u Lisabonu i povratak u Porto oko 10h ujutro. Bauljanje po Portu, spavanac i u 3:00 se lovi 3M bus za aerodrom. U 5:10 polijetanje za Ams/Zg
- Tyrion Lannister
A lounge ste zaboravili i litre Porta u njemu?
Meni je omjer 55:45 za vlak, ali više volim avione i loungeve.
Meni je avion bio jeftiniji (unatoč akcijama s vlakom), a još sam bio nacvrcan.
Meni je omjer 55:45 za vlak, ali više volim avione i loungeve.
Meni je avion bio jeftiniji (unatoč akcijama s vlakom), a još sam bio nacvrcan.
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- chillout23
Hvala na tipu nisam računal s tim...nisam ni znao, ali eto...sad znam pa budem išel videt
btw...ne pijem alkohol (jedino Guinness), tako da od mene degustacije ne vrijede samo razgledavanje...degustiram samu u Amsterdamu i sličnim mjestima
btw...ne pijem alkohol (jedino Guinness), tako da od mene degustacije ne vrijede samo razgledavanje...degustiram samu u Amsterdamu i sličnim mjestima
Ako se vlak kupi ranije ušteda je ogromna...mi smo išli jučer od Porta do Coimbre Intercitijem, a Alfom do Lisabona za sveukupno 13 eura ...Coimbra me se nije dojmila (tome je sigurno doprinijelo sparnih 31 stupnjeva te hrpe Poljaka i Nijemaca). I sjednemo mi na klupicu u hladu, a ispred nas poznati prizor iz Splita: tri mlade Romkinje s fasciklama prikupljaju donacije za nijeme...i one su nijeme naravno, nisu gluhe....dobro se i sporazumijevaju i to s bakicama posebno, zapišu koliko su dale, daju im i pusu i osmjehnu im se...biznis cvjeta...
Apsolutno vrijedi...malo izvan centra i ne dolazi se skroz jednostavno pa nije toliko razvikano, najbolje metroom do Jardim ZOO pa bus 770, ali može se i laganom 20 min šetnjom od metroa.Tyrion Lannister wrote:Jel netko bio ovdje https://en.wikipedia.org/wiki/Palace_of ... _Fronteira i vrijedi li?
Savjet: ako idete negdi izvan Lisabona busom (npr za Fatimu), vjerojatno polazite sa autobusnog kolodvora Sete Rios....e to je jako blizu Jardim ZOO metro stanice, odnosno lokalnog busa 770 pa možete to u isti dan...samo pazite - 770 vozi rijetko i ne cijeli dan.
- Prolaznica
Jesam, kolegica se preselia u Lisabon jer je tamo našla dečka.
Evo pitala i preporučuje Mascote Da Atalaia.
edit: upravo mi javila još jedan: A Baiuca
Evo pitala i preporučuje Mascote Da Atalaia.
edit: upravo mi javila još jedan: A Baiuca
collect moments, not things
https://www.facebook.com/pages/Tasca-do ... 9669111553
Ovo nam je bilo dvi ulice od apt...sangrije su im odlične...
Ovo nam je bilo dvi ulice od apt...sangrije su im odlične...
- Prolaznica
evo javlja prija iz Lisabona da im je cijelo ljeto u znaku fešti
http://lisboanarua.com/festasdelisboa/
collect moments, not things
Prolaznica wrote: ↑25 May 2017, 18:05evo javlja prija iz Lisabona da im je cijelo ljeto u znaku fešti
Super, odlično. Baš ću viditi čega ima.
Pitanje za prijevoz, kakvu kartu ste koristili po gradu? Ili se većina može pjehe?
- Nukac
- Davorich
- Been thanked: 90 times
Pjehe. Za dalje lokacije tipa EURO, Belem ili za tramvaj kupiš pojedinačnu kartu.
Ako vas je 2-3, s aerodroma je najbolje uzet taksi. Nije skup, a aerodrom je praktično u centru grada.
Ako vas je 2-3, s aerodroma je najbolje uzet taksi. Nije skup, a aerodrom je praktično u centru grada.
Preporučam kupiti viva viagem karticu te napuniti je s barem 8 eura...štedi vrijeme i novac...jako korisno i za odlazak u sintru i za sve druge lokacije dostupne prigradskim vlakovima...
http://www.metrolisboa.pt/eng/customer- ... agem-card/
http://www.metrolisboa.pt/eng/customer- ... agem-card/
-
- Information
-