Jest, profesionalno napisan pregled s dodatnom literaturom na kraju, što mi se čini zgodnim poticajem da se malo dublje zagrebe u to područje.
Psihometrija i manipulacija
- MmeTipfeler
Pišem ovdje zato što se na ovoj temi spominjala Cambridge Analytica. Ukratko, svi vi koji ste vjerovali da imate profil na Fejsu, nemate ga. Svi vi koji ste vjerovali da FB društvena mreža, gadno ste se zabunili. Svi vi koji ste vjerovali da na Fejsu imate ne znam koliko frendova, jako ste se zeznuli. Sve je to smoke and mirrors, obična iluzija: link.
Pomislila sam u prvi mah da je riječ o nekoj satiričnoj stranici, da je u pitanju zajebancija, a onda shvatila da je u pitanju više od milijardu i pol dolara.
No da je smiješno, smiješno je.
Pomislila sam u prvi mah da je riječ o nekoj satiričnoj stranici, da je u pitanju zajebancija, a onda shvatila da je u pitanju više od milijardu i pol dolara.
No da je smiješno, smiješno je.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 6 times
Pa u pravu je Šećerković: da je Fejsbuk društvena mreža bila bi i društvena svojina, a nije nego je privatna. U privatnosti. Na neviđeno.
Garant tako i vode u vinad, na ćiribu, pretvara...izemti pretvorbu!
Znači samo okreneš paragrafse na alegejšnse i - toa e toa?!Facebook's response is heavy on the denials, with a "denies the allegations" being stated for most of the 76 paragraphs contained in the lawsuit filing.
Garant tako i vode u vinad, na ćiribu, pretvara...izemti pretvorbu!
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- MmeTipfeler
Kad se već igramo riječima, privatna je u prvom redu zbog toga što gura nos u tuđe privatne podatke. I prisvaja ih. Q. E. D.Šabović Adis wrote: ↑14 Jul 2019, 03:06Pa u pravu je Šećerković: da je Fejsbuk društvena mreža bila bi i društvena svojina, a nije nego je privatna. U privatnosti. Na neviđeno.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 6 times
Ma to ti je i generalno problem s privatnicima. U javnosti. Misle, valjda, da su nevidljivi. Ili nedodirljivi, nešto...MmeTipfeler wrote: ↑14 Jul 2019, 07:24Kad se već igramo riječima, privatna je u prvom redu zbog toga što gura nos u tuđe privatne podatke. I prisvaja ih. Q. E. D.
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- MmeTipfeler
I jedno i drugo. Ne bih htjela širiti temu, ali padaju mi na pamet priče o kamerama u WC-ima da bi se kontroliralo koliko se i zašto radnici ondje zadržavaju. Glavni je razlog najvjerojatnije drkica uz promatranje ženskog WC-a.Šabović Adis wrote: ↑14 Jul 2019, 07:45Ma to ti je i generalno problem s privatnicima. U javnosti. Misle, valjda, da su nevidljivi. Ili nedodirljivi, nešto...
-
- Information
-