Zekoslawa » wrote:Pa navodno traže nekakvu verifikaciju u vidu maila, broja mobitela i ne znam čega već. I ja sam tek nedavno prvi put čula za to. Kao, samo za novootvorene profile, starije zasad ne diraju. Ili ako već postoji nekakva poveznica, kao što je kod mene slučaj, jer je nekoć profil bio u obliku ime_prezime, a sad je pseudonim. Pa mi onda kad potpisujem peticije i slično nude da ih potpišem pod ime_prezime, a ne pod pseudonimom.
Meni je posebno creepy kad guglam nešto na kompu, pa mi onda na mobu nudi iste rezultate pretrage.

nekoliko su me puta, perfidno, tobože zabrinuto, upitali za broj mobitela u slučaju da se nešto dogodi da budem sigurna da ću imati pristup profilu. glatko sam odbila.
nije slučajno, u to možeš biti sigurna.
najradije bi mob koristila samo za dogovore gdje se nađem s nekime. ali ne možeš tako živjeti, nekad imaš potrebu dopisivati se s nekime baš u tom trenutku i ne da ti se čekati.
ne skrivam ništa, ne kupujem drogu preko mobitela da bi me bilo frka(op.a. ne kupujem ju uopće), ali mi se gadi pomisao da netko kome se digne kurac ako je na poziciji da ima pristup a da sam mu kojim slučajem zanimljiva može iz dosade čitati moja dopisivanja s frendicom. nije stvar u sadržaju, nego u nepoštivanju integriteta osobe i silovanju tuđe privatnosti.
znam (puno normalnije od mene

) ljude koji privatne poruke pišu u nekoj platformi( ubij me, morala bi pitati za ime). napišeš poruku i link na tu poruku pošalješ nekome preko maila. osoba klikne i pročita, a poruka se potom uništi.
ne bi to bilo loše koristiti, za ljubavna proljevanja barem ako ne za sve.