Ne diram ništa, neka se Gates slika. Zašto bih mijenjao ono što radi, nisam blesav.

U firmi imamo preko 10 računala sa win10, cijeli sustav nam održava vanjska firma. Svi uredno odbijamo prelazak na Win11, ili samo trepnemo kada sustav javi da nije moguće preći na 11. I jednog jutra, na računalu kod direktora, Win11. On me uvjerava kako nije ni na što pristao. Zvao je firmu koja nam održava računala i protestirao, oni kažu da iz Microsofta mogu daljinski ažurirati ciljana računala i da oni ne mogu ništa po tom pitanju. I tako je instaliran novi sustav bez pristanka. Ja nekako vjerujem da Microsoft nije ništa napravio bez pristanka korisnika računala, i najviše sumnjam u nekog operatera u toj firmi koja nam održava računala. Ili je direktor kliknuo na krivo dugme, događa se.
Code: Select all
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Key Points
- Pause Updates Temporarily: Go to Settings > Windows Update > Pause updates for up to 5 weeks.
- Disable via Group Policy (Windows Pro & Enterprise): Open gpedit.msc, navigate to Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update, then enable Configure Automatic Updates and select Disabled.
- Turn Off via Registry Editor: Open regedit, navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU, create or modify NoAutoUpdate (DWORD) and set it to 1.
- Disable Windows Update Service: Open Services (services.msc), find Windows Update, set Startup type to Disabled, and stop the service.
Pa pretpostavljam da se na neki način ove postavke same vrate u tvorničko stanje nakon nekog vremena. Evo zabilježio sam da sam danas onemogućio ažuriranje, pa ćemo vidjeti hoće li opet doći samo od sebe.drug mile wrote: ↑10 Jan 2025, 09:40I od tada radi bez ikakve mane. Jedino što me i dalje upozorava da instaliram 11-icu. Znači, promijenio sam sve postavke za automatski update, sve onesposobio, pratio upute sa neta kako potpuno onemogućiti windowse da išta sami ažuriraju, procesi zaustavljeni... I opet mi svako malo iskoči poruka da moram prijeći na 11-icu.
Users browsing this forum: CCBot and 0 guests