Seksualno nasilje nad djecom

Sve od javnog i tajnog interesa
Ashtaroth
Posts: 575
Joined: 19 Sep 2011, 22:07

23 Sep 2011, 10:31

ex_anais » wrote:Pogubila si me kod ovog dijela da seksualni čin odraslog s djetetom nije silovanje?
Ne bih rekla da je apriori. Ovisi o razvijenosti i svjesnosti sudionika, pa ajmo, i o godinama. I da, ovisi svakako o doživljaju.

Dakle - 'smatram da NE mora SVAKI seksualno nabijen dodir biti silovanje' - to bi valjda pokrilo sve iznimke :misli:
Nažalost, mnogi jesu silovanja. I mnogi stvaraju nelagodu i uistinu ostavljaju uistinu grozne posljedice. Čak i kad se radi 'samo' o diranju koljena ili ruba gaćica, a kamoli išta više. Nije to uopće sporno.
Jako sam protiv silovanja bilo koje vrste, protiv bilo čega za što ne postoji obostrani pristanak.
Izuzetno to osuđujem i nemam adekvatne riječi za 'oduzeo si mi pravo na pristanak' i 'ne poštuješ moje ne'.

Samo, pitam se, da li ti i ja ili bilo tko treći, uistinu možemo i smijemo reći nekom djetetu 'ti se sad moraš osjećati loše, iako te nije ništa boljelo, iako ti je bilo ugodno, iako ti je bilo zabavno, iako si sama radila još ponešto' - jer, dijete će se - pa i osjetiti loše. A pitam se - jel se treba osjećati loše? :ne zna:

Nekako mi se tu provlači jedna linija - ono kad ženska kaže 'joj, poševila sam se s tipom, prvi put ga vidjela, sad žalim' - ako ti je bilo dobro, ako ti je tad pasalo - zašto žaliti? Zašto potencirati loš osjećaj, ako je tad bio dobar?

Ono, čisto sa strane povezivanja, izgrizanje zbog društveno nametnutnih pravila je gadno. Odraslima (primjer drugi), a kako ne bi bilo djeci i mladima.

Jer, ova žena iz drugog primjera - ona koja žali - mislim da žali zbog neke reputacije. Ne žali zbog toga što je bilo dobro, već zbog nekih, socioloških okvira.

Djeca su - mali ljudi. Imaju osjećaje. Narastu. Neke osjećaje nose sa sobom dalje.

Tko sam ja da ovoj ženi kažem 'moraš se osjećati loše, fuj te bilo, kako si mogla u tome uživati'? Nitko.
Pa, nekako, mislim da sam jednaki nitko i za klince. :ne zna:
ex_anais » wrote: To kako se dijete pritom osjećalo je posve nebitno jer tijelo reagira na podražaje i moguće je doživjeti užitak i u nečem što nije dobrovoljno pa stoga mnoge žrtve osjećaju krivnju kasnije.
Iskreno, ne bih se složila da je osjećaj djeteta nebitan.
Baš taj osjećaj krivnje - vjerujem da postoje situacije gdje se ista uvjetuje društvenom stigmatizacijom, a ne uistinu LOŠIM osjećajem onomad.
ex_anais » wrote:Pedofilija ostavlja enormne posljedice i ako bi ispitivali djecu koja brane svoje roditelje naravno da bi mogli doći do zaključka da to ništa ne znači ako je djetetu bilo ugodno. S tim da jako jako sumnjam da ijednom djetetu tako nešto može biti ugodno.
Ne bih se usudila reći da ne može.
Mislim, bebe masturbiraju. Ugodno im je. Ako ih mama pomazi 'tamo gdje ne bi smjela' - da, vjerujem da može biti ugodno. Mislim, pa mislim da mnoge mame nehotice pomaze klince gdje ne bi smjeli, i klinci reagiraju i paše im.
Naravno, to je nehotice. No, to je ono - ne bih rezala glavu na tehnikalijama, ajmo vidjeti što se dogodilo, koje su bile NAMJERE, koje su bile posljedice.

Ne znam bih li mogla zamjeriti nekoj mladoj majci koja skuži da pišo njenog klinca reagira i da ju to zabavi pa ga povremeno pomazi. Da li to djetetu uistinu škodi? Ne znam.

Područje je izuzetno osjetljivo, i samo zbog te osjetljivosti - mislim da nije zdravo biti rigidan i reći 'reži glavu'.

Ugoda... nagovaranje.. mislim, što je nagovaranje? Da li te netko zbilja može nagovoriti ako nešto ne želiš, ako ti se ne sviđa ama baš nimalo?
Da, može te ucijeniti. No, može li postojati tako veliki i slatki bombon da dijete dobrovoljno pristane na razne stvari? Ne bih djecu ipak smatrala toliko nesposobnima. I opet, naravno, što je dijete... rekla bih 4+, za ove manje zbilja nemam osjećaj koliko mogu reći 'ne'. Naravno, pitanje je i tko će ih slušati.

Pedofilija nije nužno snošaj. Pedofilija može biti i da dijete nekom sjedi u krilu i njemu se digne/navlaži se. Zato je stvar jako jako jako tricky.

Isto tako, znatiželja je gadna stvar. Ne bih se usudila jednoznačno reći da su SVI odrasli koji su ikad dijete dirali na neprimjeren način ili pitali/dali djetetu da njih dira - pedofili.

Rekoh, stvar je stanje. Ok, zovu ju bolest, ok. Možeš zatomiti, no, možeš li? Ono, da netko nema ama ama ama baš nikakve više želje nakon jednom nekog pipkanja? E recimo, za to sam skeptična. ili samo nemam dovoljno informacija/primjera...

Mislim da impuls jednostavno postoji i bi nekakva manifestacija trebala postojati. Ono, nešto. :ne zna:

No, ako je nešto bilo jednom (što god jednom značilo - neki kraći period života, npr) - ne bih rekla da je osoba pedofil. Dakle, ovdje NE pričam o nasilnicima/ucjenjivačima/zlim ljudima. Ovo jako naglašavam.

Da, osoba jest napravila nešto što nije smjela jer društvo kaže da se ne smije.

Ako dijete uistinu nije bilo prisiljeno (fizički, emotivno ili psihički).
Ja bih dijete pitala kako se osjeća sad. Ne kako misli da se TREBA osjećati jer je društvo reklo da se mora osjećati jadno, već kako se zbilja osjeća po tom pitanju.

Ako poriv nije 'kill on sight', a ono, ne bih dekapitirala :ne zna:

Napomena - dekapitacija mi se trenutačno sviđa kao riječ, mislim generalno na procesuiranje u bilo kojem obliku.
ex_anais » wrote: Ali ne mogu se ne zapitati je li vrijedniji život monstruma koji nikad nije bio ništa doli monstrum i kao takav je ostario ili život neke mlade osobe koji će biti nepovratno uništen.
Riječ pedofilija otkida glave. Ne bih se olako nabacila s tom etiketom. Znamo ponešto o progonu vještica.
aisling je fino istaknula - ne vjerujem u nepogrešivost sustava.

I dopuštam da ima onih koji ne zamjeraju, koji se tad nisu osjećali loše (koje može, a ne mora mučiti ta činjenica sad), i ja bih rekla društvu - ne radite pritisak na žrtvu (u nedostatku bolje riječi).

Ima žena koje su uživale u silovanju, pa se to valjda ni mrtve ne usude priznati jer TO bi bila stigma koja bi 'jasno' rekla 'aha, sama si to tražila'. Mislim, ima knjiga 'muškarce se ne može silovati', nisam čitala, naslov mi je bio zanimlijv. Može. Silovanje je SVE protivno našoj volji.

Dobar performance može dati ugodu, orgazam, spermu po cijeloj sobi. Ali ne daje pristanak.

Nije mi namjera braniti ili napadati prijestupnike. Samo kažem, ne znam dovoljno da mogu rigidno reći 'ti si monstrum'. Ne mogu. Ovisi mi o kontekstu, ovisi mi o tome kako se tad i sad osjeća osoba koja je neprikladno dirana.

Žao mi je što ima djece koje izgriza savjest jer 'nisu nikome rekli, trebali su znati da je to krivo, nije im smjelo biti ugodno ni zabavno' i pitaju se jesu li dobri ljudi, mogu li biti, jel genetsk i sva silina drugih pitanja koja se može izroditi...
I tu se pitam - bi li toj djeci bilo lakše da se taj čin ne demonizira toliko?
Pri čemu, opet, u potpunosti osuđujem silovanje i ovdje ga NE brojim.

Teško mi je ovog trena naći još koji primjer, osim ženske koja je požalila, a koji bi bio - uz dozvolu, i onda izgrizanje zbog - društva.

Eeeeeee sjetih se još jednog. Brak. Žena sretna, lijepo joj je. Muž ju prevari. Ona se osjeća strašno loše i sve ono od prije ne valja. Zašto? Mislim, šteta... a bilo je dobro...
Recimo, to je super primjer gdje se emocije dignu i okrenu sve, a jedan dio tog okretajna JEST uvjetovan time da je prevara - društveno neprihvatljiva. Nije SVE u društvenim konvenzijama, ali to je ono... šteta da toliko utječu i da toliko mogu izazvati grižnju, a zbog prošlosti - koju NE možeš promijeniti....


User avatar
Lastan
Posts: 2702
Joined: 17 Sep 2011, 22:32
Location: Out of the blue
Contact:

23 Sep 2011, 10:44

Ashtaroth » wrote:Iskreno, ne bih se složila da je osjećaj djeteta nebitan.
Baš taj osjećaj krivnje - vjerujem da postoje situacije gdje se ista uvjetuje društvenom stigmatizacijom, a ne uistinu LOŠIM osjećajem onomad.
Nemam vremena za detaljno komentiranje, ali evo primjera: 14-godišnjak koji se ševio sa svojom učiteljicom. Njoj bilo dobro. Njemu bilo genijalno, toliko da se hvalio ostalima. Vjerojatno mu je i otac bio ponosan u vražju mater. I tata bi, sine.
No onda je to došlo u javnost. Pa se javnost zgrozila. Pa je na suđenju dotičnoj učiteljici i rečeni dečko govorio da je zlostavljan. Jer su ga u međuvremenu uvjerili da je bio zlostavljan.

Ako si dečko od 14 godina i ševiš (relativno) mladu i zgodnu učiteljicu, nisi zlostavljan. Ti si jebeni kralj i car svijeta.
Eks
Posts: 21733
Joined: 18 Sep 2011, 18:25

23 Sep 2011, 10:50

Ashtaroth » wrote: Ugoda... nagovaranje.. mislim, što je nagovaranje? Da li te netko zbilja može nagovoriti ako nešto ne želiš, ako ti se ne sviđa ama baš nimalo?
Da, može te ucijeniti. No, može li postojati tako veliki i slatki bombon da dijete dobrovoljno pristane na razne stvari? Ne bih djecu ipak smatrala toliko nesposobnima. I opet, naravno, što je dijete... rekla bih 4+, za ove manje zbilja nemam osjećaj koliko mogu reći 'ne'. Naravno, pitanje je i tko će ih slušati.
Ljubav. Djeca će sve napraviti za roditeljsku ljubav. Ako je ona uvjetovana nepriličnim dodirima pristat će i na to. Strah. Roditelj koji iskorištava dijete sigurno nije nesklon raznim ucjenama. Odrasla osoba može pokleknuti pred ucjenom, a kamoli neće dijete. Dijete nije odgovorna odrasla osoba pa da može zaključiti da nešto zaista želi. Može ono štošta željeti što je štetno za njega. Ovo je jako sklizak teren, ali nikako se ne slažem da dijete ima mogućnost izbora odbiti takve dodire. Nema.

Jedna je stvar ugoda, a druga je stvar što i dijete jako dobro zna da je nešto tajna i da nije u redu. Ako ne zna u tom trenutku vrlo brzo će početi povezivati. Ne bih tu osudila društvo jer posljedice bi postojale bez obzira na društvo. Osoba koja je u stanju dirati dijete nije nikakav roditelj i bez tog diranja, a zajedno s tim je katastrofa. To je zlostavljanje, kao i fizičko i psihičko s tim da je gore od oboje. Ne znam kako to i bez obzira na društvo dijete ne bi osjećalo posljedice toga da je moralo dirati roditeljsko spolovilo ili da je roditelj dirao njegovo godinama? Ne vjerujem u to.
Što se tiče krivnje, ne, nitko stručan neće okriviti osobu koja je uživala na podražaj jer je to stvar mehanike. A primitivci će okriviti u svakom slučaju ionako.
Nije to više toliko tajno, zna se da postoje osobe koje su osjetile užitak, ali jednako kao i kod djeteta čin je nasilje i ostavlja posljedice. Sve i da im netko kaže da to nije silovanje osjećat će posljedice.

Dijete možda ne bi znalo objasniti što ga muči i zašto ga muči kad mu je ipak bilo ugodno, ali imalo bi simptome i znakove i prije nego mu netko odrastao i stručan kaže "što treba osjećati". S tim da stručne osobe to nikad ne govore. Dijete se prije svijesti o tome da to nije u redu ne osjeća dobro. Možda se osjeća dobro u onom trenu dok je dirano, ali već dan poslije sigurno ne. Jer osjeća da tu nešto ne štima.

S tim da nisam upućena u postotak djece koja zaista osjete išta osim nelagode i straha.
User avatar
kukuriku
Posts: 2447
Joined: 20 Sep 2011, 17:27

23 Sep 2011, 10:53

Lastan » wrote: Nemam vremena za detaljno komentiranje, ali evo primjera: 14-godišnjak koji se ševio sa svojom učiteljicom. Njoj bilo dobro. Njemu bilo genijalno, toliko da se hvalio ostalima. Vjerojatno mu je i otac bio ponosan u vražju mater. I tata bi, sine.
No onda je to došlo u javnost. Pa se javnost zgrozila. Pa je na suđenju dotičnoj učiteljici i rečeni dečko govorio da je zlostavljan. Jer su ga u međuvremenu uvjerili da je bio zlostavljan.

Ako si dečko od 14 godina i ševiš (relativno) mladu i zgodnu učiteljicu, nisi zlostavljan. Ti si jebeni kralj i car svijeta.
Hm.
Učiteljice ne bi smjele spavati sa svojim učenicima, 14-godišnjacima. Točka.
Dečko možebit jest direktor svemira, ali ona je glupa krava.

OT: Protiv sam smrtne kazne, ali svakako za doživotnu bez mogućnosti pomilovanja.
Last edited by kukuriku on 23 Sep 2011, 10:56, edited 1 time in total.
Nek(v)arljiva.
Eks
Posts: 21733
Joined: 18 Sep 2011, 18:25

23 Sep 2011, 10:55

kukuriku » wrote:
Hm.
Učiteljice ne bi smjele spavati sa svojim učenicima, 14-godišnjacima. Točka.
Dečko možebit jest direktor svemira, ali ona je glupa krava.
Ima dovoljno slučajeva pedofilije bez da raspravljamo o onom koje to nije. Naravno da 14godišnjak nije silovan od učiteljice, ali tu se radi o nekim posve drugim stvarima.
Dijete koje je dirano od roditelja jest zlostavljano.
User avatar
aisling
Posts: 3899
Joined: 18 Sep 2011, 00:37

23 Sep 2011, 10:56

Ashtaroth:
Ugoda... nagovaranje.. mislim, što je nagovaranje? Da li te netko zbilja može nagovoriti ako nešto ne želiš, ako ti se ne sviđa ama baš nimalo?
Da, može te ucijeniti. No, može li postojati tako veliki i slatki bombon da dijete dobrovoljno pristane na razne stvari? Ne bih djecu ipak smatrala toliko nesposobnima. I opet, naravno, što je dijete... rekla bih 4+, za ove manje zbilja nemam osjećaj koliko mogu reći 'ne'. Naravno, pitanje je i tko će ih slušati.
Želje i ugoda - tu ima jedan mali problem. Da li je baš svaka želja i ugoda nešto što se treba podržavati, poticati?
Neko dijete kad bi se hranilo isključivo po pitanju ugode moguće je da bi živjelo samo od sladoleda i čokolade. Trenutna ugoda nije nešto na što možeš gledati u svim slučajevima bez da baciš pogled i malo dalje. A tu dijete nažalost je nesposobno da vidi toliko daleko, i zbog toga bi trebao imati nekoga tko će gledati zajedno s njim.
Happy Easter!
User avatar
kukuriku
Posts: 2447
Joined: 20 Sep 2011, 17:27

23 Sep 2011, 10:58

ex_anais » wrote:
Ima dovoljno slučajeva pedofilije bez da raspravljamo o onom koje to nije. Naravno da 14godišnjak nije silovan od učiteljice, ali tu se radi o nekim posve drugim stvarima.
Dijete koje je dirano od roditelja jest zlostavljano.
U pravu si, samo sam se nadovezala na lastanovu prispodobu.
A zašto na temi o smrtnoj kazni posebno raspravljamo o pedofiliji uopće?: ne zna:
Nek(v)arljiva.
User avatar
vrrrlet
Posts: 4029
Joined: 22 Sep 2011, 13:16

23 Sep 2011, 10:58

kukuriku wrote: Hm.
Učiteljice ne bi smjele spavati sa svojim učenicima, 14-godišnjacima. Točka.
Dečko možebit jest direktor svemira, ali ona je glupa krava.
Joj daj odjebi. Sad mi i tu maštariju morate sjebat', a?
Morticia wrote:
Međutim, iživljavanje nad slabijim od sebe, u bilo kojem smislu je, po meni, svakako nešto što treba biti kažnjeno.
Ne vidim ni jednog razloga zbog kojeg bi netko tko se iživljavao, silovao i ubio dijete imao pravo na rehabilitaciju.
Joj daj se opusti, nije sve crno bijelo. Ako je to učinio u ime domovine, to može biti čist' zgodničko. Još dobiješ i orden.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
User avatar
kukuriku
Posts: 2447
Joined: 20 Sep 2011, 17:27

23 Sep 2011, 11:01

vrrrlet » wrote:
Joj daj odjebi. Sad mi i tu maštariju morate sjebat', a?
bože tebe, kak su tvoje maštarije krhke. moje su puno otpornije. isprike. ne želim biti offtopik, ali vrlet je zao i navodi me da slijedim pogrešne pute.
Nek(v)arljiva.
User avatar
vrrrlet
Posts: 4029
Joined: 22 Sep 2011, 13:16

23 Sep 2011, 11:03

aisling » wrote:Ashtaroth:
Želje i ugoda - tu ima jedan mali problem. Da li je baš svaka želja i ugoda nešto što se treba podržavati, poticati?
Neko dijete kad bi se hranilo isključivo po pitanju ugode moguće je da bi živjelo samo od sladoleda i čokolade. Trenutna ugoda nije nešto na što možeš gledati u svim slučajevima bez da baciš pogled i malo dalje. A tu dijete nažalost je nesposobno da vidi toliko daleko, i zbog toga bi trebao imati nekoga tko će gledati zajedno s njim.

Da da da. Da ne bi. Zašto bi seks bio isključivo čokolada za to dijete? Postoji li šansa da mu je, kajjaznam, blitva?

Da mu učiteljica pruža dodatne vidike, usmjerava ga u nove sfere znanja, područja interesa, načine ophođenja, pa čak i kroz seksualnu igru? Stari Grci su imali vrlo sličan koncept.

Da su hrvatski školarci sustavno silovani od nimfomaskih učiteljica, i vi bi puno više svršavale. Bili bismo k tome obrazovaniji i načitaniji.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
User avatar
aisling
Posts: 3899
Joined: 18 Sep 2011, 00:37

23 Sep 2011, 11:10

vrrrlet » wrote:
Da da da. Da ne bi. Zašto bi seks bio isključivo čokolada za to dijete? Postoji li šansa da mu je, kajjaznam, blitva?

Da mu učiteljica pruža dodatne vidike, usmjerava ga u nove sfere znanja, područja interesa, načine ophođenja, pa čak i kroz seksualnu igru? Stari Grci su imali vrlo sličan koncept.

Da su hrvatski školarci sustavno silovani od nimfomaskih učiteljica, i vi bi puno više svršavale. Bili bismo k tome obrazovaniji i načitaniji.
Pričala sam u smislu - ako je nešto ugodno, zašto to uopće braniti?
U smislu da nešto što je ugoda danas, sutra može imati loše posljedice čak i bez osude društva.

A i inače, ako mu je sex blitva a ne čokolada, ako nema ugode, onda tek čemu to? Onda ga se stvarno iskorištava, i takvu učiteljicu treba kaznit ili kupit joj vibrator. Ako nešto radi da bar radi kako spada. :p
Happy Easter!
User avatar
vrrrlet
Posts: 4029
Joined: 22 Sep 2011, 13:16

23 Sep 2011, 11:14

aisling » wrote: Pričala sam u smislu - ako je nešto ugodno, zašto to uopće braniti?
U smislu da nešto što je ugoda danas, sutra može imati loše posljedice čak i bez osude društva.

A i inače, ako mu je sex blitva a ne čokolada, ako nema ugode, onda tek čemu to? Onda ga se stvarno iskorištava, i takvu učiteljicu treba kaznit ili kupit joj vibrator. Ako nešto radi da bar radi kako spada. :p

Ma nemoj. Kao da sam ja imao ugode kad sam morao betonirati viksu. Je li to iskorištavanje? Jest. Rezultat toga je da nisam dovoljno igrao Super Marija, ali ne trebam niti dizati kredit za svoj stan. Dakle, to je bilo dobro za mene.

Seksajući se s učiteljicom, dječak će propustiti koju partiju nogometa, ali će znati puno više o seksualnosti tada kada će mu ona zaista trebati. I vratati će drugima kako se njemu dalo, dabome.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

23 Sep 2011, 11:14

aisling » wrote: Pričala sam u smislu - ako je nešto ugodno, zašto to uopće braniti?
U smislu da nešto što je ugoda danas, sutra može imati loše posljedice čak i bez osude društva.

A i inače, ako mu je sex blitva a ne čokolada, ako nema ugode, onda tek čemu to? Onda ga se stvarno iskorištava, i takvu učiteljicu treba kaznit ili kupit joj vibrator. Ako nešto radi da bar radi kako spada. :p
zato sto mu je uciteljica. i to je zloupotreba polozaja. stagod.
nek nadje nekog 14godisnjaka iz druge skole!
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
User avatar
aisling
Posts: 3899
Joined: 18 Sep 2011, 00:37

23 Sep 2011, 11:19

vrrrlet » wrote: Ma nemoj. Kao da sam ja imao ugode kad sam morao betonirati viksu. Je li to iskorištavanje? Jest. Rezultat toga je da nisam dovoljno igrao Super Marija, ali ne trebam niti dizati kredit za svoj stan. Dakle, to je bilo dobro za mene.
Ne znam koliko je to dobro za tebe. Ionako ćeš ostati prije ili kasnije bez barem polovice tog stana, pa će ti trauma biti još veća nego da nisi imao taj stan. :crying:
Happy Easter!
Ashtaroth
Posts: 575
Joined: 19 Sep 2011, 22:07

23 Sep 2011, 11:19

dimnjak » wrote: zato sto mu je uciteljica. i to je zloupotreba polozaja. stagod.
nek nadje nekog 14godisnjaka iz druge skole!
Ok, recimo da nađe iz druge škole? Tipa, bila na zamjeni, upoznala klinca, otišla, mali ju dodao na FB....

Da li je i onda - glupa krava? :misli: (znam da ovo nije tvoja fraza, ali da sad ne sjeckam citate.... )

Evo, recimo, možeš početi raditi u srednjoj, s recimo 23-24 (negdje su apsolventi radili), klinac prvi srednje - 14-15.
Nije da nema razlike u godinama.

No nije da se u mojoj srednjoj SVI dečki iz zadnje klupe nisu upucavali studenticama i apsolventicama na praksi, nevisno o tome koji smo razred bili.
User avatar
Morticia
Posts: 10250
Joined: 17 Sep 2011, 21:36

23 Sep 2011, 11:25

Žena koja s 30 godina želi u krevetu klinca od 14 je u najmanju ruku... Čudna. :zubo:
Možda nije silovatelj i pedofil, al' da joj nisu sve daske na broju- nisu.

Jbte, pa što bih s takvim?
Glumila mu mamicu? Fuj, hvala, al' ne hvala. :D

Ok, nekima možda treba takav stimulans i osjećaj nadmoći da bi se uopće navlažile, što ja znam, al' vrlo je vjerojatno da u tom slučaju imaju neki gadni išju sa sobom.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
User avatar
vrrrlet
Posts: 4029
Joined: 22 Sep 2011, 13:16

23 Sep 2011, 11:35

dimnjak » wrote: zato sto mu je uciteljica. i to je zloupotreba polozaja. stagod.
nek nadje nekog 14godisnjaka iz druge skole!
Ne! :gaah: Mi smo imali najzgodniju učiteljicu. Nije fer. Nije fer. :tuzni:
aisling wrote:Ne znam koliko je to dobro za tebe. Ionako ćeš ostati prije ili kasnije bez barem polovice tog stana, pa će ti trauma biti još veća nego da nisi imao taj stan. :crying:
Zašto bih ostao bez polovice? Imam i motorku, i sjekira preko nekoliko, noževe, kosire... ne treba meni odvjetnik, razumni ljudi se sve lijepo dogovore.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
User avatar
kukuriku
Posts: 2447
Joined: 20 Sep 2011, 17:27

23 Sep 2011, 11:39

Ashtaroth » wrote:
Ok, recimo da nađe iz druge škole? Tipa, bila na zamjeni, upoznala klinca, otišla, mali ju dodao na FB....

Da li je i onda - glupa krava? :misli: (znam da ovo nije tvoja fraza, ali da sad ne sjeckam citate.... )
Moja fraza.
I jest. Ko s dijecom liježe, budi se popišan. Ko se dobrovoljno budi popišan, nema drugo bit nego glup. Krava je tek radi efekta. Krave su inače vrlo simpatične i korisne životinje. Nako, s velikom okicama, vlažnom njuškom i sisama na parove razbrojs, čak su i sehi.
Nek(v)arljiva.
Ashtaroth
Posts: 575
Joined: 19 Sep 2011, 22:07

23 Sep 2011, 11:42

ex_anais » wrote: Ljubav. Djeca će sve napraviti za roditeljsku ljubav. Ako je ona uvjetovana nepriličnim dodirima pristat će i na to. Strah. Roditelj koji iskorištava dijete sigurno nije nesklon raznim ucjenama. Odrasla osoba može pokleknuti pred ucjenom, a kamoli neće dijete. Dijete nije odgovorna odrasla osoba pa da može zaključiti da nešto zaista želi. Može ono štošta željeti što je štetno za njega. Ovo je jako sklizak teren, ali nikako se ne slažem da dijete ima mogućnost izbora odbiti takve dodire. Nema.
Pazi, kažeš uvjetovanje.
Opet, ne kažem da nema djece koja nemaju mogućnost izbora.
Pričam o onome, kad se po svemu, čini da su imali. Tj. kao odrasli ljudi i kao djeca tad - nisu vidjeli ili osjetili da nisu mogli reći ne.
ex_anais » wrote: Jedna je stvar ugoda, a druga je stvar što i dijete jako dobro zna da je nešto tajna i da nije u redu.
Ako nitko ne kaže riječ 'tajna', može li znati da nije u redu?

ex_anais » wrote: Ne znam kako to i bez obzira na društvo dijete ne bi osjećalo posljedice toga da je moralo dirati roditeljsko spolovilo ili da je roditelj dirao njegovo godinama? Ne vjerujem u to.
Da, to je slizak teren. Temelji se na pričama pričine priče, ili raznim istraživanjima i slično.
Ipak, obzirom da nisam isključiva, vjerujem da ima I takvih slučajeva.

Opet - ne kažem da ih ima puno, ne kažem da svi koji su takvi i takvi su nužno i takvi...
ex_anais » wrote: Sve i da im netko kaže da to nije silovanje osjećat će posljedice.
E vidiš. Točno to je ono što je pitanje koje se provlači kroz moje postove.
Možemo li bti SIGURNI, da su te posljedice LOŠE po dijete? Pričam u verziji da dijete raste i da nije nabsalo na pojam da je to silovanje.
Mislim, gle, sve što radiš, ostavlja posljedice, bude iskustvo. Neke stvari mogu biti krivi uzor, isto tako.

No, milsim da posljedica koja se zove 'izjedanje jer si osjetio ugodu, a svi ti kažu da je to bilo protiv tvoje volje ziher, a ti tvrdiš i dalje da nije i da si mogao reći ne' - jest uvjetovana time što 'selo kaže'.
ex_anais » wrote: S tim da nisam upućena u postotak djece koja zaista osjete išta osim nelagode i straha.
Ne znam postotak. Znam primjer(e). Dovoljno da mi itekako digne sva osjetila i 101 pitanje i preispitivanje koliko tu nijansi sive zapravo ima.

Jer, silovanje jest zločin. Priznavanjem sebi da si bio silovan, da ti je oduzet integriret i volja, pa makar i 30 godina nakon čina... nije ugodna spoznaja.
Pa je pitanje, da li je stvar samoobrane to projicirati u 'bila je slobodna volja'.
Ili uistinu, možemo reći, da zbilja postoje te mrvice od primjera kad je to bila 'slobodna volja'.

Jer da, stvar je i tona i gesti i koječega i mislim da je zbilja teško i kad si stariji, analizirati događaj iz djetinjstva i vidjeti jel te netko - ipak - nasamario.

U tom smislu mi je možda, ipak važnije od imati pravog neutralnog promatrača - pitati za osjećaj. Ako osoba ne sudi, tko sam ja da sudim počinitelju?
Jer, inzistirati na suđenju počinitelju, zapravo tjeraš nekoga da 'prizna' nasilje, a taj ne osjeća da je isto počinjeno nad njim.

Ne vidim svrhu u tome da nekoga tko je sudionik zakonski nedozvoljenog čina, nabijam ružne osjećaje zato da bih potrpala sve pedofile pod isto zvono.

Jer, u konačnici, stvar je ipak - samo društveno uvjetovana. Ne mogu se othrvati dojmu da kad bi u društvu pedofilija (NE prislia!) bilo dozovljeno - da bi djeca većinom imala traume.
Mislim da ne bi.

No, naravno, tu je ona ružna linija 'a možeš li ti uistinu procijeniti jel nešto protiv tvoje volje ili s njom, ili te kupio smješak' - dok si mali, znači, dok si akter.

Zato što ne mogu ja sad procijeniti kad dijete može procijeniti sve silne načine kako ga se prevari - zato jest bolje da postoje neka administrativna pravila.

No eto, moje je samo bilo, 'a možda ipak nisu svi najebali kao mali' (od onih koji su upleteni u pedofilski akt).
Možda je to samo nada...
User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

23 Sep 2011, 11:44

Ashtaroth » wrote:
Ok, recimo da nađe iz druge škole? Tipa, bila na zamjeni, upoznala klinca, otišla, mali ju dodao na FB....

Da li je i onda - glupa krava? :misli: (znam da ovo nije tvoja fraza, ali da sad ne sjeckam citate.... )

Evo, recimo, možeš početi raditi u srednjoj, s recimo 23-24 (negdje su apsolventi radili), klinac prvi srednje - 14-15.
Nije da nema razlike u godinama.

No nije da se u mojoj srednjoj SVI dečki iz zadnje klupe nisu upucavali studenticama i apsolventicama na praksi, nevisno o tome koji smo razred bili.
ma po meni je uvijek glupa krava.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Ashtaroth
Posts: 575
Joined: 19 Sep 2011, 22:07

23 Sep 2011, 11:44

Morticia » wrote: Ok, nekima možda treba takav stimulans i osjećaj nadmoći da bi se uopće navlažile, što ja znam, al' vrlo je vjerojatno da u tom slučaju imaju neki gadni išju sa sobom.
A gle, možda je klinac samo jako obdaren i žena se ovlažila koliko je duga i široka.

A držala mu je tjelesni, a mali je došao u tajicama, pa mu se dignuo i ona je skužila.

Nejebica čuda čini :D
User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

23 Sep 2011, 11:47

klinac od 14 izgleda ko klinac. zrela zena koja se na to vlazi nije bas u glavi cista.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
User avatar
vrrrlet
Posts: 4029
Joined: 22 Sep 2011, 13:16

23 Sep 2011, 11:51

kukuriku » wrote:
Moja fraza.
I jest. Ko s dijecom liježe, budi se popišan. Ko se dobrovoljno budi popišan, nema drugo bit nego glup. Krava je tek radi efekta. Krave su inače vrlo simpatične i korisne životinje. Nako, s velikom okicama, vlažnom njuškom i sisama na parove razbrojs, čak su i sehi.
Bolje popišan od dice nego od Alchajmera.

Neki vole zlatni tuš.

Stoga, ne osuđuj. Nisu pedofili krivi ako ti mala ulazi u osjetljive godine gdje može ostati malo trudna, nego njeno neznanje borilačkih vještina i nenošenje gumice u školu.


@ Dimnjak, možemo to reći. Opet s druge strane, nekome je seksxy Ivano Balić, iako bi trebao nositi sanitarnu potvrdu da je oprao kosu, po mom skromnom mišljenju. Također, dječaci nisu baš blizu nekog ideala muškosti s 14, ali su curice blizu ideala ženskosti s 14. Sigurno bliže nego s 30, s obzirom da vas se sportom bavi 2.5%, i masovno ste celulitne i otromboljene već u srednjoj.
Last edited by vrrrlet on 23 Sep 2011, 11:55, edited 1 time in total.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
User avatar
kukuriku
Posts: 2447
Joined: 20 Sep 2011, 17:27

23 Sep 2011, 11:53

dimnjak » wrote:klinac od 14 izgleda ko klinac. zrela zena koja se na to vlazi nije bas u glavi cista.
a čak i da se ovlaži, ogroman je korak od vlaženja na kurac do zalaženja kurca di sunce ne sija.
ustvari, ne nužno. samo ako koristiš mozak.
Nek(v)arljiva.
User avatar
kukuriku
Posts: 2447
Joined: 20 Sep 2011, 17:27

23 Sep 2011, 11:58

vrrrlet » wrote:

Stoga, ne osuđuj. Nisu pedofili krivi ako ti mala ulazi u osjetljive godine gdje može ostati malo trudna, nego njeno neznanje borilačkih vještina i nenošenje gumice u školu.
nazivanje glupom kravom nekoga tko je glupa krava nije osuđivanje, nego iznošenje činjenica. mažda malo jest vrijeđanje, ali s obzirom da dotične nema, mislim da je sasvim ok blatit ju iza leđa.
Nek(v)arljiva.
Post Reply