Brzopotezna pitanja

Računala, IT, nove tehnologije, gadgeti...
MmeTipfeler

Post by MmeTipfeler »

Nejasno mi je zašto se ovo događa.

Dakle, Word 2007 pristojno upozorava na tipfelere, a meni je to silno korisno. Ne moram objašnjavati zašto. :D Međutim... završila sam tekst, a prevodila sam poglavlje po poglavlje i na kraju sve "sašila" u zajednički fajl. No tu je zakazao. Čak i kad napišem novu rečenicu, čisto za probu, pravi se bedast. :/

Mislila sam da je otkazao poslušnost pa sam ga već mislila preinstalirati, ali onda sam se sjetila da sam zaboravila prevesti tekst na koricama. To je ono "najbolji roman na svijetu", "plakala sam dok sam ga čitala", "svakako pročitati" i slično, a ja to uvijek zaboravim. Pa sam otvorila novi dokument i tu je opet počeo ispravljati.

Okej, glavni tekst provukla sam kroz Hašek, ali još me muči zašto se to desilo. :ne zna:



User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 14611
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times

Post by Stitch »

Što piše kraj broja stranica i riječi, koji je zadani jezik? Odaberi opet hrvatski, možda je tekst predugačak za kontrolu.
Potpisi su za budale.

MmeTipfeler

Post by MmeTipfeler »

Hrvatski je stalno postavljen. Tekst ima 330 kartica. Nema veze, riješeno je. Samo me zanimalo: svako pojedino poglavlje ispravljao je, a ovako skupa neće. :(

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 14611
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times

Post by Stitch »

Mislim da mu je to previše. :D
Potpisi su za budale.

MmeTipfeler

Post by MmeTipfeler »

Jadan. :D

MmeTipfeler

Post by MmeTipfeler »

E, sad... ovo je hitno. Moram to danas popodne riješiti. Postoji li opcija da se s kompjutera (čuvena Desetka) pošalje faks. Moja doktorica nema mejl (laže!), a i nema je u ordinaciji, nego je mijenja susjedna ambulanta. Trebala bih poslati neke dokumente a da ne idem na poštu. Pomoć!

Nešto provjereno, a ne da iskušavam pa ništa.

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 14611
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times

Post by Stitch »

How to fax with a Windows 10 PC
Option 3 – using fax software
Windows 10 contains software already includes the ability to fax from your computer. The program is called “Windows Fax and Scan.”

System Requirements
To send (or receive) a fax from a Windows 10 Computer using Windows Fax and Scan you’ll need the following:

A computer running Windows 10
Modem or Fax Board on the computer (the majority of computers that have a telephone line connection have this ability)
A land-line phone line. The phone line should not be a VoIP phone connection as VoIP signals usually scramble a fax signal – for more details on faxing with VoIP, see our page on “why does my fax machine not work on my VoIP phone line?
A document to send

When using Windows Fax and Scan as a fax machine, the computer needs always to be on and connected to the phone line to receive a fax.

As well, the computer will not be able to use your internet connection to send and receive faxes – only the phone connection.

Configuring Windows Fax and Scan
Windows Fax and Scan is quick to configure.

1) Start the program through the start menu

2) Click on “Tools” then “Fax Accounts”

3) Select “Add” to have your fax modem installed

4) Choose between Automatic or Manual Answering of the phone line

5) Go to “Tools” and “Fax Settings” to configure additional options, including changing the automatic or manual reception, changing the number of rings before automatic pick up, configure TSID and CSID information, and automatically save or print a fax the moment it arrives.

Sending a Fax in Windows Fax and Scan
To use the Windows 10 Fax, you need to use the “Windows Fax and Scan” program.

Click on the START button, select All Programs, and select “Windows Fax and Scan”
On the toolbar that appears in the program, select “New Fax” – if this is the first time that a fax is being sent, you’ll be directed to the new fax wizard. This will allow you to set all the required settings to send a fax.
Create your fax, and then click send to send it to the receiving fax machine.
Automatically Receive a Fax in Windows Fax and Scan
In order to receive a fax from a Windows 10 Computer, you first need to set up the service in Windows Fax and Scan.

To set up the fax service:

Click the “Start” button, type “Fax” in the search box, then choose “Windows Fax and Scan”
At the bottom of the left pane, choose “Fax”
Select “Tools” and then select “Fax Settings”.
Select the “General” tab, then ensure the “Allow device to receive fax calls” button is checked under “Send / Receive Options”
Select “Automatically Answer after ___ Rings”, set the number of rings you want the phone to ring before the fax service answers, then select “Ok”
Potpisi su za budale.

MmeTipfeler

Post by MmeTipfeler »

Taman posla. Poslala sam pritužbu HZZO-u, zapravo i nemaju faks, nego foliraju nakon što isključe telefon. Sutra će fizički dobiti kopiju, a u međuvremenu sam ih tužila HZZO-u. :D

Stay tuned.

User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 5198
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo
Been thanked: 5 times

Post by Šabović Adis »

Valja li šta Waterfox Classic? Stiče?
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 14611
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times

Post by Stitch »

Nisam ga iskušao. To je browser razvijen na Mozillinoj platformi, a meni su svi Firefoxi prespori. :o
Potpisi su za budale.

User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 5198
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo
Been thanked: 5 times

Post by Šabović Adis »

Ja maloprije instalirao. Čini mi se da je brži nego Firefox. :o
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 14611
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times

Post by Stitch »

Pa i meni je Developer Edition brži od klasičnog. No to ne znači da je Firefox brz. Rekao bih čak da se po brzini može mjeriti s Internet Explorerom. :p
Potpisi su za budale.

User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 5198
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo
Been thanked: 5 times

Post by Šabović Adis »

:rofl:

Aj dobro. :D
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

User avatar
miky0
ST Leader
Posts: 10851
Joined: 29 Sep 2012, 09:38

Post by miky0 »

Imam Win 10 i koristim windowsov antivirusni program i od malo prije mi je ikonica zastite windowsa od zelene postala crvena, kliknio sam i u sustavu Pregled sigurnosti uredjaja su sve ikonice zelene kao Zastita racuna, vatrozid, Sigurnost uredjaja,...ali je crveno Zastita od virusa i prijetnji. Kad kliknem na to ima obavijest da se Servis za prijetnje zasustavio te ima klik Ponovo pokreni odmah, ali nakon pola minute vrtnje javlja da je doslo do neocikave greske i da pokusam ponovo. Zezam se s tim vec pola sata i ne ide, kliknio sam na prijavi problem te mi je izbacilo upute s porukom da azuriram antivirusni softver, ali nigdje nemam tu opciju?

Vec sam restartao laptop i isto se dogodi, zapravo kad se digao sustav, minut-dva je bio zelene boje, ali se opet iskljuci :ne zna:

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 14611
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times

Post by Stitch »

Moguće je da taj antivirusni softver ne radi dobro nakon ažuriranja sustava, pogotovo ako je Microsoftov. Ja bih ga deinstalirao i instalirao Avast, koji je brz, pouzdan i besplatan. A za razliku od Avire, možeš ga maknuti ne riskirajući da će to poremetiti rad cijelog računala.
Potpisi su za budale.

User avatar
miky0
ST Leader
Posts: 10851
Joined: 29 Sep 2012, 09:38

Post by miky0 »

Je, antivirusni program je microsoftov, ali cu pokusat ovog akivirati, jer mi je momak koji mi je instalirao windowse rekao da je bolje imati taj originalni nego neki drugi (nemam pojma koliko je tu istine :misli: ) ali ako ne ide onda cu skiniti ovaj Avast.

Kako se zove onaj program di lik s drugog uredjaja upravlja tvojim uredjajem?

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 14611
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times

Post by Stitch »

Imaš ih koliko god hoćeš - Zoho Assist, Connectwise Control, RemotePC, TeamViewer, Chrome Remote Desktop...
Potpisi su za budale.

User avatar
miky0
ST Leader
Posts: 10851
Joined: 29 Sep 2012, 09:38

Post by miky0 »

Hvala, cuo sam za TeamViewer :top:

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 14611
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times

Post by Stitch »

Kvarče, izgleda da mi je riknuo ventilator na kućištu - čuje se čudno zujanje i brujanje iznutra, ali kad isključim kompjutor i otvorim ga, sve normalno radi. Ventilatori na napajanju i procesoru tihi su kao i obično.

Uzeo sam sprej s komprimiranim zrakom i propuhao krilca, no brine me da su otišli kuglični ležajevi. To može dovesti do kratkoga spoja, je li? Moram ga hitno zamijeniti? :facepalm:
Potpisi su za budale.

User avatar
Quark
Informatičar starog kova
Posts: 1729
Joined: 20 Oct 2015, 19:19
Been thanked: 1 time

Post by Quark »

hm... a jesi li provjerio da ti se slučajno koji kablić ne dira ventilatora?
neće doći do kratkog spoja ne brini, ali ovo što je sve tiho me vuče na to da kablovi nisu dobro podvezani. javi šta je dalje bilo.
TDK MA-XG najbolja kazeta na svitu.

User avatar
Quark
Informatičar starog kova
Posts: 1729
Joined: 20 Oct 2015, 19:19
Been thanked: 1 time

Post by Quark »

a taj ventilator na kućištu... ja to niti ne spajam, samo vuče prašinu unutra i stvara podtlak.
TDK MA-XG najbolja kazeta na svitu.

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 14611
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times

Post by Stitch »

Quark wrote:
16 May 2020, 22:05
hm... a jesi li provjerio da ti se slučajno koji kablić ne dira ventilatora?
neće doći do kratkog spoja ne brini, ali ovo što je sve tiho me vuče na to da kablovi nisu dobro podvezani.
Ma ne, ja ti sve najmanje na pet mjesta zavežem, skupljam one žičice za vezanje kao što penzioner skuplja tablete. Palim se na urednost, ne podnosim kad mi kutija izgleda kao da je bomba pala unutra. Do svakog dijela kućišta možeš rukom doći bez ikakvog zapinjanja.

Nema što biti osim ventilatora. Koji buči kad prvi put upalim računalo. Onda ga ugasim pa upalim ponovo. Dalje radi tiho kao Lesli Eldridž.
Potpisi su za budale.

User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 5198
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo
Been thanked: 5 times

Post by Šabović Adis »

Da i ja priupitam: u mene od šest SATA portova rade još samo tri. USB...miš mi se svako malo rekonektuje u koji god port da ga uštekam.
To matična dušu ispušta, jelda? Ne popravlja se to?
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

User avatar
Quark
Informatičar starog kova
Posts: 1729
Joined: 20 Oct 2015, 19:19
Been thanked: 1 time

Post by Quark »

@stich - odspoji ga.
@adis - točno tako. ne popravlja.
TDK MA-XG najbolja kazeta na svitu.

User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 5198
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo
Been thanked: 5 times

Post by Šabović Adis »

Dankešen! :)
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

Who is online

Users browsing this forum: CCBot and 0 guests