Nezaustavljiva epidemija

Sve od javnog i tajnog interesa
Eks
Posts: 21733
Joined: 18 Sep 2011, 18:25

10 Jun 2018, 04:26

haram wrote:
10 Jun 2018, 01:45
SSRI glase kao najefikasniji i najbezopasniji lijekovi za poremećaje raspoloženja. Možeš misliti kakvi su tek ostali :D



Pa jesam li ja ikad igdje rekao da psihofarmaci ne pomažu u nekim slučajevima? Ja pokazujem primjere gdje industrija tvrdi da pomažu, a medicinska istraživanja dokazuju da ne pomažu. A liječnici se tu ponašaju po diktatu industrije, umjesto vlastite struke.
Potrebni, eto kakvi. Nažalost. Lijepa je ideja da se sve može izliječiti meditacijom i svojim trudom no pročitaj malo patnje ljudi, imaš i na forumima, koji su godinama uništavali svoj organizam emocijama s kojima nisu mogli na kraj uz prirodne metode, da ne spominjem efekt anksioznosti na organizam koji je čak i u trudnoći štetniji od lijekova, a onda kad su došli do zida su prihvatili lijek. Ne, nije svemoguć, nije to magic pill, no pomaže u dovoljnoj mjeri.

Da, ima nesretnih slučajeva gdje se ljudi ubiju jer im ad prvo digne energiju, a tek onda djeluje na raspoloženje no to nije pravilo. Više je onih koji bi se sigurno ubili da tih lijekova uopće nema.

Gle, tko može prirodno izliječiti stvari, ja sam za, no tome obično i nije nešto posebno loše. Lijekovi su ono zadnje. Kad više ne ide.

I to govorim o anksioznosti i depresiji. Uopće ne mogu ni razmotriti teoriju da shizofreničar ili bipolarac ne bi trebao piti lijekove. To mi je van svake pameti.

Što se tiče killing spree pohoda, čuj, mogu ti linkati članak gdje je lik nakon radionica meditacije pobio ljude. :ne zna: Očito mu se nešto odčepilo u mozgu. Također, koliko je tek onih koji ne bi ubili nikog da su im na vrijeme dali antipsihotike pa ne bi zabrijali da im je član obitelji vanzemaljac koji ih želi ubiti.

Osobno smatram da se uvijek prvo treba pokušati psihoterapijom u lakšim slučajevima no nažalost to je privatni biznis i liječnici u bolnici nemaju vremena i uvjeta da ljude tretiraju tako pa im, eto, daju lijekove. Svačiji je izbor hoće li ih baciti u školjku ili popiti.


Eks
Posts: 21733
Joined: 18 Sep 2011, 18:25

10 Jun 2018, 04:30

Moj mačak je dobio trovalentno cjepivo, nedavno išli po booster dozu. Nije mi jasno kako trovalentno cjepivo može bez problema djelovati ok na mačke dočim eto ljudima šteti. :kokice:
User avatar
MmeTipfeler
Posts: 9913
Joined: 23 Mar 2012, 21:20

10 Jun 2018, 10:39

haram wrote:
09 Jun 2018, 20:25
:mrmlj: nešto je mnogo tih koincidencija :mrmlj:...
Ček'-ček... "liječi se Haloperidolom/Haldolom"?? :eek:
https://mediately.co/hr/drugs/OEkQwB4Sa ... packagings
https://en.wikipedia.org/wiki/Haloperid ... se_effects
- i TO daju djeci od 3+ godine?
Mislim, toliko o farmaceutskoj industriji, njihovim dilerima, i brizi za svjetsko zdravlje, nije da sam iznenađen... :kava:
Ne, ne kažu da to daju djeci od tri godine. Kažu da se autizam, citiram: "Otkriva (...) tijekom prvih triju godina života", a da se, opet citiram: "Liječi (...) medikamentima (Haloperidol), dijetom (vitamin B6, magnezij), određenim psihoterapijskim pristupom i učenjem po posebnom programu. Važno je u liječenje uključiti i roditelje, jer oni najbolje poznaju svoje dijete." Uzmi u obzir da je ovo s HE, dakle, sažeto je i pruža osnovne podatke, kao što to već u enciklopedijama i leksikonima biva. S time da je podebljani dio općenito upitan, ne samo u vezi s autizmom.

Anegdotalni dokaz, u pitanju je mentalni poremećaj, ali nije autizam. Ja slučajno došla u kontakt s tim slučajem. Pri porođaju liječnik je primijenio vakuum ekstrakciju pa je navodno nešto pogriješio i dijete ostalo mentalno retardirano. Majku i kćer upoznala sam kad je maloj bilo osam ili devet godina. Majčina "dijagnoza": mala je potpuno zdrava samo ne govori. :facepalm: Istina, curica nije znala ni sama otići na WC, imala je problema s ravnotežom, ni na koji način nije komunicirala s okolinom, a najtužniji od svega bili su trenuci kada bi ustala sa stolca ili kauča, bez ikakva vanjskog povoda, odšetala do najbližeg zida i počela glavom udarati o njega, usput kriveći lice, a nerijetko i ispuštajući čudne krikove. U srednjem vijeku zoveš egzorcista, u 20. stoljeću ideš doktoru, čitaš, pitaš, informiraš se, a ne sliježeš ramenima. Ha, to je nažalost tako! :mad: Od njihove šire familije čula sam da majka isprva tvrdila je njezino dijete sasvim normalno i što tko ima malu "praviti bolesnom". Neka se djeca počnu pridizati i puzati prije, neka poslije, isto je i sa sjedenjem, podizanjem na noge, prvim koracima, govorenjem, no ako dijete od početka ne pokazuje interes za okolinu, a kamo li za nekakvu interakciju, nego se ponaša kao biljka, onda se potrudiš doznati uzrok. Ili uzroke. Nakon dugog nagovaranja uspjela sam roditelje natjerati da malo krenu po bolnicama. Završi li su na Rebru gdje je ustanovljeno da mala ima tzv. "vodenu glavu" (hidrocefalus), to jest da joj se cerebrospinalni likvor nakuplja u moždanim komorama i pritišće mozak, a onda ga, jasno, i oštećuje. Djetetu je ugrađena pumpica koja će odvoditi taj višak tekućine, ali je oštećenje na mozgu ostalo kakvo je bilo. Mala je bar prestala osjećati bolove u glavi zbog kojih je lupala glavom o zid i vrištala, a i postala je nešto vedrija i smirenija. Kirurg koji je operirao malu nije imao srca to reći roditeljima, ali je rekao meni: "Da su bar odmah došli!"

Toliko o tome kako svaki roditelj najbolje poznaje svoje dijete. :crying:
Misliš; na tren su bili objektivni? :kava:
Mislim da je na kraju izišlo na vidjelo kako je Wakefield prijevaru izveo iz financijskih interesa.
A šta Kubanci imaju da su tako uspješni u iskorjenjivanju masovnih bolesti -jel multinacionalne farmaceutske konglomerate sa trilijunskim dobitima, superbogate managere, CEOe, dioničare...?
Imaju mnogo doktora. Čije školovanje nije bilo besplatno, a nisu se školovali na Kubi. Imaju državu koja sve plaća, između ostaloga i cijepljenje.

A imaju i rum i cigare. :cerek:
User avatar
MmeTipfeler
Posts: 9913
Joined: 23 Mar 2012, 21:20

10 Jun 2018, 10:43

Usput, ovo si propustio pročitati u vezi s Japancima:

2015. godine u japanskom istraživanju, istraživači ističu kako se učestalost PSA u Japanu nije smanjila nakon što su se prestala primjenjivati MMR cjepiva, što se moglo očekivati ukoliko su PSA posljedica upotrebe MMR cjepiva. Također, iako je na svjetskoj razini povećana upotreba cjepiva bez timerosala, učestalost PSA je i dalje vrlo visoka.
User avatar
MmeTipfeler
Posts: 9913
Joined: 23 Mar 2012, 21:20

10 Jun 2018, 10:50

haram wrote:
10 Jun 2018, 03:39
:misli: i sad ti budi pametan...
Pa i nije tako teško: nemoj uopće cijepiti pa tko ostane, ostane. :facepalm:

Doduše u vezi s aseptičnim meningitisom kažu i ovo: "Čest je uzročnik i virus mumpsa, koji je široko rasprostranjen, ali su u SAD–u zbog cijepljenja, slučajevi meningitisa uzrokovanog virusom mumpsa rijetki."
Eks
Posts: 21733
Joined: 18 Sep 2011, 18:25

11 Jun 2018, 07:11

https://www.bug.hr/znanost/o-ospicama-i ... jenju-4636

U dječjem cjepivu odavno nema timerosala niti drugih živinih spojeva, kao ni drugih toksičnih teških metala. I kada ga je bilo, taj živin spoj nije bio toksičan, kao što ni natrij - koji je zapaljivi laki metal! - nije zapaljiv kada se nalazi u spoju, npr. u kuhinjskoj soli
U cjepivu se kao kemijski stabilizator koristi spoj koji uistinu sadrži aluminij, no daleko od toksičnih količina (u voću i povrću prirodno ima daleko više aluminija nego u cjepivima).
Teorija da cjepivo protiv ospica (ili bilo koje drugo cjepivo) izaziva autizam potječe od jednog kirurga (sic!) koji je namjerno izmislio priču da cjepivo izaziva autizam, a potom i lažirao rezultate istraživanja provedenog na nedovoljnom broju djece, te ih objavio s namjerom da ostvari novčanu dobit prodajom svoje alternative tadašnjem cjepivu. Zvao se Andrew Wakefield. Kada je prevara otkrivena, priznao ju je u cijelosti, njegov rad je povučen iz medicinske literature, a on je izgubio liječničku licencu.
Farmaceuti bi daleko više zaradili prodajom lijekova za liječenje bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem, nego što zarade na cjepivima kojima se te bolesti spriječe ili ih posve iskorijene iz populacije.
Zarada na prodaji npr. vitaminskih dodataka prehrani nekoliko tisuća puta nadmašuje zaradu od prodaje cjepiva. Istovremeno, nema nijednog uvjerljivog znanstvenog dokaza korisnosti uzimanja vitaminskih suplemenata.
Cijepljenje pak - prema procjeni neovisnih istraživanja - spašava 1.2 milijuna života godišnje (govorimo samo o ospicama, ne računajući ostale bolesti!).
Berecki u sridu.
User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 5526
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

11 Jun 2018, 07:25

Jel' danas doktori polažu Hipokritovu zakletvu? :nogica:
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4820
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

12 Jun 2018, 07:39

MmeTipfeler wrote:
10 Jun 2018, 10:39
Ne, ne kažu da to daju djeci od tri godine. Kažu da se autizam, citiram: "Otkriva (...) tijekom prvih triju godina života", a da se, opet citiram: "Liječi (...) medikamentima (Haloperidol), dijetom (vitamin B6, magnezij), određenim psihoterapijskim pristupom i učenjem po posebnom programu.
Kažu, i daju -djeci od 3 do 103 godine.
Haloperidol -- its use in children.
Haloperidol is safe and effective in children for relieving psychotic symptoms associated with childhood autism,...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6937455

Haloperidol is also used for severe behavior problems in hyperactive children when other treatments or medications have not worked.
https://www.medicinenet.com/haloperidol ... rticle.htm
- dakle kao što si ranije primijetila da se ono što se nekad nazivalo "zločesto dijete" (i "lječilo" šibom po riti) danas zove "hiperaktivno dijete" i "liječi" psihotropnim medikamentima... koji imaju ovakve nuspojave (vidi dio pod ADVERSE REACTIONS):
https://www.healthyplace.com/other-info ... nformation

***
MmeTipfeler wrote:
10 Jun 2018, 10:39
Važno je u liječenje uključiti i roditelje, jer oni najbolje poznaju svoje dijete." Uzmi u obzir da je ovo s HE, dakle, sažeto je i pruža osnovne podatke, kao što to već u enciklopedijama i leksikonima biva. S time da je podebljani dio općenito upitan, ne samo u vezi s autizmom.
Ha! A ranije je bilo ovo:
MmeTipfeler wrote:
09 Jun 2018, 17:31
...
Roditelji neke stvari jednostavno ne primjećuju jer dijete ne dolazi s uputama za upotrebu.
***
MmeTipfeler wrote:
10 Jun 2018, 10:39
Anegdotalni dokaz, u pitanju je mentalni poremećaj, ali nije autizam.
...
Završi li su na Rebru gdje je ustanovljeno da mala ima tzv. "vodenu glavu" (hidrocefalus), to jest da joj se cerebrospinalni likvor nakuplja u moždanim komorama i pritišće mozak, a onda ga, jasno, i oštećuje. Djetetu je ugrađena pumpica koja će odvoditi taj višak tekućine, ali je oštećenje na mozgu ostalo kakvo je bilo. Mala je bar prestala osjećati bolove u glavi zbog kojih je lupala glavom o zid i vrištala, a i postala je nešto vedrija i smirenija. Kirurg koji je operirao malu nije imao srca to reći roditeljima, ali je rekao meni: "Da su bar odmah došli!"
Nešto slično je bilo i sa mojom mlađom sestričnom, samo njoj su odmah ugradili pumpicu. Poslije se udala za ubojicu i dobila s njim dvoje djece, pa završila na Latinici u epizodi o teško zlostavljanim ženama... Ali kakve to veze ima s psihofarmacima?
MmeTipfeler wrote:
10 Jun 2018, 10:39
Toliko o tome kako svaki roditelj najbolje poznaje svoje dijete. :crying:
Zato bi po meni u sklopu tečaja izobrazbe za polaganje ispita u svrhu dobivanja licence za roditeljstvo trebalo uvesti i temeljni kurs fiziologije ljudskog organizma.

***
MmeTipfeler wrote:
10 Jun 2018, 10:39
Mislim da je na kraju izišlo na vidjelo kako je Wakefield prijevaru izveo iz financijskih interesa.
Postoji još 12 koautora studije, njih svi nekako gube iz vida.
Zbog financijskih interesa i kompanije liječe (ili "liječe") ljude.

***
MmeTipfeler wrote:
10 Jun 2018, 10:39
Imaju mnogo doktora. Čije školovanje nije bilo besplatno, a nisu se školovali na Kubi. Imaju državu koja sve plaća, između ostaloga i cijepljenje.
Jep. Nisu se školovali ni u SAD (nego u Nesvrstanim zemljama, od toga puno u bivšoj Jugi, koliko se sjećam). I naravno kad država sve plaća da je to generalno pravedniji i bolji zdravstveni sustav, pogotovo što se tiče prevencija zaraznih bolesti.
Osim kad hoće ušparati na cjepivima, jelte, da njeni ponizni sluge imaju za skupe aute...
MmeTipfeler wrote:
10 Jun 2018, 10:39
A imaju i rum i cigare. :cerek:
Imaju. Bolje i to davat djeci nego Haldol/Haloperidol. :cerek:
what we've got here is failure to communicate
User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4820
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

12 Jun 2018, 07:58

MmeTipfeler wrote:
10 Jun 2018, 10:43
Usput, ovo si propustio pročitati u vezi s Japancima:

2015. godine u japanskom istraživanju, istraživači ističu kako se učestalost PSA u Japanu nije smanjila nakon što su se prestala primjenjivati MMR cjepiva, što se moglo očekivati ukoliko su PSA posljedica upotrebe MMR cjepiva. Također, iako je na svjetskoj razini povećana upotreba cjepiva bez timerosala, učestalost PSA je i dalje vrlo visoka.
MmeTipfeler wrote:
10 Jun 2018, 10:50
Pa i nije tako teško: nemoj uopće cijepiti pa tko ostane, ostane. :facepalm:

Doduše u vezi s aseptičnim meningitisom kažu i ovo: "Čest je uzročnik i virus mumpsa, koji je široko rasprostranjen, ali su u SAD–u zbog cijepljenja, slučajevi meningitisa uzrokovanog virusom mumpsa rijetki."
Ne pričam ja da se ne treba cijepiti, nego da se roditelji s pravom boje nekih određenih cjepiva. Druga je stvar što mnogi od njih ne razumiju čega točno se trebaju bojati. Činjenica je da ti kokteli imaju neke vrlo nezgodne nuspojave, kao i da se niti sami liječnici-imunolozi ne slažu oko toga koja bi cjepiva bila bolja.
what we've got here is failure to communicate
User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4820
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

12 Jun 2018, 08:08

Eks wrote:
11 Jun 2018, 07:11
https://www.bug.hr/znanost/o-ospicama-i ... jenju-4636

...

Berecki u sridu.
Nije ni farmaceutska industrija svemoćna, i oni moraju raditi po nekim pravilima igre/zakonima, a država ima svoje razloge zašto je uvela obavezno cijepljenje: mora postojati radno sposobna populacija radilica da nosi čitav sustav. Barem je to u nekim državama jasno.
Kao što je već prije ovdje rečeno; ne zastupam hipotezu da cjepiva izazivaju autizam (barem do sada to nije otkriveno), nego podebljavam da neka cjepiva više od drugih mogu imati vrlo opasne nuspojave, i da niti sami stručnjaci nisu suglasni oko toga.

Za ovo "nema nijednog uvjerljivog znanstvenog dokaza korisnosti uzimanja vitaminskih suplemenata" imam samo jednu riječ: skorbut.
what we've got here is failure to communicate
User avatar
MmeTipfeler
Posts: 9913
Joined: 23 Mar 2012, 21:20

12 Jun 2018, 08:12

Meh...

U ovim su krajevima svi oduvijek bili stručnjaci za ekonomiju, jezik, politiku i nogoomet, ne nužno tim redom. Sada to proširujemo na medicinu. :facepalm:
User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4820
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

12 Jun 2018, 08:14

Eks wrote:
10 Jun 2018, 04:30
Moj mačak je dobio trovalentno cjepivo, nedavno išli po booster dozu. Nije mi jasno kako trovalentno cjepivo može bez problema djelovati ok na mačke dočim eto ljudima šteti. :kokice:
Tko kaže da je neko cjepivo štetno samo zato jer je trovalentno? Neki tipovi, ili kombinacije su rizičniji od drugih, nema stručnog konsenzusa koji, i to je sve.
I vidjela si uzorak od 100 000 cijepljenih mačaka pa znaš da je cjepivo koje je dobio tvoj bezopasno? ;)
Last edited by haram on 12 Jun 2018, 08:19, edited 2 times in total.
what we've got here is failure to communicate
User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4820
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

12 Jun 2018, 08:15

MmeTipfeler wrote:
12 Jun 2018, 08:12
Meh...

U ovim su krajevima svi oduvijek bili stručnjaci za ekonomiju, jezik, politiku i nogoomet, ne nužno tim redom. Sada to proširujemo na medicinu. :facepalm:
Jok, ja sam stručnjak za sve osim za nogomet :zubo:
what we've got here is failure to communicate
User avatar
MmeTipfeler
Posts: 9913
Joined: 23 Mar 2012, 21:20

12 Jun 2018, 08:47

‘Svatko tko se divi beznačajnim ljudima iz drevnih vremena, pa prezire velike pothvate i božanstvena otkrića našega doba, izuzetnog po naukama svih vrsta i bogatog čudnovatim vještinama, ili je lud ili zelen od zavisti.’

I dalje: link.
User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4820
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

12 Jun 2018, 09:25

Eks wrote:
10 Jun 2018, 04:26
Potrebni, eto kakvi. Nažalost. Lijepa je ideja da se sve može izliječiti meditacijom i svojim trudom no pročitaj malo patnje ljudi, imaš i na forumima, koji su godinama uništavali svoj organizam emocijama s kojima nisu mogli na kraj uz prirodne metode, da ne spominjem efekt anksioznosti na organizam koji je čak i u trudnoći štetniji od lijekova, a onda kad su došli do zida su prihvatili lijek. Ne, nije svemoguć, nije to magic pill, no pomaže u dovoljnoj mjeri.
Mindfulness meditacija nije samo lijepa ideja, znanstvenim istraživanjima objavljenim na uvid i stručne kritike je potvrđeno da djeluje kod nekih poremećaja za koje se daju opasni psihofarmaci, već sam to više puta argumentirao na ovoj temi.
Eks wrote:
10 Jun 2018, 04:26
Da, ima nesretnih slučajeva gdje se ljudi ubiju jer im ad prvo digne energiju, a tek onda djeluje na raspoloženje no to nije pravilo. Više je onih koji bi se sigurno ubili da tih lijekova uopće nema.
Klinička istraživanja govore da nije tako.
Eks wrote:
10 Jun 2018, 04:26
Gle, tko može prirodno izliječiti stvari, ja sam za, no tome obično i nije nešto posebno loše. Lijekovi su ono zadnje. Kad više ne ide.
Lijekovi ili "lijekovi"?
Eks wrote:
10 Jun 2018, 04:26
I to govorim o anksioznosti i depresiji. Uopće ne mogu ni razmotriti teoriju da shizofreničar ili bipolarac ne bi trebao piti lijekove. To mi je van svake pameti.
Mindfulness tehnika definitivno ima pozitivnog efekta na bipolarce.
Overall, the results of the present study are consistent with the notion that mindfulness has effects on multiple levels of functioning. Mindfulness appears to have positive effects on cognition, particularly through increasing the ability to maintain focus over longer periods of time. Indeed, previous research has shown that mindfulness is associated with increases in attentional control.28,32–39 Mindfulness meditation has also been linked to activation and increases in white matter in the anterior cingulate cortex,64–67 a region implicated in executive attention68 and that is impaired in individuals with bipolar disorder.69 Mindfulness may also have an impact on other executive functioning abilities (e.g., memory and the ability to plan, organize, or initiate tasks) through a bottom-up effect via improved ability to sustain attention. Meditation has been linked to increased cortical thickness in areas related to attention and cognitive processing,45 as well as to changes in hippocampal volume,46 which is associated with memory. Thus, there may be a neural basis for the cognitive and executive changes implicated in mindfulness meditation, because the practice of mindfulness requires the frequent utilization of prefrontal cortical areas in a specific and controlled manner. Another mechanism by which mindfulness and MBCT may affect cognitive functioning is their effects on emotion regulation. By increasing awareness and tolerance of negative emotional states, mindfulness may result in habituation of negative emotions resulting in less time spent dwelling on them in the future. Previous studies have shown that meditation training leads to decreased emotional reactivity70 and reduces distractive and ruminative thoughts.28,33 Mindfulness may also improve control systems in prefrontal areas of the brain that are implicated in emotion regulation.64,71–74
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3277324/

Za šizofreničare neznam.
Eks wrote:
10 Jun 2018, 04:26
Što se tiče killing spree pohoda, čuj, mogu ti linkati članak gdje je lik nakon radionica meditacije pobio ljude. :ne zna: Očito mu se nešto odčepilo u mozgu. Također, koliko je tek onih koji ne bi ubili nikog da su im na vrijeme dali antipsihotike pa ne bi zabrijali da im je član obitelji vanzemaljac koji ih želi ubiti.
Za m.meditaciju nema niti jednog jedinog znanstvenog dokaza da sama po sebi potiče agresiju i suicidalne misli, za "lijekove" koji se propisuju ima na tone.
Niti ovaj nije meditirao:
http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... aking.html
... in some rare cases the drug can trigger suicidal thoughts, aggressiveness, panic attacks, impulsive thoughts, and a lack of empathy.
-a takvi "rijetki slučajevi" svako malo pune crne kronike diljem razvijenih zapadnih zemalja.

Eks wrote:
10 Jun 2018, 04:26
Osobno smatram da se uvijek prvo treba pokušati psihoterapijom u lakšim slučajevima no nažalost to je privatni biznis i liječnici u bolnici nemaju vremena i uvjeta da ljude tretiraju tako pa im, eto, daju lijekove. Svačiji je izbor hoće li ih baciti u školjku ili popiti.
Liječnici u bolnici isto tako vole otić na dvotjedni seminar u Dubrovnik ili edukaciju u Rovinj.
Ovo (iz istog linka gore) ti se ne čini malo kontradiktorno?
Most doctors agree it is near-impossible for a pill to be the root cause of Paddock's murder spree killing 58 and wounding more than 500.
However, experts warn it can trigger aggression in some rare cases.
Studies also show the majority of anti-anxiety drugs are not prescribed by psychiatrists who could expertly monitor the effects.

Dakle, skoro su sigurni da nije -ali bi moglo biti -ali se dešava kad je -pa ne propisuju -ali ipak propisuju (kao što vidimo)...
ono, nismo posrani ni popišani, samo malo piškimo i kakimo u gaće...

Ljudi uglavnom imaju povjerenja u doktore, pa ne bacaju njihove lijekove u školjku (da ih mi svi opet jednog dana u hrani i vodi dobijemo) nego ih piju (pa ih mi svi jednog dana ipak u hrani i vodi dobijemo), samo caka je u tome šta psihijatri neznaju baš šta točno rade kad propisuju takve "lijekove", a to je tabu tema.
what we've got here is failure to communicate
User avatar
MmeTipfeler
Posts: 9913
Joined: 23 Mar 2012, 21:20

12 Jun 2018, 10:32

Ti baš čitaš samo ono što tebi paše, Harame. Jesi li vidio ovo na linku koji si naveo?

The vast majority of psychotropic drugs in both the US and the UK are not prescribed by psychiatrists.

Što misliš kako su ih pacijenti nabavili?
User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4820
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

12 Jun 2018, 11:46

MmeTipfeler wrote:
12 Jun 2018, 10:32
Ti baš čitaš samo ono što tebi paše, Harame. Jesi li vidio ovo na linku koji si naveo?

The vast majority of psychotropic drugs in both the US and the UK are not prescribed by psychiatrists.

Što misliš kako su ih pacijenti nabavili?
Eto vidiš Eks! Psihijatri ne propisuju te droge! To rade dileri u bijelim kutama!
what we've got here is failure to communicate
User avatar
MmeTipfeler
Posts: 9913
Joined: 23 Mar 2012, 21:20

12 Jun 2018, 11:51

haram wrote:
12 Jun 2018, 11:46
Eto vidiš Eks! Psihijatri ne propisuju te droge! To rade dileri u bijelim kutama!
Možda i bez bijelih kuta.

Odgovori na pitanje, molim.
User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4820
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

12 Jun 2018, 12:04

MmeTipfeler wrote:
12 Jun 2018, 11:51
Možda i bez bijelih kuta.

Odgovori na pitanje, molim.
Err... obiteljski liječnici koji ljeti idu na edukaciju na Floridu a zimi na doškolavanje u Aspen?
what we've got here is failure to communicate
User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4820
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

12 Jun 2018, 12:43

Madam, tko dila Ritalin po američkim školama? Dobiva ga 11% njihovih osnovnoškolaca, iliti 4 miliona djece u dobi 6-12 godina.
Tko kod nas dila praktično istu stvar, pod nazivom Concreta?
https://www.rxlist.com/concerta_vs_rita ... dition.htm
http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/UP- ... 01-197.pdf
what we've got here is failure to communicate
Eks
Posts: 21733
Joined: 18 Sep 2011, 18:25

12 Jun 2018, 16:09

Samo nabrzinu, skorbut se ne može danas desiti jer dobivamo vitamin C iz drugih izvora, iz hrane koju jedemo. Vitaminski suplementi stoga nemaju neki značaj osim ako je osoba baš u deficitu no to nije toliko čest slučaj niti životno ugrožavajuć osim ako se radi o teškoj anemiji no ljudi uglavnom troše na suplemente iako nemaju bogznakakvih potreba za njima, kamoli životno ugrožavajuće vrste.
User avatar
MmeTipfeler
Posts: 9913
Joined: 23 Mar 2012, 21:20

12 Jun 2018, 16:17

haram wrote:
12 Jun 2018, 12:04
Err... obiteljski liječnici koji ljeti idu na edukaciju na Floridu a zimi na doškolavanje u Aspen?
Pa ako govorimo o domaćim uvjetima, opća praksa ne bi smjela propisivati ništa takvo, a ni koješta drugo, bez specijalističke preporuke. No najvjerojatnije obiteljski liječnici propisuju, bar neki od njih: ili poznaš doktora ili doktoru fali tek koja godina do penzije pa ga se može nagovoriti. Poticaj u svakom slučaju dolazi od pacijenta.


Eks wrote:
12 Jun 2018, 16:09
(...) osim ako se radi o teškoj anemiji (...)
A i u tim se slučajevima vitamin C dodaje zato da bi poboljšao resorpciju željeza koje se uzima u tabletama.
User avatar
Donna Sole
Posts: 3242
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley
Been thanked: 1 time

12 Jun 2018, 17:04

Oprostite na upadu, brzo ću.

Imamo lijepi topik gdje pljujemo po farmaciji i dijelimo kojekakve informacije o njihovoj čistoj profitabilnoj ideji djelovanja.



Ova bi tema trebala donijeti nove info o pojavljivanju ospica ter brzom širenju ili kamosreće o suzbijanju te i ostalih bolesti koje se ukoliko ih ne kontroliramo mogu kontrolirati nas.

Dajte nešto utješno.
kurvanjski avatar, a
User avatar
MmeTipfeler
Posts: 9913
Joined: 23 Mar 2012, 21:20

12 Jun 2018, 19:21

Donna Sole wrote:
12 Jun 2018, 17:04
Ova bi tema trebala donijeti nove info o pojavljivanju ospica ter brzom širenju ili kamosreće o suzbijanju te i ostalih bolesti koje se ukoliko ih ne kontroliramo mogu kontrolirati nas.

Dajte nešto utješno.
Nisam temu tako zamislila, nego kao komentar na ljudsku glupost i posljedice do kojih ona može dovesti. U ovom slučaju u vezi s medicinom, točnije s cijepljenjem.

Riječ je zapravo o tome da se ta glupost hrani dezinformacijama kakve ovdje ustrajno iznosi Haram, naime, da nad nama vlada ili nastoji zavladati opaka farmaceutska industrija, a ta se glupost različito manifestira od slučaja do slučaja - jednom prijeti da ugrozi širu zajednicu, drugi put samo užu obitelj.

Meni ne smeta što Haram tupi po psihofarmacima - o cjepivima ionako ništa ne zna, nego prepisuje od Wakefielda. :D

Tako da se bojim kako tu nema puno utješnoga. :crying:
User avatar
Donna Sole
Posts: 3242
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley
Been thanked: 1 time

12 Jun 2018, 19:28

A onda može i tako kako si zamislila .

Iako mislim da samo komentiranje ljudske gluposti i nema smisla.
kurvanjski avatar, a
Post Reply