Lidl, Konzum, Spar, Kaufland, Tommy... - koliko im vjerujemo?
- Riona
- Posts: 4078
- Joined: 25 Feb 2017, 09:01
- Location: Zagreb
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Meh. Nisam neki obožavatelj jagode i višnje premda mi je odličan bio King s crnom čokoladom i jednim od ta dva okusa, ne znam više kojim. Super kombinacija.
Vanilija mi je, da prostiš, kao prst u dupetu za vrijeme seksa. Katkad dobra popratna aktivnost, ali nikako ne glavna i jedina stvar.
Vanilija mi je, da prostiš, kao prst u dupetu za vrijeme seksa. Katkad dobra popratna aktivnost, ali nikako ne glavna i jedina stvar.
Potpisi su za budale.
- Riona
- Posts: 4078
- Joined: 25 Feb 2017, 09:01
- Location: Zagreb
kolikogod ti bio u pravu u pogledu vanilije - posebno ove, bezbojne i neosjetne, koju nudi Ledo, spajati ovakve slike... pa čovječe, iako možda voliš fiš i čokoladu, kad ih staviš u istu rečenicu, kao da su u istom tanjuru... bah.
Neke su stvari sasvim dobre kad su same.
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Izazivanje šoka jedina je dostojna reakcija na Ledovu praksu trpanja vanilije u sve žive proizvode. Tako je meni kad uđem u trgovinu.
Ne, ne volim to bezokusno govno i kad naručim sladoled od vanilije, to će biti pouzdan znak da su mi amputirali mozak i jezik.
Ne, ne volim to bezokusno govno i kad naručim sladoled od vanilije, to će biti pouzdan znak da su mi amputirali mozak i jezik.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Živa istina. Nerviraju me te svakojake kombinacije .
A ako sam dobro ubrala da je tema povjerenje u velike trgovačke centre mogu reći da nemam previše povjerenja ali ni manje nego što bi imala u male eko-proizvođače. Sve mi je to isto. No iako nemam povjerenja , kupujem i kod jednih i kod drugih. Cijena mi je važna i omjer kvalitete ( čitaj ukusa ). Slatkiši su mi najsporedniji i nemam neko mišljenje o njima.
Zapravo, mogu reći da sam neznalica i da kupujem usput.
kurvanjski avatar, a
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Na ovom linku dobivam poruku "Looks like your cookies are disabled. Please enable and try again." Ništa vam nije disabled, dečki, nego imam nekakve blokere. Ne sviđa vam se to? Žalim slučaj.
- haram
- persona non grata
- Posts: 4820
- Joined: 24 Jul 2015, 04:13
- Location: scorched earth
Imaš pravo, odakle im toliko dabrova za svu tu prehrambenu industriju... ali ponekad se ipak koristi kao nadomjestak za vaniliju.
... While it is mainly used in foods and beverages as part of a substitute vanilla flavor,[14] it is less commonly used as a part of a raspberry or strawberry flavoring.[15] The annual industry consumption is very low, around 300 pounds,[16] whereas vanillin is over 2.6 million pounds annually.[17]
https://en.wikipedia.org/wiki/Castoreum#Food_use
Ali da me u Švedskoj ponude šnapsom svakako bih odbio.
Castoreum has been traditionally used in Sweden for flavoring schnapps commonly referred to as "Bäverhojt" (literally, beaver shout).[18][19]
what we've got here is failure to communicate
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
- Šabović Adis
- Inventar
- Posts: 5526
- Joined: 22 Aug 2015, 20:45
- Location: Sarajevo
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 6 times
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Ne valja čitati. Mi koji čitamo opasni smo za okolinu. Časna pionirska. Čitanje, naime, tjera na razmišljanje. Pogotovo ako ne čitaš samo Gloriju i Cosmo.
Dakle. Sigurno ste čuli onaj štos o himalajskoj soli: uffff, stara je, kažu, 250 milijuna godina - dobro sam je stigao kupiti prije isteka roka. Ovo nije priča o himalajskoj soli, nego o morskoj, ali ne bilo kojoj, nego o tzv. solnom cvijetu. Iako jer u pitanju Wikipedia, podaci su uglavnom točni: solnoga cvijeta ima vrlo, vrlo malo u odnosu na količinu ukupne soli iz neke solane.
I tako čitam ja francuski krimić pod naslovom Les Marais sanglants de Guérande pa se odmah na početku komesar Dupin - vrlo maštovito ime! - nešto mota po solani u Guérandi. Tamošnja solana poprilično je velika: 1700 hektara i godišnje proizvodi oko 15 tisuća tona kuhinjske soli, ali samo 300 tona solnoga cvijeta. U krimiću se spominje 200-tinjak radnika u solani (paludiers). I onda ja krenem guglati kako mi stojim s time pa mi prvi link pod 'solni cvijet' izbaci ovo: Sam proizvedem i prodam 3 tone cvijeta soli godišnje!
Jebote! Ni Alija Sirotanović ne bi bolje!
A zanimljivo je još nešto. Kilo solnog cvijeta iz Guérande košta 21 i pol euro, a kod nas - preračunato jer se prodaje u manjim količinama, ta kome treba kilo soli! - između 350 i 400 kn. Ovisno o tome gdje se kupuje. Gerandski solni cvijet najkvalitetniji je na svijetu, a dugo su vremena francuske solane i bile jedine u Europi.
I sad neka ja vjerujem našim proizvođačima i prodavačima.
Dakle. Sigurno ste čuli onaj štos o himalajskoj soli: uffff, stara je, kažu, 250 milijuna godina - dobro sam je stigao kupiti prije isteka roka. Ovo nije priča o himalajskoj soli, nego o morskoj, ali ne bilo kojoj, nego o tzv. solnom cvijetu. Iako jer u pitanju Wikipedia, podaci su uglavnom točni: solnoga cvijeta ima vrlo, vrlo malo u odnosu na količinu ukupne soli iz neke solane.
I tako čitam ja francuski krimić pod naslovom Les Marais sanglants de Guérande pa se odmah na početku komesar Dupin - vrlo maštovito ime! - nešto mota po solani u Guérandi. Tamošnja solana poprilično je velika: 1700 hektara i godišnje proizvodi oko 15 tisuća tona kuhinjske soli, ali samo 300 tona solnoga cvijeta. U krimiću se spominje 200-tinjak radnika u solani (paludiers). I onda ja krenem guglati kako mi stojim s time pa mi prvi link pod 'solni cvijet' izbaci ovo: Sam proizvedem i prodam 3 tone cvijeta soli godišnje!
Jebote! Ni Alija Sirotanović ne bi bolje!
A zanimljivo je još nešto. Kilo solnog cvijeta iz Guérande košta 21 i pol euro, a kod nas - preračunato jer se prodaje u manjim količinama, ta kome treba kilo soli! - između 350 i 400 kn. Ovisno o tome gdje se kupuje. Gerandski solni cvijet najkvalitetniji je na svijetu, a dugo su vremena francuske solane i bile jedine u Europi.
I sad neka ja vjerujem našim proizvođačima i prodavačima.
-
- Posts: 2
- Joined: 11 Oct 2018, 03:17
Jedna stvar koju Lidl ima i koja mi se jako puno sviđa su tematski akcijski tjedni. Svaki tjedan obavezno pogledam katalog da vidim šta su pripremili. Od Španjolske, Meksičke, Grčke, pa evo ovaj tjedan je tjedan Italije, a ja jednostavno obožavam talijansku hranu tak da ovo me je ugodno iznenadilo. Gledam baš sad katalog i na akciji imaju puno talijanskih tematskih proizovoda.
A da se vratim na temu da li treba vjerovati Lidlovim prozivodima - apsolutno da. Ne desi se često da bude nešto pokvareno ili da je istekao rok trajanja. Ako ćemo na to tako gledati u svakom supermarketu se je bar jednom desilo da je nešto bilo pokvareno. Svako ima svoja iskustva, po meni je Lidl odličan jer je pristupačan i jeftin, uz velik broj proizvoda.
A da se vratim na temu da li treba vjerovati Lidlovim prozivodima - apsolutno da. Ne desi se često da bude nešto pokvareno ili da je istekao rok trajanja. Ako ćemo na to tako gledati u svakom supermarketu se je bar jednom desilo da je nešto bilo pokvareno. Svako ima svoja iskustva, po meni je Lidl odličan jer je pristupačan i jeftin, uz velik broj proizvoda.
- Riona
- Posts: 4078
- Joined: 25 Feb 2017, 09:01
- Location: Zagreb
Kažeš.melancholic wrote: ↑11 Oct 2018, 19:24Jedna stvar koju Lidl ima i koja mi se jako puno sviđa su tematski akcijski tjedni. Svaki tjedan obavezno pogledam katalog da vidim šta su pripremili. Od Španjolske, Meksičke, Grčke, pa evo ovaj tjedan je tjedan Italije, a ja jednostavno obožavam talijansku hranu tak da ovo me je ugodno iznenadilo. Gledam baš sad katalog i na akciji imaju puno talijanskih tematskih proizovoda.
A da se vratim na temu da li treba vjerovati Lidlovim prozivodima - apsolutno da. Ne desi se često da bude nešto pokvareno ili da je istekao rok trajanja. Ako ćemo na to tako gledati u svakom supermarketu se je bar jednom desilo da je nešto bilo pokvareno. Svako ima svoja iskustva, po meni je Lidl odličan jer je pristupačan i jeftin, uz velik broj proizvoda.
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Imamo li tu mogućnost? Računovodstvo, odmah poslati račun!
U međuvremenu, dok račun ne stigne, meni ti tjedni i akcije nisu baš neka fora, ni u Lidlu, kao ni drugdje - nije Lidl jedini. Cijela priča podsjeća na stari slučaj pivovare (danas bi to bio proizvođač piva, valjda) koja se oglašavala sa "mi peremo vraćene flaše". Svi peru vraćene flaše ili se bar tomu nadamo, ali oni su se sjetili to staviti u reklamu.
- haram
- persona non grata
- Posts: 4820
- Joined: 24 Jul 2015, 04:13
- Location: scorched earth
Meni se sviđaju sve akcije, pogotovo one di srežu cijenu napola/trećinu pred istek roka trajanja. I ne, nisam doživio niti jedan jedini puta da bi namirnica bila pokvarena - naprotiv, nije bilo nikakve razlike od one "svježe". Jednostavno se mora stavit neki rok trajanja na sve, a ti rokovi su uvijek debelo unutar testiranih vrijednosti, nema šanse da se pokvare ako su namirnice propisno skladištene. Eventualno ako im kakva bakterija zaluta u preradi ili pakiranju, ali to onda ispadne veliki skandal i povlače se čitave serije. Mislim da kod nas prehrambena industrija još uvijek ima visoke standarde po pitanju higijenske ispravnosti.
Tematski tjedni u Lidlu su o.k. za one dubljeg džepa. Skrušeno priznajem da bih i sam ponekad podlegao toj kapitalističkoj propagani da sam bogat ko Džajić.
Dobro, ne bih baš jeo francuske puževe i eventualno neke kineske egzotičnosti, al na američki beefsteak i meksičku tekilu bih se prisilio nekak čitav tjedan
Tematski tjedni u Lidlu su o.k. za one dubljeg džepa. Skrušeno priznajem da bih i sam ponekad podlegao toj kapitalističkoj propagani da sam bogat ko Džajić.
Dobro, ne bih baš jeo francuske puževe i eventualno neke kineske egzotičnosti, al na američki beefsteak i meksičku tekilu bih se prisilio nekak čitav tjedan
what we've got here is failure to communicate