Jel još netko tjeskoban ovih dana?

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

23 Sep 2016, 13:07

lovi me tjeskoba na mahove. iako se sada realno osjećam puno bolje u životu i vidim svijetlo na kraju tunela. :D

jel to nekakva zakašnjela reakcija? dok sam realno trebala bit tjeskobna uglavnom sam bila debelo previše smirena. ono, prijetnje što eksplicitnim što implicitnim nasiljem su bile pičkin dim za mene. :rofl:


ili je to možda zato što sam izmučena od zadnjih 6 mjeseci ljeta? 23.09 išla do dućana, još uvijek je jebeno vruće.

doduše i pms je polagano.

ili strah od promijena? moguće da je i to. apsurda, znaš da ti ne može biti gore nego što ti je bilo, ali svejedno te strah. :bonk:

ili sve pomalo.


User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

23 Sep 2016, 13:21

Najgore je kad sve štima - znaš da će se prije ili kasnije dogodit neko sranje, samo ne znaš kad...

Mene isto vata neki pesimizam.
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

23 Sep 2016, 15:31

druže judolino, znam da ću te naljutiti jer to smatraš praznovjerjem, ali možda onda ipak nije do nas nego do zvijezda. :durica:

saturn više nije retrogradan ali je retrogradna sva ostala sila planeta, u ovom mjesecu smo imali pomračenje sunca i mjeseca, a na psihičko stanje nam utječe merkur i pluton koji su vukli unazad, što mentalno razmišljanjem merkur što kroz podsvijest pluton. imala sam užasne noćne more, sanjala preko 20 godina mrtvu rođakinju koje se jedva sjećam. uran daje nemir, neptun je sklon zabrijati neki svoj film u glavi. a još sve to retrogradno.

unda fališ, ti znaš više o tome od mene. :tuzni:
User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 5526
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

23 Sep 2016, 15:52

judolino » wrote:Najgore je kad sve štima - znaš da će se prije ili kasnije dogodit neko sranje, samo ne znaš kad...

Mene isto vata neki pesimizam.
Šta mu dođe ovaj mizam? :confused:
druže judolino, znam da ću te naljutiti jer to smatraš praznovjerjem, ali možda onda ipak nije do nas nego do zvijezda. :durica:
Jel' crvenih? :zubo:
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

23 Sep 2016, 16:50

Šabović Adis » wrote:
Šta mu dođe ovaj mizam? :confused:



Jel' crvenih? :zubo:
ma sve. crvenih zvezda, žutih zelenih vragova. : povijesni govor dr franje:
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

23 Sep 2016, 17:03

prošli sam tjedan zaobilazeći neku sirovinu koja se sparkirala gdje ne bi smjela(očito je audi na kredit) da ne plati parkiranje i izbjegavajući da hodam po cesti izvrnula gležanj. sjetila sam se druga lastana i retrovizora. :tuzni: samo što je ovo bio desni gležanj a ja sam dešnjak, a i da nije desni gležanj, ako hoćeš napraviti kakav dobar kick nogom trebaš imati obje neozlijeđene. :cerekava:

nije za doktora, samo blago bolno na dodir. ne mogu iz klečećeg položaja sjesti na noge jer me boli.

par dana nakon idem šumom. strma stazica od jezera do staze. neki genijalci su odlučili da je pametno nasipati nizbrdicu sitnim šljunkom. :serek: :top: zavidna inteligencijo hrvata i bogu si teška.

tu sam si opet razjebala taj isti gležanj :cerek: psujući pritom ne znam točno što, ali vjerujem da je bilo boga, pred punim maksimirom.

neki dan opet na ravnom, bez ikakvih supstanci u krvi spotaknem se na ne znam što. išla sam prema doma. moguće da svemir poručuje samo što ja ne želim čuti. odtud i mrtve rođakinje u snovima.

osim ovozemaljskih, i nebeski otac i majčica me vole maltretirati. :zecokiss: sjetila sam se ne znam točno čega biblijskog, ali da tako otprilike izgleda testiranje vjere. ubijali su se za 1/10 mojih sranja naizgled što bismo rekli i snažniji od mene, muškarci.
User avatar
dexter
Posts: 1335
Joined: 22 Apr 2014, 22:03

23 Sep 2016, 22:28

ja sam cesce tjeskoban i depresivan nego sto nisam. prije par dana sam nekoliko puta mislio da napisem nesto ovdje i odustajao jer mi se nije dalo pisati.
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

24 Sep 2016, 10:54

Dosta sranja, ajmo delat... :visi:
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

24 Sep 2016, 13:40

dexter » wrote:ja sam cesce tjeskoban i depresivan nego sto nisam. prije par dana sam nekoliko puta mislio da napisem nesto ovdje i odustajao jer mi se nije dalo pisati.
s obzirom da smo bili u kontaktu tamo dok nismo ovdje....pokrenulo ti se, ali uslijedila je faza čekanja, što je gore nego da se nije pokrenulo :D. stavi ti u ruku pa ti oduzme. ne do bog da kad ti krene krene ti odmah na bolje, bogec te hoće još malo mrvcariti. :cerek:

ja sad nadišla fazu depresije, nestat će u potpunosti oni sitni presotali simptomi kad nestanu sve okolnosti i sve osobice. recimo faks, da s voljom idem na zsem gdje se iživljavaju nada mnom i sa s voljom učim, zabrinula bi se jako. zabrinula bi se jako i da se s voljom ustajem iz kreveta i radosna pozdravljam spodobe koje me tretiraju gore od psa. # ono kad ti na božić pored par kila mesa na stolu iz tanjura uzme komad mesa jer mu je dupe zinulo baš na taj, a ti si ga krava uzela prije njega.


nedavno je bio u novinama intervju s nataschom kampusch. 10 godina nakon. ova pjesma i stihovi mi se vrte u glavi od tad.



These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase


https://www.youtube.com/results?search_ ... y+immortal

vrijeme i ljubav, rekla mi je jedna iskusna osoba također iz familije nakota. znači, jebeno će mi trebati godine sretnog života da bi eventualno došla na nulu kad se povuče crta jer ovo dosad je bilo kao da sam na boga bacala kamenje.

osjećam se debelo iznad depresije. prerasla sam je, nadišla, nadrasla.


ne mogu se više ljutiti ni na nebeskog skota božjeg, jer da ne mislim da je sve imalo smisla i da postoji razlog odavno bih klala po ulici.
User avatar
Donna Sole
Posts: 3242
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley
Been thanked: 1 time

24 Sep 2016, 13:52

Evo, Nenia, ako će te usrećit vikend u Zadru, nudim ti ležaj. Ok, i poist nešto. Šetat i vozat te neću, to buš sama.
kurvanjski avatar, a
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

24 Sep 2016, 14:01

judolino » wrote:Dosta sranja, ajmo delat... :visi:
znaš da mi je i to prošlo kroz glavu. :D

ali želim posao u kome vidim smisao. raditi kao hranitelj životinja u azilu je smisleno jer ako se ne dovučeš na posao bit će gladnih usta. čak i politika ima smisla, borit se protiv onih za one koji nisu u stanju borit se za sebe, ako možeš dovoljno objektivno sagledati sam sebe jasno ti je da tu ima i osobni razlog borbe. :D

neki sam dan krenula popu po duhovni savjet. toliko mi se zamračilo. :facepalm:
u uredovno vrijeme ga nije bilo, blagajnik mi je dao do znanja da on dolazi u pol 6 ali da me ne može primiti jer ima misu u pol 7. sve se bojim da meditira svaki dan sat vremena prije mise. :kava:
nije ovo prvi put da sam našla na zatvorena vrata u crkvi.

osjećam kao svoj poziv da se borim protiv te najogavnije zločinačke organizacije u povijesti, samo trebam pronaći način kako i gdje. mislim da to bog od mene očekuje jer mu se gadi u što mu opus dei i kaptol pretvaraju crkvu. svećenici bi rekli, to nije božji to je vražji poziv. :zubo:


drkat u excelu u nekom uredu nije smislen posao. radila bi ga samo da sam kruha gladna, i to pitanje jel bi ga dobila jer u ovoj državi se inteligencija poistovjećuje sa obrazovanjem. ni priliku ne možeš dobiti.
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

24 Sep 2016, 14:14

Chilimama » wrote:Evo, Nenia, ako će te usrećit vikend u Zadru, nudim ti ležaj. Ok, i poist nešto. Šetat i vozat te neću, to buš sama.
hvala, baš lijepo od tebe. :zecokiss:

nisam još na slobodi, previše su me sjebali da se pokrenem. najsretnija bi bila da udari onaj potres i da me potjera van. ili da ima kod nas kao u americi onih iritantnih life coacheva, motivatora koji će biti toliko iritantni da ćeš se pokrenuti. nije u redu očekivati od drugih osoba da te izvlače van, mislim da bi me to unazadilo jer bi se osjećala slabo iako to nisam. ne znam, ili sam preponosna za to. :ne zna:

Image
Eks
Posts: 21733
Joined: 18 Sep 2011, 18:25

25 Sep 2016, 03:26

Bit će bolje. Imaš želju maknuti se, a to je već puno više nego što većina ljudi ima. Tavore u svojim čudnim životima jer ih roditelji nisu dovoljno vidljivo ujebali da se maknu i onda ostaju sjebani s njima do penzije bez ikakve želje da probaju živjeti solo.
Znaš i sama koliko sam govana prošla otkad sam odselila i nije lako, ali vrijedi.

Malo sam i ja u zadnje vrijeme tjeskobna, boležljiva, imunitet pao, čekam da se pokrenu neke nove stvari, a neke ću i sama pokrenuti i eto, gura se, bitno da se ide negdje, kad se osjećaš u kavezu, da imaš neke korake kako iz njega izaći.

Tu i tamo me opere prošlost pa i to. Kere varošanke i te stvari. Netko te ugrize zlobno pa se pitaš otkud to. A otkud, otkud, znaš otkud, ali ti nije najjasnije što to ima u ljudima tužno da ulaze u tuđe odnose, živote... dok su u svojima navodno jako sretni. :facepalm:

Ali prođe sve. Ovako ili onako. :zubo:
Zezam se.
Nekima sreća dođe lakše. Neki se rode kraj vode. Jebiga. Sad, znaju li to cijeniti, nemam pojma, i kako prežive neke kasnije teže krahove ako ih zadese. Dobra je stvar kad si naviknut na sranje, da si zapravo vješt u proživljavanju kriza. I onda taj osjećaj nevjerice kad ti je dobro krene pratiti tjeskoba, naravno. Tj. ne baš dobro, ali ono, kad se kreće nekud prema boljem.

Ja eto nastojim sredit stvari do kraja da nađem dom. Podstanarski, ali dom. Negdje gdje će biti ok. To puno znači. Kad se vraćaš u mir. Makar bio dva sata u kući. Nije da sad imam nemir, ali nije to to. Iako je ovo, da kucnem, dosad najpristojniji suživot koji sam imala. Svi ostali su bili za uzet štrik i objesit se momentalno. No preferiram biti solo. Ako nije partner u pitanju, naravno.

I tako. Prođe sve i brže nego mislimo.
Eks
Posts: 21733
Joined: 18 Sep 2011, 18:25

25 Sep 2016, 03:34

A vjera... nisam više kategorična kao nekad pa da kažem da je najbolja i jedina vjera u sebe samog i da je sve ostalo nedostatak te vjere jer čak i ako jest tako, nebitno je jer nije nam uvijek dohvatljiva ta doza i razina vjere u sebe da ne trebamo pomoć pa makar u vidu famozne više sile ma što ona bila.

Jednom, prije par godina, sam ja tako imala moment da uđem u crkvu. Nisam. Jer su kočnice i stavovi jači. I jer ne želim da me savjetuje netko tko možda misli da gejeve treba u logore. Nisu svi takvi, ali otkud znam...
Znam curu koja je nakon prekida postala vjernica jer ju je seronja izvozao psihički toliko da se u vrlo nježnim godinama odala vjeri. :zubo: Ako pomaže, super. Sve što pomaže, neka.
Ja nemam taj gen. Čudno mi to. Jer kao, nisam ja baš od onih ateista koji su totalno ufurani u to i slijepo vjeruju znanstvenim dostignućima ovog trenutka. Nisam tako rigidna. Ali opet, nemam taj vjernički gen. Ne ide. Ne mogu ja to osjetiti. Nikad nisam mogla.

Najbliže što mogu zamisliti je nekakav new age. :ne zna:
Mislim, mora da se lijepo moliti. Ali, meni osobno, još kao djetetu, je to donosilo samo neku tjeskobu i mrak.
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

25 Sep 2016, 11:32

Moliti, moliti, lepo je moliti
pucati, pucati... lepo je pucati! :usama:
User avatar
Donna Sole
Posts: 3242
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley
Been thanked: 1 time

25 Sep 2016, 12:15

Ja sam uvijek tjeskobna pa ne znam jel to spada u of ili on topik .
Jerbo ne mogu o tjeskobi ovijeh dana kad su mi i drugi dani tjeskobni, pa da se ovi drugi dani ne bi osjetili zakinuti što o njima ne pišem.
kurvanjski avatar, a
User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 5526
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

25 Sep 2016, 15:36

Ko se meni pomoli i ja ću se njemu, šta me briga. Ergo, ne pomaljaj mi se da ti se ne pomolim!
Trt! :nogica:
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

25 Sep 2016, 18:05

Eks » wrote:Bit će bolje. Imaš želju maknuti se, a to je već puno više nego što većina ljudi ima. Tavore u svojim čudnim životima jer ih roditelji nisu dovoljno vidljivo ujebali da se maknu i onda ostaju sjebani s njima do penzije bez ikakve želje da probaju živjeti solo.
.
sličnu formulaciju koristi moja mater kao jednu od svojih manipulativnih taktika. nisi ni svjesna koliko ti je dobro u životu.

kurac imam biti zahvalna što mi je toliko loše da mi ne preostaje ništa drugo nego maknuti se.

tima kojima ostaju živjeti sa roditeljima i kojima mamica na pragu četrdesete ili pedesete pere gaće, kuha, pegla, čisti je dobro. nemaju se želju maknuti jer im je dobro, bez obzira što ljudima izvana to izgleda kao bolestan odnos. i bdsm seks nekima izvana izgleda bolesno, a ljudi koji prakticiraju uživaju u tome i dobro im je. :D
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

25 Sep 2016, 18:07

Šabović Adis » wrote:Ko se meni pomoli i ja ću se njemu, šta me briga. Ergo, ne pomaljaj mi se da ti se ne pomolim!
Trt! :nogica:
evo budem ja. koja molitvena nakana ili općenito?
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

25 Sep 2016, 18:10

Chilimama » wrote:Ja sam uvijek tjeskobna pa ne znam jel to spada u of ili on topik .
Jerbo ne mogu o tjeskobi ovijeh dana kad su mi i drugi dani tjeskobni, pa da se ovi drugi dani ne bi osjetili zakinuti što o njima ne pišem.
:zecohug:

slobodno piši.
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

25 Sep 2016, 18:21

judolino » wrote:Moliti, moliti, lepo je moliti
pucati, pucati... lepo je pucati! :usama:

šteta, šteta....šteta je metka!
:mudri:


jučer sam opet otišla do crkve. krenula na ispovijed nakon valjda dvoznamenkastog broja godina, koja se uvijek održava prije mise ili za vrijeme.
kad sam časnu pitala kad danas počne ispovijed rekla je da danas iznimno nema ispovijedi. drug isus poručuje da nisam ja ta koja treba moliti oprost. :raspa:
a za popa mi je rečeno da ga mogu dočekati nakon mise, pa se onda ispravila da ipak ne danas jer je u gužvi, nek dođem drugi dan. :D

hitni posjeti bolesnicima su u svako doba dana i noći, dođe mi da ga malo nazovem u 4 ujutro da dođe do moje familije pa da mu očitam koju. ovo je već treći put da sam odbijena. :kava:

osjećam neki mir od tada. :ne zna:
User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 5526
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

25 Sep 2016, 22:11

Nenia Salonitana » wrote:
evo budem ja. koja molitvena nakana ili općenito?
Deset Adisnaša, za početak. Onda ćemo viđet...jel pošteno? :ne zna:
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
User avatar
Donna Sole
Posts: 3242
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley
Been thanked: 1 time

26 Sep 2016, 08:02

Nenia Salonitana » wrote:
:zecohug:

slobodno piši.
S tvojim dopuštenjem. Da poslije ne bude koji quratz.


Ja sam se valjda rodila s depresijom i tjeskobom. Taj grč stalno radi li ga radi. S vremena na vrijeme se učim osloboditi se , ali ona se vraća i tako smo si stalno u simbiozi. Poštujem ju i mislim da mi sugerira koješta i drži na oprezu. Ne znam kako je bez toga . Stvarno ne znam.Ne mogu ni zamisliti dan bez tjeskobe kako izgleda i kakav je osjećaj.
kurvanjski avatar, a
User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 4103
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

26 Sep 2016, 14:13

Chilimama » wrote: S tvojim dopuštenjem. Da poslije ne bude koji quratz.


Ja sam se valjda rodila s depresijom i tjeskobom. Taj grč stalno radi li ga radi. S vremena na vrijeme se učim osloboditi se , ali ona se vraća i tako smo si stalno u simbiozi. Poštujem ju i mislim da mi sugerira koješta i drži na oprezu. Ne znam kako je bez toga . Stvarno ne znam.Ne mogu ni zamisliti dan bez tjeskobe kako izgleda i kakav je osjećaj.
imaš li po svojoj slobodnoj procjeni u obitelji depresivaca i anksioznih? ili alkosa, narkića, kurviša ili bilo koje druge patologije kojima ljudi obično krpaju simptome neke psih. bolesti?
službeno ne sumnjam da su svi oni zdravi, bolesnici su oni koji priznaju da imaju problem i rade na sebi. :zubo: :D
ako je genetika onda se malo teže toga riješiti, ali nije nemoguće.

kod mene je egzogeno,izvana uvjetovano, ne možeš biti nedepresivan uz par zlostavljača i kompletan arsenal svih vrsta zlostavljanja. kad odstranim nakot nestat će samo od sebe.
jesi sigurna da su ljudi oko tebe ok? ako sumnjaš dobro je, ako si uvjerena da su ok, pali mi se lampica za uzbunu.

ono karakterno ostaje, jer kad imaš višestoljetnu liniju psihopata u rodoslovnom stablu tu su obično i srodnici, narcisi. :D imam ih u široj obitelji. na neki način sam zahvalna na sranju koje sam prošla jer da bi mogao prepoznati zdrave ljude i zdrave odnose jako pomaže kad imaš debelog iskustva s nezdravim. ispraznila sam glavu od dresure gdje me se uvjeravalo da sam ja luda, a moji zlostavljači normalni, pa me više ne privlače osobe koje se prema meni odnose kao moja familija, a ako slučajno ja njih privučem jer jednom žrtva uvijek magnet nemaju pristup, srežem to u korijenu.

ima depra i svojih pozitivnih strana.
https://en.wikipedia.org/wiki/Depressive_realism

nastavit ću o ovome koji drugi put. pišite vi ostali sad malo. :o
User avatar
elma
Posts: 3104
Joined: 02 Feb 2013, 01:33

28 Sep 2016, 23:56

dobra večer, dragi ljudi :zubo:
Post Reply