Francuska salata
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
Nije mi nikad prije palo na pamet da mislim o francuskoj drugih ljudi, pogotovo ako je ja ne moram jesti , ali kad ovo vidim, mogla bih isto reci za one francuske koje su napravljene s nekom majonezom a da nije Thommy.Euklid » wrote:Kad vidim ljude da uzimaju majonezu koja nije Zvijezda
samo se pomolim za sve francuske salate koje će biti uništene...
MM radi sama doma majonezu, ne ispadne loso, ali .....
Najveca prednost te francuske je sto je ne moram ja raditi.
Inace, klasika....nesto krumpira, mrkva, grasak, jaja, jabuka, nekad vratine ako imam, krastavci, senf, limun, majoneza i to je uglavnom to. Moze i malo domaceg ajvara....cisto radi izgleda....da ne djeluje bljedunjavo.
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
a vrhnje?Bara huda » wrote: Nije mi nikad prije palo na pamet da mislim o francuskoj drugih ljudi, pogotovo ako je ja ne moram jesti , ali kad ovo vidim, mogla bih isto reci za one francuske koje su napravljene s nekom majonezom a da nije Thommy.
MM radi sama doma majonezu, ne ispadne loso, ali .....
Najveca prednost te francuske je sto je ne moram ja raditi.
Inace, klasika....nesto krumpira, mrkva, grasak, jaja, jabuka, nekad vratine ako imam, krastavci, senf, limun, majoneza i to je uglavnom to. Moze i malo domaceg ajvara....cisto radi izgleda....da ne djeluje bljedunjavo.
meni vrancuske salate bez vrhnja ružno izgledaju. nekako rastopljeno
a ni ajvar nekako ne čini dobro izgledu. vratina ne čini dobro okusu
pardon
obavezno zvijezda majoneza tim
ali nikako light. bolja je čak i thommy od light.
- Leteća
- babin nakurnjak
- Posts: 2552
- Joined: 26 Sep 2011, 13:25
- Location: Welt am Draht
U moju idu one standardne stvari (grašak, mrkva, krumpir, jaja), ali malo varam s majonezom. Kuhane žumanjke zgniječim s maslinovim uljem, dodam malo trešnjinog octa, senfa, jogurta i sasvim malo majoneze, pa onda tu smjesu koristim umjesto majoneze.
Inače sam tim zvijezda. Može i dijamant, thommy samo u nuždi.
Inače sam tim zvijezda. Može i dijamant, thommy samo u nuždi.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Slažem se.Beau » wrote: obavezno zvijezda majoneza tim
ali nikako light. bolja je čak i thommy od light.
Najbolja mi je domaća, i pravila sam je i jela na tone. Samo se djeci ne usudim davati sirova jaja (od kuhanih mi nije tako fina) tako da kupujem.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Ja nemam svoju omiljenu majonezu
a francuska najjednostavnija: grašak, mrkva,jaja, kiseli krastavčići, jabuka
ništa vrhnje, ništa krumpir, pa ni šunka..
dec it
a francuska najjednostavnija: grašak, mrkva,jaja, kiseli krastavčići, jabuka
ništa vrhnje, ništa krumpir, pa ni šunka..
dec it
kurvanjski avatar, a
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
Meni jabuke strasno idu na nerve u francuskoj. Ono kad ju zagrizem pa hrskne, uf...ne pase mi.
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Smrt jabukama u francuskoj
Poše, kakvih li kulinarskih diletanata, te Thomy majoneza, te jabuke... šta je sljedeće šta ćete stavit?
Ciklu? Ribani celer? Crveni grah?
Poše, kakvih li kulinarskih diletanata, te Thomy majoneza, te jabuke... šta je sljedeće šta ćete stavit?
Ciklu? Ribani celer? Crveni grah?
'if you fall, i'll be there' (floor)
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Jebo jabuke, al mrkvu ne dam. Premda, bilo bi zgodno mrkvu zamijeniti finim pastrnjakom. A za crvenu boju ubaciti nešto cikle.
Ideja, a?
Samo nemojte metati unutra sir ko moja punica, jer ćete spavati tri dana nakon objeda...
Ideja, a?
Samo nemojte metati unutra sir ko moja punica, jer ćete spavati tri dana nakon objeda...
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Ma pazi ti Karagliše, čuvenog majstora kulinarstva...Euklid » wrote:Smrt jabukama u francuskoj
Poše, kakvih li kulinarskih diletanata, te Thomy majoneza, te jabuke... šta je sljedeće šta ćete stavit?
Ciklu? Ribani celer? Crveni grah?
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Kiselila sam krastavce zajedno s crvenim zeljem. Prirodnim vrenjem, bez kojekakvih ocata. I sad izgledaju kao duguljasta cikla. Ili ljubičasti krastavci, kako god. Kad se nasjeckaju bilo u što, daju divnu boju. A nemaju slatkoću cikle (ni mrkve) koje zato ne jedem.judolino » wrote:Jebo jabuke, al mrkvu ne dam. Premda, bilo bi zgodno mrkvu zamijeniti finim pastrnjakom. A za crvenu boju ubaciti nešto cikle.
Ideja, a?
Samo nemojte metati unutra sir ko moja punica, jer ćete spavati tri dana nakon objeda...
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Ženijalno!Margarita » wrote: Kiselila sam krastavce zajedno s crvenim zeljem. Prirodnim vrenjem, bez kojekakvih ocata. I sad izgledaju kao duguljasta cikla. Ili ljubičasti krastavci, kako god. Kad se nasjeckaju bilo u što, daju divnu boju. A nemaju slatkoću cikle (ni mrkve) koje zato ne jedem.
Međutim, kaj će ti dati zelenu boju? Okej, grašak.
A ako ubaciš te krastavce, a izbaciš mrkvu, možda bi legle stabljike celera.
Premda one idu baš uz mrkvu ili nešto slično, slatko.
Jebote, kombinacija mali miljon... A teško da može poći po zlu ikome tko se imalo kuži u kombiniranje sastojaka.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Može ako je blag. Ali svejedno mislim da bi pastrnjak bolje legao.Margarita » wrote:Uz to bi mi išao korijen celera. Ima aromu ali ne i žestinu stabljike. Mogao bi mi zamijeniti mrkvu.
@Gliša: idi bre šetaj kožuricu, analfabeto...
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
E, jesi prceza na zrnu graška... Nećeš ciklu...blue » wrote:Cikla bi poružičastila kombinaciju - bljak Roza boja mi je rezervirana za slastice. Volim, doduše, ciklu, crveni kupus i radič, ali posebno, u zdjelici i na salatu.
Pastrnjak, ajd može
Al dobro, kad si već pristala na pastrnjak, podijelit ću s tobom veliku tajnu.
[spoiler]Ako već treba biti nešto crveno, šta ćeš bolje od crvene rog paprike? [/spoiler]
Jest da to više nema veze s originalnim receptom, ali i radnička klasa danas konzumira alkohol iz dućana, a ne iz plemićkih noćnih posuda...