Sjeckalica i multipraktik
- kukuriku
- Posts: 2447
- Joined: 20 Sep 2011, 17:27
ja bi si kupila super sjecko plus (http://www.topshop.com.hr/kuhinjski_ala ... s=17&irp=1) da košta 100 kuna. ali ne košta.
baš mi se čini zgodno.
koristim sjeckalo elektično inače.
i to ako imam masu toga za sjeckat. ako moram isjeckat 2 kapule i jednu mrkvu, onda ne prljam sjeckačicu.
i ko kaže da nije brže nego nož, nema pojma. naravno da je brže, koji vam je kurac?
baš mi se čini zgodno.
koristim sjeckalo elektično inače.
i to ako imam masu toga za sjeckat. ako moram isjeckat 2 kapule i jednu mrkvu, onda ne prljam sjeckačicu.
i ko kaže da nije brže nego nož, nema pojma. naravno da je brže, koji vam je kurac?
Nek(v)arljiva.
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra...kukuriku » wrote:ja bi si kupila super sjecko plus (http://www.topshop.com.hr/kuhinjski_ala ... s=17&irp=1) da košta 100 kuna. ali ne košta.
baš mi se čini zgodno.
koristim sjeckalo elektično inače.
i to ako imam masu toga za sjeckat. ako moram isjeckat 2 kapule i jednu mrkvu, onda ne prljam sjeckačicu.
i ko kaže da nije brže nego nož, nema pojma. naravno da je brže, koji vam je kurac?
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- kukuriku
- Posts: 2447
- Joined: 20 Sep 2011, 17:27
htio si reć, "jest brže, ali..", jel?karambol » wrote:
Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra...
a jel ti ono, u žurbi, ujutro ili navečer, kuhaš svaki dan, svaki bogovetni jebeni dan zadnjih, onak, 15 godina?
ako ne, oj u ćošak bit kuš.
Nek(v)arljiva.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
- Posts: 5424
- Joined: 18 Sep 2011, 11:56
- Location: Na raskršću, upravo krećem u svim smjerovima.
Hm, da. Često odustanem od nekih jela kad se sjetim koliko toga treba očistiti, nasjeckati, narezati, naribati. Kuham pola sata, ali pripremam dva.
Osobito sam voljela kad bi mi bivši znao tako kupiti svježe namirnice i reći "Evo, sve sam kupio, samo trebaš skuhati. Nije ti valjda problem". Mislim, ne možeš tako pristupiti komotnoj ljenčini poput mene.
Osobito sam voljela kad bi mi bivši znao tako kupiti svježe namirnice i reći "Evo, sve sam kupio, samo trebaš skuhati. Nije ti valjda problem". Mislim, ne možeš tako pristupiti komotnoj ljenčini poput mene.
- nina williams
- Posts: 2961
- Joined: 13 Oct 2011, 18:01
- Has thanked: 1 time
Jemam ručnu sjeckalicu za luk, i električnu, jemam blender, jemam multipraktik, jemam sokovnik...sve jemam i ništa ne koristim.
Stoji u podrumu. Skupa s fritezom i sličnim stvarima.
Prvo mi se svidi, ondak skužim da je to čisti davež i muka ježeva za oprat, pa odustanem od upatrebe.
Inače, ta sprava uopće nije loša, na njoj gnječim krastavce za tartar.
Stoji u podrumu. Skupa s fritezom i sličnim stvarima.
Prvo mi se svidi, ondak skužim da je to čisti davež i muka ježeva za oprat, pa odustanem od upatrebe.
To ti je zato što ti smeta ona ovojnica, a ona ne prođe kroz gnječilicu.Zekoslawa » wrote:Hm, ima ona nekakva gnječilica za luk koja je korisna utoliko što mi komadići luka izazivaju želučane tegobe, dočim onako zgnječen i iscijeđen ne smeta. Jel to kakva prednost?
Inače, ta sprava uopće nije loša, na njoj gnječim krastavce za tartar.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Imam i ovo, al cijelo je od rostfraja, samo da ga nadjem.kukuriku » wrote:ja bi si kupila super sjecko plus (http://www.topshop.com.hr/kuhinjski_ala ... s=17&irp=1) da košta 100 kuna. ali ne košta.
baš mi se čini zgodno.
koristim sjeckalo elektično inače.
i to ako imam masu toga za sjeckat. ako moram isjeckat 2 kapule i jednu mrkvu, onda ne prljam sjeckačicu.
i ko kaže da nije brže nego nož, nema pojma. naravno da je brže, koji vam je kurac?
Zajebavam se, najcesce klincima gostima rezem i pecem pomfri na to, a zenama na dijeti povrce u stickovima uz neke niskolakoricne dipove. Pojedu tonu.
Ima par nastavaka.
Ne treba uvijek predigra.Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra...
A pogotovo ne kad dodjem navecer umorna s posla i predigra je hrpa povrca za usitno isjeckati.
Vecinu naprava koristim redovito. Osim tostera. Al neka i njega, ima ih koji se razvesele ako ga mogu koristiti za dorucak.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
To ako cimerov dečko prespava kod tebe?ombia » wrote:
Imam i ovo, al cijelo je od rostfraja, samo da ga nadjem.
Zajebavam se, najcesce klincima gostima rezem i pecem pomfri na to, a zenama na dijeti povrce u stickovima uz neke niskolakoricne dipove. Pojedu tonu.
Ima par nastavaka.
Ne treba uvijek predigra.
A pogotovo ne kad dodjem navecer umorna s posla i predigra je hrpa povrca za usitno isjeckati.
Vecinu naprava koristim redovito. Osim tostera. Al neka i njega, ima ih koji se razvesele ako ga mogu koristiti za dorucak.
- rh4ps0dy
- Posts: 725
- Joined: 17 Sep 2011, 23:11
- Location: Podravina
Super sjecko varijacija na temu: http://www.ebay.com/itm/Genius-Nicer-Di ... 2a1aa21847
Za manje para, ofc.
I mini verzija: http://www.ebay.com/itm/Mini-Nicer-Dice ... 4ab4dfb218
Za manje para, ofc.
I mini verzija: http://www.ebay.com/itm/Mini-Nicer-Dice ... 4ab4dfb218
- kuki
- Posts: 2907
- Joined: 25 Sep 2011, 00:41
Ovako nešto je kupila moja mama, za kapulu. Istupio je nakon nekoliko rezanja kapule, i to se nije mogla staviti cijela kapula nego ju je trebalo narezati pa onda staviti.rh4ps0dy » wrote:Super sjecko varijacija na temu: http://www.ebay.com/itm/Genius-Nicer-Di ... 2a1aa21847
Šteta.
Ja imam neki multipraktik koji su ona i tata dobili ko vjenčani poklon a ja sam se izjasnila da ću ga posvojit.
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
kuvam ja i nabijem sjeckalicekukuriku » wrote:
htio si reć, "jest brže, ali..", jel?
a jel ti ono, u žurbi, ujutro ili navečer, kuhaš svaki dan, svaki bogovetni jebeni dan zadnjih, onak, 15 godina?
ako ne, oj u ćošak bit kuš.
možda sam samo umislila ali zgnječena kapula ili luk mi nema isti okus kao nasjeckan
od drugih izuma, klanjam se štapnom mikseru i sokovniku
iako sokovnik koristim tek kad me primi luda volja... tlaka ga je rastaviti i prati
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
neću i neću :tvrdoglava i staromodna:Morticia » wrote: Zato je ne zgnječiš i ne pretvoriš u kašu nego pripaziš koliko dugo je sjeckaš.
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
kukuriku » wrote:
htio si reć, "jest brže, ali..", jel?
a jel ti ono, u žurbi, ujutro ili navečer, kuhaš svaki dan, svaki bogovetni jebeni dan zadnjih, onak, 15 godina?
ako ne, oj u ćošak bit kuš.
Hm, da...
Je, je brže je...Iskreno, kad kuham na brzinu onda je to nešto vrlo,vrlo jednostavno i, ako zahtijeva neku kašicu uzmem je iz konzerve ili tetrapaka jer mi je silno mrsko nakon upotrebe tog "kuhinjskog robota" prati njegove dijelove i sve slagati natrag u kutiju. Nikad ne uspijem bez sloma živaca vratiti sve na mjesto. Ne znam zašto je to tako, ali nikada ti dijelovi ne pašu tamo gdje su bili...
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
-
- Posts: 54
- Joined: 20 Sep 2011, 13:23
Može recept za vinsku tortu? Zvuči zanimljivo, a recept može i na PMombia » wrote:
Imam dvije sjeckalice, rucnu i elektricnu. Rucnu koristim vise puta tjedno. Ne pada mi napet za vinsku tortu kilu i pol jabuka isjeckati na milimetarske komadice rucno. Ovako je gotovo u par sekundi.
No s tim napravama obicno mozes i napraviti domace namaze i svasta raznog.
Recimo sto duze sjeckas sve je sitnije pa tako jagode onda pretvori u preslasni preljev preko sladoleda.
Ak radim wok za hrpu ljudi u napravi cu isjeckati povrce za tren, rucno cu sjeckati tu hrpu 10-15 minuta.
Saker za kucanske aparate.
hvala
- klonka
- Posts: 2801
- Joined: 17 Sep 2011, 22:00
Režentam nož pod vodom, zdjelicu isto, ovisno što sam u njoj sjeckala, stavim na sušilo i za 15 minuta spremim natrag u špajzu. Isto toliko ti treba da opereš nož i dasku za rezanje. I kakva kutija, zašto bih kuhinjsko pomagalo držala u kutiji?karambol » wrote:...jer mi je silno mrsko nakon upotrebe tog "kuhinjskog robota" prati njegove dijelove i sve slagati natrag u kutiju.
2 sekunde za kapulu, doslovno.Morticia » wrote:Pa i nema.
Zato je ne zgnječiš i ne pretvoriš u kašu nego pripaziš koliko dugo je sjeckaš.
gonj špadi
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
-
- Posts: 494
- Joined: 29 Nov 2011, 01:35
E, pa to! Imam super stroj i svašta radi i lako se pere, ali sjeckanja i slično su ipak za dasku i nož- cak, cak, cak . U stroj idu juhe, namazi i frapei.karambol » wrote:
Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra...
- Potjeh
- Posts: 1361
- Joined: 05 Oct 2011, 00:00
Odlučio sam se za ovo čudo:
Electrolux EFP4400
Ustinjavanje leda je glavni faktor koji je prevagnuo u odnosu na ostale u tom rangu.
Electrolux EFP4400
Ustinjavanje leda je glavni faktor koji je prevagnuo u odnosu na ostale u tom rangu.