Neki dan, kako sam već i govorio o tome na Što ste fino skuhali topiĆu, sam pripremao hrenovke u lisnatom tijestu. Nisam ih iznutra namazao senfom i nisam imao sezama da pospem po vrhu, ali su bile fine. I da nisu, pojelo bi se.
Uglavnom, hajmo ovdje raspravljati o lisnatotijestim delicijama, preferirate li slane ili slatke, jeste li ikad spravljali vol-au-vent i slične pretencioznoće?
Razmišljam da mi sljedeće na temu lisnatog tijesta bude nešto slatko. Nekakva štrudla od sira, recimo. Puno primamljivije mi zvuči lisnato od kora u toj situaciji. Thoughts?
Lisnato tijesto; sva čudesa koja možete načiniti od istog
- A.P.
- Cactus
- Posts: 1937
- Joined: 17 Oct 2011, 18:34
Mogla bih složit quiche danas
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
- Potjeh
- Posts: 1361
- Joined: 05 Oct 2011, 00:00
Evo jednog recepta koji mene oduševljava:
1. Jabuke izrežeš na komadiće i pospeš s malo cimeta.
2. Lisnato tijesto razrežeš na kvadrate
3. U sredinu svakog kvadrata staviš malo marmelade i malo jabuka
4. Dijagonalne rubove kvadrata spojiš i malo sploštiš da se spoje tako da tijesto izgleda kao mali zavežljaj.
5. Pečeš.
1. Jabuke izrežeš na komadiće i pospeš s malo cimeta.
2. Lisnato tijesto razrežeš na kvadrate
3. U sredinu svakog kvadrata staviš malo marmelade i malo jabuka
4. Dijagonalne rubove kvadrata spojiš i malo sploštiš da se spoje tako da tijesto izgleda kao mali zavežljaj.
5. Pečeš.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Lisnato mi je odgovor na skoro sve kad moram jesti ili spremiti brzo. Od raznih punjenja sirom i sunkom ili gljivama, do eskpresne podloge za pizzu , punjenja necim vocnim, ili samo pudingom od vanilije.
Za vocno recimo narezati jabuke na sitno, prokuhati u bijelom vinu, zgusnuti malo i puniti u lisnate kosarice, dodati cimeta.
Ili za grickati uz neko predjelo, rezati na trakice koje onda uvijemo u stapic, po gore sezama ili samo ajvara.
Quiche poznam sa prhkim tijestom. Al zato razne strudle.
Za vocno recimo narezati jabuke na sitno, prokuhati u bijelom vinu, zgusnuti malo i puniti u lisnate kosarice, dodati cimeta.
Ili za grickati uz neko predjelo, rezati na trakice koje onda uvijemo u stapic, po gore sezama ili samo ajvara.
Quiche poznam sa prhkim tijestom. Al zato razne strudle.
- Chiro
- Posts: 693
- Joined: 10 Nov 2011, 21:34
Quiche Lorraine. Poznato mi je zvučalo, ali nikako se nisam mogao prisjetiti kako to izgleda.
Aha, znam to. Dobra stvar, a jednostavna. Dalo bi se tako spremiti i breskve iz kompota.Potjeh » wrote:Evo jednog recepta koji mene oduševljava:
1. Jabuke izrežeš na komadiće i pospeš s malo cimeta.
2. Lisnato tijesto razrežeš na kvadrate
3. U sredinu svakog kvadrata staviš malo marmelade i malo jabuka
4. Dijagonalne rubove kvadrata spojiš i malo sploštiš da se spoje tako da tijesto izgleda kao mali zavežljaj.
5. Pečeš.
Skinheadsi, takav si!
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
jel voliš slane verzije?
piletina, šampinjoni i lisnato!
pileće filete malo zarežeš po sredini, da se dobije džep koji možeš punit! možeš i narezat velike tanke filete pa ih rolat!
puniš ih sa šampinjonima koje ranije malo prodinstaš na kapuli, češnjaku, dodaš perusimul! možeš stavit malo sira i vrhnja za kuhanje, da se poveže...al ne smije bit tekuće da ne iscuri! možeš i riže ubacit...ma svašta!
pusti da ti se to malo prohladi i onda puni filete (ili u džešić, ili preko odreska pa rolaj)! punjenu piletinu začini sa soli, paprom, vegetom...šta ti već paše!
lisnato nareži na malo duže trakice, i onda jedan odresak motaj u jednu traku...vrtiš traku kao što si hrenovk motao...al nek ti se preklapa, da ti se ne bi dogodilo isto što i tamo! listano se pečenjem skupi!
premaži žumanjcem, možeš posut sezamom ako hoćeš...i u pećnicu nekih pola sata do 45 minuta!
kad se malo prohlade, reži ih na šnitice! posluži uz rižu ili povrće lešo - ja rađe biram ovo drugo!
pravila sam ih 2 puta, al davno, kad sam imala goste, svis u bili zadovoljni, al nisam nikad uslikala!
piletina, šampinjoni i lisnato!
pileće filete malo zarežeš po sredini, da se dobije džep koji možeš punit! možeš i narezat velike tanke filete pa ih rolat!
puniš ih sa šampinjonima koje ranije malo prodinstaš na kapuli, češnjaku, dodaš perusimul! možeš stavit malo sira i vrhnja za kuhanje, da se poveže...al ne smije bit tekuće da ne iscuri! možeš i riže ubacit...ma svašta!
pusti da ti se to malo prohladi i onda puni filete (ili u džešić, ili preko odreska pa rolaj)! punjenu piletinu začini sa soli, paprom, vegetom...šta ti već paše!
lisnato nareži na malo duže trakice, i onda jedan odresak motaj u jednu traku...vrtiš traku kao što si hrenovk motao...al nek ti se preklapa, da ti se ne bi dogodilo isto što i tamo! listano se pečenjem skupi!
premaži žumanjcem, možeš posut sezamom ako hoćeš...i u pećnicu nekih pola sata do 45 minuta!
kad se malo prohlade, reži ih na šnitice! posluži uz rižu ili povrće lešo - ja rađe biram ovo drugo!
pravila sam ih 2 puta, al davno, kad sam imala goste, svis u bili zadovoljni, al nisam nikad uslikala!
meg ti je glupa!!! :xlux:
- kuki
- Posts: 2907
- Joined: 25 Sep 2011, 00:41
Vi ste marljivi ljudi. Ja lisnato razvaljam, stavim unutra sir rum grožđice, ili jabuke rum grožđice, ili sir, ili sir blitvu, ili sir muškatnu tikvu, zarolam i bok.
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!