Homofobija i zločini iz mržnje

Za antropologiju, komunikologiju, ekonomiju, povijest, sociologiju...
User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 15662
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 40 times
Been thanked: 19 times

Homofobija i zločini iz mržnje

Post by Stitch »

Riješen je monstruozan homofobni napad koji se krajem prošlog mjeseca dogodio na Trgu kralja Petra Krešimira IV. u Zagrebu. Tamo su dvojica mladića, 20-godišnjak i 19-godišnjak, pod tramvaj gurnuli ženu koja je bila u društvu svog partnera misleći da je riječ o dvojici muškaraca.

Iz očito homofobnih pobuda odnosno zbog netrpeljivosti prema ljudima drukčije seksualne orijentacije mladići su 28. veljače oko 14.10 sati napali dvoje ljudi na tramvajskom stajalištu. Iz njihovih povika i uvreda što su im ih uputili bilo je očito da misle kako je riječ o istospolnom paru, piše Telegram.

Ipak, optuženi su samo za pokušaj teškog ozljeđivanja, a za zločin iz mržnje, prema priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, nisu prijavljeni. Što o tome mislite i kako komentirate činjenicu da sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu nije prihvatio prijedlog da se huligane uputi u istražni zatvor s obzirom na to da bi slično djelo mogli ponoviti nego ih je pustio da se brane sa slobode? Je li im time progledao kroz prste nakon mučkog napada koji je lako mogao rezultirati smrću dotične nesretnice? Napokon, jesu li trebali biti optuženi za pokušaj ubojstva?


Potpisi su za budale.