Da, već mi je žao što sam podijelio vrijeme između sjajnog SD i one rupetine od LA. Trebao sam cijeli tjedan biti ovdje.
Tak da budem bar i jednu srijedu.
Slažem se SD je 0 u usporedbi sa SF .... da nisam vidio na svoje oči ne bi nikad povjerovao da tamo ima tolko beskućnika. Prestrašno.
Nema potrebe za seljenjem. Ovo je mali forum, pa se sve nadje kad se hoce.nasmijanonebo wrote:Nuki, fotke i putopis po SAD prebaci na drugu temu o SAD:mig: (sorry na prof.deformaciji).

Ima li poseban razlog? Ono, da su posrijedi Florida i Louisiana, pretpostavio bih da su zbog uragana ostali bez kuća. Ali niste u New Orleansu. I Kalifornija je iznimno bogata država. Zašto je u San Franciscu toliko siromaha?
nvnk wrote: ↑14 May 2019, 12:30
Ja na Iberijinom sajtu vidim da nešto trabunjaju o tome da oni koji putuju izravno za USofA na Barajas moraju doći 4 sata prije leta (), zbog novih (od lanjskog travnja/svibnja) sigurnosnih provjera koje su Ameri nametnuli. A da oni koji su u tranzitu moraju "odmah" (nakon što se iskrcaju s prvog leta) krenut prema gejtu.
E, sad, ja između letova imam inače ugodnih sat i 45 minuta, pa sam si nekako mislio okrijepiti se u ovdje već opjevanom Neptuno loungeu, ali ovo mi je dalo za mislit....![]()
Eh, da, dok sam u srijedu na Marcu Polu čekao GoOpti, malo sam se prošetao po cijelom aerodromu, uočio sam da izlazi s kojih idu avioni izravno za Ameriku imaju vlastite, posebne sigurnosne provjere, očito drugačije od "uobičajenih".
Ovo nisam dosad do kraja prokomentirao jer nisam imao vremena.Nukac wrote: ↑14 May 2019, 13:53U Munichu je bila sljedeća procedura:
1. prilikom checkina (odnosno u redu za check in) mi je prišao neki mlađi gospodin u odijelu koji me je ispitao svakakve gluparije, tipa tko mi je kupio kartu, tko je platio, kako sam došao na aerodrom, zašto nisam letio iz HR, gdje živim, gdje radim, što radim, kako mi se zove šef i takve stvari. Od njega na putovnicu dobiješ neku naljepnicu s črčkarijama i to je znak da si OK.
2. čekiranje, imigracija i sigurnosni pregled, koji je identičan za sve
3. loža. Boardanje je bilo predviđeno 1 sat prije polaska aviona
4. odlazak na gate. Ponovna kontrola putovnica i BP, oni koji smo kretali iz MUC smo išli na gate, oni koji su došli u MUC avionom, išli su na ponovni sigurnosni pregled, i vjerojatno su ih tamo ispitivali ona glupava pitanja.
5. ulazak i bus i vožnja do aviona.
S tim da kad sam u prosincu išao za Miami iz Zagreba, nije uopće bilo razgovora s nekim prije ulaska u avion. Cijeli proces je bio kao da sam putovao unutar Europe, jedino što je u UK bio dodatan sigurnosni pregled. I iako je sve bio British, morali smo se premjestit s T5 na T3. Gnjavaža.
Još je jedna razlika. U Miamiju smo svi išli na automatiziranu graničnu kontrolu, i sve je bilo gotovo za 30-tak min.
Ovdje u Charlotti su na automatiziranu kontrolu mogli ići samo državljani USA i Kanade, a mi ostali smo morali ići na onaj klasičan staromodan način razgovora sa službenikom. Iako je meni postavila samo najosnovnija pitanja i dala 6 mjeseci boravka u USA. I udarila pečat s datumom.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests